FENERBAHÇE KONGRESİ

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağanüstü Kongresi Bugün Başladı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FENERBAHÇE KONGRESİ

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağanüstü Kongresi Bugün Başladı

 

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı tarafından açıldı.

Gündemin ilk maddesi gereği Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, verilen tek önergeyle, Vefa Küçük başkanlığındaki kurul, oybirliğiyle seçildi.

Seçimin ardından bir konuşma yapan Küçük, Fenerbahçe'nin kongreden daha da güçlenerek çıkmasını temenni ederek, "İnşallah iki gün sürecek kongre, kulübümüze yakışır bir intizam içinde geçer. Kongremizin, tarafsız, sakin, adil şekilde geçmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Aynı gayreti adaylarımızdan ve sizlerden de beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, kongrenin başlangıç saati olan 10.30'da salona girerken, diğer adaylardan  Mehmet Ali Aydınlar, başlangıca 5 dakika kala geldi.

Aziz Yıldırım, içeri girdiğinde salondaki üyelerin büyük bölümü alkışlarla tezahüratlar yaptı. Kongre üyelerini selamlayan Yıldırım, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle beraber yönetim masasına oturdu. Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün, masa üzerinde bulunan Süper Lig 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını beraber tutarak masanın önüne koydular.

- "İYİ Kİ DOĞDUN BAŞKAN" TEZAHÜRATLARI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, bugün 61 yaşına giren başkan Aziz Yıldırım için salondan sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.

Kongre üyelerinin bazıları bir anda "İyi ki doğdun başkan" şeklinde tempo tutarken, Yıldırım, bu sürpriz karşısında ayağa kalkıp üyeleri selamladı.

- 2010-2011 ŞAMPİYONLUK KUPASI YÖNETİM MASASINDA

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın sonrasında "3 Temmuz" süreci yaşanan 2010-2011 sezonunda elde ettiği Süper Lig şampiyonluğunun kupası yönetim kurulu masasına konuldu.

Diğer genel kurullarda olduğu gibi kongre salonunda başkanlık divanının önüne sarı-lacivertli takımların bütün branşlarda kazandığı kupalar sergilenirken, 2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında yer aldı.

Kongreye gelenlere salona girişte Aziz Yıldırım döneminde yapılan tesisler, alınan sportif başarılar ve ekonomik atılımların yer aldığı kitapçığın yanı sıra, gazeteci Yılmaz Özdil'in "Fenerbahçeli olsam" başlıklı yazısı dağıtıldı.

GENEL KURUL GÜNDEMİ 
Ülker Sports Arena'da saat 10.30'daki açılışın ardından genel kurul başkanlık divanı seçimi yapılacak toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları okunacak. Bu raporlar hakkındaki görüşmelerin ardında da yönetim kurulunun ibrası için oylama gerçekleştirilecek.

Daha sonra, kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, gayrimenkul satın alınması, satılması, satın alma için her türlü kredinin temini, buna ilişkin işlemlerin ifası.

İpotek, intifa irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi ile şirketler, ticari işletmeler kurulması, kurulmuş şirketlere ortak olunması, gayrimenkul yatırım ortaklarının kurulması, kulübe bağlı şirketler lehine ipotek tesisi hususlarında yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi için oylama yapılacak.

O İSİMLER İÇİN OYLAMA YAPILACAK 
Tüzüğün 66/B maddesi kapsamında kulüp üyeliğinden ihraç edilen Recep Özcan'ın, Abdulkerim Turan Kerimoğlu'nun ve Sinan Onaran'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulunda görüşülmesi yönündeki taleplerinin, kabul veya reddi için oylama yapılacak.

Başkan adaylığını açıklayan, geçici ihraç cezası bulunan eski yönetici Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebin kabul veya reddi de üyelerin oylarına sunulacak.

Toplantıda, oylamalardan sonra başkan ve yönetim kurulu seçiminde sandıklarda görev alacaklar belirlenecek. Kongrenin ikinci gününde ise başkanlık seçimi ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

YILDIRIM VE AYDINLAR ANLAŞTI

Genel kurul'un bugünkü gündeminde en önemli maddelerden biri de Divan Başkanı'nın kim olacağıydı. Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar' ın Vefa Küçük isminde anlaşmaya vardıkları belirtildi.

UEFA'nın, sarı-lacivertli futbol takımına verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) onanmasının ardından, kulüp yönetim kurulunun aldığı kongre kararından sonra, 26 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

'KÖTÜ ŞÖHRET' OYLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi için yapılacak oylamadan sonra, mevcut başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu'nun durumunu ilgilendiren 10. maddeye geçilecek.

Gündemin 10. maddesi, "İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2013/369 esas sayılı dosyası tahtında Recep Özcan tarafından açılan davada mahkeme 24.06.2013 tarihli ara kararı ile başkan Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri.

Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun 'Kötü Şöhret Sahibi' olup olmadıkları yönünde araştırılması gereken bir hukuki delil ve belirsizlik oluştuğundan bahisle, araştırma süresince bu kişilerin kulüp üyelikleri sebebiyle bulundukları görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiş.

Bilahare aynı mahkeme bu kararın Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğünün 6 ve 16. maddeleri kapsamında değerlendirilmek, üzere en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmış olup, anılan mahkeme kararlarına uygun şekilde adı geçen üyelerin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi" şeklinde oluşturuldu.

Yönetim kurulunun bütçe artırımı ve ek bütçe konusunda tavsiye talebinin görüşülmesinin ardından, başvuruları üzerine, ihraç ve geçici ihraç kararı bulunan kulüp üyelerinin talepleri oylamaya sunulacak.

Tarafından HABERTÜRK 02.11.2013 tarihinde -09.45’de 02.11.2013 -13.26’da güncellendi@EurosportCom_TR

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

 

 

FENERBAHÇELİ OLSAM

Şike davası; Balyoz, Ergenekon, Odatv, askeri casusluk davalarının bir parçası. Savcıları bile ortak. Yıldırım aleyhinde oy kullanmak şike iddialarının teyididir. Hem Aziz Yıldırım suçlu, hem Fenerbahçe temiz diyemezsin. Yıldırım hakkında vereceğin oy, kulübünü bağlar

CUMHURİYET
Cumhuriyet Bayramı arifesinde Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül rahatsızlandı, Kayseri’de katılacağı törenler iptal edildi. Bu yüzden... Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.
HÂLBUKİ...
Cumhurbaşkanı’nın Kayseri’de bulunduğu dakikalarda... Ankara’da, Cumhuriyet Koşusu yapıldı, Cumhurbaşkanlığı Koşusu yapıldı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ne üç adım mesafedeki Cumhuriyet Koşusu’nu, hatta kendi adına verilen Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu seyredeceğine, taaa Kayseri’ye gitmeyi tercih etmişti.
Eski cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet’i temsil eden bu tür koşuları mutlaka onurlandırır, hipodroma gider, sahip çıkardı. Çünkü Türkiye Jokey Kulübü, bir anlamda, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.
E Abdullah Gül hiç uğramadığına göre... Türkiye Jokey Kulübü’nün Cumhuriyet Koşusu’nun adını “Kayseri Koşusu” olarak değiştirmesinde fayda var. Belki, Kayseri’deki koşulara gider Abdullah Gül.


Doğma büyüme Göztepeliyim.
Fenerbahçeli olsam...
Başkan adayım Aziz Yıldırım olur.
Oy’umu tereddütsüz ona veririm.
ÜÇ SEBEBİ VAR.
Şike davası, müstakil bir dava değil aslında... Zamanlama itibariyle, paralel davalar zincirinin, Balyoz, Ergenekon, Odatv, askeri casusluk davalarının bir parçası... Hatta savcıları bile ortak.
BİR...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların hukuki değil, siyasi olduğunu düşünüyorsanız... Yani, sahte delillere, sahte tanıklara dayandığını, somut belge olmadığını düşünüyorsanız... Savunma makamının dikkate alınmadığını düşünüyorsanız... Medyanın kendini mahkeme yerine koyduğunu, henüz karar verilmeden, kararı yönlendirmek için asılsız, kasıtlı manşetler atıldığını düşünüyorsanız...

Şike davası da birebir böyle oldu.

Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanmıyorsanız, şike davasına da inanmıyor olmanız gerekir.
Şike davasında da adaletli karar verilmediğini, siyasi karar verildiğini düşünüyor olmanız gerekir. Bu durumda, Aziz Yıldırım’ın sonuna kadar desteklenmesi gerekir.
İKİ...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların siyasi değil, hukuki olduğunu düşünüyorsanız... Bazı oluşumların hükümeti hedef aldığını... Dışardan etkilerle hükümetin düşürülmeye çalışıldığını düşünüyorsanız... Hükümete karşı olan bazı unsurların, hükümete karşı güçbirliği yaptığını düşünüyorsanız... Şike davası da birebir böyle oldu. Hedef, Aziz Yıldırım’dı. Gelmiş geçmiş onca yönetim varken, onca kulüp varken, onca federasyon varken, sadece Aziz Yıldırım hedef alındı.
80 senelik futbol tarihimizde, şike iddiasına maruz kalan sanki bi tek Aziz Yıldırım’mış gibi bir hava estirildi. Aziz Yıldırım’a karşı bazı unsurlar, fırsat bu fırsat Aziz Yıldırım’ı devirmek için güçbirliği yaptı. Yani... Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanıyorsanız, hükümetin arkasında durduğunuz gibi, Aziz Yıldırım’ın da arkasında durmanız gerekir. Çünkü hükümet mağdursa, aynı gerekçelerle Aziz Yıldırım da mağdurdur.
ÜÇ...
Şike davasında Yargıtay kararı belirleyici olacak ama... Fenerbahçe kongresi de “manevi Yargıtay”dır. Aziz Yıldırım’ın aleyhinde oy kullanmak, bir anlamda, şike davasındaki iddiaların teyididir. Aleyhinde oy kullanmak, Aziz Yıldırım’ın mahkûmiyeti anlamına gelir. Hem Aziz Yıldırım suçlu, hem Fenerbahçe temiz diyemezsin. Aziz Yıldırım hakkında vereceğin oy, kulübünü bağlar.
FENERBAHÇELİ OLSAM...
Kişisel olarak sevip sevmememin önemi yok; bu iş bitmeden, Aziz Yıldırım’dan vazgeçmem.


SİYASİ OFSAYT
Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış, Galatasaray’ın Kopenhag karşısındaki başarısını tebrik ederken, rakibi karıştırdı, “Galatasaray’ın Estonya karşısındaki galibiyeti beni de sevindirdi” dedi.
Başbakanımız, Akdeniz Oyunları’nın açılışında “Akdeniz, beyaz deniz, White Sea olarak adlandırılır” dedi. Ancak, White Sea maalesef Rusya’nın kuzeyindeydi.
Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, 2020 Olimpiyatı’nın ev sahibinin belirleneceği oylamaya katılmak üzere Arjantin’e gitti, “Brezilya’dan selam ve sevgiler” diye tweet attı.

Spor Bakanımız Suat Kılıç, hayatını kaybeden Selçuk Yula için başsağlığı mesajı yayınladı, “ruhun şad olsun Selçuk Yula” yazıp, fotoğraf paylaştı,
gel gör ki, fotoğraf Selçuk’un değil, Serkan Acar’ındı.
Spora siyaset karışmasın diyoruz ama...
Siyasetçiler karışmasa, sporun hiç “neşe”si olmayacak valla.!

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP