HALKLA İLİŞKİLER'İN YILDIZI SÖNDÜ

Yolunuz Işıklı Olsun. Işığınız Yolunuzu Aydınlatsın. Güle Güle Prof. Dr. Alaaddin Asna

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HALKLA İLİŞKİLER'İN YILDIZI SÖNDÜ

Yolunuz Işıklı Olsun. Işığınız Yolunuzu Aydınlatsın. Güle Güle Prof. Dr. Alaaddin Asna

 

Türkiye Gençliğini Halkla İlişkiler Kavramı İle Tanıştırıp Meslek Sahibi Olmalarını Sağlayan, Akademisyen Kimliği İle Çok Sayıda Genç İletişimci Yetiştirip Mesleğe Kazandıran Okulumuz Dekanlarından Prof. Dr. Alâeddin Asna Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur.

Hocamıza Allahtan Rahmet, Ailesine Sabır Ve Başsağlığı Dileriz. İlmed - Marmara Üniversitesi

İletişim Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu

 

PROF. DR. ALAEDDİN ASNA YAŞAMINI YİTİRDİ

İletişimci, halkla ilişkiler duayeni, gazeteci, radyocu ve akademisyen Prof. Dr. Alaeddin Asna, 75 yaşında hayatını kaybetti.

 

Ömrünü halkla ilişkilerin bir bilim ve mesleki disiplin haline gelmesine adayan Prof. Asna, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin kurulmasında da öncülük etti. Binlerce iletişimci yetiştiren Prof. Asna'nın iletişim ve halkla ilişkiler alanındaki kitapları iletişim öğrencilerine ve sektör çalışanlarına baş ucu kitabı olma özelliği taşıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi de olan Prof. Asna'nın cenazesi, perşembe günü Teşvikiye Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÖMRÜNÜ İLETİŞİME ve HALKLA İLİŞKİLERE ADADI

1940 yılında İstanbul’da doğan Alaeddin Asna, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Ardından, ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nin İletişim Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

Mesleğe 1956 yılında The Week Gazetesi’nde başladı. TRT’de radyoculuk yaptı. Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde çalıştı. Devlet Planlama Teşkilatı ile Sağlık Bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Koç Holding’de Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 

1972 yılında Halkla İlişkiler Derneği’nin kurulmasına öncülük eden ve kurucu başkanlığını yürüten Asna, 1968 yılından başlayarak Ankara, İstanbul, Anadolu, Mimar Sinan, Ege ve Marmara üniversitelerinin Gazetecilik - Basın Yayın Yüksek Okulları ile Ankara Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü’nde halkla ilişkiler, reklamcılık, kişisel ilişkiler ve gazetecilik dersleri verdi. 1994’te doçent, 1999’da ise profesör olan Alaeddin Asna, 1993 yılından itibaren ders verdiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir dönem dekanlık görevini üstlendi.


Prof. Dr. Asna, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Danışma Kurulu, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Yönetim Kurulu ve İstanbul Mülkiyeliler Vakfı Yönetim Kurulu'nda bulunuyordu.

Ayrıca; PEN Yazarlar Derneği, Türk Tarih Vakfı, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), Uluslararası Halkla İlişkiler Ağı (IPRN), Basın Konseyi, Mülkiyeliler Birliği ve Aile Planlaması Derneği’ne üyeydi.

TGC’NİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
“Prof. Dr. Alaeddin Asna’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz”
6 Ağustos 2015 Perşembe günü Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İstanbul – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Prof. Dr. Alaeddin Asna 4 Ağustos 2015 Salı günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Alaeddin Asna’nın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Prof. Dr. Alaeddin Asna’yı kaybettik. Gazetecilik ve halkla ilişkiler mesleğine uzun yıllar çok değerli hizmetler veren Prof. Dr. Alaeddin Asna’yı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Asna’nın ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Alaeddin Asna, 6 Ağustos 2015 Perşembe günü Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

 

Prof. Dr. Alâeddin Asna
İstanbul’da doğdu. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Ardından, ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nin İletişim Sanatları Bölümü’nde iletişim konusunda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 
İş yaşamına TRT’de radyoculuk, Yeni İstanbul ve Vatan’da gazetecilikle başladı. Devlet Planlama Teşkilatı ile Sağlık Bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Koç Holding’de Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı.
1972 yılında Halkla İlişkiler Derneği’nin kurulmasına öncülük etti ve kurucu başkanlığını yürüttü. Halkla İlişkiler Derneği’nde 1996-2000 yılları arasında 2. kez başkanlık görevine getirildi. Bugüne kadar Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’ne olan destekleri Onur Kurulu Üyesi olarak devam etti.
Türkiye’nin İlk Halkla İlişkiler Şirketi A&B’yi 1974’te

Kurdu Ve Fiili Olarak 1995’e Kadar Çalıştı.


Asna, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sürdürdüğü görevin yoğunlaşması üzerine, 1995 yılında şirket ortaklığından ve yönetiminden ayrılarak yalnızca eğitim faaliyetleriyle ilgilenmeye başladı. A&B İletişim A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve danışmanıydı.
1968 yılından başlayarak; Ankara, İstanbul, Anadolu, Mimar Sinan, Ege ve Marmara Üniversitelerinin Gazetecilik - Basın Yayın Yüksek Okulları ile Ankara Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü’nde halkla ilişkiler, reklamcılık, kişisel ilişkiler ve gazetecilik dersleri verdi.
1990’da Doktora derecesini aldı, 1994’te Doçent, 1999’da ise Profesör oldu. 1993 yılından itibaren ders verdiği M.Ü. İletişim Fakültesi’nde, bir dönem dekanlık görevini üstlendi.
Prof. Dr. Asna; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Danışma Kurulu, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Yönetim Kurulu ve İstanbul Mülkiyeliler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. Ayrıca; PEN Yazarlar Derneği, Türk Tarih Vakfı, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), Uluslararası Halkla İlişkiler Ağı (IPRN), Basın Konseyi, Mülkiyeliler Birliği ve Aile Planlaması Derneği’ne üyeydi.


Prof. Dr. Alâeddin Asna’nın Kitapları
Radyo ve Eğitimi (TRT Genel Müdürlüğü, 1964 -Teksir)
Halkla İlişkiler (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayını, Ankara, 1969)
Halkla İlişkiler (İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Nihat Sayar Vakfı Yayını, İstanbul, 1973)
Bankacılar İçin Beşeri İlişkiler (A.Ü. Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü Yayını, Ankara, 1974)
Halkla İlişkiler (Başaran Matbaası, İstanbul, 1976)
Bankacılar İçin Halkla İlişkiler (Bankalar Birliği Yayını, Ankara, 1980)
Public Relations (Osmanlı Matbaası, İstanbul, 1983)
Halkla İlişkiler / Public Relations / PR (Sabah Kitapları, İstanbul, 1997)
Halkla İlişkiler (Der Yayınları, İstanbul, 2003)
Önce İletişim Vardı (Derin Yayınları, 2003)
Bir PR’cının Meslek Anıları (Media Cat Yayınları, 2004)
Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler (Pozitif Yayıncılık, 2006)
İletişim Hayattır “Alâeddin Asna Kitabı” (Söyleşi: Deniz Gökçe İnceoğlu, İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2009)

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP