İLMED - AKREDİTASYONA SON VERİLSİN.!

İlmed İletişim Mezunları Evrensel Barışın Ve Kardeşliğin Simgesi Olan Spor Ruhuna Akreditasyonla Zarar Verildiğini Belirterek Uygulamanın Sonlandırılmasını İstedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İLMED - AKREDİTASYONA

SON VERİLSİN.!

 

 

İlmed İletişim Mezunları Evrensel Barışın Ve Kardeşliğin Simgesi Olan Spor Ruhuna Akreditasyonla Zarar Verildiğini Belirterek Uygulamanın Sonlandırılmasını İstedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Cumhurbakanlığı Bisitlet Turu'nda uygulanan akreditasyona, Cumhurbaşkanı tüm halkın Cumhurbaşkanıdır diyerek itirazda bulundu.

TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada “26 Nisan’da başlayacak 51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılmak isteyen 13 medya kuruluşuna akreditasyon uygulanması bir hak ihlalidir. Cumhurbaşkanı tüm halkın cumhurbaşkanıdır. Ayrımcılık yapma, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur” denildi.
TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

BEŞTEPE AKREDİTASYON MAKAMI DEĞİLDİR
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Cumhurbaşkanlığı Akreditasyon Makamı Değildir.!
TGC-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada “26 Nisan’da başlayacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılmak isteyen 13 medya kuruluşuna akreditasyon uygulanması bir hak ihlalidir.

 

Cumhurbaşkanı tüm halkın Cumhurbaşkanıdır.! Ayrımcılık yapma, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur” denildi. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
“Türkiye’de her gün yeni örneklerle medyaya akreditasyon uygulanmasının ayıbı büyütülmektedir.

Toplantı, tören, parti genel kurulu, yurt dışı toplantıları ve cenazeden sonra sporda da akreditasyon uygulanmaya başlanması şaşırtıcıdır.


26 Nisan - 3 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu izlemek için başvuran 13 medya kuruluşuna onay verilmemiştir. Ön onayları TSYD tarafından yapılmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’nden Aksiyon, Aydınlık, Birgün, Bugün, Cihan Haber Ajansı, Cumhuriyet, Evrensel, Meydan, Samanyolu, Sözcü Taraf, Yeniçağ, Zaman’a bisiklet turunu izleme izni çıkmamıştır.


Cumhurbaşkanı, Prensipte Tüm Halkın Cumhurbaşkanıdır.

Temsil ettiği halk içinde ayrımcılık yapmaya, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur. Cumhurbaşkanlığı akreditasyon makamı değildir.
Evrensel barışın ve kardeşliğin simgesi olan spor ruhuna akreditasyonla zarar verildiği hatırlatarak Cumhurbaşkanlığını akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye davet ediyoruz.”

AKREDİTASYON UYGULAMALARINA SON

İki gün önce bir GSM firmasınca İstanbul'da yapılan basın toplantısından CHA muhabirleri Hüseyin Aydın ve Kemal Küçük'ün çıkarılması, benzer biçimde 26 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun basın takibi için akreditasyon uygulaması yapılması basın özgürlüğü ve haber alma hakkı açısından tasvip edilebilecek davranışlar değildir.

Bu iki örnekte sergilenen tutumu kınıyor, bu tip uygulamaların bir an önce sonlandırılması gerektiği inancımızı bir kere daha ifade ediyoruz.

İLMED Yönetim Kurulu

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP