ANTALYALI YÖRÜKLER DAYANIŞMASI

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği’nin İstişare Toplantısı Yapıldı..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YÖRÜKLERARASI DAYANIŞMA

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği’nin İstişare Toplantısı Yapıldı..

Fatih Bacak-Ökkeş Bölükbaşı, Antalya -07.Şubat.2012–19.30

ANTALYALI YÖRÜKLER DAYANIŞMASI

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği’nin Geleneksel Aylık İstişare Toplantısı Divan-Talya Otelinde Gerçekleştirildi.

    

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği’nin istişare toplantısının sunuculuğunu, protokol sunucusu (radyo Martı’da hayatın 3. günü programı sunucusu) Onur Baki Vural yaptı.

140 seçkin Yörük üye işadamı siyasetçi ve akademisyenin katıldığı geleneksel istişare toplantısının yemekli gecesinde önemli konuşmalar yapıldı.

Geceye konuk olarak AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Büfeciler Odası Başkanı Adnan Dere, Antalya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Kepez MHP Meclis Üyesi Reşat OKTAY, Yörsiad Başkanı Semih Beken katıldılar.

Toplantının açılışında sunucu Onur Baki Vural “Ayyıldızlı Bayrağım” isimli şiir okudu.

Dernek Başkanı Abdullah DUMAN katılımcılara hoş geldiniz ve teşekkür konuşmasında; “ortadoğuna, çevremizde bu kadar ciddi ve büyük sorunlar varken bizlerin çok daha uyanık ve dikkatli olmamız gerekmektedir.

Bu ülkenin sevdalıları olarak her konuda üstümüze düşeni yapmalı, aktif olmalı, sorunlarımıza çözüm aramalı, doğup büyüdüğümüz topraklarda iş yapmalı ve memleketimize sahip çıkmalıyız.

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Duman 3. Mart. 2012 Cumartesi günü, Kepez Arena Spor salonunda Yörükler gecesi yapılacağını duyurdu.

Ve Türkiye’nin önemli sanatçılarından Sümer EZGÜ’nün gecenin sanatçısı olarak çağrıldığını ve sahneye çıkacağını belirterek bu konu için sponsor arandığını ve her bir sponsor için1.000.- TL sponsorluk bedeli belirlendiğini, buna karşılık sponsorlara 1mx2m ebadında bez afiş tanıtımı yaptırılacağını ve törenle onurluk-plaket verileceğini söyledi.

Daha sonra Başkan Abdullah Duman kendisinden başlamak üzere konuklara tüm yönetim kurulu üyeleri (Ahmet ŞAHİN, Ali DÖNMEZ, Celil KILIÇ, İsmail KOCABIYIK, Mahmut TOPAL, Hasan TEZ, Hasan COŞAN, Hasan TUNÇ, Murat BAL, Mumin TEZ, Süleyman DİNGİLOĞLU, Özkan KAŞTAN) nin kısa künye tanıtım yapmalarına imkân vererek salonda mikrofon dolaşımını sağladı.

 

ORTAK PAYDAMIZ YÖRÜKLÜĞÜMÜZ

Daha sonra da Antalya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Bekir Kumbul’a mikrofon verilerek konuşma yapması istenildi.

Bekir KUMBUL; Kim ne derse desin, Anadolu’yu oluşturan, bizim harcımız bir değerimiz olan YÖRKLÜĞÜMÜZ’dür. 2000 – 3000 yıllık bu bilinç sayeniz/mizde büyüyor ve Anadolu’yu sarıyor.

YÖRÜK’LÜK bizim özel kimliğimizdir ve gerçek Türk’lük budur. Bu kimliğimizi önce kendimiz tanımalı, kavramalı ondan sonra da yaymalıyız.

Kimlerle,  ne tür işbirlikleri yapacaksak, AB gibi bir yerlere üye olacaksak, oralara kültürümüzle kendi kültürel kimliğimizle girmeliyiz ve kültürel kimliğimizden ödün vermeden üye olmalıyız.

Dünya coğrafyası üzerinde otuzdan fazla medeniyetin yaşadığı ve her medeniyetin kendine özgü özelliklerini yansıttığı bir coğrafyada, geçmişin değerlerini bugüne yansıtıp geleceğe ışık tutmaya çalışıyoruz.

Bu istişare toplantılarımız bizi birbirimize yaklaştırmakta ve kaynaştırmaktadır.” Anadolu’nun her noktasında ayrı heyecanlar yaşanıyor, farklı kültürler, farklı mozaik yansıtıyor. Anadolu açık bir müzedir. Uyuyan bir dev gibidir ve o dev bir gün kalkıp yürüyecek ve sayenizde çığ gibi büyüyecektir. Dedi.

Bekir KUMBUL “Bu coğrafyada geçmiş zamanlarda bizim pasif kalmamız neticesinde farklı, bizlere ters ve yabancı değerler yaratılmış. Bu somut olmayan değerler yani bize ait olmayan ve bizi yansıtmayan bir takım gelenekler, görenekler, müzik, gastronomi gibi toplumları toplum yapan kültürel değerler, insanları insan yapan değerler, miraslar toplumumuzu bir birine yabacılaştırmaktadır.
Biz Yörükler “Nereden ne zaman gelmiş olursak olalım şu an burada isek önce Antalyalıyız ve kültürümüzü yaşamalı, yaşatmalı ve yansıtmalıyız” diyorum.

Birçoğumuz geçmişle ilgili en fazla dördüncü nesli biliyoruz. böyle mi olmalı.?

ÖNDERİMİZ, ATAMIZ, ATATÜRK’ÜMÜZ VAR..!

Bizler farkında olmadan, değerlerimiz yavaş yavaş, birer birer koparak eksiliyor. Sizlere öneriyorum; ‘geçmişten geleceğe tüm kültürel değerlerimizi sahiplenelim’, sahiplenme duygularımızı geliştirelim.

Nerede, ne yapacaksak.? Kültürümüze sahip çıkarak, koruyup geliştirerek, yaşayıp, yaşatarak tarihimizle birlikte geleceğe taşınmasını sağlamalıyız.

Bu konuda önümüzde, unutmamamız gereken çok önemli bir örneğimiz, gururumuz, önderimiz var. Atamız, Atatürk’ümüz var..!
O’nu örnek alarak çalışmalı, üretmeli, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamalıyız. Bunun için de yaşanılabilir, yaşatılabilir çevreye sahip olmalı ve geleceğimize sahip çıkmak için temel değerlerimize, kültürümüze dört elle sarılmalıyız.” Diyerek katılımcıları yüreklendirdi.

Bekir KUMBUL konuşmasının devamında; “Her ne kadar dışımızdaki ülkelerle, bölgelerle alış verişimiz, ticaretimiz, ilişkimiz olsa da yabancı kültürleri görsek, tanısak, bilse de kendi kültürel kimliğimizi unutmadan, bozmadan, yabancı yoz kültürlerin etkisinde kalmadan, kendi öz kültürümüzü yaşamalı, yaşatmalıyız. Ve tüm insanlığın ortak mirası olması, tüm insanlığa mal edilmesi için sergilemekten çekinmemeliyiz.” Dedi.

  

VERGİSİN VERENLERLE VERMEYENLER AYIKLANACAK

Antalya Yörükler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneğinin konuklarından AESOB – Antalya Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Abdullah SEVİMÇOK ise yaptığı konuşmada; “Antalya il genelinde 77 odamız ve 76.000 üyemiz var. Esnaf ve Sanatkârı geleceğe hazırlamak birinci görevimiz. Esnaflarımızı eğitim ve teknoloji ile donatacağız.

Amacımız; Bu ülkeye, bu şehre vergisini verenlerle vermeyenleri ayırmak, kapkaççılık yapmak isteyenleri ayıklamaktır. Buna önem veriyoruz.” Dedi.

Toplantı, daha sonra katılımcıların dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

 

Fatih Bacak-Ökkeş Bölükbaşı, Antalya -07.Şubat.2012–19.30

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

  

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…!

“Atatürk kendisini şöyle tanımlıyor. Ben bir Türk'üm diyor ve bundan gurur duyuyorum diyor. Kişi, hissettiği milletten olduğuna göre bu sözler üzerine daha denecek bir şey yoktur. M. Kemal, bir Türk'tür ve koca bir Türk'tür, Türk'ün Atası'dır. Türk milletine, unuttuğu milli kimliğini tekrar kazandıran, ümmetten Türk milletine dönmesini sağlayan bir Türk'tür. Yeni Rıza Nurlara bunlar da yetmeyecektir. Hiç gerek olmadığı halde, konuya tam açıklık getirmek için, ana ve baba soyunu da irdeleyeceğiz. Kimdir, kimlerdendir ona bakacağız MUSTAFA KEMAL'İN ANNESİ YÖRÜK TÜRKMEN’ DİR. Zübeyde Hanım'ın soyu Yörük'tür. Fatih döneminde Karamanoğlu Beyliği'nin yıkılmasından sonra (1466), Balkanlar'da fethedilen yerlerin Türkleştirilmesi için göç ettirilen ailelerdendir. Konya bölgesinden geldikleri için bunlar, "Konyarlar" ismi ile resmi kayıtlara geçmiş ve böyle anılmıştır.

Zübeyde Hanım'ın kendi ifadesi; oğlunun, kızının, kendisini tanıyanların ve de konu üzerinde çalışanların ortak ifadesi; Zübeyde Hanım'ın Yörük-Türkmen olduğudur. Yani Zübeyde Türk'tür. MUSTAFA KEMAL'İN BABASI YÖRÜK TÜRKMEN ‘DİR. Mustafa Kemal'in baba soyu, Aydın/ Söke'den gelerek Manastır vilayetine yerleştirilen, "Kocacık Yörükleri (Koca Hamza Yörükleri)"ndendir. Ali Rıza Efendi, Manastır'ın Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık'ta dünyaya gelmiştir(1839). Aile sonradan Selanik'e göçmüştür. Babası İlkokul öğretmeni Kızıl Hafız Ahmet Efendi'dir. Amcası, Kızıl Hafız Mehmet Efendi'dir. Taşıdıkları "Kızıl" lakabı ve yerleştikleri yere "Kocacık" denmesi; Ali Rıza Efendi'nin soyunun, Anadolu'nun da Türkleşmesinde katkısı olan " Kızıl-Oğuz" yahut "Kocacık Yörükleri-Türkmenleri" nden geldiğini göstermektedir.
(16)Anne soyunda olduğu gibi baba soyunda da en sağlam bilgiler önce Atatürk'ün, annesinin, kardeşinin anlattıkları; sonra çevrelerinin aktardıklarıdır. Makbule Hanım; "Babam Ali Rıza Efendi, Selanik'lidir. Kendileri Yörük sülalesindendir."
Atatürk: "... Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenler'dendir."

 

 

Fatih Bacak-Ökkeş Bölükbaşı, Antalya -07.Şubat.2012–19.30

  

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine Ve Türklüğe Böyle Sahip Çıkılır " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP