BİLİNMEYEN DÜNYAMIZA HOŞ GELDİNİZ

Özdilek AVM katkıları ile Antalya-Yeniköy L tipi kapalı ceza infaz kurumu sergisi açılışı yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Özdilek AVM’nin katkıları ile Antalya, Yeniköy L-tipi kapalı ceza infaz kurumu sergisi açılışı yapıldı.

 

BİLİNMEYEN DÜNYAMIZA HOŞ GELDİNİZ

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya

 

Sergi açılış sunuculuğunu Antalya L-Tipi Ceza infaz kurumu öğretmeni Ramazan Günşan yaptı.

Bilinmeyen dünyamıza hoş geldiniz sloganı ile sergi açılışı yapan Antalya-Yeniköy L tipi kapalı ceza infaz kurumu Müdürlüğü başta kurum müdürü Hasan Dal olmak üzere sayman Selahattin Şentürk, İdare memuru Yaşar Bolak, Bakır atölye şeti Mehmet Gümüş, İnfaz koruma memurları Arif Atmaca, Sevinç yılmaz, Derviş Özalp, Esra Özcan ve Çağlar Çetin sergi süresince görevlerinin başında olacaklar.

L Tipi Ceza İnfaz Kurumunun Serginin Açılış Konuşmasında Başsavcı, Hüseyin BAŞ şunları söyledi;

“Ceza infaz kurumumuzun, hazırlamış olduğu sergiye, hepiniz hoş geldiniz diyerek sözlerime başlıyorum. Hükümlü ve tutukluların, maddî ve manevî kalkınmaları için, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerekliliği ve yararı bütün dünyaca kabul edilmiştir. Bu faaliyetler hükümlü ve tutuklular için en etkili iyileştirme aracıdır.

 

Ceza ve infaz kurumlarında verilen eğitime yönelik çalışmalardan beklenen; hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek, ahlâkî değerler kazanmalarını sağlamak kurum hayatını, normal hayata yakınlaştırarak bu kişilerin cezalarını tamamlayıp salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve dış olaylara, tahriklere karşı sabırlı, dayanıklı ve soğukkanlı hâle getirmektir.

Hükümlü ve tutukluların, kişisel, sosyal, kültürel, meslekî ahlakî ve sağlık yönünden gelişmelerini sağlayarak, insan haklarına saygılı, yurt ve ulus sevgisi gelişmiş, aile bağları güçlendirilmiş bireyler olarak aramıza katılmalarını sağlamak bizlerin en önemli görevidir.

 

Bu görevi gerçekleştirmek için verilen iş ve meslek eğitimi, hükümlü ve tutukluların verimli, üretken bireyler olarak toplum yaşamına uyumlarını sağlamak, salıverilmelerinden sonra da gelir getirecek bir meslek edinmelerine yardımcı olmak amacıyla verilmektedir.

Ceza ve infaz kurumlarında verilen meslekî eğitim, bireylerin daha geniş olarak geliştirilmesi olduğu kadar, iş piyasasındaki ihtiyaçlarda dikkate alınarak halk eğitim müdürlükleri, üniversiteler, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, meslek federasyonları, sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapılarak düzenlenmektedir.

Son olarak, katılımınız için, ayrıca katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlara ayrı yarı teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Açılış kurdela kesiminde Cezaevi Savcısı Hüseyin Hisli, E-Tipi Cezaevi müdürü Ergün Dinç, Döşemealtı İlçe kaymakamı Mehmet Baygül ve  Döşemealtı ilçe Emniyet Müdürü Aali Şentürk vardı.

 

Fatih Bacak  - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya

 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP