Büyükanıt’ın Rolü Ricciardone’ye Verilmiş.!

Anadolu Büyük Bir Tiyatro Sahnesi ve Oyunlar Bitmez..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BÜYÜKANIT’IN ROLÜ RİCCİARDONE’YE VERİLMİŞ.!

Anadolu Büyük Bir Tiyatro Sahnesi ve Oyunlar Bitmez..

 

“Basın Özgürlüğü” konusunda Türkiye'yi eleştiren ABD Elçisi Francis Joseph Ricciardone'nin basın özgürlüğüyle ilgili açıklamalarıyla ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Büyükelçiler içişlerimize karışamazlar, sınırları var" dedi. Ardından Arınç, büyükelçinin basından kötü etkilendiğini öne sürmüş. 

Onun da arkasından Beşir Atalay, büyükelçiye da cevap verme ihtiyacını duymuş: “Türkiye basın özgürlüğü açısından ABD’den daha özgürmüş, en ileri ülkelerden bile daha ilerdeyiz” demiş… Duy da inanma.!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Nepal’da olduğu için biraz geç kalmış… Sonunda o da Katmantu’dan koroya katılmış.!

Görünüşe aldanırsanız, AKP Hükümeti anti-Amerikancıdır, anti-emperyalisttir.!

Ne günlere kaldık ya Rabbi.!

ODA TV baskınından sonra, ABD adına endişelerini dile getiren büyükelçiye, Hüseyin Çelik'in verdiği yanıt,  adeta ABD’ye olan bağımlılığımızın bir itirafı gibi... Bakalım ne demiş Çelik: İçişlerine müdahalenin de bir sınırı var. Sınırda durmak gerekir.  Farkındaysanız "İçişlerimize Müdahale Edemezsiniz" diyemiyor... 

Son derece temkinli bir dil kullanıyor bakanımız. Antiemperyalistlerle karıştırılmaktan korkuyor herhalde.! Dış güçlerin desteği ile iktidara gelmenin böyle diyeti olacak tabi.  TAM BAĞIMSIZLIĞI SAVUNMAK AKP’NİN İŞİ OLAMAZ.!  Ne yazık ki, işin bir yanı böyle...

 

Adım adım bağımsızlığımızı yitirmiş olduğumuz gerçeği, her gün yeni kanıtları ile ortalığa seriliyor..

 

Bir de işin “kurnazlık” yanı var tabi. O noktada şeytanın avukatı gibi düşünmek gerekir. Çünkü bu tür hesaplar, Türk halkının “saf”lığı üzerine kurulmuştur. Amerikalılara göre, Türk halkı “balık hafızalı” dır. Günlük yaşarlar, günlük düşünürler; Her zaman en büyük kazığı ABD’nin atmasına rağmen, yine de onları dost ve müttefik bilirler.! Birileri tarafından uyarılmadıkça da yakın geçmişte yaşananlar ile bugün yaşamakta olanların bağlantısını kuramazlar.!

Bir ellerinde kılıç, bir ellerinde kalkan, Orta Asya’dan “yeni” gelmiş at üstündeki Türkler işte.! O bakımdan “aynı oyunu”, bir oyuncu değişikliği yaparak, birkaç kez oynatmakta pek de sakınca görmezler.!

 

Hükümet adına,  ardı ardına yapılan “çıkışlarla” verilmek istenen mesaj: AKP'nin ABD'ye bile KAFA TUTACAK kadar güçlü, kendine güvenen ve ülke çıkarlarını koruyan bir anlayışla hükümet ettiği inancını yerleştirmektir. Seçimlerden önce puan toplamak amaçlanmaktadır.

 

Yapılanlar bir tür danışıklı dövüştür. Tıpkı 27 Nisan 2007’de Genelkurmay Başkanı’nın yayınladığı bildiride olduğu gibi. Bildirinin hemen ardından AKP hükümeti adına Bülent Arınç askerlere: “Otur oturduğun yerde sen benim memurumsun” diyerek, halkın oylarını çantasına doldurmamış mıydı.?

Bildiriden sonraki ilk seçimlerde AKP ezici bir çoğunlukla iktidara gelmişti…

Bu defa da ABD karşısında aynı “dik” duruşu sergileyerek yine vatandaşın oylarını cebe indirme hesabı içindeler… Çünkü bu aralar Amerikan karşıtlığı yükselişte.

Özellikle de Irak’ın işgalinden sonra Türkiye’deki muhafazakâr kesim ABD’ye küskün. Onların duygularına göre verilecek tepkiler bayağı işe yarar, oya dönüşürler. Bu son derece açık ve basit bir tuzaktır.

Türkiye’de basın özgürlüğünün olmaması, ABD’nin hiçbir zaman umurunda olmamıştır. 60’tan fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülkemizde; Mustafa Balbay’ın, Tuncay Özkan’ın ve diğer gazeteciler; yıllardır neden tutuklu olduklarını dahi bilmedikleri bir davanın içindedirler. Bu davada “basın özgürlüğü” nün ihlal edildiğini görmek istemeyen ABD’nin, ODA TV konusundaki “hassasiyeti” haklı olarak aklımıza böyle bir kuşkuyu getirmektedir!..

O bakımdan, ABD’li “düşünce kuruluşları” Obama yönetimine, Türkiye’de yaklaşan genel seçimler için AKP’ye böyle bir yardım yapılmasını önermiş olabilirler… Onlara aldanmamak gerekir!..

Denebilir ki, yakın geçmişte Büyükanıt’ın oynadığı rol, bu defa ABD büyükelçisi Ricciardone’ye verilmiştir…

Av. Cemil Can

 

http://www.medyagunebakis.com/ - http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

TEK YOL DEVRİM

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZ VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE

 

 

 

 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP