SARAL; DEMİR'İ KURTARABİLECEK Mİ.?

Mustafa Saral; Mustafa Demir'i Kurtarabilecek mi.? Başkan Mustafa Demir TDF'yi ve kendisini savunamadı.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SARAL; DEMİR'İ KURTARABİLECEK Mİ.?

Mustafa Saral; Mustafa Demir'i Kurtarabilecek mi.?

Başkan Mustafa Demir TDF'yi ve kendisini savunamadı.!

 

YASAL DEĞİL, USULSÜZ GENEL KURUL OLACAK

Ancak göz ardı edilen bir durum var. Bu şekilde Genel Kurula gidilirse Federasyonun Tüzük maddelere göre

Bu Genel Kurul şaibeli, usulsüz ve gayri yasal olacak.

Bu durumu Of-Hayrat Dernek Başkanı  Mustafa Saralın

dikkatine sunmak gerek.

İFTARLI, İSTİŞARE TOPLANTISI

TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Of-Hayrat Derneğinde Of, Hayrat dernek başkanları ile İftarlı, istişare toplantısında buluştu.

Yemek ve namaza müteakip Of-Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral TDF'na niçin üye olduklarını Neler beklediklerini beyan ettikten sonra sorulu cevaplı tartışmalara geçildi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu 27 Mayısta Kongreye Hazırlanıyor.

Fakat İstanbul’da 400 civarı Trabzon Derneği olduğu halde TDF Yönetimi önceki yıllar 250 üye dernek olduğu söylenirken sonra bu sayı 150'ye indi, 2018 kongresine giderken 47 derneğe düştü.

TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun kriterleri nedir halâ öğrenmedik, Bilhassa Başkan Mustafa Demir dilediği derneği TDF bünyesine alıyor, dilemediğini almıyor. Herkesi kendi kariyeriyle kıyaslayan ve kariyerini beğenmediği kişilerle ve derneklerle çalışmayan keyfi bir başkanlık. STK hukukunda böyle bir keyfiyet var mı.?

CAN SİMİDİ; OF HAYRAT DERNEĞİ, MUSTAFA SARAL.!

Of Hayrat Derneğindeki iftarlı istişare toplantısına üye dernek başkanları davet edildi. TDF kendi yönetiminden 8 kişi ile iftara katıldı, Bünyesinde olduğunu iddia ettiği derneklerden pek kimse yoktu.

Gelen dernekler Of-Hayrat derneği ile organize projeler yapan Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı dernekleriydi.

Yıllardır üye olmak isteyen derneklere cevap yazısı dahi yazmayan TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu Of Hayrat Derneği başkanı Mustafa Saral'ın TDF'na katılmasını kabul ederek, beraberinde birçok derneğinde ön kabulünü yaptılar.

İstanbul’daki köklü tarihleri olan yüzlerce derneği görmezden gelen TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu üstlendikleri misyonu ne amaçla kullanıyorlar anlaşılamadı.

MUSTAFA DEMİR KENDİ KARİYERİ İÇİN ÇALIŞTI

Başkan Mustafa Demir'in TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu'nu AKP'nin arka bahçesi gibi kullanması sabırları taşırmış ve hakkındaki yoğun şikâyetler son yıllardaki AKP partizanlığı ile ayyuka çıkmıştı.

TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu bünyesindeki bazı yöneticilerin Başkan Mustafa Demir tarafından AKP Belediye Meclis üyesi, AKP ilçe yönetim kurulu üyesi olmalarının sağlandığı siyasi tercihlerini hep AKP olması, 

Altı yıldır başkanlık yapan Mustafa Demir TDF'ye hiçbir şey kazandırmamış, Trabzon ve Trabzonlular için STK görevleri kapsamına giren konularda parmağını oynatmamış olması kimsenin gözünden kaçmadı ve bizim de gözümüzden kaçmıyor.!

Yıllardır TDF üzerindeki ölü toprağını temizleyebilmek için uyarıcı haberler yapıyoruz, Tabi iki hiç ciddiye alınıp bizi ikna edici bilgi ve belge ile karşımıza çıkmadılar, Hep cek-caklarla bizi de camiayı da oyalamaya çalıştılar.

TDF YÖNETİMİ YILLARCA BOŞA KÜREK ÇEKTİ

Örneğin, yapım ruhsatı bile alınan Gürpınar sosyal tesisleri için bir adım yol kat edemeyen Mustafa Demir, Kendinden önceki dönemlerde Gürpınar Bel. Bşk. Yrd. Merhum Reşat Akçay'ın gayretleri ile sahip olduğumuz 78 dönümlük alana tek çivi çakmadı.

Ayrıca eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın tahsis için destek verdiği Ispartakule civarındaki 7 dönümlük sosyal tesis arazisi için Mustafa Demir 600 bin TL para bulup başvuru yapmadığı için TDF oradaki hakkını da kaybetmişti. Şu an o yerin değeri onlarca milyon TL dir. 

Bu denli basiretsiz bir yönetim biçimi ortaya koyması, kendisini uyaranları bir itibarsızlaştırıp pasifize ederek TDF'den istifa etmelerini sağlaması, akıllı kariyerli, çalışkan yardımcılarına cephe alması, çalışmalarını engellemesi, yılların politikacılığından kaynaklanıyor.

TDF'DE SORUNLAR BÜYÜDÜ YUMAK OLDU

TDF- Trabzon Dernekleri Federasyonu'nda Sorunlar artık büyüdü yumak oldu, Dini-Siyasi herkesi temsil etmesi gereken, Siyaset üstü bir yaklaşımla bütün partilere ve partililere eşit mesafede durması gereken TDF maalesef federasyonu bütün imkânları ile iktidar partisinin hizmetine açması kabul edilemezdi.

Referandum seçim dönemlerinde Federasyonun pencerelerine EVET pankartları asması Kanunen yasak olmasına rağmen, ikazlarımıza aldırmadılar, Şikâyet etmekten başka çare kalmamıştı, Hata yaptık şikâyet edemedik.

Görüldüğü gibi bütün şikayetlere sessiz kalan Mustafa Demir ve TDF üyeleri, sayıları 40 civarı olan Of-Hayrat derneklerinin desteği ile bir üç yıl daha kazanmak istiyor.

YASAL DEĞİL, USULSÜZ GENEL KURUL OLACAK

Ancak göz ardı edilen bir durum var. Federasyonun Tüzüğünde yazılı maddelere göre genel kurulda oy kullanması gereken derneklerin, kongre tarihinden 45 gün önce üyeliklerinin kabul edilmiş olması ve buna göre de kongrede oy kullanacak delegelerini bildirmiş olması gerekiyor.

Bugün yapılan iftarlı istişare toplantısında, konuşan Mustafa Demir; 27 Mayısta yapılacak Kongrede önce yeni başvuru yapan derneklerin kabulünü yapar devamında da başkanlı oylamasına geçeriz. Dedi. Kendi tüzüğüne ve Dernekler Kanununa aykırı bir uygulama nasıl yapılacak

 

MUSTAFA DEMİR; KİŞİSEL EGOSU İÇİN HERKESİ, HERŞEYİ  KULLANIYOR

Mustafa Demir'in kurulduğu günden bu yana TDF'nu tanımayan Of Hayrat Derneğiyle bu yakınlaşması ve  Of Hayrat Derneğinin de TDF'nu böyle sahiplenmesi olağanüstü hayret verici bir durum olarak görüldü.

Mustafa Demir daha önce TDF'na aday olmayacağını açıklamıştı, Beklentisi olan Milletvekilliği adaylığı gerçekleşmeyince, Umudu bir belediye başkanlığı yada genel meclis üyeliği için 2019 seçimlerine STK başkanı olarak gidebilmek.

Çünkü AKP de arkasında önemli kurum desteği olanlar parti içinde imtiyazlı kişiler olarak bilinirler.

Türkiye’nin birleştirici gücü Trabzonlular görüldüğü gibi kişisel hırslar uğruna bölünüyor, Birbirleriyle bir dayanışmaya girmelerine fırsat verilmiyor.

Söylenecek çok söz var ama bundan sonrasını video dan izleyiniz.

 

 

TDF; İFTARLI İSTİŞARE TOPLANTI VİDEOSU

https://youtu.be/dnn4yw2On1M



@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,




TDF GENEL KURULA GİDERKEN
Trabzon Dernekleri Federasyonunun Mayıs ayında yapacağı genel kurul öncesi sular durulmuyor. Başkan Mustafa Demir aşağıda yazdığımız nedenlerden dolayı BU SEFER dilediği gibi bir kongre yapamayacak sanıyoruz.!




TDF GENEL KURULA GİDERKEN ATEŞLE OYNUYOR.!

http://www.oncetrabzon.com/tdf-genel-kurula-giderken_h614.html

 


TDF ATEŞLE OYNUYOR.!

http://www.medyagunebakis.com/haber_detay.asp?id=9956&hadi=TDF GENEL KURULA GİDERKEN ATEŞLE OYNUYOR.!&menuno=46

 

TDF-TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU ATEŞLE OYNUYOR.!

TDF Trabzon Dernekleri Federasyonu 20 - 27 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek  olağan genel kurulu öncesinde yeni tüzüğünü gizleyip eski tüzüğünü resmi internet sayfasından yayınlayarak, İstanbul'da bulunan Trabzon kökenli dernekleri Genel Kurul öncesi TDF'na üye olmaya ve TDF Olağan  Genel Kurulunu bu yeni üye derneklerin delegeleriyle yapmaya çalışıyor.

 

Mustafa Demir Başkanlığındaki  TDF -Trabzon Dernekleri Federasyonu Ateşle Oynuyor.!

TDF son Tüzüğünün 7. Maddesine göre; "mevcut yönetim genel kurul tarihine 45 gün kala dernek üyeliği işlemlerini durdurur, bu tarihten sonraki başvuruları genel kurulda seçilecek yeni yönetim kurulu yapar"  maddesini hiçe sayarak, gelin 20 Nisana kadar TDF'na başvurunuzu yapın sizleri TDF'na üye yapalım denilerek, derneklerin ziyaret edildiği, gruplar halinde genel merkezine davet edildiği ve Boğaz gemi seyahatiyle toplantıya çağırıldığı bilinmektedir.

 

BURADAKİ HUKUKSUZLUK ŞUDUR.!

Her türlü dernek ve federasyonların anayasası olan Tüzük ve benzeri resmi kararlar bilindiği gibi Genel Kurulda Oybirliği ile alınır ve İl Dernekler müdürlüğünün onayı ile yürürlüğe girer. Yönetim Kurulları da bunları uygulamakla yükümlüdürler ve tekrar genel kurul kararı olmadan da değiştiremez ve farklı biçimlerde uygulayamazlar.

Ancak böyle bir kural dışı uygulama olursa da, ki burada yaşanan da budur. Buna da hukuk el koyar ve gereğini yapar.Dernekler masası onaylı son  tüzüğü görmeden okumadan TDF'na Üye olan yeni başvuruş veya başvuracak  Dernek Başkanlarını Delegeliği olan veya yeni olacak kişilerin ve  bunların kararlarını almış veya alacak yönetim kurulu üyelerini nerelere imza attıklarını  gerekli denetimi yapmayan sessiz kalan Denetleme Kurulu üyelerini Uyarması bizden...

 

DİKKAT DİKKAT UYARIYORUZ.! 

KASIT YOKSA BÜYÜK HATA VAR.!
20 Mayıs 2018 Genel Kurulu için TDF'na Üye Olmaya Çağrılan ve son genel kurulda 45 gün önce Delegelerini Yenileyip kaydını yaptırmayan  Trabzon Derneklerin Başkanlarını, Yetkililerini, Delegelerini Denetim ve Disiplin Kurullarını Uyarıyoruz. Kasıt yoksa büyük hata var.
TDF 2015 yılı Mayıs ayı sonrasında yaptığı son olağan genel kuruldan sonra,

22 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Olağanüstü Genel Kurul ile  tüzük değişikliğine gitmiştir. Yeni tüzüğüne göre ilki  20 Mayısta yapılacak olan genel kurulda federasyona kayıtlı kaç dernek olduğu, bu derneklerin kaç delegesi olduğu bu derneklerin kendi genel kurullarını yaparak sonuç bildirgesiyle delegelerini  dernekler masasına bildirip  TDF genel kuruluna 45 gün kala TDF'na üyeliklerini ve delegelerini yenilediklerini belirten kaç derneğin yeni başvuruda bulunduğunu, kaç tanesinin üyeliği yönetim kurulu üyelerinin ıslak imzasıyla karar defterinde kararı alınarak bu işlemlerin Genel Kurul tarihi olan 20 Mayıs  2018 tarihinden önceki 45. gün olan 05 Nisan 2018 de bitirilmiş olması gerektiği aşikar, bilinen bir gerçekken TDF'nun hala yeni üye dernek arayışlarının devam ettiği, yaptıkları ziyaret, çağrı ve toplanma faaliyetlerden görülmektedir.

 

DİKKAT ÖNEMLE DUYURULUR

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonunun 20 - 27  Mayıs 2018 tarihinde yapılacak olağan genel kurulu öncesinde üyeliğim var diye bilen derneklerin delegeleri ve  yöneticileri; genel kurulda TDF'na başkan, yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurullarına aday gösterileceklerini düşünen veya aday adayı olarak görev alacaklarını düşünen dernek delegelerinin durumlarını onaylı son tüzüğe göre değerlendirmeleri veya Dernekler masasına sormalarının ikazını yapıyoruz.

 

MUSTAFA DEMİR BAŞKANLİĞİNDAKİ TDF, HUKUKU HİÇE SAYIYOR..

HUKUKU HİÇE SAYARAK KENDİSİYLE BİRLİKTE DERNEKLERİ DE ATEŞE ATIYOR.
Denetleme kurulu en az yılda bir kez yapması gereken denetlemeleri üç yıldan bugüne kadar yönetim kurulunun yönlendirmemesinden dolayı hiç bir denetleme görevini yapamadığı gibi denetimin yapılması için yapılan iki resmi başvuruyu da  dikkate almadı.Bunlardan sonra genel kurula sunulacak denetleme kurulu raporu da merakla beklenmektedir.

 

HER ORTAMDA TRABZON STK'LARIN ÜST ÇATİ KURULUŞU  BİZİZ  DİYEN  FEDERASYONDA BUNLAR YAPILIYORSA.!
05 Nisan 2017 tarihinden sonra, bu tarihten önceymiş gibi usulsüzlük yapılarak karar alınmış olarak gösterilebilecek üye dernek ve delege kabulleri; İl Dernekler Müdürlüğünün yanlış tüzük uygulaması engeline takılacaklar, bunun için itiraz  ve başvuru yapıldığında konu hukuk tarafından verilen karara kalacaktır.

Bu yapılabilecek yanlış uygulama son ıslak imzalı tüzük ve yönetim kurulu kararı ve yazışmalar ortaya konularak çözülecek. Bu yapılabilecek usulsüzlük TDF'nun, üye yapılmak istenen dernek ve delegelerinin  siciline yansıyacaktır.

Böyle bir hataya düşmüş dernekler varsa, bundan geri dönerek genel kurul sonucu seçilecek yeni yönetim kuruluna başvurularını yapmalıdırlar.

 

ESKİ DELEGELER, YENİ YAPILMIŞ DELEGELER ve

YAPILACAK YENİ DELEGELERİN DİKKATİNE

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu, İstanbul İl Dernekler Müdürlüğünün, 22 Temmuz 2015 Tarih 87385697-477.01.02.02-E.43347 sayılı yazısıyla uyarılarak TDF'nun tüzüğünde gördüğü yanlışlıkları düzeltmesini istenmişti.

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonun ise tek maddeli tüzük değişikliği; kısa zaman önce TDF nın teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen, dernekleri üye delege yaparak genel kurula hazırlayan Ali Rıza Balcı başkanlığında kurulan komisyon tarafından hazırlanarak yönetim kurulu üyelerinin tamamının ıslak imzaları ile   22.07.2015 tarihinde tek gündemli tüzük değişikliği olağanüstü genel kurulunda kabul edilerek İl Dernekler Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Buna rağmen yeni onaylı  tüzük bir türlü ortaya çıkartılmadı ve TDF'nun internet sitesinde eski  tüzük yayınlanmaya ve bu tüzüğe  göre  üye dernek, delege kayıtlarına devam edilerek,Yönetim Kurulunu imza attırarak veya eski başvuruymuş gibi imzalatarak suç işleyip kendileriyle birlikte dernekler ve delegeler de yanlışa sürüklenmeye devam ediliyor.

 

ONAYLİ SON TÜZÜK'E GÖRE DURUM ve YENİ ÜYE OLACAK DERNEKLERİN DİKKATİNE

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'na üye olmayı düşünen dernekler Son tüzük olan 22 Temmuz 2015 tarihli ve ıslak imzalı  tüzüğü isteyip okumadan üyelik başvurusu   yapmamalıdırlar. Başvuru yapmış olanlar ise bu yanlışı düzeltmelidirler.

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun olağan genel kuruluna 45 Gün kala yani 05 Nisan 2018 tarihinden sonra genel kurul öncesi tüm kayıtlar durdurulur yeni  başvurular yeni seçilecek yönetim kurulu değerlendirir maddesi geçerlidir.
Mevcut Delegelerin, temsil ettiği derneğin son genel kurulunun yapıldığı tarihte TDF delegelikleri düşer. Son genel  kurulda divanın genel kurul tutanağında birlikte dernekler masasına teslim edilen  yeni delegelerin TDF genel kurulundan 45 gün önce müracaatlarıyla TDF'nun 31 kişilik yönetim kurulu üyelerinin oy birliği veya oy çokluğu imzasıyla  sağlanarak  karar defterinde ıslak imzayla üyelik kararı alınan yeni delegeler seçme ve seçilme hakkına sahiptirler. Eski tüzükteki kurucu daimi delegelik tamamen tüzükten kaldırılarak fahri delegelerin de seçme ve seçilme hakları da kaldırılmıştır.

Genel Kurula katılacak yeni derneklerin;Dernekler masasına verdikleri son genel kurul divan tutanağındaki delege isimleri ile birlikte   05 Nisan 2018 tarihinden önce üyelikleri TDF yönetim kurulu tarafından yeterli çoğunluk sağlanarak 45 gün önceden ıslak imzalı üyelik kararı  alınmış olması ve dernek katılım payı, delege aidatlarının  tamamı yatırılmış olması gerekmektedir. Aksi taktirde genel kurula katılacak derneklerin delegeleri oy kullanamayacak.

05 Nisan 2018 tarihinden sonra müracaat eden veya edecek olan derneklerin üyelik taleplerini genel kurulda seçilecek olan yeni yönetim tarafından değerleştirilecek kabul edilen Dernek delegeleri bir sonraki yapılacak genel kurulda seçme ve seçilme hakkına sahip olabileceklerdir.

Tüm bunların dışında da mevcut son tüzüğe göre yapılacak olağan genel kurulun   gerçekleşebilmek için; tüzükte belirlene maddeye göre yönetim, denetim ve disiplin kurulu üye sayısının iki katı delegesi hazır bulunmak zorundadır.  Aksi taktirde Divan genel kurulu açamaz seçim yapamaz olacaktır.

 

DİKKAT, DERNEKLER ve TEMSİLCİLERİ ZARAR GÖRMESİNLER

TDF'na eski ve yeni Üye olmuş veya yeni müracaat edecek seçme ve seçilme hakkı olduğunu sanan dernek temsilci ve delegelerin temsil ettikleri kurumlara ve  kendilerine zarar gelmemesi adına çok önemli uyarıdır.

Bu kişilerin TDF'nun bir türlü ortaya çıkarmadığı 22 07 2015 tarihi onaylı  son tüzüğüne bakarak durumlarını buna göre belirlemelidirler.

Aksi durumda yüksek ihtimalle bir çok kişi tarafından il dernekler müdürlüğüne ve genel kurula yapılacak itirazlar ve suç duyuruları yapılacaktır.

Bunun sonucunda da hukuka gidilerek tüm resmi evraklar ıslak imzalarla resmiyet kazanan çözülecek, bundan da kendileri ve temsil ettikleri kurumlar zarar görecektir.

TDF Genel Başkanı Mustafa Demir'in Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulunu hangi onaylı tüzükle yapacağını göstererek açıklama yapması beklenmektedir.

 

TDF'nun 20 -27 Mayıs 2018 tarihinde  yapacağı olağan genel kurulunda uygulayabileceği son resmi tüzüğünde, dernek üyeliği ile genel kurula katılacak Delegelerin seçme ve seçilme ile hak ve yükümlülük maddeleri aşağıda görüldüğü gibidir.

 

 

TÜZÜK İLE İLGİLİ SON DURUM.!

İstanbul İl Dernekler Müdürlüğünün, 22 Temmuz 2015 Tarih 87385697-477.01.02.02-E.43347 sayılı yazısıyla uyarıldıktan sonra düzeltilmiş olan tüzüğü sitesinde bulundurması gerekirken, web sitesine konulan tüzük ilk hazırlanan bir taslak gibi görülmektedir.

1- Trabzon Dernekleri Federasyonunun halen web sitesinde bulunan tüzük olup noksan ve taslakmış gibi algılanıyor.

2- İstanbul İl Dernekler Müdürlüğünün değiştirilmesini istediği, ekte bir bölümü görülen

tüzük.

3- Bu değişiklik, olağanüstü tüzük değişikliği genel kurulu kararıyla yapıldı ise bunun İl Dernekler Müdürlüğünden onaylanmış, son onaylı tüzük olmalı..

Bu son tüzük nerede, neden web sitesinde yayınlanmıyor.?

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Nisan.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP