ARAŞT.-YAZAR İ.GÜNDAĞ KAYAOĞLU ANILDI

Şair Ömer Kayaoğlu İle Oğlu Araştırmacı-Yazar İ. Gündağ Kayaoğlu’nu Anıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ARAŞTIRMACI-YAZAR İ. GÜNDAĞ KAYAOĞLU ANILDI

Şair Ömer Kayaoğlu İle Oğlu Araştırmacı-Yazar İ. Gündağ Kayaoğlu’nu Anıldı

Şair Ömer Kayaoğlu ile oğlu Araştırmacı-Yazar İzzet Gündağ Kayaoğlu'nu, 5 Mayıs 2018’de, Mimar Sinan Genim’in başkanlığını yaptığı TAÇ Vakfı’nın Asmaaltı Caddesi Kirazhan No: 2 Eminönü - İstanbul adresinde anıldı.

Katılanların pek çoğunun konuşmacı olduğu etkinlikte 17 yıl önce yitirdiğimiz Şair Ömer Kayaoğlu ile 15 yıl önce aramızdan ayrılan araştırmacı-yazar İ. Gündağ Kayaoğlu’nun ürettikleri, yapıtları, kurdukları dostluklar ve anıları dile getirildi. Konuşmacıların her biri bu iki değerin kaybıyla oluşan boşluğun doldurulmasının olanaksızlığına dikkat çekti. Özellikle İ. Gündağ Kayaoğlu’nun daha çok iş kotaracakken genç yaşında yaşamını yitirmesinin kültür hayatımızın için çok büyük bir kayıp olduğunda birleşildi.
Ömer ve Gündağ Kayaoğlu, özelde Trabzon’un genelde ülkemizin ve Balkanların kültüründe izleri olan değerlerimizdi.

Kayaoğluların akrabası sevgili İzzet Kaya’nın büyük özveride bulunarak böyle bir etkinlik için çok kişiye ulaşması düzenlenen anmaya daha da anlam kattı.

Pek çok değerimizin katıldığı anma töreninde dile getirilen öneri, bu iki değerimizle ilgili yakın bir zamanda geniş bir sempozyumun düzenlenmesi oldu.

Gündağ Kayaoğlu;Sinan Genim, Oktay Belli, Sümer Atasoy, Ali Mustafa, Ahmet Özer, Kirkor Yeteroğlu, İbrahim Can, Süleyman Şenel, Ertuğrul Genç, Sabri Koz, Mesut Yılgın, Abdurrahman Yıldırım, Muammer Aydın, Enver Bahçekapılı, Bilgin Aygül, Soysal Algan, Ethem Güneyli, Mehmet Emin Dursun, Güner Liman, dernek başkanı Fevzi Bahçekapılı dostları ve köylüleriyle beraber anıldı.




Ahmet Özer ve İzzet Kaya yaptıkları açıklamada; Aramıza katılamayan ve telefonla arayıp sevgilerini bildiren meclis başkan vekilimiz Ayşenur Bahçekapılı, eski bakan Faruk Özak, Dr. Mustafa Duman, yazar Öner Çıravoğlu, yazar Alaattin Bahçekapılı ve çelenk göndererek sevgilerini paylaşan Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na, fotoğraflarımızı çeken Hüseyin Karaer ve katılan tüm dostlara teşekkür ederiz Dediler.

Kaynak; İzzet Kaya, Ahmet Özer

Haber ve Fotolar; Hüseyin Karaer

  

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

İZZET GÜNDAĞ KAYAOĞLU

 6 Aralık 1945 – 9 Mayıs 2003): Yazar, araştırmacı. Tekirdağ-Gelibolu'da doğdu. Subay babasının görevinden dolayı ilk ve orta okulu değişik yerlerde okudu.Haydarpaşa Lisesini (1963) ve Galatasaray Yüksek İktisat ve Ticaret Okulunu (1969'da bitirdi. Dedesinden kalan bakarcılıkla ilgili bir şirketin ortağı ve yöneticisi idi. 1983'te Anadolu Sanat Yayınlarını kurdu ve yayın müdürlüğünü yaptı. Birçok sosyal derneklerde faaliyet gösterdi. Türk folkloru, bakırcılık ve el işlemeciliği üzerine Anadolu'da ve Balkanlarda geniş araştırmalar yaptı. Bakırcılık için kullanılan el aletlerini toplayarak zengin bir koleksiyon meydana getirdi.

( Folklor araştırmaları yapanlara destek sağladı. İstanbul'da öldü. Karacaahmet'te toprağa verildi.

Eserleri: Folklor ve Etnoğrafya Araştırmaları 1984 (İbrahim Aslanoğlu, Aydın Oy, Sabri Koz ile, 1984), Folklor ve Etnoğrafya Araştırmaları 1985 (İ. Aslanoğlu, A. Oy, S. Koz ile, 1985), Türk Folkloru Belleten 1986-I (İ. Aslanoğlu ile, 1986), Türk Folkloru Belleten 1986-II (İ. Aslanoğlu ile, 1986), Türk Folkloru Belleten 1987-I-II (İ. Aslanoğlu ile, 1987), Trabzon Kültür Yıllığı 1987 (M. Duman, Ş. Şatır ile, 1987), Trabzon Kültür Yıllığı 1988-1989 (M. Duman, Ş. Şatır ile, 1989), Türk Halk B:ilimi ile İlgili Kitaplar İçin Bir Bibliyografya Denemesi/1985-1990 (1991), Eski İstanbul'da Gündelik Hayat (Ersu Pekin ile, 1992), Tombak (1992), Anadolu'da Türk Bakırcılık Sanatının Gelişimi-Bakır Yatakları Üretimi ve Atölyeleri (Doç. Dr. Oktay Belli ile, 1993), Atatürk ve Kurtuluş Şiirleri Antolojisi (Öner Ciravoğlu, 1996), Bir Tutkudur Trabzon ( Ö. Ciravoğlu, Cüneyt Akalın ile, 1997)

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP