EXETER UNİVERSİTY'S TURKİSH STUDENT GRADUATES

Kennedy School Of Government - Centre For Kurdish Studies - Centre For Arab And Islamic Studies

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÇATI ADAYI PEŞİNDE KOŞANLARIN DİKKATİNE;

EXETER UNİVERSİTY'S TURKİSH STUDENT GRADUATES

Kennedy School Of Government - Centre For Kurdish Studies - Centre For Arab And Islamic Studies 

Abdullah Gül, Durmuş Yılmaz, Ekmeleddin İhsanoglu,

Fehmi Koru, Mehmet Şimşek, Muammer Türker,

Mustafa Tutulmaz, Nevzat Yalçıntaş, Remzi Fındıklı,

Sebahattin Zaim, Şükrü Karatepe......,

XETER ÜNİVERSİTESİNİN BİLİNEN 4 TEMEL ÖZELLİĞİ;
1- İngiltere deki tek Kürdistan araştırmaları merkezine sahip olması, 
2- İngiliz istihbaratının desteğinde olması, 
3- Arap ve İslam araştırmaları bölümünün bulunması, 
4- Harvard üniversitesi j.f. Kennedy School of Government bölümü

Ve Dr. Henry Kissinger'in 1950 de Harvard da faaliyete geçirdiği yaz seminerleri programları ile 3. dünya ülkeleri ve gelişmekte olan ülkelere İslamcı-modernleştirici liderler yetiştiren bir üniversite olmasıdır.

 

Abdullah Gül... Exeter University’nden. Ekmeleddin İhsanoğlu... Exeter University'’nden. Ne hoş tesadüf.?
Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek de Exeter University’ den ve Üstelik bir de İngiliz vatandaşı olmuş.!
Exeter Üniversitesi İngiltere’nin prestijli eğitim kurumlarından biridir. Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü vardır. Kürt Araştırmaları Enstitüsü vardır. 
Bu iki enstitüsü vesilesiyle... Arabistanlı Lawrence’ın torunları, İngiliz istihbarat servisi elemanları, Ortadoğu uzmanı olabilmek için, burada eğitilir.

Petrol zengini Arap ülkelerinden bol sıfırlı, yüklü bağışlar alır. Bu çetrefil durumlar, elbette burada okuyan diğer öğrencileri bağlamaz. Özellikle finans alanında ve kamu yönetiminde gayet başarılı insanlar yetiştirir.

 

ÜNLÜ EXETER MEZUNLARI.! - KİM BUNLAR.? ÖRNEĞİN;

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterimiz Muammer Türker, Exeter’dendir. Siirt valimiz, Elazığ valimiz, Eskişehir valimiz Gümüşhane valimiz, Kilis valimiz, Exeter’dendir.
İstanbul’da İzmir’de Bolu’da Erzurum’da Şanlıurfa’da Muş’ta Rize’de Batman’da Kırşehir’de Sivas’ta Tunceli’de vali yardımcılığı yapan birbirinden değerli yöneticilerimiz, ki, hepsini yazmaya kalksak ansiklopedi olur, Exeter’dendir.
Geçen ay görevden alınan, Polis Akademisi Başkanımız Profesör Remzi Fındıklı, Exeter’dendi.
Bayrampaşa kaymakamı, Araklı kaymakamı, İspir kaymakamı, Ardeşen, Bayramiç, Dilovası, Göksun, Pazarcık, Bulanık, Bergama, Konak, Kula, Osmangazi kaymakamları, ben diyeyim 100 kaymakam, siz deyin 200 kaymakam, Exeter’dendir.
Kamu İhale Kurumu başkanımız,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü başkan yardımcımız,

İller İdaresi Genel Müdürlüğü daire başkanımız,

Toprak Mahsulleri Ofisi genel müdürümüz,

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanımız,

Mülkiye Teftiş Kurulu başkan yardımcımız,

Araştırma ve Etütler Merkezi başkanımız,

Türkiye Cumhuriyeti Şeker Kurumu Başkanımız,

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcımız, Exeter’lidir.
Bürokrasimizde yolu Exeter’den geçmeyen neredeyse yok gibidir. İyi ki var Exeter University yani. Yoksa maazallah...

Nasıl yönetecektik biz bu devleti.

ÜNLÜ EXETER MEZUNLARI.!
Kim Bunlar.?
Irak petrollerine çöreklenmek isteyenlerin izdüşümünü taşıyan, eski diplomat ve gazeteci kimlikli paralı askerler... Patronları da BP, Shell.!
İngiltere’de bir Exeter Üniversitesi “Kürt Araştırmaları Enstitüsü” Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü
 

İngiliz İstihbarat Servisleri’nin yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümü Exeter Üniversitesi’nde eğitim görür.

Ayrıca Arap ve İslam Dünyası ile Kürtler hakkında uzmanlaşması gereken İngiliz ajanlar da bu üniversitenin hocaları tarafından eğitilir.

Üniversite yayınlarında, Irak’ın kuzeyinden “Irak Kürdistan'ı” diye söz edilir.

GREEN PEACE-YEŞİL BARIŞ ÖRGÜTÜ

Green Peace-Yeşil Barış Örgütü Exeter Üniversitesi Kuruluşu

İngiliz İstihbarat Servisi’nin bir yan kuruluşu olan Green Peace (Yeşil Barış) örgütü de Exeter Üniversitesi tarafından kurulmuştur.

Exeter Üniversitesi’nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslam ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında veya devlet görevlerinde görmek mümkündür.

Mesela İslam Kalkınma Bankası’nın bütün önemli yöneticileri Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisans veya doktora yapmıştır.!

Tabii buraya gönderilecek öğrencileri de kendi ülkelerindeki “İslami kuruluşlar” seçer.!
İngiliz tarihinde kullanılan işkence aletlerinden biri “Exeter Dükünün Kızı” olarak anılır...

Bu Exeter Üniversitesi, “Bizim kapımıza” nasıl yanaşmıştır.!.?
Abdullah Gül, Exeter Üniversitesi’nde iki yıl eğitim-öğretim görmüştür. Abdullah gül, yurtdışına çıktıktan sonra  Türkiye’de hiçbir yerde çalışmış değildir. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Abdullah Gül’ün bu üniversitedeki sınıf arkadaşıdır.!

Abdullah Gül, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Prof. Sabahattin Zaim gibi hocalarının teşviki ve sağladıkları Milli Kültür Vakfı bursu ile 1976-1978 yıllarında İngiltere’ye gönderilmiştir... Dönüşte Sebahattin Zaim’in daveti ile Sakarya Üniversitesi’nde görev almıştır...
İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğu, Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yapmıştır.

Harry Potter serisinin yazarı Joanne Rowling, Exeter Üniversitesi’nde, Fransızca ve klasik edebiyatlar okumuştur.!
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutulmaz Exeter Üniversitesi’nde kamu yönetimi yüksek lisansı yapmıştır.

Exeter Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ian Markham’ın “Said Nursî’nin başarısı : Hakikat ve hoşgörü” başlıklı bir makalesi vardır.!

Bu üniversite “Dinlerarası Diyalog”un kurgulanmasında da vardır. Markham, Exeter’de ilahiyat dalında öğretim görevlisidir...

DAHASI.!

“İçişleri Bakanlığı, birçok kaymakam adayını Milli Güvenlik Akademisi eğitiminden sonra Exeter Üniversitesi’ne göndermiş ve burada dil eğitimi almasını sağlamıştır.

Halen Türkiye’de, özellikle Güneydoğu ilçelerinde görev yapan birçok kaymakam ve vali yardımcısı Exeter’de doktora yapmıştır.! Yüksek yargı organlarından da tetkik hakimleri Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine gönderilmektedir.! Exeter'den eğitimli kişi, ülkenin tepesinde.!

Şövalye nişanı alıyor gururla takıyor. Yorum sizlerin.!
Fehmi KoruAbdullah Gül ve Şükrü Karatepe’dir. Her üç isim de İngiltere’nin güneybatısında yer alan Exeter kentinde bulunan Exeter Üniversitesi’nde, 1976-1978 yılları arasında eğitim almaya gitmişler.

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış - Tarih:19.04.2007

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 


İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş seneler önce İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın kendisini Londra’ya ve güneye Exeter Şatosuna davet ettiğini, burada medyanın demokrasiyi tahrip etmesi üzerine bir beyin fırtınasına katıldığını bir Meclis konuşmasında açıklamıştır.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Exeter Üniversitesi’nde iki yıl eğitim-öğretim görmüştür. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Abdullah Gül’ün bu üniversitedeki sınıf arkadaşıdır.!

Abdullah Gül, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Prof. Sebahattin Zaim gibi hocalarının teşviki ve sağladıkları Milli Kültür Vakfı bursu ile 1976-1978 yıllarında Fehmi Koru ve Şükrü Karatepe ile birlikte İngiltere’ye gönderilmiştir.

Gül, burada İslam ülkelerinde ileride görev alacak olan doktora öğrencileri ile sıkı bir arkadaşlık kurmuştur.

Dönüşte Sebahattin Zaim’in daveti ile Sakarya Üniversitesi’nde görev almıştır.

Doktara tezi, “Türkiye ile İslam Ülkeleri Arasındaki Ekonomik İlişkilerin Gelişimi” başlığını taşır. Tez hocası ise Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’tır.!

Abdullah Gül, 12 Eylül’den birkaç gün sonra evinden alıp götürülür ve İstanbul’da Metris Askeri Cezaevine kapatılır.!

Çıktıktan bir süre sonra 48 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Kalkınma Bankası’nda diğer Exeter mezunu arkadaşları ile birlikte ekonomi uzmanı olarak görev alır.

* * *

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğu, Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Harry Potter serisinin yazarı Joanne Rowling, Exeter Üniversitesi’nde, Fransızca ve klasik edebiyatlar okumuştur!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutulmaz Exeter Üniversitesi’nde kamu yönetimi yüksek lisansı yapmıştır.

Exeter Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ian Markham’ın

“Said Nursî’nin başarısı: Hakikat ve hoşgörü” başlıklı bir makalesi vardır.!

Yani bu üniversite “dinlerarası diyalog” un kurgulanmasında da vardır. Markham, Exeter’de ilahiyat dalında öğretim görevlisidir.

* * *

İçişleri Bakanlığı, birçok kaymakam adayını Milli Güvenlik Akademisi eğitiminden sonra Exeter Üniversitesi’ne göndermiş ve burada dil eğitimi almasını sağlamıştır.

Halen Türkiye’de, özellikle Güneydoğu ilçelerinde görev yapan birçok kaymakam ve vali yardımcısı Exeter’de doktora yapmıştır!

Yüksek yargı organlarından da tetkik hakimleri Exeter Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine gönderilmektedir.!

Tarih:19.04.2007

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış @#Have your say.Give us feedback.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com

 

 

 

 


ULUSLARARASI AJAN EĞİTİM MERKEZİ

Medyada, geçmişten bugüne çokça yer alan bir fotoğraf var. Fotoğraf karesinde yer alanlar, bugün kamuoyunun çok iyi bildiği üç isim. Bunlar; soldan sağa doğru Fehmi KoruAbdullah Gül ve Şükrü Karatepe’dir. Her üç isim de İngiltere’nin güneybatısında yer alan Exeter kentinde bulunan Exeter Üniversitesi’nde, 1976-1978 yılları arasında eğitim almaya gitmişler.

Birleşik Krallık üniversiteleri arasında “Kürt Araştırmaları Enstitüsü” olan tek eğitim kurumu Exeter Üniversitesi! Ayrıca, bu üniversitede “Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü” de bulunuyor.

MI-6 AJANLARI BURADA EĞİTİM GÖRÜR

Arapİslam Dünyası ve Kürtler hakkında uzmanlaşması istenenler ile Ortadoğu’da görev yapacak olan MI-6 ajanları ve İngiliz subayları, icra edecekleri görevin önemine binaen değişen sürelerde, bu üniversitede eğitim ve öğretim görürler. Birleşik Krallık İstihbaratı’nın bir yan kuruluşu olduğu söylenen Green Peace (Yeşil Barış) örgütü, bu üniversite tarafından kurulmuştur.

İşte Fehmi KoruAbdullah Gül ve Şükrü Karatepe bu üniversitenin rahle-i tedrisatından geçmek üzere; Milli Kültür Vakfı’nın bursu, Nevzat Yalçıntaş  ve  Sabahattin Zaim gibi hocaların teşviki ile buralara gelmişlerdir.

TANIŞIKLIK KAYSERİ LİSESİ’NDEN

Bu üçlünün,Türkiye’den Üsteğmen rütbesinde asker bir misafirleri vardır. Esasında ev sahibi konumunda olan, Abdullah Gül’dür. Tanışıklıkları Kayseri Lisesi’ne dayanır. Üsteğmenimiz, 42 gün izin alarak İngiltere’ye gelmiştir. Bu kadar uzun bir süre çok pahalı bir ülke olan İngiltere’de tatil yapmak, hele hele bir Üsteğmen geliri ile neredeyse imkansızdır. Sanırım, Üsteğmenimizi Abdullah Gül misafir etmiştir.

O hafta sonu, Exeter’de yaşayan üçlü aralarına misafir gelen Üsteğmeni de alarak, 3,5 saat mesafedeki Londra’ya geldiler. Amaçları hem Londra’da gezmek,hem de Üsteğmenin izin kağıdını Londra’da bulunan Askeri Ataşeliğe onaylatmaktı.!

FOTOĞRAFI ÇEKEN HULUSİ AKAR’DI

Önce, Belgrave Square 43 numarada bulunan Türk Büyükelçiliği’nin ikinci katındaki Askeri Ataşeliğe gittiler. Daha sonra buradan çıkarak, yaklaşık 250 metre mesafede bulunan Hyde Park’a girdiler. Biraz dolaştılar, yorulunca birer pound vererek şezlong kiraladılar ve oturup sohbet ettiler. Hava güzel ve güneşli bir gün olduğu için ceketlerini çıkarıp, şezlongların arkasına astılar ve günün anısına bir de fotoğraf çektirdiler.

İşte yukarıda gördüğünüz üçlünün fotoğrafı bu! Bu kareyi, fotoğraf makinesinin deklanşörüne basarak tespit eden ise; o gün üsteğmen, bugün ise Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Hulusi Akar’dı!

HALA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Daha sonra kalktılar, ceketlerini ve safarilerini giydiler, kuzeye doğru yürüdüler,  Hyde Park’ın Marble Arch kapısından çıktılar ve sağa dönerek  Oxford Street’e girdiler.

Bu sefer de fotoğraf makinesinin arkasına Fehmi Koru geçti, şimdiye kadar hiç medyada görmediğiniz Hulusi AkarAbdullah Gül ve Şükrü Karatepe’nin fotoğrafını çekti.

2010’da İstifa ederek mesleğimden ayrıldım. Çünkü iki yıl yaptığım Deniz Harp Okulu Komutanlığım sırasında,Gülen Cemaati'nin akla hayale gelmeyecek saldırılarına maruz kaldığım, cansiperane bir şekilde mücadele ettiğim halde; hem komutanlarım tarafından takdir edilmemiş, hem de onların dost ateşine maruz kalmıştım. Komutanlarımın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik asimetrik psikolojik savaşı yönetemedikleri iddiasında bulunarak üniformamı çıkardım ama hala mücadeleye devam ediyorum.

HULUSİ AKAR’LA HİÇ KARŞILAŞMAMIŞTIK

Balyoz operasyonu ile muvazzaf askerler içeri atıldığında, görev başındaydım. Daha ilk günden itibaren sahip çıktım. Sanırım üzerinde üniforması ile  Hasdal’a,  Ankara’dan emir ve amirinden izin almadan giden ilk askerim. Ve hep gitmeye devam ettim.

İstifa ettiğim günün hemen ertesinde de bu sefer sivil elbisem ile Hasdal’a, silah arkadaşlarımı ziyarete gittim. Ziyareti tamamladıktan sonra, Hasdal Cezaevi Komutanına teşekkür için odasına yöneldim. Kapıda emir subayı “İçeride Kolordu Komutanı var” dedi. İçeri girmemi istemiyordu! Ama umursamadım ve derhal,biraz da hışımla kapıyı açarak, içeriye yöneldim. O güne kadar Hulusi Akar ile hiç karşılaşmamıştık, beni tanımazdı.!

AÇTIM AĞZIMI, YUMDUM GÖZÜMÜ!

İçeri girer girmez,Hulusi Akar hemen ayağa kalktı, “Türker ne haber, hayırlı olsun” diyerek, güleç ve sevecen bir yüzle beni karşıladı ve kucakladı. Açtım ağzımı, yumdum gözümü! Balyoz’un hukuk görünümlü bir operasyon oluğunu,  Cumhurbaşkanı Gül’ün ve iktidarın işin içinde olduğunu söyledim. Ayrıca, bu operasyonla mücadelenin yargıya saygı duyarak değil, yok sayılarak yapılabileceğini anlattım.

Ne dersem beni destekledi ve katıldığını beyan etti. Belli ki; gerginliği arttırırım diye alttan almaya, gazımı almaya çalıştı ve kendini sakladı! Daha sonra emir subayını çağırdı; “Amiralimin emrindesin, kolordu alarak ev taşıma ve yeni evini hazırlama dahil ne isterse yapılacaktır” diye önümde direktif verdi.

NE BİLEYİM KANKA OLDUKLARINI.!

Böyle davranarak, o an için gazımı aldı ve kendini sakladı. Meğerse ben, kimi kime şikayet ediyormuşum! Ben “Abdullah Gül de TSK’ya karşı yürütülen operasyonun arkasında” diyorum; meğerse Hulusi Akar, Abdullah Gül’ün kankasıymış.

Şimdi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a sormak istiyorum;

1. Size niçin hukuk görünümlü operasyonlar ve itibarsızlaştırma saldırıları yapılmadı? Yoksa sizi oraya getirmek için muhtemel rakiplerinize karşı mıntıka temizliğimi yapıyorlardı.?

2. Kontrollü darbe girişiminin neresindesiniz.?

İTİRAZINIZ YOK MU.?

3. TSK’nın komuta birliği, gayri anayasal bir biçimde tahrip edilmiş durumda, bunu işgal döneminde bile yaşamadık, itirazınız yok mu.?

4. TSK’nın moral ve motivasyonu yerlerde, dayanışma ruhu zayıflamış, bunun için hangi tedbirleri aldınız.?

5. Askeri Liseleri niye kapattınız, buralarda okumadığınız için bir düşmanlığınız mı var.?

HAYIR DİYEMEDİNİZ Mİ.?

6. Harp Okullarının, Harp Akademilerinin durumu ve bağlantı yapısı, dünyanın hiçbir yerinde eşi ve benzeri görülmeyecek şekilde, adeta garabet bir yapıya geçirildi. “Hayır, böyle olmaz” diyemiyor musunuz.?

7. MSB Üniversitesi denen ucube yapının başına Süleymancı birisini getirdiler, “Hayır” diyemediniz mi.?

8. GATA için yaşanan rezilliğe muhalefetiniz yok mu?

GEREĞİNİ YAPIN.!

9. Sizi yaver gibi yanında taşıyor, “Olmaz” diyemiyor musunuz.?

10. Siyasi mitinglerin enstrümanı olmayı içinize sindirebiliyor musunuz.?

11. Ülkemiz koşar adım felakete sürükleniyor, farkında değil misiniz.?

Bu sorulara verecek yanıtınız yok mu.? Varsa da, yoksa da bunun gereğini yapın.!

Türker Ertürk - Odatv.com

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış @#Have your say.Give us feedback.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com

 

 

 

 

 


'ERDOĞAN KAÇMA PLANLARI YAPIYOR...'

'Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başta olmak üzere Erdoğangiller, seçim sonuçlarını beklemeden kaçma planı yapıyorlar.'
Bağımsız Gazete Yazarı Temel Sağıroğlu şok bir yazı yazdı. Sağıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve destekçilerinin 2019 seçimlerini dahi beklemeden ülkeyi terk edecekleri iddiasında bulundu. Yorumu size tabi ki size ait! " Bu güne kadar sizlerle paylaştığım tek bir makalem de bile hayal ürünü olan bilgisiz, belgesiz, kanıtsız, mesnetsiz veya dayanaksız iddialarla şişirme habere rastlayamazsınız.

Kâhin, medyum veya falcı değilim. Umut taciri hiç olmadım. Bu güne kadar hiç bir öngörülerimde yanılmadım. Bu nedenle okuyucularımı da yanıltmadım, tekzip edilmedim, hakkımda yalan haberden dolayı soruşturma veya dava açılmadı. Bir defa daha tarihe not düşüyorum. 04.09.2017 (saat 12:35) Bugün, yarın, bu hafta, bu ay, bu yıl, gelecek yıl veya planlandığı şekli ile 2019 tarihinde, fark etmez.

Genel Seçimler yapıldığı gün iktidarda bulunanların, birçoğu seçimlerin sonuçlarını dahi beklemeden yurt dışına kaçacaklar. Bu bir iddia veya sav değildir. Adımın Temel Sağıroğlu olduğu kadar eminim ve % 100 gerçektir. Muhteremler kaçmanın hazırlığını yapıyorlar.

Son bir kaç vurgunla muhteşem bir final yapmanın peşindeler. Bu yüzden sahtekârlıkta ve yolsuzlukta sınır tanımıyorlar. Artık yandaşlarına sağladıkları rantlardan hatırı sayılır tutarlarda hediyeler(!) istiyorlar. Almanya, Fransa, Belçika, Avusturalya‘da gayrimenkuller satın alıyorlar. Şimdi den ailesini ve çocuklarını yurt dışına çıkaranlar olduğu bile söyleniyor.

Artık vurgunlar açık ve aleni yapılıyor. Mesela; Örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin sayısı 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1 milyon 5 bin 380 olarak açıklandı. Bunlardan % 68 i ailelerinden ayrı ve başka illerde görev yapıyorlar. Öğretmenler için her yeni öğretim yılında eğitime başlamadan önce seminerler veriliyor.

Bu yıla kadar seminerler öğretmenlerin yaz tatilini geçirdiği İllerde verilmekteydi. Ama bu yıl kurban bayramından 2 gün önce öğretmenlere: “Bayram sonu görev yerlerinizde olacak ve bu semineri görev yerlerinizde alacaksınız” diye talimat gönderildi.

Altını çizerek tekrar ediyorum. 1 ay veya 15 gün değil. Kurban bayramından 2 gün önce. Yaklaşık 680 Bin öğretmen bu anlamsız emir karşısında dönüş için bir anda ulaşım araçlarına yüklendi. Aslan payını ise THY aldı. Türk Hava Yolları 315 bin öğretmene normalde 60 -100 TL olan uçak biletlerini 600 – 700 Türk Lirasından sattı.  

Daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile RANT Fonuna alınmış olan Türk Hava Yolları birdenbire 157 Milyon TL ekstradan kar elde etti. Merak edilen konu ise bu kârdan kime ne düştü. 500- 700 Bin TL değerindeki saatlerin neden hediye olarak verildiğini böylece daha iyi anlamış olduğumuzu umuyorum.

Ethem Sancak grubu batan gemiyi ilk terk edenlerden olmak istedi. Ama bizzat saraya çağrıldı ve kulağı çekilerek ayar verildi. “Çıkmayan candan ümit kesilmez” denildi. Star Gazetesi orijinal ayarlarına döndü. 04. 09,2017 tarihli manşetini ‘’Altay tankı ve Türk Uçak Gemisi 2020 yılında Türk silahlı Kuvvetlerinin envanterinde olacak’’ diye attı. Ama tarihlere dikkat!
TANK – 2020 / UÇAK GEMİSİ – 2021 Yani seçim sonrası. Böylece AKP’nin 2019 seçimlerinde kullanacağı propaganda belli oldu. Bunlar iktidarın son çırpınışları. Çıkmamış candan beklenen umut. Ama aynı zamanda halka yapılmış en büyük hakaret. Bir nevi küfür. Yüce Türk Milletine “sen aptalsın” demenin hayasız şekli. Mars gezegenine uzay aracı gönderen Amerika Birleşik Devletleri ile onunla yarışan Rusya Uçak Gemilerini minimum 5 yılda denize indirebilecek teknolojiye sahipler.

Bundan daha kısa sürede envanterlerine yazmaları söz konusu bile değil. Türkiye’nin bunu 3 yıl içinde yapacağını söylemek ve halkı buna inandırmaya çalışmak şerefsizliğin, haysiyetsizliğin ve karaktersizliğin Neptün gezegenindeki zirve noktasıdır. Almanya yedek parça vermediği için çalışmayan tank sayımız faal olarak çalışan tanklarımızın iki katı kadardır.

Bu tankları onarma teknolojisine bile sahip değilken 2020 yılında tank yapacağım iddiasında bulunmak kendi vatandaşlarının aklıyla dalga geçmektir. Onların zekâlarını aşağılamaktır. Freni patlak kamyon misali ilerliyorlar.

Çaresiz ve umutsuz bir şekilde önlerine çıkacak ilk virajda uçacaklar. Bizlere düşen görev ise uçuş sonrası inecekleri yeri şimdiden hazırlamak. Silivri doldu, ama boşaltılır. Endişeye mahal yok."

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış @#Have your say.Give us feedback.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com

yuzdeyuzhaber


Metni

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP