22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ.?

22 Nisan Dünya Gününün Tarihçesi.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ.?

22 Nisan Dünya Gününün Tarihçesi.!

22 Nisan Dünya Günü, Google'ın Doodle ile bir kez daha hatırlatıldı. Bugüne özel bir doodle hazırlayan Google, daha güzel bir dünyaya kavuşabilmemiz için yapılması gerekenleri farklı bir tasarımla anlattı.

Dünya Günü için ipuçları başlığı altında toplanan öneriler ile bir takım tavsiyeler verildi. Peki Dünya Günü nedir, tarihçesi ne zaman dayanıyor.?

Dünya Günü 22 Nisan'da her yıl olduğu gibi kutlanıyor. Google'da Dünya Günü'ne özel olarak hazırladığı tasarım ile bugün kullanıcılarının karşısına geçti. Google hazırladığı temada Dünya Günü için ipuçları adlı bir çalışmaya imza attı. Bu arama altında topladığı başlıklarda ise Dünya Günü vasıtası ile daha güzel bir dünya için önerilerde bulundu. Peki Dünya Günü için ipuçları aramasında neler yer alıyor.?

İşte özel yapılan tasarımda yer alan öneriler

DÜNYA GÜNÜ NEDİR.?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN NELER ÖNERİYOR.?

Google hazırladığı özel temada öncelikle kolaydan başlayalım diyerek sunumun açılışını yapıyor. Çıkan ilk temada anlatılan görsel 'En kolayıyla başlayalım, odadan çıkarken ışıkları söndürmeyi unutmayın.

İkinci ipucu ise sokağa çıkın ve sokağınıza mahallenize bir ağaç ekin

Üçüncü sayfada ise 'Bir gün içinde olsa gideceğiniz yere yürüyün ya da bisikletle veya toplu taşımayla gidin. Veya arkadaşınızla aynı aracı paylaşın.

Daha güzel bir dünyanın ipuçları arasında beslenme alışkanlıkları ile de ilgili bir bölüm var. Google 'yemeklerinizde sebze meyveye ve yerli ürünlere ağırlık vererek emisyon ve atık oranınızı azaltabilirsiniz' tavsiyesinde bulunuyor

Sunumun sonunda ise oldukça faydalı bir arayüz açılıyor. Burada bir takım bilgiler için arama motoru kuran Google,

4 ana madde seçip bunları kullanıcılara sunuyor.

Bu maddeler; neler geri dönüştürülebilir, nesli tükenmekte olan hayvanların listesi, su koruma yöntemleri ve marcan ağarması nedir.? gibi önemli 4 temel arama olarak karşımıza çıkıyor. 22.Nisan.2018

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Nisan.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP