TABİİ Kİ EŞİT DEĞİLİZ.!.

‘Persona non Grata’nın Yönetmeni Tekelioğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: Tabii Ki Eşit Değiliz.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TABİİ Kİ EŞİT DEĞİLİZ.!.

‘Persona non Grata’nın Yönetmeni Tekelioğlu, Eleştirilere Yanıt Verdi: Tabii Ki Eşit Değiliz.

 

İşsiz bırakılan gazetecileri konu alan Persona Non Grata(İstenmeyen Adam) adlı belgeselin yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu, filme ait eleştirilere yanıt vererek işten atanla atılanı eşitlemek gibi bir gayesinin olmadığını söyledi.

 

Yapımcılığını Bağımsız Gazetecilik Platformu Punto 24’ün üstlendiği belgeselde işlerinden atılan isimlerle birlikte, belgeselde yer alan bazı gazetecileri işinden eden Aydın Doğan’la geçmişte Doğan Grubu’nda da yöneticilik ve yazarlık yapmış Derya Sazak ve Fatih Altaylı da yer alıyordu.

Bu duruma başta Ahmet Şık, Doğan Grubu’nun bir yöneticisinin kendisi için sarf ettiği “Seni  hiçbir yerde çalıştırmayız” sözlerini de aktarıp “Hayır eşit değiliz” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Tuluhan Tekelioğlu, “Tabii ki eşit değiliz. Ama hepimiz birbirimizin gözünde istenmeyeniz. Gücü alan diğerini yuttu. En son da iktidar Aydın Doğan’ı vergi baskısıyla yutmak istedi. Herkes birbirinin gözünde persona non grata!” dedi.

Sansür baskısının, baskıdan nasibini alan tüm patron ve yöneticilerin zayıf yanı olduğunu söyleyen Tekelioğlu, “Mine Kırıkkanat geçen gün bana, ‘Bu çıbanı patlattığın için konuşuluyor film’ dedi. Çünkü hiçbiri masum değildi ve bedeli dürüst gazeteciler ödedi” diye konuştu.

‘HEPSİ BİRER SEMBOL’

Bu filmdeki herkesin bulunduğu yeri temsil eden bir sembol olduğunu söyleyen Tekelioğlu, “Her biri persona non grata, bir başkasının gözünde ve tabii ki eşit değiller. Bir zamanlar iktidara yakın olan gazetecilerin de yüzleşmeleri var. Önünde 10 yıllık kredi borcu bulunan da, 700 bin dolarlık evde yaşayan da. Patronun kendisine aldığı evde yaşayan bir yöneticinin sansüre karşı durması nasıl mümkün olabilir.?” ifadelerini kullandı.

‘FOTOĞRAF ÇEKTİM’

Bu resmi kendisinin çizmediğini ve kimseyi zorla konuşturmadığını söyleyen Tekelioğlu, “Var olan durumun fotoğrafını çektim. Medya kirlendi ve bu kirlilik bugün olmadı. Bu kirlilik 90’lı yıllardan bugüne gelen bir kirliliktir” diye de ekledi.

Gazeteci Ahmet Şık’tan Gazeteciler Belgeseline İtiraz: Hayır, Eşit Değiliz.! - 02.06.2015

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Mart.2018 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP