ANDIRINLILARIN TİRŞİK ŞÖLENİ GÖRKEMLİ OLDU.!

11.si Düzenlenen İstanbul Andırınlılar Tirşik Şöleni Görkemli Oldu.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANDIRINLILARIN TİRŞİK ŞÖLENİ GÖRKEMLİ OLDU.!

11.si Düzenlenen İstanbul Andırın'lılar Tirşik Şöleni Görkemli Oldu.!

Kahramanmaraş ilimizin Andırın ilçesi ile özdeşleşen ve yörede Andırın Doktoru olarak bilen Tirşik İstanbul Andırın'lılar Derneği tarafından 11 yıldır salonlarda şölen havasında kutlanıyor.

İstanbullular Tirşik ile tedavi* oluyor.! Andırınlılar Derneği tarafından bu yıl İstanbul da 11.’si düzenlenen Tirşik şölenine sanatçılar ve siyasetçiler çıkarma yaptı.

-Kahramanmaraş’tan İstanbul’a hoş tadıyla şifa arayanlara şifa olmayan gelen TİRŞİK, İstanbul Andırınlılar Derneği tarafından şölen ile tadanlara şifa oldu.!

İstanbul’da 35 yıldır faaliyet gösteren Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği her yıl geleneksel olarak kutladığı Tirşik şöleninin bu sene 11.’sini düzenledi. Daha önce 7 yıldır dernek lokalinde yapılan tirşik şöleni 4 yıldır ise sanata, kültüre ve hemşeri birlikteliğine yatırım yapan şehrin sosyal yüzü İstanbul Andırınlılar Derneği Başkanı seçilen Hamdi Çam ile salonlara taşındı.

İlkinde Türk halk müziği sanatçısı Cemile Sönmez konseri ve davul zurna halay ekibiyle ikincisinde halk müziği sanatçısı Ata Canani sahne aldı. Üçüncüsünde halk müziği sanatçısı Hatice Aksoy, Şevket Gürlek ve Gül Ahmet Yiğit konseriyle yapıldı.

11.si DÜZENLENEN TİRŞİK ŞÖLENİ GÖRKEMLİ OLDU

Sunuculuğunu Medya Fm de hazırlayıp sunduğu “Dadali Show” programından tanıdığımız Sezer Özdemir’in yaptığı Tirşik Şöleni; Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimize saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi Çam;

Konuşmama başlamadan önce 18 Mart Çanakkale Zaferi yıl dönümünde aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Afrin de Zeytin Dalı Harekâtı’nda huzur operasyonunda kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazdı kutluyorum. Bugün burada bizleri 11 yıldır yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerime, milletvekillerime, kaymakamlarıma, belediye başkanımıza ve başsavcımıza ve bilhassa da sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Tirşik, Andırınlılar adına Ramazan Püsküllü tarafından tescil edilmiştir.

Yöremizde Andırın Doktoru olarak bilinir. Yılan pancarı da olarak bilinen yaban pancarından elde edilmektedir. Tamamen organik bir üründür. Mevsiminde toplanır uzun ve zahmetli bir işlem sonrası sofralarımıza gelir. Bin bir derde şifadır Tirşik. Ben bugün burada bulunan değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, muhabbetle saygılarımı sunuyorum dedi.

İstanbul Andırınlılar Derneği kurucu başkanı Öcal Ünal günün önemine binaen bir konuşma yaparken onursal başkan avukat Ali Çanak bir arada birlikte daha güzel yarınlara vurgusunda konuştu.

İstanbul Tirşik Şöleninde hemşerileriyle buluşan  Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Dilipak; bugün çok önemli bir gün Çanakkale Kahramanlarını Anma ve Zaferimizin 103.’yılı, Zeytin Dalı Harekâtı’nda Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin’i de terör unsurlarından temizledi. Afrin’e Türk Bayrağını dikti. Ve bugün İstanbul da siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmak. Değerli hemşerilerim İstanbul'da derneklerimiz çok mesafe kat etti.

Bende MARAŞDER kurucular kurulu üyesiyim. Dernekçiliği iyi bilirim, zor iştir. Andırınlılar Derneği başkanımız Hamdi Çam’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum dedi. Kahramanmaraş’a ve bilhassa Andırına kazandırılan projelerden bahsetti.

Oniki Şubat ilçe sınırları içerisinde yer alan Batıköyleri eski yolu Andırın yolu olarak ta bilinen Avşar ve Cüceli köyleri arasında yapılacak olan baraj köprüsü hakkında da bilgiler veren Dilipak; asma köprü maliyeti fazla olduğundan yığma köprü olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ihaleye çıkacak dedi. Önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak dedi.

Tirşik şölenine teşrif eden İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Kahramanmaraş eski milletvekilleri Mesut Dedeoğlu, Ali Şahin, İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Bahçelievler Belediyesi Başkanvekili Kahramanmaraşlı hemşerimiz Mevlit Uyan ve Andırın eski şimdiki İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı olan Oktay Çağatay, AkP Andırın ilçe başkanı Yunus Emre Dalkıran ve Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday; günün önemine binaen anlamlı, birlik ve beraberliğin gücüne vurgulu birer konuşma yaptılar.

Bahçelievler Belediyesi Başkanı Osman Develioğlu konuşmasında Andırınlılar ile bir arada olmaktan mutlu oldum. Bende aslen Kahramanmaraşlıyım. Annem Kahramanmaraş Divanlı mahallesinden dedi.

Andırınder gibi dernekleri yaşatmak durumundayız neden çünkü kültürleri buluşturuyor hemşerilerini değerleriyle bir araya getiriyor. Biz derneğimizin ve hemşerilerimizin daima yanındayız dedi.

Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46.net üzerinden canlı yayınlanan “11.Geleneksel Tirşik Şöleni”ne Maraş Okutma ve Yurt Derneği başkanı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, MaraşYurt Derneği Başkanı Ali Uslu, Yedi Dost Derneği başkanı Av. Erol Kıraç, Afşinder başkanı Ahmet Ardıç, Ekinözder başkanı Nuri Kesgin, Elbistander başkanı Şeyhamit Güneş, Tatlıder başkanı İsrafil Bahçe, Küçüktatlıder başkanı Mehmet Barel, Türkoğluder kurucu başkanı Ali Kalli, Trabmarder başkanvekili Eyüp Kadir Kılcı, Kerim Kabalcı (tiyatrocu), Sıddık Çeri (İşadamı) Kader Demir (dizi oyuncusu) ve Ozan Tecirli katılımlarıyla Andırınlılar Derneğini yalnız bırakmadı.

Kerküklü arabesk fantezi müzik sanatçısı Hüseyin Türkmen sahne aldı. Solo konser veren sanatçıya salonda bulunanlar alkışlarıyla destek verdi. Konser sonrası Andırınlılar Dernek Başkanı Hamdi Çam sanatçı Hüseyin Türkmen’e plaket takdim etti.

Dadali Show programını yaratıcısı Sezer Özdemir’in sunuculuğunu üstlendiği şölende sunucu Sezer Özdemir fıkralarıyla kahkaha attırdı.

Kahramanmaraş Andırınlı Türk halk müziği sanatçısı Hatice Gökçeli sahneye çıktı. Mini bir konser verirken televizyon programcısı ses sanatçısı Şevket Gürlek şölene katılanlara unutamayacağı bir resital sundu. Bir buçuk saat sahne de kalan sanatçı programı sonrası Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç’ın elinden plaketle ödüllendirildi.

Günün finalinde Çukurova’nın bülbülü halk ozanı Gül Ahmet Yiğit sahne aldı. Halk ozanı Gül Ahmet, türküleriyle hı hı dedirtti.

İstanbul Andırınlılar Derneği tarafından geleneksel olarak yapılan 11.Tirşik Şöleni plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimleri sonrası sona erdi.

*Tedavi sözü Andırın yöresinde kullanılan ve tirşik yiyenlerin doğal alternatif tıp yöntemiyle şifa bulmasıdır. Tirşik yöre de Andırın Doktoru olarak da bilinmektedir.

 

Basın Danışmanı, Eyüp Kadir Kılcı

yerelmuhabir34@gmail.com - 0505 330 65 32

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, AntalyaMart.2018 –---- fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

 

Metni

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP