ŞEKER; CHP & Y-CHP İÇİN NE İFADE EDİYOR.?

CHP & Y-CHP Şeker Fabrikalarının Satışını, Özelleştirilmesini Engelleyemezse 2019 da Seçim Sandıklarından Kesinlikle Oy Beklemesin. Halk Artık CHP ye Oy Vermeyecek.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞEKER; CHP & Y-CHP İÇİN NE İFADE EDİYOR.?


CHP & Y-CHP Şeker Fabrikalarının Satışını, Özelleştirilmesini Engellemez ve de Engelleyemezse 2019 da Seçim Sandıklarından Kesinlikle Oy Beklemesin. Halk Artık CHP ye Oy Vermeyecek. Rüya Aleminde Gezmeyin.

Boşuna Umutlanmasınlar, % 20 yi Bile Geçemeyecekler CHP 20 Yıldır Halk İçin Hiç Bir Şey Yapmadı. Parti İçindeki Seçilmiş veya Atanmış FETO cular Atılmadı. CİA Ajanları Ayıklanmadı.

Aksine Partinin Tarihsel Geçmişine İhanet Edercesine Kurumsal Yapısına Uymayan Kişiler Partiye Alındı ve Parti Adayı Olarak Gösterildi. Genel Başkan Tarafından CHP Artık Atatürk!ün Kurduğu Parti Değildir Açıklaması Yapıldı.

Şeker; Türkiye İçin Sadece Bir Şeker Değildir.
Satışa Çıkarılan Şeker Fabrikalarımız Sadece Şeker Üretmez. Çevrelerinde Üreticileriyle, Kooperatifleriyle Örgütlenir. Pancar Taşıyan Traktörleriyle, Kamyonlarıyla, Taşıyıcılarıyla, Kamyoncularıyla Kocaman Bir Sektör.


PANCAR SADECE PANCAR DEĞİLDİR.

Pancarın Küspesi Yem Olur, Hayvancılık Gelişir.
Cumhuriyet, O Fabrikalardan Yola Çıkarak Tarımdan Kooperatife, Hayvancılıktan Bankacılığa Kadar Bir Sistem Kurmuştur.

Şimdi Bu Sistem, Yani Bir Anlamda Cumhuriyet Çökertiliyor.
Halkın Büyük Çoğunluğunun Anlam Veremediği Bu Gidişat, 2019 Seçimlerinde Partilerin Oylarına Ne Şekilde Yansıyacak Partilerin Oylarını Olumlu mu, Olumsuz mu Etkileyecek Göreceğiz.

 

Yıl 1923... Atatürk'ü ziyaret etmek için bekleyenler var.. Bunlardan biri yaşlı bir köylü, Nuri Efendi'dir.. Atatürk: ''Buyur Nuri Efendi'' diyor.

Nuri Efendi, Uşak'ın Kalfa köyünden geldiğini, babasından bir helva ve haşhaş yağı imalathanesi kaldığını, kendisi İstanbul'da askerliğini yaparken şeker üretimini öğrendiğini, sonra Avrupa'dan mektup zarfı içinde pancar tohumu getirtip, ekip şeker elde ettiğini anlatıyor..

 

''Mehmet Hacim beyin önderliğinde 51 kişi birleştik, Terakki Ziraat A.Ş'yi kurduk. 600 bin lira sermayemiz var. Paşam.! Bize el ver. Şeker fabrikamızı kuralım'' diyor.

Cumhurbaşkanı Atatürk yerinden fırlıyor. Nuri Efendi'yi sevgiyle, saygıyla kucaklıyor.. ''Hepiniz var olun.! Türkiye'yi bu azim, bu istek bu şevk kurtaracak...'' diyor. Gerekli talimatları veriyor.

Türkiye'nin ilk şeker fabrikasını işte bu köylü Nuri (Şeker) Efendi kuracaktı. 
Sinan Meydan / Ağzımızın Tadını Kaçırdınız.!

 

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 


VATANA SELAM; VATAN SATILDI VESSELAM
Açıkgöz bir vatandaşımız her gördüğü yerde trafik polislerine korna çalarak, samimi selamlar çakarak tam otuz yıl ehliyetsiz araba kullanmış. Mevcut iktidar partisi de vatanın dört bir yanına selam göndererek, yani vatandaşa selam çakarak altındaki vatan topraklarını, maden yataklarını bir güzel sattı, satıyor.

Vatana Selam, Vatan Satıldı Vesselam Vaziyetleri Yani. Dokunaklı bir müzik eşliğinde yanık bir ses ile vatana selam gönderen iktidar partisinin, on üç yılda sattığı vatan toprağı miktarı, doksan yıl boyunca satılanı beşe-ona katlamış. Vatana selam, vatan satıldı vesselam. Tek başına yönettiği ülkenin kamu kurum ve kuruluşları özelleştirme adı ile tamamen elden çıkarılmış.

VATANA SELAM, VATAN SATILDI VESSELAM.

Milli Mücadele yıllarının hemen ardından bu çilekeş milletin dişinden tırnağından artırarak vücuda getirdiği iktisadi teşekküller, fabrikalar ve atölyeler taşı ile toprağı ile, bahçesi ve ağaçları ile üç yıllık karları mukabilinde belli ellere peşkeş çekilmiş, SEKA gibi kağıt üreten fabrikaların yerleri park yapılmış, çalışanları sokağa atılmış.

Şimdi yanık sesli türkücü arkadaş “vatana selam” deyip dolanıyor. Vatana selam, vatan satıldı vesselam. “Vatana selam” deyip dolaşan arabaların kiraları da, mazot paraları da ne yazık ki, tüyü bitmemiş yetimin-yoksulun haklarından oluşmakta, koca koca seçim otobüsleri fakirin alın teri ile dolaşmaktadır.







VATANA SELAM, VATAN SATILDI VESSELAM.

Ey vatandaş! Sen hoş bir müzik eşliğinde selamını almaya bak, gerisini karıştırma, baksana adamlar bol keseden selam dağıtıyorlar. Bol keseden selam dağıtarak, dağıttıkları birlik ve beraberliği örtmeye çalışıyorlar.

Bedavadan selam dağıtarak, dağıttıkları milli servetleri, yerel kaynakları, dağıttıkları maden ruhsatlarını saklamaya çalışıyorlar.

Hoş bir müzik eşliğinde yanık sesli türkücü dayı aracılığı ile dört bir yana selam dağıtarak, on üç yıl boyunca darmadağın ettikleri birliği, dirliği, kardeşliği, bol keseden dağıttıkları arsaları tarlaları, yandaşlara diktirdikleri gökdelenleri saklamaya çalışıyorlar. Vatana selam, vatan satıldı vesselam. Vatana selam, vatandaşa selam ama ecnebi şirketlere altın ve gümüş madenleri, bor ve toryum madenleri ve dahi petrol kuyuları…


Ey vatandaş.! Al selamını otur aşağı, ilerde üstüne oturacak bir vatan toprağı kalırsa eğer. Vatana selam, vatan satıldı vesselam.



@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


 


SAADET PATİSİ & PROF. DR. MUSTAFA KAMALAK

2019'da yapılacak seçimlere ittifak halinde gidecek olan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, bugün Ankara'da Arena'da seçim beyannamesini açıkladı. Saadet Patisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ortaklaşa açıkladıkları beyannamede, tarım sektörü geniş bir yer aldı.


ŞEKER FABRİKASI VURGUSU

Özellikle şeker pancarı ve şeker fabrikaları ile ilgili bulunulan vaatler dikkat çekti. Tarımsal sanayinin en önemli unsuru olan şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılarak, şeker sektörünün ülke ihtiyacının yanında ihracat odaklı olarak yeniden yapılandırılacağını vadeden Kamalak ve Destici, şeker sanayisinin güçlendirilmesiyle ülkedeki hayvancılığın da yeniden canlandırılacağını kaydetti.


GEÇMİŞİ HATIRLAYALIM

Bilindiği üzere şeker fabrikaları 2000 yılından buyana özelleştirme kapsamında bulunuyor. Kamunun elinde bulunan 25 şeker fabrikası zaman içinde özelleştirilmek istense de bu satış işlemleri başarısız olmuştu. En son 2009 ve 2011 yılında yapılan özelleştirme ihalelerinde iki portföy halinde 11 şeker fabrikası satılmıştı. Ancak 2009'daki ihale üretim şartı korunmadığı gerekçesiyle Danıştay tarafından, 2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından iptal edilmişti.


HÜKÜMETİN POLİTİKASI DEĞİŞEBİLİR

Bu satış işlemlerinin iptal edilmesine rağmen şeker fabrikalarını özelleştirme kapsamından çıkarmayan hükümet, seçimlerin sonrasında bu fabrikaların özelleştirmesini yeniden gündeme getirmesi bekleniyor.

Ancak Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin seçim beyannamesinde bu konuya özel vurgu yaparak konuyu gündeme taşımasından dolayı hükümet aynı emekli maaşlarında olduğu gibi bu konuda da geri adım atabilir.


SAADET VE BBP ZAYIF NOKTADAN YAKALADI

Çünkü bu konu hükümetin zayıf noktalarından birisini oluşturuyor. Şeker fabrikalarının özelleştirmesinde birçok riskin bulunması bugüne kadar bu özelleştirmelerin yapılmasını engellerken, farklı özelleştirme modellerinin de gündeme gelmesi bu riskleri ortadan kaldırmıyor. Bu risklerin başında ise Türkiye'nin pancar üretiminden çekilmesi geliyor.

Bu öyle bir risk ki, bunun Türkiye'ye çok ağır bedelleri olur.



BU VURGU NEDEN ÖNEMLİ?

İşte bu noktada Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin seçim beyannamesindeki; 'şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılacağı' vurgusu büyük önem taşıyor. Beyannamede 'özel yer' verildiğine göre iki liderin, seçim meydanlarında da bu konunun üzerinde 'özel' olarak duracaklarını gösteriyor.


GÖRMEZLİKTEN GELİNSE DE BÜYÜK BİR RAHATSIZLIK VAR

Özellikle şeker fabrikalarının bulunduğu illerde bu vaadin açık bir şekilde dile getirilmesi, pancar üreticisi ve şeker işçisinde büyük karşılık bulacaktır. Çünkü bu bölgelerde görmezlikten gelinse de 'özelleştirme' ve sonrasına dair belirsizliklerden dolayı büyük bir rahatsızlık var.


HÜKÜMET KARŞI BİR ATAK YAPABİLİR

İşte iki liderin bu konuyu gündeme getirmesi, bu insanlara doğrudan dokunmaları anlamına geliyor.

Bu insanlar aile ve yakın çevreleriyle düşünüldüğünde…

25 ayrı bölgede de şeker fabrikasının olduğu dikkate alındığında önemli bir seçmen kitlesi karşımıza çıkıyor.

Sonuç olarak Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi samimi bir şekilde bu konuyu meydanlara taşırsa, bu seçmen kitlesini kaybetmeyi göze alamayacak olan hükümetten de karşı bir atak gelebilir.


AYNI EMEKLİ MAAŞLARINDA OLDUĞU GİBİ…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere iki bayram ikramiyesini gündeme getirdiğinde hükümet önce karşı çıkmış ancak aradan bir hafta geçmeden emekli maaşlarına 100 TL artış yapmak zorunda kalmıştı…

Çünkü Kılıçdaroğlu'nun doğrudan 'emeklilere dokunduğu' iktidar tarafından fark edilmişti…


Tags: Şeker, Milli, Fabrikaları, Özelleştirme, Satış, Cargıll, Vatan, Toprak,


@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,




Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP