BANA DERLER BALATLI; AHMET ÇAKIR...

İlmed; İletişim Fakültesi Mezunları Derneği üyesi Ahmet Çakır'ın Son Balat Kitabı "Bana Derler Balatlı" Kitapçılarda

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BANA DERLER BALATLI; AHMET ÇAKIR...


İlmed; İletişim Fakültesi Mezunları Derneği üyesi Ahmet Çakır'ın Son Balat Kitabı "Bana Derler Balatlı" Kitapçılarda

Gazeteci Spor yazarı, Yorumcu Ahmet Çakır Eskimeyen bir Balatlı, Balat medeniyetin beşiği bir semt, Adeta Mini bir Kudüs diyebiliriz.

  

Hem Milli mozaik, hem dini mozaiğin gözle görülür özelliklerini Balat'ın tarihinde görebilirsiniz.

Günümüzde oldukça dejenere olan Fener Balat Ayvansaray bölgesi Kentsel dönüşüm projelerinin acımasız baskısı altında kıvranırken, Söz konusu proje müelliflerinin girişimleri ile Balat mahallesi "Örneğini Tarlabaşı, Cihangir, Ortaköy'de gördüğümüz" toptan kültürel erozyonla Kimliksiz, kültürsüz Görsel objelilerle Cafeler, Butik oteller semti haline geldi.

 

Artık yerli halkın oldukça azaldığı semtteki spor kulüpleri, meyhaneler, Kahvehaneler rağbet görmeye devam ediyor. İkamet olarak Balatı terk edenler geçmişte unutulmayan yaşanmışlıkların, arkadaşlıkların hatırına Balat halâ eskilerin buluşma, yenilerin keşfetme yeri olarak devam ediyor.

Mahallemizin sakinlerinden Ahmet Çakır'ın bir anlamda Balat'la ilişkilendirilmiş hayat hikayesini "BANA DERLER BALATLI" kitabında okuyabilir, Unutulması mümkün olmayan Balat hikayelerini yaşayabilirsiniz.
258 sayfalık Söz konusu Kitabı Balat Haliçspor Kulübünden temin edebilirsiniz.. 

 

AHMET ÇAKIR 

1952 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi.

1974'te TRT'de çalışmaya başladı. 1977'de yazmaya başladı. Yazdığı mizahi içerikli yazılar Cumhuriyet'te yayımlandı. Dünyada ve Türkiye'de Sansür adlı çalışmasıyla 1980 Yunus Nadi Ödülleri'nde üçüncülük elde etti.



1982'de, Dostun Ölümü adlı Varlık Yayınevi'nden yayınlanan ve çeşitli öykülerin toplandığı kitap, Akademi Kitap evi tarafından verilen Öykü Başarı Ödülü'nün sahibi oldu.

Yazdığı radyo oyunları çeşitli tarihlerde, çeşitli radyo kanallarında yayınlandı. 1985 yılında TRT'den ayrıldı. Ahmet Hamdi Tanpınar romanı Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü tiyatroya uyarladı.


İzmir'de seyirciyle buluşan bu oyunla Yunus Emre Ödülü kazandı. İlk olarak 1995'te, Demir Ajans Yayınları'ndan yayınlanan Galatasaray Spor Kulübü Tarihi isimli kitap, temmuz 2011'e kadar yedi kez basıldı.

1996'da yazdığı Fatih'in Aslanları Futbolun Vatanında adlı kitabında 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye millî futbol takımını konu aldı.

Galatasaray'ın 2000'de kazandığı UEFA Kupası'nın anlatıldığı Türk Futbolu Avrupa Zirvesinde ile şampiyonluğa ulaşan takımın teknik direktörlüğünü yapan Fatih Terim'in hayatını anlatan ve Altın Kitaplar'dan yayınlanan O Bir İmparator adlı kitapları 2000 yılında piyasaya sürüldü.

2002 yılında ise, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda yer almasının ardından Millî takım ve Dünya Kupası isimli kitabı yazdı.

2007'de, Galatasaray'ın kuruluşunun 100. yılında Yüzyılın Aslanı adlı kitabı yayımlandı. Bir yıl sonra 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan Türkiye millî takımını konu alan Türk Futbolu Avrupa Sınavında adlı çalışması piyasadaki yerini aldı.

2010'da, Ben Dememiş miydim.? adlı spor-mizah türündeki kitabı okurlarla buluşan Çakır'ın son olarak 2011'de, ölümünün 20. yılında Metin Oktay'ın yaşamını konu alan Taçlı Kral: Metin Oktay isimli kitabı piyasaya sürüldü. 

Günaydın, Hürgün, Hürriyet ve Fotospor gazetelerinde çalıştı. Spor, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Radikal gazetelerinde spor yazarlığı yaptı. Halen BeIN Dijital Tv de spor programı yapmaktadır.


@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP