DÜZENLİ; GÜVEN; KOÇ; KÖK-HERİTAGE SERGİSİ

Hülya Düzenli - Sıla Güven - Can Berk Koç’un ‘’Kök /Heritage’’ Resim Sergisi 10 - 28 Şubat 2018 Tarihleri Arasında Galeri Bohem’de.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DÜZENLİ; GÜVEN; KOÇ; KÖK-HERİTAGE SERGİSİ

 

Hülya Düzenli - Sıla Güven - Can Berk Koç’un ‘’Kök /Heritage’’ Resim Sergisi 10 - 28 Şubat 2018 Tarihleri Arasında Galeri Bohem’de.

 

Kök; bir dilde önceden beri mevcut olan, sonradan uydurularak üretilmeyen sözcüklere denir. Yeni bir kavramı ya da varlığı karşılayabilmesi için hali hazırda var olan köklere ekler getirilir, yeni kelimeler türetilir. Türetilen bu kelimeler topluluğuna da “kök ailesi” denilmektedir. İşte sözlüğe göre böyle tanımlanan “Kök” kavramı bu serginin üst başlığı olmuştur

Bu sergi, sanatçılarının birbirleriyle ve kendi hayatları üzerinden ortaya koyuşlarına dairdir.

Bu sergide bir araya gelen sanatçılar bir bitkinin toprağa bağlanması gibi, bu yolculukta birbirleriyle bağlanmışlar.

 

Hülya Düzenli bu yolculuğun uzun bir bölümünde yer almış bir kişi olarak şöyle diyor: 

Biz yakınlıkları uzun yıllara dayalı ve umarım uzun yıllara dayanacak bağlara sahibiz. Bu kök’e bu güzel mirasa şöyle bakalım. Bir anne olarak oğlum Can Berk Koç ile sanat yolculuğunu paylaştım. O tamamen farklı ustalarla çalıştı. Ancak şüphesiz küçücük yaşlarından itibaren birlikte resim yaptık, birlikte gezdik, birlikte öğrendik, birlikte denedik. Sonra evlendi ve bize harika bir kız evlat geldi.

Sıla Güven aynı zamanda öğrencim olduğundan bu yolculukta öğrenmeler ve deneyimler geliştirdik… Hem akrabalık hem usta – çırak bağlarına sahibiz. Her birimiz kendi bağımsız yolculuğumuzu yürütüyoruz. Sanat kavram ve uygulamalarında farklı yaklaşımları ortaya koyuyoruz. Ortak yaklaşımımız; sanatın özgür, kültürel ve sosyolojik duyarlılığa sahip, plastik ve kavramsal yetkinlik içeren, özgün dilini yakalamaktır diyebilirim…

Bu yaşam ve sanat yolculuğunda her durumda birbirimizi destekleriz. Kimya alanında kök; Olağan şartlarda çevresinden yalıtılamayan ancak birçok tepkimede nitelik değiştirmeden geçebilen atom kümesidir. Bu sergide yer alan bizler aynı atom kümesi gibi birlikte yaptığımız bu yolculukta; kişisel yetkinliklerimizle var olmanın duruşuna sahibiz diye düşünüyorum. ….. tarihleri arasında Bohem Sanat galerisinde açılacak olan “Kök-Heritage” sergiye tüm yakınlarımızı, dostlarımızı, sanatçıları, öğrencilerimizi, sanat emekçilerini ve sanatseverleri bekleriz.”

Kök-Heritage sergisinde Hülya Düzenli, Can Berk Koç ve Sıla Güven’in farklı malzeme ve tekniklerde, farklı konseptlerde 35 kadar yapıtı yer alacaktır.

 

TÜM SANATSEVERLERİ ‘’KÖK/ HERİTAGE’’ SERGİSİNE BEKLİYORUZ

Tünel, Şahkulu Mh. İlk Belediye Cd.Vural Arıkan Apt: No:5/2 Beyoğlu İstanbul

212 999 44 60 www.galeribohem.com - info@galeribohem.

 

Hülya Düzenli

1957’de Samsun’da doğan Hülya Düzenli, 1975-80 MGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Adnan Çoker Atölyesi, Yüksek Lisans mezunudur. Türkiye,de ilk özel sanat eğitim kurumu olan, İstasyon Sanat Akademisi’nin kurucularından olup öğretim elemanı olarak çalışmaktadır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Has Üniversitesi’nde ders vermiştir. Dünya müzelerinde, ATV – Prima Kana Kanal’da yazmıştır. 2018 yılında Ustaların Buluşması sergisinde Adnan Çoker öğrencisi olarak yer aldı. Can Berk Koç ve Sıla Güven ile birlikte sergi açtı. Çalışmalarına halen İstanbul’da devam etmektedir…

 

Sıla Güven

1982, Ankara’da doğdu. 2003, Paris MJM Sanat Akademisi’nde Tasarım Bölümü mezunu oldu. 2012, Wolverhampton Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Lisansı bitirdi. 2015, University of the Arts London Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 2008-2016, yılları arasında İstasyon Sanat Akademisi’ nde Resim dersleri verdi ve Sanat Tarihi üzerine uzmanlaştı. New York’ta School of Visual Arts (SVA), Camac’ta Camac Art Center, Roma’da Lumen Studio Art, Atina’ da Zervas Art Rezidansı programları ve 2015 yılında Floransa’da Sanat Bienali’ne çağrıldı. 2010-2018, Solo sergiler açmakta ve Londra, Manchester, Strasbourg, Atina şehirlerinde birçok grup sergilerine katıldı. 2018 yılında Can Berk Koç ve Sıla Güven ile birlikte sergi açtı.

 

Can Berk Koç

1984 İstanbul doğumludur. YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Programı ve İstasyon Sanat Akademisi’nde Sanat Eğitimi almıştır. İlk kişisel sergisini 2010 yılında açmış, çeşitli karma sergilere katılmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans eğitimine devam etmekte, İstasyon Sanat Akademisi’nde Sanat Eğitmeni olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -  okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP