ABD’DE ‘TÜRK OSB’LERİ KURULUYOR

TABA - Amcham Ve GOSB İşbirliği İle Dünyanın En Büyük Ekonomisi Olan Amerika’da Türk Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ABD’DE ‘TÜRK OSB’LERİ KURULUYOR

TABA - Amcham Ve GOSB İşbirliği İle Dünyanın En Büyük Ekonomisi Olan Amerika’da Türk Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor.  

Türk Amerikan İş Adamları Derneği Amerikan Ticaret Odası Türkiye (TABA - AmCham) ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) arasında yapılan işbirliği kapsamında Türk şirketleri ABD’de yatırıma soyunacak. TABA - AmCham Başkanı Ali Osman Akat “Ekonomi Bakanlığımız şirketlere destek veriyor. Ayrıca büyük teşvikleri var. Bu dev pazarda Türk şirketlerimiz çok hızlı büyüyecek” dedi.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan; Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin bir benzeri Amerika’da hayata geçiyor. Türk Amerikan İş Adamları Derneği Amerikan Ticaret Odası Türkiye (TABA - AmCham) ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) arasında imzalanan işbirliği ile GOSB’nin bir benzer modeli ABD pazarına taşınacak. Geçen hafta imzalanan işbirliği hakkında açıklamalarda bulunan Türk Amerikan İş Adamları Derneği Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ali Osman Akat, bu projenin Türk şirketleri için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEK VERİYOR

Ali Osman Akat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ni (GOSB) Amerika’ya taşıyacağız. Burada yalnızca Türk şirketleri yer alacak. İlk etapta ön talep toplayacağız. Amerika pazarına girmek isteyen Türk şirketlerine her türlü desteği vereceğiz. Bunun için Ekonomi Bakanlığından destek alacağız. Pazar araştırması yapacağız. Örneğin bir motor dişlisi üreten firmamız var.

ABD’de açacağımız bölgede yatırım yapmak istiyor. O ürüne ABD pazarında ne kadar ihtiyaç var? Ne kadar üretebilir ve üzerine ne kadar kar marjı koyup, pazarda hangi fiyata satabilir.?

Aynı ürünü üreten rakip firmaların durumu ne.? Kısacası yatırımdan önce şirketin bu yatırımdan ne kazanabileceğini rapor halinde sunacağız. Üstelik bu raporun finansmanının yüzde 70’ini Ekonomi Bakanlığı karşılıyor.”

ABD’Yİ YENİDEN KEŞFEDECEĞİZ

Amerika pazarının gelişime açık Türk şirketleri için büyük fırsatlar barındırdığını anlatan Akat “Bu fırsatları Türk şirketleri olarak değerlendirmeliyiz. Büyük teşvikler veriyorlar. Yapılacak olan yatırımda ‘risk yok’ demek çok da yanlış olmaz.

Çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki ay ABD’ye giderek görüşmelerimize devam edeceğiz. Hedefimiz 2019 öncesinde Amerika’da uygun göreceğimiz eyalette bu projeyi hayata geçirmek. Türk şirketleri ABD’yi yeniden keşfedecek diyebiliriz” diye konuştu.

 

Link: https://we.tl/It5UrboSfP

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP