GOLDEN VİSA; PORTEKİZ; GOLDEN VİSA;

Portekiz Hükümetinin 2011 Krizinden Sonra Kaynak Yaratmak Ve Yabancı Yatırımları Ülkeye Çekmek İçin Başlattığı Golden Visa, Projesiyle Portekiz’de Oturma Ve Çalışma Hakkı Veriyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GOLDEN VİSA; PORTEKİZ; GOLDEN VİSA;


Portekiz Hükümetinin 2011 Krizinden Sonra Kaynak Yaratmak Ve Yabancı Yatırımları Ülkeye Çekmek İçin Başlattığı Golden Visa, Projesiyle Portekiz’de Oturma Ve Çalışma Hakkı Veriyor


Portekiz Hükümetinin 2011 krizinden sonra kaynak yaratmak ve yabancı yatırımları ülkeye çekmek için başlattığı Golden Visa, tek kelimeyle anlatacak olursak size Portekiz’de oturma ve çalışma hakkı veren bir girişimdir. Bu hak 5 yıllıktır. Beş yıllık oturma ve çalışma hakkı süresinin sonunda Portekiz size AB Vatandaşı olma fırsatını sunar.

Beş yıl süresince Portekiz’de oturmak dahil olmak üzere hiçbir mecburiyetiniz yoktur. Emlak alıp kiraya verdiyseniz,  bu gelir üzerinden vergi ödeyecek ve emlak verginizi yatıracaksınız.
Ek olarak  yılda 1 haftanızı Portekiz sınırları içinde herhangi bir yerde geçireceksiniz…


Oturma hakkı almak için Golden Visa Programlarından birinin koşullarını yerine getirmeniz gerekir. Süreç içinde fikir değiştirip başka bir Golden Visa Programına da geçiş yapabilirsiniz.

​Golden Visa sayesinde alacağınız Oturma Kartı  size, Schengen Bölgesi ülkeleri dahil 140’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat hakkı sunar.

​Dünyadaki diğer oturma izni ve vatandaşlık programlarından farklı olarak Portekiz’in sunduğu imkanda devlet sizden bir meblağ istememektedir. (Yıllık kart yenileme harçlari hariç) Sadece kendinize yatırım yaparak bu hakka ulaşırsınız. Ve diğer pek çok programda olmayan bir hak da, 5 yıllık oturma hakkı sonundaki vatandaşlık hakkıdır.


​GOLDEN VISA PROGRAMLARI 

Portekiz Devleti'nin kurduğu Golden Visa ya da Yatırım Yoluyla Oturma İzni  Sistemi ,Portekiz sınırları içinde  emlak alan, sermaye transferi yapan, istihdam yaratan, araştırma veya sanata katkıda bulunan yabancılara, bu yatırım faaliyetlerinde bulunabilmeleri için Oturma Kartı vermektedir.

Yatırım faaliyetleri sayesinde oturma izni sahipleri de, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak aile birleşimi, kalıcı oturma izni ve Portekiz Vatandaşlığına erişim hakkına sahiptir.

YATIRIM ÇEŞİTLERİ
En az beş yıl boyunca Portekiz topraklarında aşağıdaki durumlardan en az birini sürdüren, 3. Devletlerin (Portekiz ve AB üyesi ülkeler dışındaki) vatandaşları, şahsen veya bir şirket vasıtasıyla başvurabilirler :

1- 500 bin euro veya daha fazla taşınmaz mal edinimi (*) (**) (***)

    a) Kentsel dönüşüm bölgelerinde renovasyon gerektiren mal edinimlerinde bazı özel koşullar   dahilinde taban miktar 350.000 euro’ya düşmektedir.
    b) NUTS 2 Bölgelerinde ise 500.000 ve 350.000 euro tutarında mülk edinimlerinde  ek %20 indirim imkanı sunulmaktadır. Bu da yine özel koşullar sağlandığı takdirde asgari yatırımı 280.000 euro’ya kadar düşürmektedir.

(*) 500.000 euro’dan fazla yatırım yapmak isteyenler, Portekiz bankalarından kredi talep edebilirler.

(**) Aynı mülk için her biri asgari 500.000 euro olmak üzere, 1’den fazla kişi ortak mülk alımı yapabilir.

(***) Alınan mülkler  kiralanabilir, ticari, tarımsal veya turistik amaçlar için kullanılabilir.

2 - Bir milyon Euro'ya eşit veya daha yüksek bir değere sahip sermaye transferi (şirketlerin hisselerine veya paylarına yapılan yatırımlar dahil)

3 - En az 10 kişiye  iş imkanı sağlanması

​​4 - Küçük veya orta ölçekli şirketlerin sermayelendirilmesi için hazırlanmış, yatırım fonlarında veya yatırım sermayesinde hisse satın almak için 500 bin Euro'ya eşit veya daha yüksek bir değere sahip sermaye transferi. Bu da uygun bir aktifleştirme planı sunmalıdır.

​5 - Ulusal bilimsel veya teknolojik sistemde yer alan kamu veya özel bilimsel araştırma kurumları tarafından yapılan araştırma faaliyetlerine yatırım yapmak için 350 bin euro'ya eşit veya daha yüksek bir değere sahip sermaye transferi

​6 - Ulusal mirasın yeniden inşası veya yenilenmesi için ; yerel ve merkezi otoriteler, kamu kurumları, kamu kuruluşları, kamu veya kamu yararına olan özel vakıflar, belirli bir ağa bağlı yerel yetkililerin, yerel kurumsal sektör kuruluşlarının, yerel dernekler ve kamu kültürel derneklerinin aracılığıyla ; sanat eserlerine yatırım yapmak veya sanatı desteklemek, sanatsal aktivitelerini takip etmek yoluyla  250 bin euro'ya eşit veya daha yüksek bir değere sahip sermaye transferi


Oturma İzni ve Vatandaşlık

Portekiz Golden Visas, benzersiz avantaj ve imtiyazlarla donatılmış Oturma İzni ve Vatandaşlık programlarının geniş bir yelpazesini sunar. 


GOLDEN VISA

Golden Visa yabancı yatırımcılara Portekiz’de yatırım yapmaları halinde oturma izni alma imkanı sağlayan başarılı bir programdır.

Bu başlık altında Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir ve ülkenin keyfini çıkarabilir, sosyal, tıbbi, eğitim hak ve hizmetlerinden yararlanabilir,  Schengen Bölgesinde ve daha 140 kadar ülkede serbestçe dolaşabilirsiniz. 

Progama başvuran kişi ailesini de bu haktan yararlandırır. Program aynı zamanda 6 yıl içinde Portekiz pasaportu alma - yani Avrupa Birliği vatandaşı olma imkanı veren Avrupa'daki ender Golden Visa Programlarından biridir.

Portekiz Golden Visas olarak, size eşsiz bir dizi avantaj ve ayrıcalıklarla bezeli, devlet güvencesindeki İkamet ve Vatandaşlık Programlarının geniş bir yelpazesini sunuyoruz.

Programlarımızı görmek için buraya tıklayın.
Danışmanlarımızdan biriyle iletişime geçmek için iletişim sayfasında bulunan formu doldurabilirsiniz. 



Aile Birleşimi
Yatırım Faaliyetleri yoluyla Oturma İzni sahipleri, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak Aile Birleşimi, Kalıcı Oturma İzni ve Portekiz Vatandaşlığına erişim hakkına sahiptir.

İkamet izinleri başvuru sahibinin eşi, çocukları ve kendi anne babası için mümkündür.

​Portekiz’de Asgari Kalma Süresi

Önce 1 yıllık  tahsis edilen Oturma Kartının yenilenmesi 2. ve 4. yılların başında yapılır. Bu durumda başvuru sahiplerinin tamamının ilk yıl 7 gün , ikinci ve üçüncü yıllarda toplamda 14 gün, dördüncü ve beşinci yıllarda toplamda 14 gün ( bir veya birkaç giriş- çıkış olabilir) Portekiz’de kalmış olmaları gerekir.

Koşullarınıza ve isteklerinize uygun programı belirleyip, size profesyonel tavsiyelerde bulunabilmemiz için lütfen iletişim sayfasındaki formu doldurup bize ulaştırın.

En kısa sürede bir danışmanımız sizi arayacaktır.

Yatırım ve Golden Visa süreci için beraberiz!

İlk randevumuzda sizi Golden Visa Programları, çalışma şeklimiz ve sormak istediğiniz tüm konularda ücretsiz olarak bilgilendireceğiz.


AŞAMALAR ÖZETLE ŞÖYLE GELİŞECEK:​

Türkiye’de İlk Adım 

Sizinle özel ilgilenecek olan danışmanımız, projenizle ilgili olarak sizinle ve ailenizle uzun süreli bir ilk toplantı yapacak. Bu toplantı sonunda ihtiyaç, amaç ve hayallerinizi tam olarak anlamış olacağız. Türkiye ve Portekiz’deki uzmanlarımız çalışmalara başlayacaklar.

Size ilk yatırım önerilerini sunduğumuz bir toplantı daha yapacağız. Görüşmelerimiz, isteklerinize ve kalite anlayışımıza uygun bir liste oluşturana dek devam edecek. Sonrasında, Portekiz’e, short list’imiz ile, birlikte yolculuk edeceğiz.

Yanınızda Götürmeniz Gereken Evraklar Konusunda Sizi Bilgilendireceğiz, 

Siz De Onları Hazırlayacaksınız.

Portekiz’de İlk Adım

Belirlenen emlaklar Portekiz’de gezilerek yapilacak yatırıma karar verilecek ;

Karar kıldığınız emlakla ilgili rezervasyon işlemleri yapılacak ;

Banka hesabınız açılacak ;

Hukuk Büromuzla görüşmeniz sağlanacak - Golden Visa işlemlerinizin başlatılması, takibi ve de yatırımınız için hukukçulara vekaletname ve gerekli evrakların teslimi (Vekaletname örneğini Türk avukatınıza danışmanız için size seyahat öncesinde veriyoruz)

Golden Visa için gerekli 2 önemli işlemi daha tamamlayacağız: 

Bu ilk adımınızı takip eden ilk hafta içinde Portekiz'deki Bankanız size hesabınızla ilgili tüm bilgileri ve internet bankacılığı şifrenizi iletecektir.

Hukuk Büronuz Portekiz vergi numaranızı çıkartacaktır. 
Hukuk Büronuz almaya karar verdiğiniz emlakla ilgili tüm resmi araştırmaları yapacak (due diligence) ve ardından resmi alim işlemlerini başlatacaktır.​

Portekiz'de İkinci Adım

Alım-satım hazırlık işlemleri tamamlandıktan sonra, Hukuk Bürosu noter huzurunda gayrimenkul alımını gerçekleştirir. İsterseniz bu aşamada orada bulunursunuz, dilerseniz avukatlarınız sizin adınıza yapar.

Satış işlemlerinin tamamlanmasından sonra Hukuk Bürosu, siz ve aileniz için Golden Visa işlemlerini resmen başlatacaktır.

Belgelerin tesliminden sonra Portekiz Dışişleri Bakanlığı Yabancılar Dairesi (SEF) size ve ailenize bir randevu verir ve her başvuru sahibi şahsen Portekiz'e giderek kurumdaki görüşmeye katılır: Biyometrik ölçümleriniz alınır. Dolayısı ile bu aşama avukatlarınız tarafından adınıza yapılamaz, şahsen bulunmanız şarttır.

Yaklaşık 6 ay sonra oturma izniniz çıkar ve Oturma Kartı sahibi oluyorsunuz. Oturma Kartı, Size Çalışma Hakkı da Vermektedir.! 

Portekiz'de Son Adım

1, 3 ve 5. yıllarda Kartlarınızın yenilenme işlemleri yine Hukuk Büromuz tarafından yapılır.

5. Yılın sonunda ise, size 2 seçenek sunulur :

1- Ömür Boyu Oturma Kartı başvurusunda bulunabilirsiniz;

2- Portekiz Vatandaşlığı için başvurabilirsiniz;

Portekiz Golden Visas olarak ilk adımdan, evinizin alımına ve Oturma Kartınızın çıkmasına dek, her aşamada ve her konuda yanınızdayız.


Biz Kimiz

Doğduğunuz değil, seçtiğiniz ülkeye yerleşmek mi istiyorsunuz ? Portekiz Golden Visas ekibi olarak bu süreçte size destek olacak güvenli bir ‘’ seçilmiş aile ferdi’’ olmayı istiyoruz.

Avrupa'ya açılan kapıda, tüm geçiş ve yerleşme sürecinde sizin yanınızda olacağız.

Avrupa Birliği yasaları, oturma ve çalışma hakları, vatandaşlık alma, işletme kurma, gelir ve kurumlar vergileri gibi ihtiyacınız  olacak Avrupa mevzuatlarındaki güçlü bilgilerimize ve deneyimimize dayanarak, Avrupa’ya açılmak ve yerleşmek isteyen yatırımcılara ve ailelerine destek veriyoruz. 

Portekizli hukukçu ortaklarımızın her biri konusunda en deneyimli ve güvenilir avukatlardır. 2013'te başlayan Portekiz'in Golden Visa Programını, şimdiye dek tek bir ret ile karşılaşmadan, 600'den fazla uygulamayı başarıyla gerçekleştirmiş bir ekiptir.

Şirketimiz, Portekiz’de çalışmak ve/veya yerleşmek ile Portekiz vatandaşlığının elde edilmesinde nihai sonuçları garanti eden tüm Golden Visa Programlarında  uzmanlaşmıştır.

​‘’Alırken kazanmak’’ felsefesine inanan ve buna paralel olarak yatırım getirisi yüksek seçenekleri önererek,  avantajlı yatırım fırsatlarındaki uzmanlığımızdan sizleri yararlandırıyoruz.  Şirketimizin kurucusu ; ilkeli gazetecilik geçmişi ve mesleki çalışmalardaki barışcıl ve adil duruşu ile Türkiye ve Fransa’da onur nişanlarına sahiptir.

Portekiz’deki sefireliği sırasındaki çalışmalarıyla da ülkede tanınan, sevilen ve saygın bir kişidir. Portekiz’de yeni bir hayat kurmak isteyenlere yönelik başlattığı bu girişimde,kişilerin mutluluk ve adaptasyonlarında ‘’gönüllü hizmet’’ verdiğini hissetmektedir. 

Tüm bu nedenlerle  çalışmalarımızı  şeffaflık ve sıfır hata ilkelerine sadık kalarak  yürütmekteyiz. Danışanlarımıza, standart bir  menü  yerine  ‘’ a la carte’’ hizmet sunuyoruz : Her kişinin/ailenin  koşullarına, kriterlerine ve hayallerine uygun alternatifleri titizlikle araştırıyoruz.

Çalıştığımız finans kuruluşları, tüm bankacılık  işlemlerinizi en güvenilir, en hızlı şekilde  ve ücretsiz olarak gerçekleştirir. 

Kişiselleştirilmiş, profesyonel ve şeffaf hizmetlerimiz sayesinde kolayca tamamlanacak bir süreci garanti ediyoruz.

Notre Dame de Sion Lisesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.
Henüz üniversite öğrencisiyken Milliyet Gazetesi Yazı İşlerinde çalıştı. Üniversiteden sonra gittiği Fransa’da da mesleğini sürdürdü.

Güney Fransa’daki yıllarında Milliyet, Milliyet Sanat gibi gazete ve dergilere yazılar yazarken Fransız Radyosunda haber merkezinde görev aldı. Paris’e taşındığında Uluslararası İlişkiler, Diplomasi ve Strateji doktorası yaptı.
Sabah Gazetesi ile kuruluşundan itibaren yolları kesişti ve 14 yıl boyunca Fransa ve AB Kurumları nezdinde Sabah, ATV ve 1 Numara Yayıncılık grubunun temsilciliğini yürüttü.
Bu yıllarda ayrıca Fransız Ulusal Radyosunun uluslararası yayın yapan birimi Radio France International’de  (RFI) Türkiye-AB ilişkileri hakkında düzenli “yorumcu” olarak görev aldı.

Fransız ve T.C. Basın Kartı sahibi, Fransız Yabancı Basın Konseyi ve Türkiye Basın Konseyi üyesidir.

Portekiz, KKTC ve kısa bir süre de İsveç’te sefire olarak bulundu.
Bir dönem Ankara TRT’de haftalık “Avrupa Treni” programını hazırladı ve sundu.
Bilkent Üniversitesi’nde “Media Studies” ve “Journalism” konusunda 7 dönem öğretim görevlisi idi.
AB-Türkiye ilişkileri konusundaki çalışmaları kapsamında Mostra Communication ve Media Consulta isimli iki AB medya ajansının Türkiye Temsilciliğini yapti.
AB ile müzakereleri başlatma öncesi dönemde Abdullah Gül inisiyatifinde kurulan AB İletişim Grubu’nda Türkiye’nin tanıtımı ekibinde görev aldı.

Fransızca, İngilizce, Portekizce, İtalyanca bilen Nurdan (BERNARD) ÖKTER’e, “adil, sağduyulu ve iki ülkenin barışına yönelik mesleki uğraşlarından dolayı Fransız Devleti tarafindan Fransiz Legion d'Honneur madalyası verildi.

Gazetecilik ve sefirelik dönemlerindeki girişimleri ve çalışmaları Türkiye, KKTC ve Portekiz devlet, kurum ve kuruluşları tarafindan çeşitli onur nişanı ve ödüllerine sahiptir.


Danışman Ekibimiz
Hukuk
Lenia Godinho Lopes Lawyers, Caiado & Guerreiro, DLAS

Emlak

Remax, JLL Cobertura, Castelhana, IAD Portugal, New Cycle

KW Immo, Business Consultant, CityLux

Grupa Santo

Quintela & Penalva

LISBOA Immo Service Consultant, Método Imobiliária, Espaço, Aberto

WOGEN

ReDe Consultores ve 22 Bağımsız Emlakçı, Yatırım: 37 Inşaat ve Yatirim Sirketi 

Mimarlık

Klaus Gruner, Susanna Rapazote,

Yerli Danışmanlar

Rui Vasco, Milita Soares Miranda, Jorge Faustino


Şirket Bilgileri

Çalışma alanları: Türkiye, Portekiz, Belçika

Bize ulaşın: info@portekizgoldenvisas.com

Nurdan Ökter, Lizbon


@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ocak.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP