KAYYIM VOTAŞ HAYVANCILIK TESİSİNİ SATTI

Van Büyükşehir Belediyesine Kayyım Olarak Atanan Vali Murat Zorluoğlu, Kentin Ve Türkiye’nin En Büyük Tarım Ve Hayvancılık Tesisi Olan VOTAŞ'ı Sattı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAYYIM VOTAŞ HAYVANCILIK TESİSİNİ SATTI

Van Büyükşehir Belediyesine Kayyım Olarak Atanan Vali Murat Zorluoğlu, Kentin Ve Türkiye’nin En Büyük Tarım Ve Hayvancılık Tesisi Olan VOTAŞ'ı Sattı.

 

https://www.evrensel.net/haber/335077/kayyim-turkiyenin-en-buyuk-tarim-hayvancilik-tesisini-satti


Van Büyükşehir Belediyesine kayyım olarak atanan Vali Murat Zorluoğlu, daha önce Van Ticaret Borsası tarafından kurulan ancak önceki yıl DBP'li yönetim tarafından 17,5 Milyon TL'ye satın alınan ve şimdiye kadar borucunun 12 Milyon TL'si ödenen Van Organize Tarım İşletmeleri'ni (VOTAŞ) sattı.

Komisyon Başkanlığını Belediyenin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar’ın yaptığı ihaleye genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile komisyon üyeleri katıldı. 4 firmanın şartname aldığı, kapalı teklif usulü ile yapılan ihaleye katılan tek firma olan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş., 19 Milyon 510 Bin TL’lik teklifi ile ihalenin kazananı oldu. Kazanan firma ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin, geri kalanı ise 18 taksit halinde ödeyecek. 

Türkiye'nin sayılı tarım ve hayvancılık tesislerinden biri olan VOTAŞ'ın içerisinde 9 Bin 500 dönüm metrekare ekili arazi,15 Bin metrekare kapalı alanda 4 sağmal tesis, sağım hane, doğum hane ve genç hayvan ünitelerinden oluşan bin damızlık süt işletmesi, 4 milyon metrekare sulanabilen arazi, 11 bin meyve ağacı ve son teknoloji donanıma sahip pivot center sulama sistemi bulunuyor. 

Van/MA- 12 Ekim 2017 A+A


 

VOTAŞ 39 YILLIĞINA DEVREDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesine ait VOTAŞ - Van Organize Tarım İşletmeleri, ihale ile 39 yıllığına Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş.’ye devredildi.


Büyükşehir Belediyesinin daha önce kiralama usulü ile Van Ticaret Borsasından devraldığı VOTAŞ'ın 39 yıllığına devredilmesi ihalesi, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Komisyon başkanlığını Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar'ın yaptığı ihaleye genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile komisyon üyeleri katıldı. 4 firmanın şartname aldığı, kapalı teklif usulü ile yapılan ihaleyi, katılan tek firma olan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş., 19 milyon 510 bin TL'lik teklif ile kazandı. Kazanan firma ihale bedelinin yüzde 25'ini peşin, geri kalanı ise 18 taksit halinde ödeyecek. Toplam 4 bin dönüm arazi üzerine kurulu VOTAŞ'ta sağmal tesisler, genç hayvan binaları, sağımhane, doğumhane, gübre çukurları bulunuyor. Tesiste yem bitkileri yetiştiriciliği, meyvecilik, hayvancılık alanları da bulunuyor.


Arazi sulama işleri ise modern pivot sulama sistemleri ile yapılıyor.
VOTAŞ'ın Van için bir değer olduğunu belirten Mehmet Yaşar, "Bugün bu güzide tesisimizi, Van için bir değer olan işletmeyi 39 yıllığına kiraya veriyoruz. Bu tür yapılara hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Ben önceden de söylediğim gibi belediyelerin bu tür işler yapması taraftarı değilim. Belediyelerin işi tarım ve hayvancılık yapmak değildir. 770 bin kilometrenin tamamı Vanlılarındır. VOTAŞ'ta Vanlılarındır. Tüm Türkiye'de bizimdir. İhaleyi kazanan firmayı tebrik ediyoruz. Van için hayırlı uğurlu olsun" dedi.



İhaleyi kazanan firma adına kısa bir konuşma yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, "İhaleyi kazanan firma Van TSO bünyesinde faaliyet gösteren, sermayesinin tamamı Van TSO'ya ait olan bir firmadır. Bizim amacımız bu işletmeyi Van TSO'nun yönetmesi değil. Mümkün olduğunca tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren firmaların bu işi yapmasıdır. Öncelikli amacımız VOTAŞ'ın bir Van değeri olarak kalmasıdır. Türkiye'de Torku gibi örnekler var. Torku nasıl bugün artık Türkiye'nin tamamına satış yapan bir firma haline geldiyse, bizim de hedefimiz VOTAŞ'ı bölgede ve Türkiye'de örnek bir üretici ve pazarlamacı konumuna getirmektir" şeklinde konuştu.
Van/MA- 12 Ekim 2017 A+A

 

VOTAŞ BASIN MENSUPLARINA GEZDİRİLDİ

Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. Yöneticileri, VOTAŞ - Organize Tarım İşletmeleri A.Ş. tesislerini Kentteki Basın Mensuplarına Tanıttı.

Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. yöneticileri, Organize Tarım İşletmeleri A.Ş. (VOTAŞ) tesislerinde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Organize Tarım İşletmeleri'nin A.Ş. (VOTAŞ)Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 39 yıllığına Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş'ye devredilmesinin ardından yönetim basınla bir araya gelerek tesis hakkında bilgi verdi. Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman, mevcut 2 bin 40 hissenin, bin 600'üne Van halkının sahiplendiğini belirtti. Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla ile VOTAŞ'ı gezen ve işletme hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, tarım ve hayvancılık çalışmalarına başladıklarını ifade etti. VOTAŞ'ın 10 yıl önce kurulan bir şirket olduğunu anımsatan Karaman, "3 ay öncesine kadar Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve şu an Van TSO tarafından alınıp hisselerinin Van halkına verildiği bir şirket olarak düşünüyoruz. Hâlihazırda mevcut 2 bin 40 hissenin, bin 600'ünü Van halkı sahiplendi. Şu an elimizde 400'e yakın hisse var. Bu hisselerimiz de satışta. Bunların satışıyla alakalı bir kısmı belediyeye ödenecek, diğer kısmı da VOTAŞ'ın ana sermayesine eklenip işletmemizin daha iyi yerlere gelmesi için anapara olarak kullanılacaktır" dedi.

İşletmenin kuruluş amacının sütle alakalı tesisler olduğunu ifade eden Karaman, "4-5 ay önce getirdiğimiz büyükbaş hayvanlarımız şu an kesimi hazır bir vaziyettedir. Bu süreç devam edecektir. Besi yaptığımız süreç içerisinde de süt hayvancılığına geçmiş olacağız. Esas işletmenin kuruluş amacı süt hayvancılığı ve sütle alakalı tesisleri inşa edip süt hayvanlarıyla alakalı bölgede bir farkındalık oluşturmak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Yıl içerisinde yapılması planlanan projelerden bahseden VOTAŞ İşletme Müdürü Münir Karam ise, "Süt inekçiliğine önem vermek, süt inekçiliğinden yavru elde etmek ve yavruları da besleyip piyasaya sürmek gibi projelerimiz var. İlkbahardan itibaren 200 baş civarında simental ve diğer süt ırklarından buraya dişi hayvan getirip, bunun yanında bin baş besiyi de devam ettirip, VOTAŞ'ın çarkını devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Buranın büyükbaş besi hayvanını kendimiz üretmek gibi bir hedefimiz var. Nisan-mayıs aylarında 200 baş hayvanımız gelecek. Çark böylece devam edecek. Piyasaya gebe düve verme projemiz vardır. Bu proje geçmişte de kısa bir süre burada uygulandı" dedi.

Kaynak Basın: Van/MA- 12 Ekim 2017 A+A

@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2017- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP