ŞİŞLİ'DE KALDIRIM TERÖRÜNE SON VERİN.!

Şişli'de Yayalar İçin Yapılan Kaldırımlar Araçların Ve Esnafın İşgali Altında.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİŞLİ'DE KALDIRIM

TERÖRÜNE SON VERİN.!

Şişli Cami Meydanı Karşısı


Şişli'de Yayalar İçin Yapılan Kaldırımlar Araçların Ve Esnafın İşgali Altında.!

 

ŞİŞLİ'DE KALDIRIM TERÖRÜ

Şişli’de kaldırımı Naylon Çadırla Kapatarak Masalarla Donatan Gıda Tüketim Lokantaları Vatandaşlara Geçecek Yer Bırakmadılar.

Yola inerek yürümek zorunda kalan vatandaşlar, “Kaldırım Teröristlerini Engelleyin” diyor.

 

İsyan Ettiler
Eminönü’nde ise vatandaşlara örnek olması gereken polisin de aracını yaya kaldırımına park ettiği göze çarpıyor. İstanbul’un lüks semtlerinden Nişantaşı’nda ise kaldırımlar seyyar satıcılar ve karton toplayıcıları tarafından istila edilmiş durumda. 

Şişli’de de durum farksız; kaldırıma park eden bir araç yüzünden karşı yönden gelen bir Otomobil ve çöp kamyonu geçecek yer bulamayınca trafik duruyor.


Bu sırada yürüyecek kaldırım bulamayan bir vatandaş ise kamyon ile kaldırıma park eden araç arasından geçerek hayatını tehlikeye attı. Yaşanan duruma isyan eden vatandaşlar, “Kaldırımlar araçlara ait değil. Kenti yönetenler bu kaldırım teröristlerini engellesin artık” diye isyan ediyor.  

Şişli, Büyükdere Caddesi Üzerinde, Fransız Hastanesi Karşısı, İş Bankası Yanında Ana Caddeye Sıfır Noktasında ve Yaya Geçişi Adeta Lokanta İçerisinden Yapılıyor.!

Şişli Belediye Başkanlığı Ne Yapıyor.?

Engelliler Sıkıntılı

Sokak Bizim Derneği Başkan Yardımcısı Erman Topgül, “Kaldırımlara arabaların park etmesi en çok engellileri ve bebek arabasıyla yürümek zorunda kalanları zorluyor. Polisi arıyorsunuz, sorunu çok fazla önemli bulmuyorlar” diyor.

Bayrampaşa’da geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın kaldırımda park etmiş araçlar nedeniyle yolda yürümek zorunda kalınca arkadan gelen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesi, mega kentteki kaldırım istilasını bir kez daha gündeme getirdi.

Esnafın masa sandalyesi, Reklam tabelaları, dondurma tezgahları ve park eden araçlar nedeniyle İstanbul’da yürüyecek kaldırım bulmak zor. Kaldırım işgali nedeniyle yolda yürümek zorunda kalmak da kazalara davetiye çıkarıyor.
Bayrampaşa’da Durum Aynı

Bayrampaşa’da yayalara ait olan kaldırıma park edilen araçlar yüzünden yola inip yürümek zorunda kalan 69 yaşındaki İbrahim Pekediz, bir minibüsün çarpmasıyla geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti. Pekdeniz’in ölümünün ardından biz de kaldırımları işgal eden araçlara dikkat çekmek için İstanbul’un çeşitli semtlerini dolaştık.

Özellikle semt merkezlerinde, değil bir engellinin rahat hareket etmesi, normal bir insanın bile yürüyecek kaldırım bulması adeta imkansız hale gelmiş. Gittiğimiz hemen hemen her semtte aynı manzara var; kaldırımlar insandan çok arabaların olmuş durumda. Kaldırım üzerine park edilen araçlar yaya trafiğini aksatıyor ve vatandaşlar kaldırımda kendisine yer bulamayıp yol kenarında yürüyerek hayatlarını tehlikeye atıyor.

İstanbul’daki ilk adresimiz İbrahim Pekediz’in hayatını kaybettiği Bayrampaşa oluyor. Kazanın ardından semtte değişen bişey olmadığı dikkat çekiyor. Yaya kaldırımına park eden araçlar yüzünden insanlar yolun ortasından yürüyor. 

Beşiktaş’ta ise kaldırımlara çıkan araçlar dar sokaklarda yayalar dışında araç geçişine de engel oluyor. Özellikle acil durumlarda itfaiye ve ambulansın bu yolları kullanması imkansız.

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul  – Kasım.2017 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP