GELECEĞİN KENTLERİ, KENTLERİN GELECEĞİ

Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği 3. Yeşil Binalar Ve Ötesi Konferansı’nda Konuşulacak...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GELECEĞİN KENTLERİ, KENTLERİN GELECEĞİ


Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği

3. Yeşil Binalar Ve Ötesi Konferansı’nda Konuşulacak...



Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, Dünya Şehircilik Günü olarak kutlanan 8 Kasım 2017 tarihinde “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirilecek. Konferansın bu yılki yıldız konukları, yapıların ve kentlerin sürdürülebilirliği konularını, projeleri ve global deneyimleri üzerinden ele alarak anlatacak olan iki ünlü İngiliz Mimar Bob Allies ve Peter Barber...

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek. Ekoyapı Dergisi tarafından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliği ve Dörken Sistem, Ytong, BoardeX, Forbo Flooring ve E.C.A. Serel firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirilecek olan etkinlik, MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda düzenlenecek.

Hızlı nüfus artışı nedeniyle daha fazla insanı barındırabilmek için genişleyen kentlerde refahın adil bir şekilde dağılması ve sosyal adalet gün geçtikçe daha da önem kazanıyor.

Şehirlerimiz bir yandan günümüz sorunlarına çözüm ararken, bir yandan da geleceği şekillendirmeye çalışıyor. Bu nedenle, bu yılki üçüncü ayağında “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” temasını ele alan ve kentlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekmek amacıyla Dünya Şehircilik Günü’nde gerçekleştirilecek olan “Yeşil Rapido, 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”, bir kez daha sürdürülebilirlik ve daha yaşanabilir yapılı çevre kavramlarının altı çizildiği, sonuç odaklı paylaşımlara sahne olacak.

 

İki Ünlü İngiliz Mimar, Bob Allies ve Peter Barber 8 Kasım’da İstanbul’da...

Ülkemizin önde gelen STK'larının, proje geliştiricilerinin, mimarların, akademisyenlerin, yapı sektörünün profesyonellerinin ve karar verici kamu kurumlarının yetkililerinin, geleceğin şehirlerini yapı, enerji ve yönetimi, toplu taşıma, çevre, atık yönetimi gibi konular üzerinden ele alacağı konferans, MSGSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof Dr. Sema Ergönül ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Ardından “Geleceğin kentlerini öyle tasarlamalıyız ki, uzay yolculuğu ‘kurtuluş’ anlamına gelmesin” diyen Prof Dr. Emre Alkin’in ilham verici konuşmasıyla devam edecek olan etkinliğin bu yılki yıldız konuşmacıları ise iki ünlü İngiliz Mimar Bob Allies ve Peter Barber olacak. 

İngiltere’nin en büyük mimarlık ve kentsel planlama ofislerinden biri olarak 1984 yılında  kurulan ve bugüne kadar 41 kez RIBA ödülüne layık görülen Allies and Morrison Mimarlık ve Kentsel Tasarım Ofisi’nin kurucu ortağı olan Bob Allies, konferansta yapacağı “Bir Süreklilik Olarak Şehir: Allies and Morrison’dan Mimarlık ve Şehircilik” (City as Continuum: The Architecture and Urbanism of Allies and Morrison) başlıklı konuşmasında gelecekteki yapıların 'yüksek performanslı' binalar olması gerektiğinin altını çizecek. Mimarların en önemli görevinin uzun ömürlü, kuşaklar boyunca koşullara adapte olabilen yapılar tasarlamak olduğunu söyleyen

Allies,

bu binaların gelecekteki küresel iklim değişikliklerine ve beklenmedik koşullara karşı esnek olmalarının yanı sıra iklimle birlikte çalışabilmeleri gerektiğini de savunuyor. 

Yüksek yoğunluklu alanlarda düşük katlı kentsel konut planları geliştiren, uluslararası birçok ödüle layık görülen bu tasarımları İngiliz konutlarının geleceği için birer model olarak lanse edilen dünyaca ünlü İngiliz Mimar Peter Barber,  3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’nın bir diğer yıldız ismi. Mimarlığı bir yandan tasarım, zanaatkârlık ve malzemelerin birleşimi iken; bir yandan da ekonomik, sosyal ve politik boyutları olan bir meslek olarak tanımlayan Peter Barber, konuşmasında kentlerin geleceği temasını yapıların ve kentlerin sürdürülebilirliği üzerinden ele alacak. 

“Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” ana konusu çerçevesinde gerçekleşecek olan konferansda, geleceğin şehirlerinin nasıl evrileceğinin tartışılacağı ‘Şehir Nasıl Evrilmeli’ oturumunun başkanlığı Avcı Architects kurucusu Selçuk Avcı yapacak. Bir diğer oturumda ise, geleceğin yapılarını inşa ederken sürdürülebilir mimarinin yanı sıra çevre etiketli malzemelerin önemine de değinilecek. ‘Geleceğin Kentlerine Dair’ konulu oturumun başkanlığını Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fethi Hinginar yapacak.



Dünya Şehircilik Günü olarak kutlanan 8 Kasım 2017 tarihinde, “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” temasıyla MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek olan “Yeşil Rapido, 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”na katılmak isteyenler,

www.yesilrapido.com websitesi üzerinden kayıt formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2017 okkesb61@gmail.com,

  


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP