ŞABAN DİŞLİ DE GÖREVİNİ BIRAKTI.!

İbr. Melih Gökçek İstifa Ediyor mu, Edecek mi, Etmeyecek mi.? Neden Etmiyor, Ne Zaman Edecek, Ederse Ne Olacak, Etmezse Ne Olacak.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞABAN DİŞLİ GÖREVİ BIRAKTI

AKP'de Şaban Dişli istifa ederek ayrıldı.! AKP Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli bu görevinden az önce istifa etti.

AKP'de Çok Konuşulacak İstifa.!

Şaban  Dişli, dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı  haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye üyeliğinin hemen ardından Şaban Dişli'nin dokunulmazlık fezlekesinin TBMM'ye gönderilmesi Ankara gündemini karıştırdı.

Kulislerde FETÖ temizliği mi başlanıyor sorularının sorulduğu dokunulmazlık gündeminin zirvesinde yer alan Şaban Dişli kimdir.?

ŞABAN DİŞLİ.?

Şaban Dişli, 1958 yılında Sakarya'da doğdu. ODTÜ'de ekonomi ve istatistik okudu. New York Eyalet Üniversitesi'nde matematiksel ekonomi alanında master yaptı.

Harward Üniversitesi'nde hızlandırılmış işletme programına katıldı. Çeşitli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1996 yılında Hollanda’da bir bankanın genel müdürlüğü görevine getirildi.

2002 yılına kadar Hollanda’da banka genel müdürü olarak çalıştı. 2002 seçimlerinden sonra AKP Dış İlişkiler Başkanı ve 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

24 Mayıs 2016 tarihinde AKP MYK'sında Ekonomi İşleri Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Dişli, İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilmektedir.

19 Ekim 2017

GÖKÇEK İSTİFAYA  KİLİTLENDİ.!

İbr. Melih Gökçek İstifa Ediyor mu, Edecek mi, Etmeyecek mi.? Neden Etmiyor, Ne Zaman Edecek, Ederse Ne Olacak, Etmezse Ne Olacak.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek cephesinde yeni gelişmeler var. Hafta sonu Gökçek açısından hareketli geçti.

Geçtiğimiz Pazar günü İbr. Melih Gökçek’in makamını topladığı, pazartesi ya da salı günü istifa edeceği haberleri yayıldı. Görüştüğüm kaynaklar ise böyle bir sürecin beklenebileceğini ancak yine de ihtiyatlı olmak gerektiğini söyledi.

İbr. Melih Gökçek ve AK Parti açısından zor bir süreç yaşanıyor. Görevi bırakması yönündeki telkinlere karşı direniyordu.

İbr. Melih Gökçek “Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim” diye itiraz ediyordu.10 gün içinde görevini bırakması yönündeki talepler karşısında, “İstifa Etmeyeceğim, Beni Görevden Alsınlar” diye karşılık veriyordu.

Ancak Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın kararlılığı üzerine son günlerde bir yumuşama belirtisi seziliyordu. Hafta sonu ise istifa edeceği haberleri gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan MYK toplantısında, “Melih Bey’le Son Bir Kez Daha Konuştum. Gereğini Yapacak” demişti. AK Parti bu işi suhuletle çözmek istiyor. Ama kolay bir iş değil.

Ancak Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan bu konuda kararlı, geri vitesi yok. “Gereğini Yapmayan Olursa Biz Gereğini Yapacağız” diyor.

İbr. Melih Gökçek konusunda başka bir hareketlilik ise AKP Ankara İl Başkanlığı’nda yapılan bir toplantı oldu. İbr. Melih Gökçek direnmeye başlayınca, Ankara İl Başkanlığı’nda belediye meclis üyeleri ile toplantı yapılarak, belediye meclisinde karar alınmaması istendi.

Bu, İbr. Melih Gökçek’in kilitlenmesi anlamını taşıyordu.

İbr. Melih Gökçek, bu adımın ne anlama geldiğini gördü. AK Parti istifa etmemekte direnen belediye başkanları için bir yol haritası belirledi. Buna göre direnen başkanlar için ikna çabaları son ana kadar sürdürülecek ancak bu mümkün olmadığı takdirde ihraç yoluna gidilmeyecek. İhraç edildiği zaman belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü için bu yol tercih edilmedi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması yöntemi benimsendi.

Eğer bu hafta içinde İbr. Melih Gökçek’in istifası netleşirse sırada Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanları var.

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, MYK toplantısında bu sürecin uzamasının partiye zarar vereceğini belirterek kasım ayına kadar sonuçlandırılmasını istedi.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

MELİH GÖKÇEK BEŞTEPE'DE

Türkiye günlerdir Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceğine kilitlendi. Erdoğan'ın yaptığı 'istifalarını bekliyorum' açıklamasının ardından Melih Gökçek'ten şok hamle geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nijerya Cumhurbaşkanı onuruna verdiği öğle yemeğine geldi. Gökçek’in bakanların da yer aldığı protokolle birlikte yemeğe davetli olduğu öğrenildi. - 19 Ekim 2017

 

MELİH GÖKÇEK'TEN ÖNEMLİ HAMLE.!

Günlerdir sessizliğini koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.

Gökçek şu anda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari onuruna verdiği öğle yemeğine geldi. Gökçek’in bakanların da yer aldığı protokolle birlikte yemeğe davetli olduğu öğrenildi.

Gökçek'in Külliye'den istifasını verip de mi vermeden mi çıkacağı merak konusu oldu.

MELİH GÖKÇEK ERDOĞAN'IN YANINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya ziyareti dönüşünde Melih Gökçek ve diğer istifası istenen başkanların istifa etmemeleri ihtimali için

MELİH GÖKÇEK BEŞTEPE'YE GELDİ

"Neticesi ağır olur" dediği, bugün birçok gazetenin manşetinde yer almıştı. Cumhurbaşkanı, bugün Nijeryalı mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında bu sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan bir muhabirin bu sözleri hatırlatması üzerine "Çok tehlikeli soruları soruyorsunuz. Ben öyle bir şey (neticesi ağır olur) söylemedim. Ben 'gereği neyse yapılır' dedim. Şu an için 3 belediye başkanımız istifa etti. 3 başkan daha var. Onların da en kısa zamanda istifa edeceklerini bekliyorum. İnanıyorum istifa hazırlığı içindeler. Gereği neyse yapılacaktır" dedi.

Ancak açıklamanın üzerinden dakikalar geçmeden Melih Gökçek'in Beştepe'ye gittiği ortaya çıktı.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP