GLORİA IRONMAN 70.3 TURKEY

13-15 Ekim tarihleri arasında Antalya’da Üçüncü Kez Düzenlenecek Olan, Gloria IRONMAN 70.3 Turkey’de Geri Sayım başladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GLORİA IRONMAN 70.3 TURKEY

Gloria Ironman 70.3 Turkey’de Geri Sayıma Geçildi.

13-15 Ekim tarihleri arasında Antalya’da Üçüncü Kez Düzenlenecek Olan, Gloria IRONMAN 70.3 Turkey’de Geri Sayım başladı.

Yarış ile ilgili Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir Antalya Yerel Basınını Bilgilendirdi.

Sırasıyla yüzme bisiklet ve koşudan oluşan üç farklı branşın aynı yarış içerisinde yapılabildiği irade ve güce dayalı olan Ironman yarışı, bu yıl üçüncü kez de Gloria Ironman 70.3 Turkey adıyla 13-15 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleşecek.

Yarış ile ilgili Antalya yerel basınını bilgilendirme amacıyla Gloria Sports Arena’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Elif Özdemir’in yanı sıra, yarışın lisans sahibi, Turset Project Management Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu ve ünlü triatlet Bahar Sayglı da katıldı.


“Üç Yıl Önceki Heyecanı Yeniden Yaşıyoruz”

Gloria Sports  Arena’da gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü alan Özdemir,  Gloria Ironman yarışına  17 gün kaldığını hatırlatarak, bu konuda şu bilgilileri verdi:

“Bu sene de 3 yıl önce olduğu gibi yine aynı heyecan ile yarış gününe doğru geri sayıma başladık. Gloria markamızın dördüncü oteli olan Gloria Sports Arena ile sporculara ve spor severlere verdiğimiz önemden hareketle spor turizmini getirmek istediğimiz noktaya doğru hızla ilerliyoruz. Antalya tanıtımına ve turzmine büyük katkısı olan bu yarış, binlerce sporcuyu ve spora gönül verenleri Belek bölgesine yönlendirmektedir.

Yarışmamız, dünya genelinde, otel içinde geçen tek Ironman yarışı olmasından dolayı büyük önem taşımaktadır. Yarış yüzme etabı ile Gloria Serenity iskeleden başlayacak olup, bisiklet etabı ile devam edecek ve koşu etabında ise triatletler Gloria Golf sahalarının doğal güzelliklerden geçerek, Gloria Sports Arena'da finish noktasına varacaklardır. Yani tüm Ironman’lerin ve seyircilerin ortak toplanma noktası burasıdır. 08:00’da başlayacak olan yarışımız, öğleden sonra 17:00'de bitecektir. İlk yarışmacımızın finish noktasına 12:00'de gelmesi beklenmektedir. 15 Ekim pazar günü ise hepinizi bu heyecana ortak olmaya davet ediyoruz” 

“55 Ülkeden Katılım Gerçekleşti”

Toplantıda Elif Özdemir’in ardından söz alan Turset Project Management Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu ise bu yılki Ironman yarışına 55 ülkeden 1500’ün üzerinde sporcu ve 100 takımın katıldığını belirterek, yarışa katılan sporcuların yaş dilimerinin  18 ile 76 yaş aralığında olduğuna vurgu yaptı. Emeklioğlu, Gloria Ironman 70.3 Turkey’dee birçok işadamı ve CEO’nun da yarışacağını sözlerine ekledi.

Bahar Saygılı Gloria Sports Arena’da

Toplantıda daha sonra söz alan ünlü triatlet Bahar Saygılı ise Gloria Sports Arena’nın Ironman yarış antremanı için en uygun yer olduğunun altını çizerek, “Dünya genelinde Full ve Half Ironman kategorilerinde dünyanın birçok noktasında yarışa katıldım. Sponsorum olan Gloria Sports Arena ev sahipliğinde yapılan bu yarış, hem atmosfer hem de parkurun teknik özellikleri açısından çok üst düzey bir çıtada yer alıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Hangi Ülkeler Yer Alıyor?.

Öte yandan 4 Ocak’ta Global Ironman sitesinde kayıtları başlayan Gloria Ironman 70.3 Turkey’de yarışacak sporcu sayısı 1500’ü aştı. Yarışa en çok ilgi gösteren ülkeler arasında  Türkiye, Ukrayna, Rusya, İngiltere, İsviçre ve Almanya yer alıyor. Gloria Ironman 70.3 Turkey’e katılmak isteyenler "Global Ironman" internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyor.

Yarış Gloria Sports Arena’da Sonlanacak

Gloria Ironman 70.3 Turkey, 1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21.1 km koşu etaplarından oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Gloria Serenity Resort plajında gerçekleştirilen yüzme etabı, bu yıl da aynı yerde yapılacak. Bisiklet parkurunda Gloria Serenity Resort’tan çıkılarak, Expo Fuar Alanı’nın içinden geçilecek. Koşu parkuru ise; Gloria Golf Club’ta iki tur atılarak yapılırken; yarış Gloria Sports Arena’ da son bulacak.

Yaklaşık 40 Yıldır Düzenleniyor

Ironman yarışları 1978 yılından bu yana düzenleniyor. Yarışlar, yılda 150 bin triatletin katılımı ile 23’ü Avrupa, 19’u Asya ve 52’si Amerika’da olmak üzere dünyanın 92 farklı yerinde gerçekleştiriliyor.

2016’da dünya genelinde 187 yarış ve 450 bin triatletle gerçekleşen etkinlik için, yılda en az 8 ay süresince profesyonel bir triatlon koçuyla çalışılması gerekiyor.

Turizme Katkı Sağlıyor

Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının turizm ekonomisine; otel ücretleri, alışveriş ve diğer harcamalarla birlikte yaklaşık 1 milyon Euro’luk katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Resim Altı:

1. Resim:

Elif Özdemir (Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi)

2. Resim: Soldan Sağa:

Özgür Emeklioğlu (Turset Project Management Genel Müdürü),

Elif Özdemir (Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi),

Bahar Saygılı (Triatlon Milli Takım Sporcusu ve Ironman Yarışcısı),

Melis Özaltın (Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –EKİM.2017okkesb61@gmail.com,

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Merve Gökçe - 536 211 59 06

İdea Halkla İlişkiler: İdea-pr.com,


Glorıa Ironman 70.3 Türkiye...

Ironman Türkiye"de Üçüncü Kez Gerçekleştiriliyor...

Ironman Ruhu...

14 Ekim 2017 - 11.00 ....  Basın Toplantısı.....

                          12.00 ...   Yarış  Toplantısı ...
15 Ekim 2017 - 08.00 ....  Yüzme Başlangıcı...

                           18.30.....  Ödül Töreni....

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP