SABANCI ÜNİVERSİTESİ İHANETTEN VAZGEÇTİ

Sabancı Üniversitesi, Almanya'daki Ermeni Soykırımı ihanet çalıştayından çekildi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SABANCI ÜNİVERSİTESİ İHANETTEN VAZGEÇTİ


Sabancı Üniversitesi, Almanya'daki Ermeni Soykırımı

ihanet çalıştayından çekildi

Aydınlık gazetesinin gündeme getirip, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de Sabancı Üniversitesine yaptığı çağrı akşam saatlerinde sonuç verdi.

Sabancı Üniversitesi önce 'bizimle bir ilgili yok' açıklaması yaptı ama yaptığı açıklamanın inanılırlığını olmadığını anladı.

Akşam saatlerinde de Almanya'da yapılacak Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgili yapılacak ihanet çalıştayı sponsorları arasından ismini çıkarttırdı. 6.Eylül.2017


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

 


SABANCI HEM LOGO KOYDU, HEM BİZİ BAĞMAZ DEDİ.!

Sabancı Üniversitesi, Tepki Çeken 'Ermeni Soykırımı Çalıştayı' İle İlgili 'Bizi Bağlamaz' Dedi Ama Logoları Çalıştay Afişlerinde.!

Sabancı Üniversitesi'nin desteğiyle bazı kuruluşların Berlin'de sözde "Ermeni Soykımı" Çalıştayı düzenlemesi tartışma yarattı. Aydınlık'ın konuyu bugün manşetine taşımasıyla çalıştay girişimi kamuoyunda büyük tepki topladı. Sabancı Üniversitesi bunun üzerinde "Bizi bağlamaz" anlamına gelen bir açıklama yaptı.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi tarafından Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer'e gönderilen açıklamada, üniversitelerinin Alman Potsdam Üniversitesi’nde ‘Ermeni Soykırımı’ konusunda çalıştaya ev sahipliği yaptığı bilgisinin doğru olmadığı iddia edildi ve “Öğretim üyelerimiz Sabancı Üniversitesi Akademik Özgürlük İlkeleri çerçevesinde yürüttükleri araştırmalarda ulaştıkları araştırma sonuçlarını yayınlama, tartışma ve yorumlamada özgürdürler" denildi.

Açıklamada "Kamuoyu tarafından verilen görüşler hiçbir biçimde üniversiteyi bağlamaz" denilirken "Sabancı Üniversitesi öğretim kadrosu ve yönetimi, her üniversite üyesinin bireysel bilimsel görüş ya da sanatsal ifade hakkını korumakla yükümlüdür" ifadeleri kullanıldı.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, çalıştaya ev sahipliği yapılmadığı ve etkinliğin "Üniversiteyi Bağlamadığı" iddia edilse de, hazırlanan ilanlarda diğer düzenleyici kuruluşlarla birlikte Sabancı Üniversitesi'nin logosu da yer alıyor.

Koç Üniversitesi'nden aldığımız bilgiye göre, konuşmacılar arasında adı geçen Zeynep Türkyılmaz'ın üniversite ile ilişiği Ağustos ayında sona erdi. Ancak çalıştay proyramında, "Grift Tarih: Kürtler ve Ermeniler" başlıklı panelin başkanlığını yapacağı belirtilen Zeynep Türkyılmaz'ın adı, hâlâ Koç Üniversitesi ile anılıyor. 6.Eylül.2017


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

 

 


SABANCI ÜNİV. ALMANYA'DA SOYKIRIM ÇALIŞTAYINDA

Sabancı Üniversitesi, Kurumsal Olarak Çalıştaya Katılmadığını Öne Sürse De Etkinliğin İnternet Sitesinde Ve Duyurularda Düzenleyiciler Arasında Gösteriliyor.


İSTİHBARAT SERVİSİ

Sabancı Üniversitesi'nin de içinde olduğu çeşitli kuruluşlar Berlin'de sözde Ermeni Soykırımı konusunda çalıştay düzenliyor. Çalıştay'a sadece soykırım tezlerini savunan isimler konuşmacı olarak çağırıldı. AİHM - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İsviçre-Perinçek davasında verdiği karara rağmen düzenlenecek çalıştay tepki çekti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında sözde Ermeni Soykırımı konusunda bir çalıştay düzenlenecek.

Çalıştay kentin güneybatısında kalan Potsdam Üniversitesi’nde yapılacak. Çalıştay'ın açılış ve kapanış konuşmalarını da Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Hülya Adak yapacak.

Çalıştay programının üzerinde dört kuruluşun adı yer alıyor: Michigan Üniversitesi (ABD), Lepsiushaus Potsdam Enstitüsü, USC Dornsife Institute of Armenian Studies (Güney Kaliforniya Üniversitesi-Ermeni Çalışmaları Enstitüsü) ve Sabancı Üniversitesi.

AVRUPA'DA 'SOYKIRIM ÇALIŞMASI' YÜRÜTEN DERNEK

Lepsiushaus Potsdam Enstitüsü, sözde Ermeni Soykırımı konusunda Almanya ve Avrupa ülkelerinde çalışmalar yapan bir kuruluş. Enstitü adını, sözde Ermeni Soykırımı'nı kanıtlamak için çaba sarfeden, protestan 'insan hakları savunucusu' Johannes Lepsius'den alıyor.

Çalıştay “Türk-Ermeni Bursları (WATS) Üzerine Atölye Faaliyetleri 2017 - Ermeni Soykırımına Avrupa Yaklaşımları” adını taşıyor.

ÇALIŞTAY'IN SİTESİ AÇIKLAMAYI BOŞA DÜŞÜRDÜ

Öte yandan Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, çalıştaya kurumsal olarak katılım olmadığı iddia edildi. Üniversitenin kurumsal iletişim birimi, Odatv'de Amiral Türker Ertürk'ün konuyla iligli yazdığı “Sabancı Üniversitesi Neye Destek Verdiğinin Farkında mı” başlıklı yazı üzerine açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Haberde bahsi geçen konferansın ev sahipliğini Sabancı Üniversitesi’nin yaptığı bilgisi doğru değildir. Öğretim üyelerimiz, Sabancı Üniversitesi Akademik Özgürlük İlkeleri çerçevesinde yürüttükleri araştırmalarda ulaştıkları araştırma sonuçlarını yayınlama, tartışma ve yorumlamada özgürdürler. Sabancı Üniversitesi öğretim kadrosu ve yönetimi, her üniversite üyesinin bireysel bilimsel görüş ya da sanatsal ifade hakkını korumakla yükümlüdür. Bununla birlikte kamuoyu önünde ifade edilen görüşler hiçbir biçimde üniversiteyi bağlamaz ve üniversitemizi temsil etmez.”

Ancak, çalıştayın internet sitesinde “Sabancı Üniversitesi İşbirliğiyle” ifadesi yazıldı. Sitedeki “Katılan Kurumlar” başlığı altında da Sabancı Üniversitesi'nin içinde olduğu dört kuruluş sıralandı.

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNDEN TÜRK AKADEMİSYENLER

Çalıştaya katılan isimler arasında Türk tezlerini savunanların olmaması dikkat çekti. “Soykırım yoktur” diyen öğretim görevlilerinin Çalıştay'a davet edilmediği, katılmak için yaptıkları başvuruların da reddedildiği iddia edildi. Çalıştay'a ağırlıklı olarak dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev yapan ama “Ermeni Soykırımı vardır” diyen Türk akademisyenler davet edildi: Fatma Müge Göçek (Michigan Üniversitesi, ABD), Ohannes Kılıçdağı (Bilgi Universitesi, İstanbul), Emre Can Dağlıoğlu (Clark Üniversitesi, ABD), Nazan Maksudyan (Leibniz-Zentrum Moderner Orient, Berlin), Murat Cankara (Ankara Üniversitesi olarak duyuruldu ancak Cankara'nın Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi mensubu olduğu öğrenildi ), Hülya Adak (Sabancı Üniversitesi, İstanbul), Zeynep Türkyılmaz (Koç Üniversitesi olarak duyuruldu ancak Türkyılmaz'ın Ağustos ayında üniversiteyle ilişiği kesildiği öğrenildi), Adnan Çelik (Sosyal Bilimler Yüksek Tahsil Okulu, Paris), Yektan Türkyılmaz (Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa), Erkan Ercel (Ryerson Üniversitesi, Kanada), Öndercan Muti (Humboldt Üniversitesi, Berlin), Öykü Gürpınar (Sosyal Bilimler Yüksek Tahsil Okulu, Paris), Kader Konuk (Duisburg Üniversitesi, Almanya), E. Egemen Özbek (Carleton Üniversitesi, Kanada), Eren Yıldırım Yetkin (Goethe Üniversitesi, Frankfurt).

İKİ ÜNİVERSİTESİDEN BİLGİLENDİRME

Öte yandan Koç Üniversitesi'nden aldığımız bilgiye göre, konuşmacılar arasında adı geçen Zeynep Türkyılmaz'ın üniversite ile ilişiği Ağustos ayında sona erdi. Ancak çalıştay proğramında, "Grift Tarih: Kürtler ve Ermeniler" başlıklı panelin başkanlığını yapacağı belirtilen Zeynep Türkyılmaz'ın adı, hâlâ Koç Üniversitesi ile anılıyor. Konuyla ilgili bir düzeltme de Ankara Üniversitesi'nden geldi. Açıklamada, çalıştayda konuşmacı olarak adı geçen Murat Cankara'nın kendi üniversitelerinin değil Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin mensubu olduğu bildirildi.

MERKEL'E EPOSTA

Programın açılışını ve kapanışını yapacak olan Hülya Adak, FETÖ'den tutuklanan İşter Gözaydın'ın (Akademisyen) iadesi için imza atmıştı. Adak ayrıca Merkel'e açık mektup yazarak sözde soykırımı tanıyan tasarıyı kabul etmesi için çağrıda bulunan 43 isimden biri. Adak, Doğu-Güneydoğu bölgesindeki terörle mücadele operasyonlarını katliam olarak değerlendiren Barış İçin Akademisyenler bildirisinin de imzacısı.

ÇALIŞTAY'IN PROGRAMI ŞÖYLE:

Eylül 14, 2017

Karşılama: Sabancı Üniversitesi'nden Hülya Adak ve  Berlin Avrupa Akademisi'nden Andrea Despot

KONFERANS

Giriş: Rolf Hosfeld (Lepsiushaus Potsdam)

Açılış konuşması: Stefan Ihrig (University of Haifa)

Ermeni Soykırımını Avrupa ve Dünya tarihiyle tekrar bütünleştirmek

Fatma Müge Göçek (Michigan Üniversitesi)

Ronald Grigor Suny (Michigan Üniversitesi)

Eylül 15, 2017

PANEL 1: OSMANLI KÖKLERİ

Başkan ve tartışmacı: Richard Antaramian (Güney California Üniversitesi, Los Angeles)

Sason dağlarındaki katliam (1894): İmparatorluğun sonundaki şiddetin yorumlanması

Owen Miller (Emerson Koleji, Boston)

Ermeni Soykırımı Öncesinde Osmanlı İmparatorluğunda Topluluklar Arası Algılar ve Söylemler

Ohannes Kılıçdağı (Bilgi Üniversitesi, İstanbul)

Soykırıma karşı: Osmanlı İmparatorluğundaki İnsani Müdahaleler (1815-1914)

Davide Rodogno (Geneva Graduate Enstitüsü)

Almanya'nın Talat (Paşa) konusundaki tarafgirliği

Hans-Lukas Kieser (Zürih Üniversitesi/Newscastle Üniversitesi)

Osmanlı Ermenileri ve Genç Türklerin kararlarının 1914-1915 olaylarına etkileri

Elke S. Hartmann (Ludwig-Maximilians-University München)

PANEL 2: SOYKIRIMIN KRİTİK TARİH YAZIMI

Başkan: Sönke Neitzel (Potsdam Üniversitesi)

“Ölürsem, ölürüm”: Danimarkalı Misyonerler ve Danimarkalılar arasındaki Yardm Görevlileri, Ermeniler ve Türkler, 1900-1930

Matthias Bjornlund (Danish Institute for Study Abroad, Kopenhagen)

Türk romanlarında Ermeni ve Yahudi soykırımları üzerine anlatılar

Marc Baer (Londra Ekonomi Okulu ve Siyasal Bilimler)

PANEL 5: GİRİFT TARİH: KÜRTLER VE ERMENİLER

Başkan ve tartışmacılar:

Zeynep Türkyılmaz (Koç Üniversitesi)

Kürtler, Ermeni Soykırımı, Fail ve Mağduriyet Sorunu

David Leupold (Humboldt Üniversitesi, Berlin)

Paylaşılan acılar: Türkiye'nin Ermeni Soykırımına Yönelik İnkar Politikası

Gevorg Petrosyan (Ermeni Ulusal Bilimler Akademisi, Erivan)

6.Eylül.2017

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

 

SABANCI ÜNİV. SADAKATE ÇAĞRILDI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Berlin'de düzenlenecek Ermeni Soykırımı Çalıştayı hakkında açıklama gerçekleştirdi

Perinçek'in açıklaması şu şekilde:

"Sabancı Üniversitesi, Potsdam Üniversitesi’ne bağlı Lepsiushaus Potsdam, European Academy Berlin ve Univercity of Michigan ile birlikte 14-17 Eylül günlerinde Berlin’de, “Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı” başlığı altında bir çalıştay düzenlemiştir. Bu faaliyet, “Ermeni ve Türk Akademisyenlerinin” ortak çalışması olarak tanıtılmaktadır.

Çalıştaya Sabancı Üniversitesi kurumsal olarak katılmaktadır. Başvuru ilanında, Çalıştayın Sabancı Üniversitesi ile işbirliği halinde düzenlendiği belirtilmektedir. Program ilanlarında ise, Sabancı Üniversitesi faaliyetin başındaki dört kurumdan biridir. Kurultayın başlığında Sabancı Üniversitesi’nin logosu da bulunuyor.

Çalıştayın hoşgeldin ve kapanış konuşmasını Sabancı Üniversitesi profesörü ünvanıyla Prof. Dr. Hülya Adak’ın yapacağı ilan edilmiştir. Böylece Sabancı Üniversitesi, “Ermeni Soykırımı” başlıklı çalıştayın ev sahibi rolünü üstlenmiş bulunuyor.

BİLİME SAYGISIZLIK

Ermeni kırımı iddiası, Birinci Dünya Savaşından beri emperyalist savaş propagandasının aracıdır. Birinci Dünya Savaşında İngiliz emperyalistleri ve Çarlık gericiliği bu yalanı piyasaya sürdü. Çünkü Osmanlı devletini paylaşma peşindeydiler. Bu nedenle Ermeni kırımı iddiası, emperyalist bir yalandır.

Bu çalıştayda gerçek aranmıyor. Çalıştay, daha başlığıyla önyargıyı, suçlamayı ve safsatayı dayatmaktadır.

Bilimde önyargı olmaz. Bilimde suçlama olmaz.

Bilimde safsata olmaz. Bilim, emperyalist planların hizmetinde olamaz.

ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENİYOR

Soykırım, bir suç tanımıdır, bir hukuk kavramıdır. Önüne gelen soykırıma hükmedemez. Üniversiteler, mahkeme kürsüsü değildir. Üniversitelerde yargılama yapılmaz.

AİHM Büyük Dairesi’nin ve 2. Dairesi’nin Perinçek-İsviçre Davasında aldığı kararlarda, 1915 olaylarının Yahudi soykırımı sınıflamasına girmediği vurgulanmıştır. Çünkü 1915 olaylarında soykırım suçu işlendiğine dair yetkili mahkeme kararı yoktur. Avrupa’nın bütün devletlerini bağlayan AİHM kararlarına göre, üniversitelerde, parlamentolarda ve çalıştaylarda soykırım hükmü verilemez.

Birleşmiş Milletler 1948 Soykırım Sözleşmesi, soykırıma hükmedecek yetkili makamı belirtmiştir. Soykırıma ancak yetkili mahkeme karar verir. Yetkili mahkeme eylemin yapıldığı ülkenin yetkili mahkemesi veya yetkili uluslararası ceza mahkemesidir.

1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiğine dair yetkili mahkeme kararı yoktur ve bu nedenle soykırım yoktur.

Bugün başta İsviçre, Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa’nın birçok üniversitesinde, AİHM Perinçek-İsviçre Davası okutulmaktadır. Artık yargıda ve bilim çevrelerinde bir içtihat oluşmuş bulunuyor: Mahkeme kararı olmadığı için, Ermeni soykırımı iddiası hukuk dışıdır.

Bilimsel çalıştayların işi, yargının işine karışmak ve hüküm kurmak değildir. Bilim, olayların nesnelliğini ve ilişkilerini araştırır. Tarihçiler ve bilim adamları, mahkemelerin yetkilerini gasp edemez.

ÇALIŞTAY DEĞİL ABD’NİN KÜRDİSTAN PLANI İÇİN SAVAŞ GÖREVİ

Bu çalıştay, ABD emperyalizminin “Kürdistan”, daha doğrusu “İkinci İsrail” projesinin hizmetindedir. Çalıştayda özellikle 5. Panelde Ermeniler ile Kürtlerin Türkiye’ye karşı “kader birliği” işlenmektedir. Bu bir emperyalist itiraftır.

Türkiye, bugün ABD’nin tezgâhladığı Gladyo darbelerine ve ABD’nin silahlandırdığı bölücü ve gerici teröre karşı vatan savaşı veriyor. ABD savaş uçakları, PKK ve IŞİD’i koruyor. ABD ve İsrail güdümünde Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandumlar planlanıyor.

Bu açıdan Berlin çalıştayı, Avrupa uygarlığının değil, ABD’nin emperyalist planlarının hizmetindedir ve Türkiye’ye karşı düşmanca bir faaliyettir.

Türkiye’nin altına mayınların döşendiği, Türk Ordusunun ABD ile cephe cepheye geldiği, silahların konuştuğu bu koşullarda, “Ermeni Soykırımı” propagandası, bir savaş görevidir. ABD merkezli psikolojik savaşın hedefi, Türk Ordusunun yaptırım gücü kullanmasını engellemek ve Türkiye’yi vatanını savunamaz hale getirmektir. “Ermeni soykırımı” çalıştayları, bu açıdan emperyalist savaşın hizmetindedir.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ İÇİN UTANÇ

Sabancı Üniversitesi’nin tarihsel hakikatin yerine safsatayı koyan, bilimsel faaliyeti emperyalist suçlamanın aracı haline getiren, uluslararası hukuku çiğneyen karanlık bir faaliyete alet olması utanç vericidir. Bu faaliyet, bilime de ihanettir, üniversite kimliğine de ihanettir, hukuka da ihanettir, vatana da ihanettir.

Türkiye, sahipsiz değildir.

Vatan Partisi, bilimsel hakikatin yılmaz savunucusudur, vatan görevindedir, uluslararası hukukun takipçisidir. AİHM kararıyla uluslararası hukuk değeri kazanan özgürlüğü ve Birinci Dünya Savaşı gerçeklerini hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz.

Sabancı Holding gibi Türkiye toprakları üzerinde, Türk emekçisini çalıştırarak sanayi ve ticaret yapanlar, Ermeni Soykırımı yalanlarına hizmet ederek, kendi iş teknelerini deviriyorlar. Sabancı Holding, “Bu topraklardan kazandığını bu toprakları bölmek isteyenlere mi verecek?

Sabancı Üniversitesi, bir Türkiye üniversitesi olarak, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve yurtta barışı hedef alan bir faaliyete hizmet veriyor. Buna kesinlikle izin verilemez.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAYDAN ÇEKİLDİĞİNİ İLAN ETMELİ

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyetini ve Rektörlüğünü, bilime ve vatana karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Sabancı Üniversitesi, “Ermeni Soykırımı” Çalıştayı’ndan çekildiğini ilan etmelidir.

Sabancı Üniversitesi, kendi mensuplarının bu safsata ve ihanet kurultayına katılmalarına izin vermemelidir.

KOÇ VE BİLGİ VE ANKARA ÜNİVERSİTELERİNE ÇAĞRI

Mensupları bu safsata ve ihanet kurultayına katılan Koç, Bilgi ve Ankara Üniversitelerini sorumluluğa çağırıyoruz.

Emperyalist savaşa propaganda hizmeti vermek, bilimsel faaliyet değildir ve bilim özgürlüğü içinde görülemez. Üniversiteler safsataya ve Türkiye düşmanı faaliyete izin veremez.

Yasalarımıza göre, yurt dışında faaliyete katılmak üniversitelerin iznine bağlıdır.

Verilen izinler derhal kaldırılmalıdır. Rektörlükler ve Üniversite Senatoları sorumludur.

YÖK GÖREVİNİ YAPMALI

YÖK, yasaların ve YÖK Yasasının verdiği yetkilerini kullanmalı, üniversitelerin ve öğretim kadrolarının bu Türkiye düşmanı faaliyete katılmasını önlemelidir.

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK BERLİN’E GİDİYORUZ

AİHM’de Ermeni Soykırımı yalanına karşı İsviçre Devletine karşı açtığımız davayı kazandık. Bu konudaki hukukî görüşlerimiz ve bilimsel saptamalarımız uluslararası yargı içtihadı haline gelmiştir.

Bu konudaki birikimimiz uluslararası mahkeme kararıyla saptanmıştır.

Genel Başkan Yardımcımız Amiral Soner Polat ile birlikte 14 Eylül günü Berlin’e gidiyoruz. Çalıştayda AİHM Kararını hatırlatmak için söz isteyeceğiz ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni ve Rus arşivlerindeki gerçekleri açıklayacağız.

Türkiye sahipsiz değildir. Vatan Partisi var.

Bilimde safsataya ve suçlamaya geçit yok.

Avrupa uygarlığının sahipleri var."


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP