KUZU GRUP, EN BÜYÜKLER ARASINDA

Kuzu Grup, Dünya’nın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Arasında Haklı Yerini Aldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KUZU GRUP, EN BÜYÜKLER ARASINDA


Kuzu Grup, Dünya’nın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Arasında Haklı Yerini Aldı



Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, bu sene de ENR - Engineering News Record tarafından hazırlanan Dünya’nın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 46 Türk inşaat şirketi ile yer alarak, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde 10’uncu kez Çin’den sonra dünya 2’ncisi oldu.



Tüm Dünya Tarafından Takip Edilen Rapor İle İlgili Açıklama Yapan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu; “İnşaat sektörümüz, uluslararası platformlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Dünyanın her yerinde prestijli projelere imza atan sektörümüz, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ülkemizin adını böyle önemli platformlarda görmek bizim için gurur verici. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda proje hayata geçiren Kuzu Grup olarak bu yıl 11 basamak yükselerek, ENR listesinde 130’uncu sırada yerimizi aldık. 

Yeni projeler üstlenerek, dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz.” dedi.  

Tamamlanan 500’ün üzerinde proje ve 100 binden fazla konuta sahip olduklarını belirten Kuzu, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile ülkemizin başarısına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 75 Yıldır İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Kuzu Grup; Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 2015 yılında 151’inci, 2016 yılında ise 141’inci sırada yer almıştı.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,


DÜNYANIN EN BÜYÜK 250 ULUSLARARASI MÜTEAHHİDİ

Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitleri listesinde Türkiye, 46 şirket ile Çin'in ardından ikinci sırada yer aldı. Bu firmaların geçen yıl yurtdışında üstlendikleri projelerden elde ettikleri toplam gelir 25.6 milyar dolar oldu.

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk firması sayısı 2016’da 46’ya yükselirken; bu firmaların geçen yıl yurtdışında üstlendikleri projelerden elde ettikleri toplam gelir 25.6 milyar dolar oldu.

Türkiye toplam 46 firma Çin’in ardından dünyada ikinci sırada yer alırken, Türk firmalar arasında ilk üç sırayı ise Rönesans, Polimeks ve Enka aldı.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’ın, müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde Türkiye 46 firma ile ikinci sırada yer aldı.

Çin 65 firma ile listede birinci sırada yer alırken; ABD ise 43 firma ile Türkiye’nin ardından üçüncü oldu.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Firması’nın 2016 yılında pazar büyüklüğü yüzde 6.4 daralarak 468 milyar dolar oldu. Türk firmaların toplam pazar payı ise yüzde 5.5 olarak gerçekleşti. Bu oran Çin için yüzde 21.1, ABD için ise yüzde 8.9 oldu.

Türk müteahhitlerin bölgesel gelirlerdeki payı Avrupa’da bir miktar azalırken, Ortadoğu’da yüzde 7.9’dan yüzde 9.1’e, Asya’da yüzde 5.5’ten yüzde 7’ye, Afrika’da yüzde 4.7’den yüzde 5.1’e çıktı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olumsuz küresel koşullara rağmen Türk firmaların uluslararası performansındaki artışın memnun edici olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Geçtiğimiz dönemde küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler büyük oranda artmış, düşen enerji fiyatları nedeniyle enerji ihracatçısı ülkelerde gerçekleştirilen yatırımlar ivme kaybetmiştir. En büyük pazarlarımızdaki olumsuz gelişmelere rağmen firmalarımızın toplam gelirden aldığı payı yükseltmiş olmaları çok büyük başarıdır.”

En büyük 250 müteahhitlik firması arasında 46 Türk şirketin yer aldığı listede, Rönesans 38. sıradaki yeri ile en büyük Türk firması oldu.

Rapora göre, geçen yıl yer aldığı 44. sıradan altı basamak yükselen Rönesans’ın 2016 yılında uluslararası gelirleri 3.26 milyar dolar, toplam gelirleri ise 3.93 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Rönesans, Avrupa’nın en büyük 10 müteahhitlik firması sıralamasında da 10. sırada yer aldı.

En büyük 250 listesine giren Türk şirketler arasında Rönesans’ı 42. sırada yer alan Polimeks, 72. sıradaki Enka, 76. sıradaki TAV, 78. sıradaki Yapı Merkezi, 79. sıradaki Alarko, 85. sıradaki Limak, 86. sıradaki Ant Yapı, 92. sıradaki GAP ile 98. sıradaki Universal Acarsan izledi.

Buna göre, dünyanın en büyük ilk 100 müteahhitlik firmasından 10’unu Türk firmalar oluşturdu

REUTERS


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP