FETO'NUN MASON ÜSTADI ALİ RIZA GÜVEN

2014 Yılının Nisan Ayında Vefat Eden Üzeyir Şenler, Fethullah Gülen'i İzmir'deki İlk Yıllarında Koruyup Gözeten Ali Rıza Güven'in Mason Yaptığını Söyledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FETO'NUN MASON ÜSTADI ALİ RIZA GÜVEN

2014 Yılının Nisan Ayında Vefat Eden Üzeyir Şenler, Fethullah Gülen'i İzmir'deki İlk Yıllarında Koruyup Gözeten Ali Rıza Güven'in Mason Yaptığını Söyledi.

Bediüzzaman'ın talebesi ve Şule Yüksel Şenler'in ağabeyi Üzeyir Şenler'in vefatından kısa bir süre önce Fethullah Gülen'in Mason olduğunu açıkladığı ortaya çıktı.

2014 yılının Nisan ayında vefat eden Üzeyir Şenler, Fethullah Gülen'i İzmir'deki ilk yıllarında koruyup gözeten Ali Rıza Güven'in mason yaptığını söyledi. Dün akşam TRT'de yayınlanan görüntüler gündeme bomba gibi düştü..

ÖLÜMÜNDEN ÖNCE SÖYLEDİ
Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi'nin önde gelen talebelerinden biri olan ve İslami camianın önemli kadın yazarlarından Şule Yüksel Şenler'in ağabeyi Üzeyir Şenler cemaat gerçeğini deşifre etti. Ölüm döşeğinde verdiği röportajda Kestanepazarı Derneği kurucu başkanı Ali Rıza Güven'in kendisine mason teşkilatında görev alması teklifinde bulunduğunu belirten Şenler, teklif karşısında çok sert tepki verdiğini anlattı. Şenler, Güven'in daha sonra aynı teklifi Fethullah Gülen'e de yaptığını söyledi.


FETHULLAH YA FETHULLAH.!

Başörtüsü mücadelesi nedeniyle pek çok davadan yargılanan kız kardeşi Şule Şenler, İstanbul'dan İzmir'e kaçmak zorunda kalmıştı. İzmir'deki bir davadan Ali Rıza Güven'in desteğiyle kurtulduklarını da anlattı. Ölüm döşeğinde yapılan röportajı kaydeden kişilerin isimleri can güvenliği nedeniyle açıklanmazken, Üzeyir Şenler, Fethullah Gülen'in masonik bağlantılarını şu ifadelerle deşifre ediyor: "Mesela şu anda bir numara olan birisi onunla beraber, çok sıkıydı. Sıkı münasebeti vardı. Her an beraberlerdi. Artık söylemek… Fethullah ya Fethullah!"

YÜKSEK YERLERDE OLMANIZ LAZIM
Uzun yıllar İstanbul'da Risale-i Nur'un yayınlanması üzerine çalışmalar yapan Şenler, masonluk teşkilatında görev alması halinde kendisine önemli bir kurumun genel müdürlüğünün de yine Ali Rıza Güven tarafından verileceğini aktardı. Üzeyir Şenler, Ali Rıza Güven ile arasında geçen diyaloğu şu cümlelerle anlatıyor: "Dilinin altında bir bakla var, baklayı çıkarmak istemiyordu. Fazla dayanamadı en sonunda çıkardı baklayı ağzından. Baklayı şöyle çıkardı ağzından bir iki özel mevzuyla ilgili sizinle çok mühim bir görüşmemiz olacak dedi. Sizi dedi biz inceledik. Yakınen sizi tanıyoruz. Sizde dedi öyle bir kabiliyet var ki, artık başladı şey etmeye. Ondan sonra siz dedi yalnız çok yükseklerde olmanız gereken bir şeydesiniz, gaste maste … Ali Rıza Güven bana masonluk teşkilatına girme teklifinde bulundu"

TEPKİ ALINCA İRTİBAT KESİLDİ
Ali Rıza Güven'e sert tepki verdiğini belirten Üzeyir Şenler ile Ali Rıza Güven arasındaki şu diyalog tarihe not düştü: "Dedim ki bakın dedim, bir kere dedim sizin bana teklif ettiğiniz şey bir kere abes oldu. Neden abes oldu? Bir kere ben üniversite mezunu değilim. Daha talebeyim. Diplomamı almış değilim. Ondan sonra bu bir. İkincisi nasıl planlanmışsa o plan ters tepti itirazımla tabi. Mason olmak şart oluyor diyor. Tepkim daha dehşetliydi, sertti. Benden sert cevap aldıktan sonra artık şeyi kesti".

YEDİKLERİ İÇTİKLERİ AYRI GİTMEZDİ
Ali Rıza Güven'le ilgili bir belgeselde Gülen ve Güven ilişkisi net olarak anlatılıyor. Güven'in Fethullah Gülen ile tanışması dönemin İzmir Merkez Vaizi Yaşar Tunagür'ün Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na atanmasıyla başlıyor. Ankara'ya giden Tunagür, Gülen'in tayinini İzmir'in Kestanepazarı Camii'sine çıkarıyor. Burada ilk olarak Ali Rıza Güven'le tanışan Gülen, o günleri şu cümlelerle ifade ediyor: "Bir masanın etrafına toplandılar. Sağdan soldan aidat ölçüsünde dönen paralarla olmaz. Bir umumi himmet olması için konuşayım. Hacı Ahmet Bey o zaman 100 bin lira verdi. Ali Rıza Bey 50 bin lira verdi. Değişik yerlerde platformlarda hizmet derken bu yol değerlendirilebilecek bir yol denildi. Öyle bir çığır açıldı."

Yeni Şafak.

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

 

 

  

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP