TRUMP’ın PARA SAVAŞI veTÜRKİYE.!,

Gelecekte; Türk Amerikan İlişkilerinin Geleceği.? Para Üzerinde Büyük Savaş

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PARA ÜZERİNDE BÜYÜK SAVAŞ VAR…

TRUMP’ın PARA SAVAŞI veTÜRKİYE.!,

Gelecekte; Türk Amerikan İlişkilerinin Geleceği.? Para Üzerinde Büyük Savaş

Trump’ın gelişiyle dünyanın pek çok yerinde sancı oluştu. Oysa seçilerek gelen, hatta ve hatta medya desteği olmadan gelen bir isimdi… Trump’ın savaşı PARA üzerinden olacaktı.

DOLAR, fethedilmesi gereken kaleydi. En önemli silahtı. Trump bunun için yürüyüşe geçmişti. Onu iten güç de buranın alınmasını istiyordu. Kavga bu temelde gidiyordu. Ve giderek de alevleniyordu…

 

FED, yani Amerikan Merkez Bankası, bir takım acı tecrübelerden sonra kurulmuş olan bir yapıdır. İlk Maliye Bakanı Alexander Hamilton, bir merkez bankasının varlığının gerekli olduğunu savundu. Gayret etti.

1791 yılında First Bank of the United States‘i kurdu.

Bu banka, çok büyük yararlar sağlamasına rağmen, imtiyazları yenilenmediğinden 1811 yılında dağıldı. Pes etmedi. Yıllar sonra Second Bank of the United States‘ı kurdu. O da başka gerekçelerle yürümedi.                            

Ülke toprakları büyüktü. Tarımı kontrol edenler tüccarlara güvenmiyordu. Bir türlü ahenk ortaya çıkmıyordu.

Sonunda 12 Bölgede Var Olan Fed‘in temelleri atıldı. 1913’te kuruldu.

FED‘i oluşturan yapının sahipleri Bankaları elinde tutan güçlerdi. Yani FED aslında şirketlerin, banka sahiplerinin oluşturduğu bir yapıydı.

Dünyanın en büyük merkez bankası, şirketlerin ortaklaşa yürüttüğü bir operasyondu… FED, en güçlü özel bankadır…

8 Ailenin yönetiminde olan banka, ABD yönetimi ile ortak çalışır.  Yapısı ise çok ilginçtir. Dünyada hiçbir merkez bankasında olmayan bir özelliğe sahiptir. 


Bu 8 Ailenin; (- Rockefeller Family,  Rothschild Familyi,  Goldman Family,  Lehman Family,  Kuhn Family, Warburg Family,  Moses Family,  Lazard Family. -Hepsi Yahudi dir-) ortak olduğu FED, dünyadaki para sistemini de kontrol eder.

Bu aileler, doğrudan emri FED‘e vermek yerine bankalarıyla bu sistemi kontrol etme kararı almıştır. 

Lehman‘ın yaşadığı kriz sonrası Barclays Bank yeni ortak olarak devreye girdi.

NM Rothschild of London, Rothschild Bank of Berlin,

Warburgs Bank of Hamburg, Lehman Brothers of New York  (Barclay Bank), 

Warburgs Bank of Amsterdam, Kuhn Loeb Bank of New York, Lazard Brothers of Paris, J.P. Morgan Chase Bank of New York

, Goldman Sachs of New York ve The Israel Moses Seifs Bank of Italy, Merkez Bankası’nın tüm yönetimine etkin olmuştur.

FED’in aldığı her kararı bu 10 banka, BM’ye üye tüm ülkelere empoze eder.  Dünyadaki doların değerini bu bankalar belirler.

Bu 10 bankanın ilginç bir özelliği daha vardır.

Dünyanın en küçük ülkeleri Monaco veya Tuvalu‘da bir banka kurulsa, finans sisteminde şube açtığı anda bu 10 banka ile çalışmak zorundadır.

 

Küresel sistemdeki doları kontrol etmek bu 10 bankanın işidir. FED mi dünyayı kontrol ediyor, yoksa 10 aile mi.!.? Karar sizin.!   

Bu arada, bu 10 bankanın yönetimi FED tarafından atanır. FED  yönetiminde görev alanlar da bu bankalarda görev yapmışlardır. 

İşte Trump, Bu Yönetimi Ele Geçirmek İstiyor…  

Küresel anlamda karar veren 7 Kişilik Kurulu Trump Yönetmek İstiyor… NİSAN ayı içinde bu netleşecek… 

Şimdi gidenler ve FED’den Trump’ın baskısıyla istifa edenler var. Hep Trump kaybetmiyor.  Bilmediğimiz önemli yerlerde mevzi kazanıyor.

Nisan’da gücüne güç katacak. 3 üyeyi o atayacak. İşte o saatten sonra FED’in alacağı tavır önem kazanacak. Ya anlaşacaklar ya savaşı tırmandıracaklar. Bilen yok… 

Trump, bir şekilde bu ailelerin yönettiği FED’i almak için yola çıktı. DOLAR‘a tam olarak Amerikan Devleti hükmetsin istiyor. 

DOLAR‘ın değerinin ne olacağına, faizin nasıl yürüyeceğine, ne kadar para basılıp basılmayacağına, kendileri karar vermek istiyor. KAVGA buydu. Çünkü DOLAR rezerv paraydı ve dünyanın en güçlü BANKNOTU‘ydu.  

Zaten imparatorluklarını DOLAR ile kurmuşlardı. Şimdi bu imparatorluğu kimin yöneteceği büyük kavgaya dönüşmüştü.!

Ya devlet ya aileler kazanacaktı.!

İşte tam bu kavganın arasında uzaklarda da olsa, biz duymasak da hep Türkiye gizli manşetti…

Biz içeride kısır tartışmalardan lüzumsuz uğraşlardan kafalımızı kaldırıp bakamadığımız için göremiyorduk olan biteni…

Oysa Trump göreve gelmiş ama en yakın çalışma arkadaşı istifa etmek zorunda kalmıştı.

"RUSLAR’la görüştü" diye…Telefon kayıtları ve görüşmeler dosyalanmış, Trump’a medya üzerinden saldırı başlamıştı… 

Belki Trump’ın sağ kolu Mike Flynn bu temas nedeniyle yargılanacaktı. Resmi olmayan bir kişinin resmi görüşme yapması suçtu.  Ama isteyen Trump’tı. Oysa isimler üzerinden gitmeyip biraz kadrajı genişleterek baktığımızda Silah Ve Finans Lobilerinin Kavgasını Görüyordunuz…

Hem de ne kavga… İşin içinde CIA vardı, Pentagon vardı, FBI vardı, NSA vardı…

Ve bu örgütlerin uzantıları ya da ortakları olan yapılar vardı.! Çarşı karışmıştı. Kimin zaferle çıkacağı net değildi. Ama kavga bütün hızıyla sürüyordu. İşte bu mücadelenin içinde yine TÜRKİYE  sesleri çıkıyordu.!

   

Biz işitmiyorduk ama…Kavganın bir tarafı olan silah lobisinin en etkin ismi Michael Flynn, ABD’de Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Ardından yerine gelmesi kesin gibi olan emekli Koramiral Robert Harward, tehditler nedeniyle geri adım attı. Hatta ABC kanalına çıkıp tehditleri anlatmak üzereyken, yine röportajdan kaçmak zorunda kaldı.

Flynn ile Harward’ın önemli özelliklerinden biri Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olmasıydı.

Flynn da Harward da Türkiye olan ilişkilere çok önem veren isimlerdi. Biri gitti diğeri gelemedi.!

ABD’de FETÖ’ye karşı da en sert tutum alabilecek iki isim bunlardı… İkisi de Pensilvanya’yı örgüt olarak görüyordu.  Ancak bu iki ismin gitmesi kavganın bittiği anlamına gelmiyordu. Bu isimleri götüren CIA’nın eski patronu BRENNAN’a bağlı ekipti. 

Bu ekip şimdilerde gece-gündüz Dışişleri Bakanı TILLERSON’u  götürmek için çalışıyor.

Hedeflerinde yeni Dışişleri Bakanı, eski Exxon Mobil CEO’su Rex Tillerson var.! Tillerson’un, geçtiğimiz hafta Trump’a verdiği brifing çok  önemliydi:   

 "ABD, Irak’ta çok güçlü. Ancak Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerinde geri adım atılmış. Türkiye ile mutlaka ortaklık yapmalıyız. Bu sayede, bölgede etkinliğimiz artar. Elbette Türkiye’den isteklerimize karşılık, onların taleplerini de yerine getirmek zorundayız" dedi… Dedi ama operasyon gecikmedi.

Kendi kurumundan hemen geldiler.!

Yanlış toplantılara yönlendirilen Tillerson, medyada, "Devlet İşlerinde Acemi Bir Bakan" yorumlarıyla karşı karşıya kaldı.

Tillerson Türkiye’nin taleplerini yerine getirmekten bahsederken, bunun Fethullah Gülen’in iadesi olduğu Brennan ekibi tarafından rapor edildi. Brennan ve ekibi, FETÖ’nün hala kullanılabilir olduğu görüşündeydi. Bu konuda Trump’ı ikna edemedikleri için operasyonlara başladılar. Tillerson’ı da kabine dışına itmeyi başarırlarsa, Trump’ın planı sekteye uğrayacak.

Trump bu durumun farkında, ancak Amerikan medyasının kendisine karşı organize adımlarını çaresiz gözlerle izlemek zorunda kalıyor.

Finans lobisinin en güçlü adamı olan Craig Deare görevden alındı. Deare, finans lobisine vurulan en ağır darbeydi. Craig Deare, Gülen organizasyonu tarafından en çok desteklenen isimlerden biriydi.

Trump, Craig Deare’le çalışan 5 kişilik ekibin de görevden alınması için talimat verdi. Yani Trump da boş durmuyordu.! Ama darbelere de maruz kalıyordu.!

Tehdit Edilen ve göreve gelemeyen Robert Harward, Amerikan savunma sanayi şirketi Lockheed Martin’in önemli yöneticilerinden biriydi .Lockheed Martin 60’a yakın ülkede faaliyet gösteren, 150 bin civarında çalışanı olan en büyük savunma sanayi şirketiydi. Bu kadar büyük bir gücün, Robert Harward’ı Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’na getirememesi finans şirketlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

KAVGA BU.!  

TÜRKİYE ile yeni bir pencere açmak isteyen isimler gitti. Sırada Tillerson var. Eğer bu da giderse Trump’ın işi hiç ama hiç kolay olmayacak…

Oradaki Kavga buradaki  gölgeleri meydana getirir.! Oradaki sonuç bizim izleyeceğimiz rotayı belirler… Orasını anlamadan içeride ne olacağını bilmek hiç de kolay değil… 

PARA ÜZERİNDE BÜYÜK SAVAŞ VAR…

Birinden biri gidecek… Kim kalırsa kendini Türkiye’de hissettirecek… Trump kaybederse yeni oyunlar kurulur.! Kavga içeride de büyük hızla devam eder!Bu kavganın sonucunun iç siyasete de etki edeceği SIR değil.! Her iki tarafın da Türkiye’de çok sayıda oyuncusu var… Hem Türkiye hem bölge etkilenir. Önce kazanana bakalım.!  Sonrasını konuşacağız ve bu pilav daha çok su götüreceğe benzer.! Nisan’da her şey ortaya çıkar.!  Az kaldı.!.

 

”Muhterem Milletime Şunu Tavsiye Ederim Ki; Sinesinde Yetiştirerek Başına Taç Ettiği Adamların Kanındaki Ve Vicdanındaki Cevheri Asliyi Çok İyi Tahlil Etmek Dikkatinden, Bir An Feragat Etmesinler…”

Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Cumhuriyet’in Temelinin Laik Bir Dünya Görüşüne Dayalı Olduğu Hiçbir Zaman Unutulmamalı Ve Bu Gerçek Gözden Kaçmamalıdır. Zira Türk Halkı Teokratik Yönetimden Çok Acı Çekmiştir. Geri Kalışının Nedenleri Arasında Bunun Önemli Bir Yeri Vardır."    

Başkomutan Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK, 1930/Kırklareli

 

@ #Medya Günebakış

Peyami SUNGUR, İstanbul Ağustos.2017 – robbe@ttmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net,

Peyami SUNGUR, İstanbul Ağustos.2017 robbe@ttmail.com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP