ATALARIMIZIN DİNİ KUR’AN-I KERİM NE SÖYLÜYOR

Yıllardır Arapça Kur’an-ı Kerim Okuyarak Sevap Elde Ettiğimi Düşünüyordum. Ne Zaman Ki Kur’an-I Kerim Türkçe Mealini Okumaya Başladım Yaşadığım Dinin Rabbimin Vahyi İle Hiç Alakası Olmadığını Gördüm.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ATALARIMIZIN DİNİ KUR’AN-I KERİM NE SÖYLÜYOR

Yıllardır Arapça Kur’an-ı Kerim Okuyarak Sevap Elde Ettiğimi Düşünüyordum. Ne Zaman Ki Kur’an-I Kerim Türkçe Mealini Okumaya Başladım Yaşadığım Dinin Rabbimin Vahyi İle Hiç Alakası Olmadığını Gördüm.


Önemli Not:

Diyanet, Zehra Özgen'in

Bu Mektubuna Cevap Veremedi.!

 

Sayın Diyanet İşleri Başkanım;

Rahmet ve merhametin kaynağı olan Rabbimizin adıyla mektubuma başlıyorum.

İnşallah mektubum direk sizin elinize ulaşır, sorularımın cevabı ve çözümü ile Batılın karanlığından Hakkın aydınlığına eriştirir bizleri Rabbim.

Yıllardır Arapça Kur’an-ı Kerim okuyarak sevap elde ettiğimi düşünüyordum. Ne zaman ki Kur’an-ı Kerim mealini okumaya başladım yaşadığım dinin Rabbimin vahyi ile hiç alakası olmadığını gördüm.

Öğrendiğim her şeyi çevrem ile paylaşma gereği duyup ayet ile insanlara doğruyu anlatırken aldığım tepki sen alimlerden iyi mi bileceksin oldu. İnsanlar haklı olarak böyle gördü böyle gidiyor. Tıpkı ‘’Atalarımızın Dini’’ diye Kur’an-ı Kerim de Rabbimin birçok ayette örnek verdiği gibi. Ne yazık ki gerçeklerin ayet olduğunu söylesen dahi inanmıyorlar.

Hacc Suresi 78. ayetinde ‘’Allah yolunda hakkını vererek cihat ediniz. Sizi ‘’O’’ seçti. Din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; ceddiniz İbrahim’in dininde de böyleydi. Peygamberin size şahit olması sizin de insanlara şahit olmanız için Allah gerek daha önce gelmiş kitaplarda, gerek ise Kur’an- Kerim de size Müslümanlar adını verdi. Öyle ise namazınızı kılınız, zekatınızı veriniz ve Allah’a sımsıkı sarılınız. O sizin dostunuzdur. ‘’O’’ Ne güzel dosttur ne güzel yardımcıdır.’’ buyrulmaktadır.

İşte bu ayeti Rabbim den emir kabul ederek bu satırları yazıyorum.

Biz İslam Alemi önce mezheplere sonra tarikat ve cemaatlere bölündük oysa Rabbimin Enam Suresi 159 ayetinde belirttiği gibi ‘’Dinlerini parça parça edip gruplara ayıranlarla senin hiçbir ilişkin yoktur.Onların işi Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını haber verecektir.’’ diye açık bir şekilde uyarmasına rağmen neden biz mezhep, cemaat ve tarikat üçgeninde yer alarak bu uyarıya uymuyoruz.

İmam-ı Azam Ebu Hanefi Peygamber Efendimiz vefat ettikten 70 yıl sonra doğduğu halde ve diğer imamlarda aynı şekilde bu zatların İslam anlayışları mezhep olarak bölünmemize nasıl sebep oldu.? 2

İslam dünyası perişan suçu kafirlere atmaktansa kendimize neden bakmıyoruz. Rabbimin bizlere göndermiş olduğu kitabı okuyunca bize öğüt edilen hiç bir şeyden eser göremiyorum.

Enam Suresi 159. ayet doğrultusunda öze dönüş Başkanlığınızca sağlanamaz mı.?

Bizler hep beraber Kur’an-ı Kerime uymamız gerekirken mezhepler her biri farklı ibadet şekilleri ile bizi tek olan İslam yolunda farklılıklara ve ayrılıklara yönlendirmektedir. Buna örnekler verecek olursak Şafi mezhebindeki bir erkek Hac ve Umre’ye giderken Hanefi mezhebine geçmesi ile kimi kandırıyorlar.

Kadınlar tek başına Umre ve Hac ibadetleri yapamaz ama tek gidiyor ise Şafi mezhebinin kurallarına göre gidiyorum diye niyet ederek Hanefi mezhebinden olmasına rağmen kendi mezhebinin izin vermemesinden ötürü diğer mezhebe uydum diyerek güya yasak olan bir ibadeti kendine uygun hale getirebiliyor.

Bunu da söyleyen İstanbul Bağcılar Ulu Camisinin bayan hocası böyle bir şey olabilir mi.?

Din içerisinde insanların nasıl işine geliyor ise o tarafın kurallarına göre niyet edip sonra bunun yasak olmaktan çıktığını düşünerek dini kendilerine göre uyarlamaları kafir diye nitelendirilen günahkarların yaptığından farkı nedir.?

Ülkemizde tarikatlar içler acısı bir hal almış durumda insanlar otobüslere dolup Adıyaman menzile gidiyor tövbe almaya tıpkı Hıristiyanların papaza günah çıkarması gibi Allah ile kul arasına aracı koymaktan ne farkı var.?

Cübbeli Ahmet Ünlü vaad ediyor mahşerde nakşıbendinin halidi kolundan olanlara sorgu sual yok her tarikatın / cemaatin yazılı ve görsel yayınları ve tv kanalları var ve bu kanallardan şirk dolu yayınlar yapılıyor. Cübbeli Ahmet Ünlü‘nün youtube kanalından izlediğin bir videosunda şöyle diyor ‘’yanlış şeyler söylediğimi anlatıyorlar beni Diyanet dinliyor eğer yanlış bir şey söylesem beni uyarırlardı.’’ Bu sözü ile Başkanlığınızı da bu şirke ortak etme cüretinde bulunarak insanları öyle şeylere inandırıyorlar ki resmen Allah’a ve Peygamber Efendimize iftira ‘’Sümük-ü Şerif, Peygamber Efendimizin idrarını ve kanını sahabeleri içerdi gibi söylemleri ve yazımın ekinde size gönderdiğim bir kitabı var.

Kitabın 194. Sayfasında Allah C.C. ile Adem A.S. arasında geçen bir tövbe, istiğfar, ödül diyalogu var. Bunun Kur’an-ı Kerim de hiçbir dayanağını bulamadım. Kendisine bir şekilde ulaşmaya çalıştım olmadı onun yerine telefonlarına bakan 3

zatın ise bana verdiği yanıt ‘’her şey Kur’an-ı Kerim de var mı’’ bu söylemi ile bu zat Kur’an-ı Kerimin eksik ve tamamlanması gereken bir kitap olduğu iması son dine ve onu bize yollayan Rabbimize hakaret sayılmaz mı.?

Rabbimin eksik bıraktığını tamamlamak cemaat ve tarikat adı altında hizmet ettiklerini söyleyen bu şahıslara mı kaldı.?

Diyanet İşleri Başkanlığının bunlara müdahale etmesi gerekmez mi.?

Hud Suresi 1.ayetinde ‘’Elif, Lâm, Râ. Bu hikmet sahibi her şeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri önce sağlam kılınmış sonra da detaylandırılıp açıklanmış bir kitaptır.’’ buyrulmuştur.

Hud Suresi 2.ayetinde ‘’Allah ‘ tan başkasına kesinlikle kulluk etmeyiniz. Şüphesiz ben size Allah ‘tan gelen bir uyarıcıyım, bir müjdeciyim.’’ buyrulmaktadır.

Rabbim açık açık ben her şeyi açıkladım dediği halde bu şekilde konuşanlara inanmak ayetleri inkara girmiyor mu ? Size gönderdiğim kitabın diğer bölümleri de hep rivayetlerle dolu Kur’an-ı Kerimi bırakarak veya Arapça okuduklarından hiç bir şey anlamayıp meal okumak yerine bunları dinleyen insanlar din bu zannediyor. Bilmeden şirkin içinde, batılın karanlığında bocalayıp duruyoruz.

Dinimizin doğru öğrenilip insanların yanlışlardan korunması adına danışılan kurumunuzun bu ve benzeri yayınlara engel olmak görevleriniz arasında değil midir.?

Tv kanallarında yapılan yukarıda birkaç örneğini verdiğim bu tür yanlışlıklara Başkanlığınız tarafından RTÜK’e iletilerek engel olunamaz mı.?

RTÜK sigara, içki vb. görüntüsüne yanlış yönlendirme ve özendirme diye sansür koyarken dinden çıkmaya sebep olan şirke götüren bu tarz yayınlara yasak getirmesi gerekmez mi.?

Türkiye de o kadar çok tarikat ve cemaatler var ki; grup önderleri onlara ders veriyor her gün şu kadar tespihi çekeceksin birde tespih çekerken şeyhini düşüneceksin bunun adına da zikir diyorlar.

Allah tan başkası düşünülerek ibadet edilir mi.? 4

Ayrıca zikir ne demektir.?

Cemaatlerin yurtlar yaptırarak öğrencileri oralarda barındırması yıllardır süre gelen bir uygulama bu engellenemez mi.?

Bu tarz yurtlar gruplaşmalara neden olmuyor mu.?

Hal böyle iken yakın tarihte gerçekleşen bir tarikat kalkışması ile toplum huzuru ve güvenliğinin tehlikeye atılmasını sağlayacak boyutta tehlike arz eden bu tarz oluşumların sadece birine yasak getirilip diğer cemaat ve tarikatların aleni bir şekilde faaliyetlerinin sürdürülmesinin imanımız, vatanımız ve insan hayatı konusunda tehlike arz ettiğini düşünüyorum.

Meal okumaya başladığımda ilgimi çeken;

Enfal Suresi 47. ayetinde ‘’İnsanlara çalım satarak, gösteriş yaparak yurtlarından çıkan ve Allah yolundan alıkoyanlar gibi olmayınız. Allah onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır.’’ buyrulmaktadır.

Ve devamındaki ayetlerde Fethullah Gülen’i birebir anlatıyor. O zaman bunu söylediğimde tövbe et iftira ediyorsun çarpılacaksın diyenler şimdi ya sen haklıydın diyorlar. Hatta Başkanlığınıza bağlı bazı imamlar bile.

Başkanlığınıza bağlı imamların hepsi Kur’an-ı Kerimi biliyorlar. Bu halk en azından Cuma günleri camilere gidip vaaz dinliyorlar ve o imamların cemaati Rabbimin Enam Suresinin 159. ayetindeki uyarısına rağmen bu cemaat ve tarikatlara gidenleri neden uyarmıyorlar.?

Kehf Suresi 100. Ve 101. ayetinde ‘’Dünya da iken gözleri beni hatırlatan her şeye karşı perdeli, kulak vermeye dayanamayan kafirleri o gün cehennemle yüz yüze getireceğiz.’’

Kehf Suresi 102. ayetinde ‘’Kafirler beni bırakıpta kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar. Biz cehennemi kafirler için bir konak yeri hazırladık.’’

Kehf Suresi 103. ayetinde ‘’De ki size işler bakımından en çok ziyana uğrayanları bildirelim mi.?’’

Kehf Suresi 104. ayetinde ‘’Onlar iyi işler yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerdir.’’ 5

Kehf Suresi 105. ayetinde ‘’İşte onlar Rablerinin ayetlerini ve O’na kavuşmayı inkar eden bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Biz onlar için kıyamet günü hiçbir ölçü / değerlendirmeye tabi tutmayacağız.’’ buyrulmaktadır.

Kerim kitabımızda bu kadar açık uyarılar varken ;

‘’Mahmut Efendiye 1 dakika sağa sola bakmadan bakmak 150 sene nafile ibadete kafidir.’’ diyen şahsa istinaden

‘’İşte inkâr ettikleri, ayetlerimi ve peygamberlerimi alaya aldıkları için onların cezası cehennemdir.’’ diye buyurmaktadır Rabbim.

İbadet sadece Allah ‘a yapılması gerekirken bu insanların durumu nedir.?

Kan haram olduğu halde ‘’sahabe peygamber efendimizin kanını içmiş Peygamber Efendimiz de benim hiç bir şeyim cehennemde yanmayacak sen benim kanımı içtin kurtuldun.’’ diyerek Cübbeli Ahmet Ünlünün övünerek anlattıkları iftira ve alay olmuyor mu.?

Piyasada bu kişinin ve bunun gibilerin bir sürü kitapları dergileri insanları hak yolundan saptıracak şekilde satılıyor. Bu kitapların satışına Başkanlığınız engel olamaz mı.?

Tevbe Suresi 9. ayette ‘’Allah ‘ın ayetlerini az bir değere sattılarda böylece insanları Allah yolundan engellediler. Onların yaptıkları ne kötüdür.’’ buyrulmaktadır.

Bu ayette de Rabbim bu tip insanlardan bahsetmiyor mu.?

Ancak Yunus Suresi 100. ayetde ‘’Allah ‘ın izni olmadıkça hiç kimse inanamaz. ‘’O’’ akıllarını kullanmayanları iğrenç bir duruma sokar.’’ buyrulmuştur.

Şu anda aklını kullanmayıp tarikat ve cemaatlere takılanlar bu ayetin muhatabı değil midir.?

Zümer Suresi 3. ayet ‘’Dikkat ediniz saf din Allah’a aittir. Ondan başkasını ilah edinenler; ‘’Bizi sadece Allah’a yaklaştırsın diye onlara kulluk ediyoruz’’ derler. Şüphesiz ki Allah ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Elbette Allah yalancı ve inkarcı kimseyi doğru yola iletmez.’’ buyurmaktadır. 6

Rabbimin uyarıları Kerim kitabımızda bu kadar açık ve net iken bu insanları dinleyenlerin durumunu Rabbim şöyle anlatıyor.

Bakara Suresi 78. ayette’Onların arasında kitabı bilmeyen cahiller vardır. Bildikleri sadece kendilerine anlatılan asılsız kuruntular. Onlar sadece zanda bulunuyorlar.’’ buyrulmuştur.

Onları da şöyle anlatıyor Rabbim;

Bakara Suresi 79. ayette’Elleriyle kitabı yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için ‘’Bu Allah ‘ın katındandır’’ diyenlere yazıklar olsun. Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların, kazandıklarından dolayı vay haline onların.’’

’İndirdiğimiz açık delilleri ve kitapta insanlara apaçık gösterdiğimiz doğru yolu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lanet ediciler lanet eder.’’ buyrulmaktadır.

Rabbim bu şekilde uyardığı halde bu tür insanların bu faaliyetlerine engel olunamaz mı.?

Ülkemizde bu kadar tarikat ve cemaatlerin oluşması cami imamlarının görevlerini tam anlamıyla yapmadığını göstermiyor mu.?

Neden demiyorlar bu gittiğiniz yol Allah’ın emrine aykırı diye neden insanlar uyarılmıyor.?

Görevleri sadece ezan okumak, farz namazı kıldırmak mıdır.?

O da en fazla bir vakit 30 dk. sürüyor daha sonrasında camilerde imam yok. Birkaç Arapça ayet okunuyor kimse bir şey anlamıyor.

Sadece okuyanın sesi güzel ise makamlı okuyorsa duygulanıyorsun ama Rabbim ne diyor.!

Emri ne.? kimsenin anladığı yok.! İmam diyor ki namaz müminin miracıdır. Namaz insanı kötülüklerden korur. Ne dediğini bilmeden kılınan namaz ne miraç olur ne de kötülüklerden korur. Korumadığını da görüyoruz her türlü sıkıntı İslam Aleminde insanlar borç / faiz batağında Rabbim zenginlere zekatı emrediyor buna 40/1 ölçü konmuş Rabbim öyle demiyor ki ihtiyaçtan fazlasını verin, israf etmeyin diyor. Ama bizler Kur’an-ı Kerimi bilmediğimiz için her yıl bu ölçülerde zekat verip kurtulduğumuzu zannediyoruz diye düşünüyorum. 40/1 ölçünün dayanağı nereden geliyor.? 7

Başkanlığınız fitre için alt ve üst sınır rakamları açıklıyor kişi 70,00 TL. verip iftar yemeğine gidiyor ama sıra fitre vermeye gelince üst sınır olarak belirlenen miktar bu diyerek fitreyi o rakamdan veriyor.

Rabbim Kur’an-ı Kerimin birçok ayetinde ‘’Allah yolunda infak edin’’ diye buyurduğu halde ve Hadid Suresinin 11. ayetinde ‘’Kim Allah ‘a güzel bir borç verirse, Allah onu kat kat arttırır ve onun için değerli bir ödül vardır’’ müjdesine rağmen ve ihtiyaçtan fazlasını verin emri varken ülkemizdeki zekat, fitre ve sadaka doğru olarak mı veriliyor.?

Yoksa insanlar Arapça Kur’an-ı Kerim okuyup emirleri bilmediğinden sadece süre gelen başkanlığınızca açıklanan rakamlar üzerinden doğruyu yaptıklarını mı düşünüyorlar.?

Kur’an-ı Kerim de Rabbim önceki gelen birçok Resul/Nebi olduğu halde sadece helak olunan kavimler ve o kavimlere gönderdiği elçileri bize anlatmasının nedeni ders almamız olduğu halde okuduğum ve akıl etmeye çalıştığım kadarı ile o kavimlerdeki tüm özellikler şu an yaşadığımız dünyada/ülkemizde cereyan ediyor.

Allah ‘ tan başka ilahlar edinmek onlardan medet ummak

Cinn Suresi 21. ayette ’De ki; ben size ne bir zarar verebilirim ne de doğruya ulaştırabilirim.’’

Cinn Suresi 22. ayette’De ki; Beni Allah ‘tan kimse kurtaramaz ve ben ondan başka sığınak da bulamam’’ buyrulmaktadır.

Rabbim bu şekilde bildirdiği halde canını almaya gelen Azrail’ i geri çeviren Mahmut Efendi (Cübbeli Ahmet Ünlü ‘nün videolarından duydum), ölmüş olan Abdül Kadir Geylani, Eyüp Sultan ve daha birçok ölülerden medet umanlarla türbe, tarikat ve cemaatlere umut bağlayanlarla dolu ülkemiz.

Diyanetin imamları bile Hac ve Umre ‘ye giderken Eyüp Sultanın türbesini ziyaret edip oradan selam alıp Medine-i Münevvere ye götürdüklerine bizzat şahit oldum. Oradan da selam alıp (Kabristan dan) Eyüp Sultan’ a götüreceğini söyleyen İstanbul da bir ilçe müftüsü. Ölüler selam verir mi selam gönderir mi.? 8

Ben ayetleri yazıyorum ama siz zaten bunları çok iyi biliyorsunuz. Yıllardır süre gelen bu batıl inançlardan bu insanların kurtarılması için başkanlığınız bir çalışma yapamaz mı.?

Mümin Suresi 4. ayette ‘’Allah ‘ın ayetleri hakkında inkar edenlerden başkası tartışmaz. Onların şehirlerde gezip dolaşması seni aldatmasın.’’

Mümin Suresi 5. ayette’Onlardan önce Nuh toplumu ve bunların ardından da işbirlikçi gruplar peygamberlerini yalanlamışlar ve toplum kendi peygamberlerini yakalayıp etkisiz hale getirmek istemiştir. Batılı Hakkın yerine koymak için mücadele etmişlerdi. Bunun üzerine ben onları kıskıvrak yakaladım. İşte cezalandırmanın nasıl olduğunu gör.’’ buyrulmaktadır.

Maalesef biz bir sürü batıl inanışları ibadet diye yaşıyoruz. Allah ‘ın emri olanlar ise bizden uzaklaştırıldı.

Şimdi Recep ayındayız bir üç aylar Müslümanlığı yaşanıyor. Kur’an-ı Kerim de bunun dayanağı nedir.?

Babası doğmadan annesi ise 6 yaşında iken ölen ve yetim büyüyen Peygamberimiz S.A.V. in ana rahmine düştüğü gece Regaip kandili olarak kutlanıyor bu tarih nasıl tespit edildi.?

Caminin imamına danıştım, Diyanete sormamı söyledi.

Doğum günü hem Mevlûd kandili ile hem de kutlu doğum haftası ile kutlanıyor.

Hicri / Miladi biz Peygamberimizin örnek davranışlarını sünnet kabul ederiz.

Kendisi hiç doğum günü kutladı mı.?

Mevlûd ve Kutlu Doğum etkinliklerinde okunan ilahiler şirk dolu ‘’olmasaydın olmazdık’’ gibi sözler bir de Süleyman Çelebi ‘nin yazdığı Mevlûd ‘ün ayet dayanağı var mıdır.? Yok ise neden okutuluyor.?

Kaldı ki kutlu doğum haftası 12-17 Ekim 1989 tarihinde Mevlûd kandili haftasında kutlanmıştır. Diyanet arşivlerinde bulunabilir. 9

Rabbim Kerim kitabımızda Peygamber Efendimize;

Şura Suresi 52. ayette’İşte sana da böyle emrimizden bir ruh / can vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin fakat biz Kur’an-ı kullarımızdan dilediğimizi doğru yola ilettiğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz sen doğru yola götürüyorsun.’’ buyrulmuştur.

Bu ayet olduğu halde Peygamber Efendimiz ile ilgili vahiy gelmeden önceki uydurulan olayların yasaklanması gerekmez mi.?

Kur’an-ı Kerim de sadece Kadir Gecesinin önemi anlatılıyor. Onun haricindeki kandil gecelerinin ayet dayanağı nedir.?

Miraç kandili ve namazın Peygamber Efendimiz tarafından 50 vakitten Allah C.C. den rica edilerek 5 vakte indirilmesi olayı her Miraç kandilinde camilerde anlatılıyor. Ve Musa A.S. ‘’Onlar kılamaz git biraz daha indir’’ gibi diyalogu neye dayanıyor.?

Kullarını yaratan ve ‘’Ben size gücünüzün üstünde yük yüklemem’’ diyen Rabbim 50 vakit namazı kullarının kılamayacağını bilmiyor mu ki Musa A.S. Peygamber Efendimizi uyarıp 5 vakte indirilmesi gibi şeyler anlatılıyor bunun dayanağı nedir.?

Cuma Suresi 9. ayette’Ey iman edenler ! Cuma günü namaza çağrıldığı zaman, hemen alışverişi bırakınız. Eğer bilseniz bu sizin için çok hayırlıdır.’’ buyrulmuştur.

Cuma suresindeki bu hitabın muhatabı sanki sadece erkeklermiş gibi kadınlar Cuma namazından neden mahrum ediliyor.?

Camilerin imamlarına sorduğumda neden bayanlara ait yeri kapatıyorsunuz. Kadına farz değil diyorlar. Kadın iman eden sayılmıyor mu.?

O zaman da bana Peygamber Efendimizin hadisi olduğunu söylüyorlar kadına Cuma namazı farz değil mi.?

Öte yandan teravih namazı, tesbih namazı, nafile namazı (+ değer) gibi kişinin özel fazladan kılması sevap olan ibadetler farz olan Cuma namazından engellenen kadınlar için Ramazan ayında camilerde özel bölüm ayrılıp teravih ve tesbih namazları cemaat ile kıldırılıyor.

Eğer bu uygulama doğru ise vakit namazlarından önce ve sonra sünnet diye kılınan namazlar neden cemaat ile kılınmıyor.? 10

Nisa Suresi 101. ayette ’Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, kafirlerin size kötülük etmesinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kafirlerin sizin apaçık düşmanınızdır.’’ buyrulmaktadır.

Yolculuğa çıktığımızda gittiğimiz yerde 15 gün seferi sayılıp vakit namazlarını kısaltarak 2 rekat kılmamız bize öğretildi. Hatta Umre‘ ye gittiğimizde Başkanlığınıza bağlı imamlar ‘’cemaatle kılmadığınız namazları seferi niyetlenip kılın’’ diye uyarıda bulunuyorlar.

Yukarıdaki ayet bu kadar açık iken ülkemizde yapılan bu uygulamanın dayanağı nedir.?

Hakka Suresi 43. ayette’Kur’an Alemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.’’

Hakka Suresi 44-47. ayetlerde ‘’Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel olamazdı.’’

Hakka Suresi 48-49. ayetlerde ‘’Şüphesiz bu Kur’an takva sahipleri için bir öğüttür. İçinizde onu yalanlayanların olduğunu elbette biliyoruz.’’

Hakka Suresi 50. ayette ‘’Elbette Kur’an kafirler için iç yarasıdır.’’

Hakka Suresi 51. ayette ‘’Kur’an gerçekten kesin bilginin ta kendisidir.’’ buyrulmaktadır.

Bu kadar açık ayetler varken nasılda uydurma birçok hadis ve olaylar hiç Allah korkusu olmadan insanlara din diye sunuluyor.?

Enfal Suresi 21. ayette ‘’İşitmedikleri halde işittik diyenler gibi olmayınız.’’

Enfal Suresi 22. ayette ‘’ Şüphesiz Allah katında canlıların en kötüsü düşünmeyen sağır ve dilsizlerdir.’’ buyrulmaktadır.

Arapça Kur’an-ı Kerim okuyarak mealini okumadan anlamını bilmeden beklide Bakara Suresinin 285. ayetini okuyup’İşittik ve itaat ettik bizi bağışla ey Rabbimiz zira bütün yolculukların varış yeri sensin derler.’’ Ama 11

hiç bir şey bilmeden sakal cüppeye kanıp akıllarını kullanmadan Allah’ ın dinini değil uydurulan dini din zannederek yaşadığımız bir ortamdayız Rabbim bunu da;

Enfal Suresi 25. ayette’Bir de öyle bir fitneden sakınınız ki o fitne içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz umuma yayılır ve hepsini perişan eder. Biliniz ki Allah azabında çok zorludur.’’ buyurmaktadır.

İşte bu fitne İslam Alemini öyle sardı ki Irak , Suriye , Filistin , Arakan , Afrika , Afganistan dalga dalga büyüyor. Bedir de Çanakkale de Müslümanlara yardım eden Rabbim şu andaki duruma neden müdahale etmiyor, çünkü Rabbim uyarıyor.

Rad Suresi 11. ayette’Onun önünde ve arkasında Allah ‘ın emriyle koruyan takipçiler / melekler vardır. Bir toplumu oluşturan fertler kendi iç dünyalarındakini değiştirinceye kadar, Allah onların oluşturduğu toplumu değiştirmez. Allah bir topluma kötülük diledi mi, artık onun için geri çevrilme diye bir şey yoktur. Onların Allah tan başka yardımcıları da yoktur.’’ buyrulmaktadır.

Buna rağmen camilerde dua ediliyor. Ya Rab Kahhar isminle Kahret diye aslında bu durumun sebebi Allah ‘ın kitabını bırakıp hurafelere dalan Müslüman alemine Allah‘ın bir cezası değil mi.?

Neden acaba şunu demiyoruz Ey Rabbim bizim ne hatamız var acaba affet bizi veya neden dönüp kendimize bakmıyoruz.

Kur’an-ı Kerimi bir kul kendine ayna yaparsa her şeyi görür. Öyle ki Kerim kitabımız iç/kalp aynası okuyunca tüm hatalarını görüyor insan Arapça anlamadan değil de anlayarak okursa tabi ki, çözümü de kolay Yüce Rabbim samimi bir tövbe ile ona yakarınca o merhametlilerin en üstünüdür. O zaman işte İslam Alemi kurtulur. Yoksa helak edilen kavimler gibi helaka gideriz. Yahudiler, Hıristiyanlar vs. sadece birer kul bunlar Rabbim her şeyin üstünde, biz Kur’an-ı Kerime uyarsak üstün olan biz oluruz. Artık imamlardan beddua duymak istemiyorum. Topluca tüm ülke halkı olarak tövbe, istiğfar edip Allah’ ın kitabına sarılmak bizi kurtarır ancak diye düşünüyorum.

Gelecek nesiller için de Kur’an-ı Kerimin okullarda güzel ahlak ve yol gösterici kitap olarak okutulması ve öğrencilerin ayetler üzerinde düşündürülmesi sağlanmalıdır.

Böylelikle yanlış kulaktan dolma bilgiler yerine 12

Aslından okunup öğrenilen ve küçük yaşta doğru din bilgisi ile yetişen bireyler toplumda öğrendiklerini uygulayarak huzur ve ilerlemeyi sağlayabilirler. Temennim bu yönde, bu reformlar sizin döneminizde gerçekleşip İslam Dünyasına Rabimin nuru yeniden ülkemizden parlamaya başlar inşallah.

Yine sorularım var.

Hicr Suresi 87. ayette’And olsun ki biz sana tekrarlanan 7 ayeti ve Yüce Kur’an-ı verdik.’’ buyruluyor.

Bu 7 ayet Fatiha Suresi ve namazlarımızda her rekatta okuyoruz. Cami de imam 1. ayet olan Bismillahirrahmanirrahim‘i içinden okuyor sorduğumda böyle öğrendim dedi.

Cami imamları cemaate namaz kıldırırken Fatiha Suresinin ilk ayetini sure başlarında okunan Besmele gibi neden içinden okuyor.?

Ölülere hatim okumak ne kadar doğru , faydası var mı.?

Yasin Suresi 69. ayette’ Biz peygambere şiir öğretmedik. Zaten ona yaraşmazdı da. O kitap, ancak Allah’ tan gelmiş bir öğüt ve apaçık bir Kur’an dır.’’

Yasin Suresi 70. ayette’Diri olanları uyarabilsin ve kafirlere ceza hak olsun diye.’’ buyrulmaktadır.

Ayetler böyle iken 7. 40. 52. si ve ölüm yıl dönümü gibi günlerde ölüye okutulan Kur’an ve yapılan toplantıların ölüye faydası var mıdır.?

Bir insan öldükten sonra günahkar olamayacağı gibi sevapta kazanamaz ayrıca Kur’an-ı Kerim yol gösterici ve öğüt kitabı olduğuna göre yaşayanların okuyup ders alması gereken bir rehber değil midir.?

Ölen kişiye ne gibi yol gösterecek öyle ise bu tür toplantılar neden yapılıyor. Bunlara açıklık getirip önleyemez misiniz.?

Camilerde bile şehitler için mevlit yapılarak hatimler okunup ruhlarına bağışlanıyor. Bunlar doğru mu, Kur’an-ı Kerim dayanağı var mı.?

Kur’an-ı Kerim bir yaşam rehberi iken neden ölüler kitabı haline getirildi.

Mezarlarda mevta gömüldükten sonra talkın verme işlemi ile ilgili yapılan uygulama doğru mudur.?

Kabir azabı ve kabir sualinin dayanağı nedir.? 13

Ne dediğini anlamadan ve hayatına uygulamadan okunan Kur’an-ı Kerimin faydası nedir.? Nasıl olsa hocalar anlatıyor diyerek Allah bize yol gösterici bir kitap yollamışken Allah ile kulun arasına bir başkasının girip akıl vermesi yol göstermesi Kur’an-ı Kerimi kişilerin evinde duvar süsü olmaktan öteye götürmezken, bizi korur mantığında nazar boncuğu muamelesi yapmak bize fayda sağlamak yerine birde bizi günaha sokmaz mı.?

RABBİMİN KUR’AN-I KERİMDE

Nisa Suresi 82. ayette ’Hala Kur’an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi. Eğer O Allan ‘tan başkası tarafından gönderilseydi ondan birçok çelişki olurdu.’’ buyrulmaktadır.

Düşünün diyor Rabbim akıl edin diyor bunları yapmayan Allah ‘ın emrine karşı gelmiş oluyor. İşte İslam Alemini saran azap budur.

Yazımın ekinde Hayrat ve Neşriyat da ait kelime mealli bir Kur’an-ı Kerim gönderiyorum Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı

Zuhruf Suresi 61. ayet mealinde parantez içinde İsa Peygamberin mehdi olarak tekrar geleceği yazılı.

İlgili yayın evini aradım yetkili kişiler diyanet onaylı bize sormayın şikayetinizi Diyanet İşleri Başkanlığına yapın dedi.

Araf Suresi 187. ayette ’Sana kıyamet saatini ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki ‘’Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. Onu zamanında açığa ancak o çıkarır. Kıyametin bilgisi göklere ve yere ağır gelir; kıyamet ansızın size gelecektir. Sanki sen onu biliyormuşsun gibi, sana soruyorlar ‘’ De ki onun ilmi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bu gerçeği bilmiyorlar.’’ buyrulmuştur.

Kıyamet bilgisi ile ilgili birçok ayetten bir tanesi bu ve Rabbim kendinden bile gizlediğini açıkça bildirdiği halde; İsa Peygamberin Mesih olarak gelmesi bir işaret olmaz mı.?

Hatemül Enbiya son Peygamber Hz. Muhammed S.A.V. iken bu şekilde yapılan meallere Başkanlığınız neden onay veriyor.?

Bu doğru ise dayanağı nedir.?

Bakara Suresi 169. ayette ’Şeytan size ancak kötüyü , çirkini ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder.’’ 14

Bakara Suresi 170. ayette ’Onlara Allah’ ın indirdiğine uyunuz dendiğinde ‘’Hayır biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız’’ derler. Ya ataları akıllarını kullanmamış, doğruyu da bulamamış idiyselerde mi.?’’

Bakara Suresi 171. ayette’Allah’ ın indirdiğine tabi olma çağrısına aldırış etmeyen kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar manen sağır, dilsiz ve kördürler. Bu sebepten dolayı da düşünmezler.’’

Cuma Suresi 5. ayette ’Tevratı bilip sonra onun öğretilerine uymayanlar sırtında kitap taşıyan eşek gibidir. Allah ‘ın ayetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. Allah böyle zalim toplumu doğru yola iletmez.’’

Enam Suresi 93. ayet ‘’Allah’ a karşı yalan uydurandan yahut kendisine hiçbir şey vahyedilmemişken ‘’Bana da vahyolundu’’ diyenden ve ‘’Ben Allah’ ın indirdiği ayetlerin benzerini indireceğim’’ diyenden daha zalim kim vardır. Bir görsen o zalimler ölüm sıkıntısı içindeyken melekler ellerini uzatmış ‘’çıkarın canlarınızı’’ diye Allah’ a karşı gerçek olmayanı söylemenizden ve onun ayetlerine kibirlilik taslamış olmanızdan ötürü bugün alçaklık azabı ile cezalandırılacaksınız.’’ buyrulmaktadır.

Kerim kitabımız 6236 ayet ve her ayet bir öğüt, nasihat, uyarı ve müjde iken insanların bu mübarek kitabı okuyup akıl etmeyi bırakıp, başkalarının bana da vahiy geldi diye piyasaya sürdükleri kitaplarını (Risale-i Nur Mesnevi vb.) kendilerine ibadet rehberi edinmeleri doğru mudur.?

Eğer yanlış ise bunların önüne neden geçilmiyor.?

Enfal Suresi 39. ve 40. ayetlerinde ’Yeryüzünde fitne / din farklılığının getirdiği baskı ortadan kalkıp din tamamen Allah’ ın oluncaya kadar onlarla savaşınız. İnkar ve fitneden vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür.’’ ‘’Eğer yüz çevirirlerse biliniz ki Allah sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır.’’ buyrulmaktadır. 15

Rabbimin Kerim kitabımızda bu şekilde birçok uyarıları varken yıllarca yaşadığım din ile okuduktan sonra anladığım din arasındaki farklılıklardan kaynaklı yukarıda da sorduğum soruların cevabının tarafıma verilmesini, Saygılarımla arz ederim.

ZEHRA ÖZGEN - 28. 04. 2017

 

Eki:

1-Hayrat Neşriyat Kelime Mealli Kur’an-ı Kerim

2-Ahmet Ünlü Dualarım Kitabı

İletişim: Ambarlı Mah. Fevzi Çakmak Cad. Avcı Sok. Şeref Sitesi No:10 D:10 Avcılar/İst.  (-0532 707 46 00-)

 

ÖNEMLİ NOT: DİYANET BU MEKTUBA CEVAP VEREMEDİ.!

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2017okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP