SÜPER DİPLOMA DAVASI

Cumhurbaşkanına Hakaretten Açılan Davanın Savunmasında Ahmet Davran, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Yazılarını Delil Olarak Sunmuş.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SÜPER DİPLOMA DAVASI

Cumhurbaşkanına Hakaretten Açılan Davanın Savunmasında Ahmet Davran, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Yazılarını Delil Olarak Sunmuş.


Tayyip Erdoğan ve Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’a hakaret iddiası ile yargılanan Ahmet Davran Ankara 39.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığını ve bu nedenle cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirmeyeceğini dolayısıyla suçun cumhurbaşkanına hakaret olmadığını öne sürerek Erdoğan’ın diplomasını istemiş.

Erdoğan’ın avukatı, mahkemede kafa karıştıran bir yanıt vermiş.
Daha sonra hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davaya ilişkin savunmasında Ahmet Davran, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Erdoğan’ın diplomasına ilişkin yazıları delil olarak sunmuş.

Ahmet Davran, Erdoğan için “Kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı görevini yapamaz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçu bu nedenle oluşamaz. Çünkü kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Yusuf Halaçoğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” demiş.
Bunun üzerine söz alan Tayyip Erdoğan’ın avukatı;
“davanın esası olmayan bu beyanları kastın yoğunluğunu göstermektedir. Cumhurbaşkanına yönelik mezuniyeti ile ilgili çirkin yaklaşımları reddediyorum. 2547 sayılı kanunun 3 a maddesinde hüküm vardır.

Buna göre yüksek öğretim tanımı orada yapılmıştır.

Yüksek öğretim milli eğitim sistemi içerisinde, orta öğretime dayalı en az 4 yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim öğretimin tümüdür.

Dolayısıyla cumhurbaşkanının ne Anayasa, ne de siyasal olarak meşrutiyeti ile ilgili zerre tartışma söz konusu değildir.!” demiş.
Demişte kimi ikna edebilmiş merakla bekleniyor..

 

@ #Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

 

 

ERDOĞAN’IN DİPLOMASI ÜZERİNE AÇIKLAMALAR YAPAN ÖMER BAŞOĞLU ÖLÜ BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla tartışma yaratan yazar Ergun Poyraz, son kitabı "Faili Meçhul mü"de yeni bir iddiada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla tartışma yaratan yazar Ergun Poyraz, son kitabı "Faili Meçhul mü"de yeni bir iddiada bulundu. Poyraz, Erdoğan'la aynı dönemde üniversiteden mezun olan CHP Gökçebey eski İlçe Başkanı Ömer Başoğlu'nun Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından esrarengiz bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi.

Poyraz, daha önce de Erdoğan'ın diplomasının şüpheli olduğunu iddia etmişti. Prof. Dr. Yalçın Küçük de Poyraz'dan önce benzer açıklamalarda bulunmuştu. Odatv'ye konuşan Başoğlu'nun ailesi ise Başoğlu'nun yaşadığı baskıları doğrularken babalarının ölüm nedeninin ALS hastalığı olduğunu söyledi.

81 yılında mezun olan Ömer Başoğlu'nun Facebook'ta Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili bir video yayınladığını söyleyen Poyraz, Başoğlu'nun daha sonra başına gelenleri onun ağzından şöyle aktardı: “'Ben bu videoyu ilk yayınladığımda, face MSN ve banka hesaplarım dahil kapatıldı, bloke kondu. Maliye SGK müfettişleri sürekli her yıl hesaplarımı incelemede… Hatta bu kendi videoma bile erişemez durumdayım. Sağ olsun bazı yurtseverler bu videoyu sahiplenerek ve kendi yöntemleri ile paylaşarak yayında tutmuşlar. Ben bu video ile kendimi deşifre etmiş biriyim. Benim için sakıncası yok. Çünkü KALPAZAN ifadesi kullandığım halde beyefendinin (!) dava açamadığı tek iddia budur. Keşke dava açsaydı da mahkeme kararıyla bunu kalpazanlığı ispat etseydim. Sanırım gündemde yer almasın ve işe mahkeme girmesin düşüncesiyle dava açmadılar. Sizler arkadaşlarınızı benim uyarılarımla bilgilendirin. Sonrası Allah kerim derler ya, Biz dostlarımızı tehlike ve zararlara karşı uyarmalıyız.' Başoğlu, bu açıklamanın ardından çok geçmeden hayatını kaybediyordu. Yapılan tüm haberlerde sapa sağlam adamın amansız bir hastalıktan yaşamını yitirdiği yazıyor ancak ne hikmetse hastalığından hiç bahsedilmiyordu. Gece 21:30 gibi üniversiteden bir arkadaşıyla mesajlaşmış, ona da hastalığından bahsetmemişti. Ne garip ki, sabah ölü bulunmuştu."

Odatv'ye konuşan Başoğlu'nun Ailesi, babalarının başına gelenleri doğruladı. Söz konusu baskıları doğrulayan aile Odatv'nin ölüme ilişkin sorularına ise "babamız bir buçuk iki yıldır ALS hastasıydı. Bu nedenle öldü" dedi. Bu konuda kendilerine göre şüpheli bir durum olmadığını söyledi. Poyraz'ın Kitabının İlgili Bölümü:

"Diploması Sahte Dedi, Hayatını Kaybetti

Ömer Başoğlu; CHP Gökçebey eski İlçe Başkanıydı.

'Recep Bey’in diploma kalpazanlığı' adlı bir klip hazırladı. Klibi oldukça ilgi gördü. Klip şu cümlelerle başlıyordu:

'1981 yılında bitirdiğini iddia ettiği fakültenin adına dikkatlice bir bakalım'

Devamında Başbakanlık internet sitesindeki özgeçmişine dikkat çekiyordu;

'İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi'

Hemen ekliyordu; AKP İnternet sitesindeki biyografisinde de Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi yazdığını…

Ve bir kere daha vurguluyordu; Recep Bey’in özgeçmişi, 'Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi' Hatırlatıyordu;

'İ.T.İ.A’den dönüşen Marmara Üniversitesi’nin fakültelerine bakalım' sözleriyle…

Devam ediyordu; listede, 'Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi' yoktu…

Ancak; Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi vardı. Diyor ve bir saptama yapıyordu:

Recep Bey’in ısrarla TİCARİ olarak yazdığı okulun adının İDARİ bilimler olduğu açıktır…

Marmara Üniversitesi’nin bu konudaki tek fakültesi; 'Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi' dir' diyerek fakültenin adı hakkında son noktayı koyuyor ve fakültenin verdiği diplomadan bir örnek gösteriyordu ki, bu örnek Tayyip’in değişik şekildeki iki diplomasına da benzemiyordu. Ve soruyordu, Başoğlu;

'Recep Bey kaç fakülte bitirdi ki, okulunun adını bilmiyor.?'

Sorunun ardından bir soru daha geliyordu:

'Peki, bitirdiği okulun diplomasını verdiği Başbakanlı ve AKP site sorumluları da mı diploma ile özgeçmişteki yanlışı görmediler

Yoksa Başbakanlık ve AKP sitesini hazırlayanlar Recep Bey’in diplomasını görmediler mi?

Recep Bey olmayan bir okulun adını özgeçmişinde yazıyor…'

Çok ilginç değil mi Başbakan olunca diplomanızın bir suretini başbakanlığa vermek zorundasınız. Bu yetkililer nasıl olurda diplomayı görürde yanlış yazarlar, ya AKP sitesi yetkilileri, haaa bir de yüzlerce danışman…

Ya buna ne demeli;

Rektör Gül, 25 Nisan 2014 tarihinde yaptığı ve Hürriyet com tr ve hemen hemen birçok basında yer alan yazılı açıklamasında, şunları söyledi:

'Sayın Başbakanımız, T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir…'

Oysa rektör Gül’ün dağıttığı diploma da okulun adı; 'Marmara Üniversitesi İktisadi ve İDARİ Bilimler Fakültesi' olarak geçiyordu.

Ne garip ki, rektör Gül’de okul adında yanlış bilgi yani olmayan üniversiteyi vermişti.

Rektör Gül, 3 Nisan 1981’de geçici mezuniyet belgesi verilmiştir diyor ne garip ki, güya üniversite kayıtlarına bakarak yaptığı açıklama da diploma verildiğini görmüyor, göremiyordu.

Tayyip, güya daha önce aldığı ama rektörlüğün haberi olmayan diplomasını 13 Nisan 1994’de İstanbul 15. Noterliğinde onaylatmıştı. O diplomanın bir suretini noterden alıp yayınlamak dururken Rektör’ün değişik, imzasız bir diploma ile gazetecilerin karşısına geçmesini anlamak mümkün değildi.

Bakın rahmetli Ömer Bey, hazırladığı klibe bakın nasıl devam ediyordu:

'Recep Bey’in kast ettiği 'Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi' ise, benim sınıf arkadaşım olmalı ve aynı yıllarda okumuş ve yine aynı yıllarda mezun olmuşuz'

Başoğlu, bu sözlerinin ardından okul yıllığını gösteriyor, “İşte okulun yıllığı” sözleriyle…

'İşte o yıllıkta Ömer Başoğlu' diyerek yıllığın kendi resmi ve kendisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı sayfayı gösteriyor…

Sözlerine şöyle devam ediyor; 'Bu yıllıkta Recep Tayyip Erdoğan diye biri yok'

Ardından; 'Diyelim ki o yıllığa katılmadı… Olabilir.!..

İşte o okulun futbol takımı, hani Recep Bey çok iyi top çevirirdi ya…' diyerek, neden futbol takımında olmadığını da sorguluyordu.

Başoğlu, okulun verdiği diplomayı göstererek bir gerçeğe daha parmak basıyordu:

'Sözde sınıf arkadaşım, okulun adını ve diplomasını siciliyle birlikte görsün…'

Ve can alıcı bir başka soruya geçiyordu;

'Siz Recep Bey’in hiç fakülte anısını duydunuz mu.?

İmam Hatipli arkadaşları varda, fakülteden arkadaşlar neden yok, hiç düşündünüz mü.?

Evet, Recep Bey’in fakülteden arkadaşları yok…

Benim hala görüştüğüm onlarca fakülte arkadaşlarımdan da Recep Bey’i hatırlayan yok.!'

Rahmetli Başoğlu sözlerini şöyle bitiriyordu:

'Fakülte hocalarımızdan biri, Muhasebeyi tanımlarken şöyle diyordu; 'bilinenlerin mukayesesi'..

Ben bilinenleri mukayese ettim…

Sizlerde muhakeme edin…'

Bu arada Ömer Başoğlu, 1962 doğumlu 1981 de üniversiteden mezun olmuş…

Aynı yıl aynı üniversiteden mezun olduğunu iddia eden Tayyip ise 1954 doğumlu…

Ömer Başoğlu bakın daha neler anlatıyordu:

'Ben bu videoyu ilk yayınladığımda, face MSN ve banka hesaplarım dahil kapatıldı, bloke kondu. Maliye SGK müfettişleri sürekli her yıl hesaplarımı incelemede… Hatta bu kendi videoma bile erişemez durumdayım.

Sağ olsun bazı yurtseverler bu videoyu sahiplenerek ve kendi yöntemleri ile paylaşarak yayında tutmuşlar. Ben bu video ile kendimi deşifre etmiş biriyim. Benim için sakıncası yok.

Çünkü Kalpazan ifadesi kullandığım halde beyefendinin (.!.) dava açamadığı tek iddia budur. Keşke dava açsaydı da mahkeme kararıyla bunu kalpazanlığı ispat etseydim.

Sanırım gündemde yer almasın ve işe mahkeme girmesin düşüncesiyle dava açmadılar. Sizler arkadaşlarınızı benim uyarılarımla bilgilendirin. Sonrası Allah kerim derler ya, Biz dostlarımızı tehlike ve zararlara karşı uyarmalıyız.'

Başoğlu, bu açıklamanın ardından çok geçmeden hayatını kaybediyordu. Yapılan tüm haberlerde sapa sağlam adamın amansız bir hastalıktan yaşamını yitirdiği yazıyor ancak ne hikmetse hastalığından hiç bahsedilmiyordu.

Gece 21:30 gibi üniversiteden bir arkadaşıyla mesajlaşmış, ona da hastalığından bahsetmemişti.

Ne garip ki, sabah ölü bulunmuştu.

Ne diyordu, rahmetli Ömer Başoğlu:

Ben bilinenleri mukayese ettim…

Sizler de muhakeme edin…"

Odatv.com

 

R.T. ERDOĞANIN DIPLOMASI; YSK & HDP

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) talep üzerine HDP’ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu belirtilen, ancak daha önce ‘sahte’ olduğu öne sürülen diplomanın noter onaylı örneğini gönderdi. Belgeyi HDP Twitter hesabından paylaştı.

Diplomada Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden dört yıllık İşletme Bölümü mezunu olduğu yazılı. Mezuniyet tarihi 1981 Şubat olarak belirtilen diplomada rektör olarak Orhan Oğuz’un, dekan olarak Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel’in imzası yer alıyor.

Ancak YSK’nın açıkladığı diploma, daha önce paylaşılan ve ‘sahte’ olduğu öne sürülen diplomayla birebir örtüşüyor.

HDP de diplomanın gerçek olup olmadığına ilişkin hukuki başvuruların devam edeceğini duyurdu.

Diplomanın gerçek olup olmadığına ilişkin hukuki başvurularımız devam edecek.

 — HDP (@HDPgenelmerkezi) 10 June 2016

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı son günlerde bir kez daha gündeme gelmişti.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının ‘tam kanunsuzluk’ içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan ise ‘tartışmalı’ diplomasının yeniden gündeme gelmesine ilişkin ‘sınıf arkadaşı’ Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’a seslendi: "Arşivden çıkart şu diplomayı.”

Bir türlü ortaya çıkarılamayan diploma için son olarak Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi’nden değil Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’ndan mezun olduğunu belirtmişti.

 

 

Diplomanın Verildiği Okulun Tarihçesi

Hamidiye Ticaret Mektebi 16 Ocak 1883'de "Hamidiye Ticaret Mektebi" ismi altında Ticaret ve Ziraat Orman ve Maadin nezaretine bağlı olarak Cağaloğlu'nda İstanbul Kız Lisesi'nin arkasında iki katlı bir konakta (bugün Marmara Üniversitesi rektörlük binası olan bina) eğitime başladı. Ticaret Nazırı Abdüllatif Suphi Paşa’nın girişimi ve Milli Eğitim Bakanı Münif Paşa’nın desteği ile kurulan okul dört yıl idi. İlk müdürü Avusturyalı Ferdinand Grati Efendi oldu.

Gelenbevizade Sait Bey’in müdür olduğu 1887 yılında ilk mezunlarını 13 kişi olarak veren okul, 21 Eylül 1889 tarihinde Maarif Nezaretine bağlandı. Eğitim süresi 3 yıla indi. Bazı dersler Fransızca okutulmaya başladı.

1893 yılında ileride ıslahı ve tekrar açılışı düşünülmek üzere lağvedildikten sonra 15 Ekim 1897 tarihinde yine Maarif Nezaretine bağlı olarak yeniden açıldı ve o günden sonra Marmara Üniversitesi olana kadar kesintisiz olarak eğitim faaliyetlerini sürdürdü.

Ticaret Mektebi Âlisi

1915 yılında yapılan değişiklikle okul "Kısm-ı Evvel”, "Kısm-ı Sani” isimleri ile iki kademeli hale getirildi. Okulun adı "Ticaret Mektebi Âlisi” olarak değişti.

Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi

Cumhuriyet döneminin başlamasından sonra 1923-1924 ders yılında okul "Orta Ticaret Mektebi”, "Yüksek Ticaret Mektebi” ve "İstanbul Ulumu Aliye-i Ticarriye Mektebi” isimleri ile üç kademeli hale getirildi ve İktisat Vekaleti’ne bağlandı.

1924-1925 ders yılından itibaren kurumda karma eğitim başladı. Türkiye’de kız-erkek bir arada karma eğitimin yapıldığı ilk kurumdur[1]. 15 Şubat 1932 tarihinde okul Maarif Vekaleti’ne yeniden bağlandı ve üç kademesi "Küçük Ticaret Mektebi”(1934 - 1935 yılından sonra adı "Orta Ticaret Mektebi” oldu), "Ticaret Lisesi” (günümüzde Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi olarak eğitimi sürdürür) ve "Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi” şeklinde yeniden düzenlendi.

İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi

1959 yılında çıkan "Akademiler Kanunu” ile "İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi” haline dönüşen okulun süresi 4(dört) yıla çıkarıldı.

Kurum; 1969 yılında tüzel kişiliğe sahip katma bütçeli tam özerk bir kuruluş haline getirildi[2] 1977-1978 eğitim ve öğretim yılında Akademi bünyesinde "Ekonomi”, "İşletme” ve "Siyasal Bilgiler” bölümleri açıldı. Marmara Üniversitesi’ne Bağlanması

1982 senesinin Temmuz ayında çıkarılan 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ve 28 Mart 1983 tarihinde yürürlüğe giren 2809 sayılı kanun ile akademi, bünyesindeki bazı okullar akademi bünyesinde katıldı, akademinin tüm fakülteleri birleştirilip yeni kurulan Marmara Üniversitesi bünyesine "Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” adıyla katıldı.

İlgili kanunla birlikte fakülte statüsü kazanan bu okullar eğitim süresi dört yıl olmuştur. 

Bu kanunla "Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksek Okulu" İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin İşletme Fakültesi’ne katılmış; "Aksaray Yüksek Ticaret Okulu" ve "Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu", "Ticari Bilimler Fakültesi"ne dönüştürülmüş böylece sayısı dörde çıkan fakülteler birleştirilip Marmara Üniversitesi’ne bağlı tek bir fakülte haline gelmiştir.

23 Mart 2012 tarihinde ve 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kapatılması ve yerine İşletme, İktisat ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin kurulmasıyla, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak anılmaya başlanmıştır.

@ #Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP