ANITKABİR İDDİASINI M.GÖKÇEK YANITLADI

Ankara Büyük şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Bir Bardak Suda Kıyamet Koparıldığını, İddiaların Asılsız Olduğunu, Hesap Sorulacaksa Çankaya Belediyesinden Sorulması Gerektiğini Belirtti.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANITKABİR İDDİASINI M. GÖKÇEK TWİTTER'DAN YANIT LADI

Ankara Büyük şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Bir Bardak Suda Kıyamet Koparıldığını, İddiaların Asılsız Olduğunu, Hesap Sorulacaksa Çankaya Belediyesinden Sorulması Gerektiğini Belirtti.

 

'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına Melih Gökçek Twitter'dan yanıt verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliklerine ilişkin meclis kararının planları 1 yıl sonra askıya çıkmasıyla Anıtkabir tartışmaları gündemdeki sıcak tartışmaların 1 numarası haline geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir çevresinin imara açılacağı iddialarına yönelik kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. İşte Gökçek'in o açıklamaları...

 

ANITKABİR ÇEVRESİ İMARA AÇILIYOR MU.!

 

Anıtkabir Tüm Ulusa Ait Anıtsal Bir Alandır, Ne Amaçla Olursa Olsun, Yapılaşmaya Açılamaz. Açıldığı Takdirde Anıtkabir Gökdelenler Arasında Kaybedilecektir.!


Ankara Büyük şehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Askıya çıkan yeni planda yapılan değişiklikle Anıtkabir çevresinde yapılaşmanın önünün açıldığı iddia edildi. 
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek, “Askıya çıkan plan değişikliğinde yeni yapılaşma öngörülüyor. Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, her ne amaçla olursa olsun, yapılaşmaya açılamaz” dedi.

 
ANIT KABİRE KONUT DİKİLECEK.!
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Yeni plan değişikliği, Anıtkabir arazisinde yapılaşmaya olanak tanıyor. Haberin ardından Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Melih Gökçek'ten art arda açıklamalar geldi. Daha önceki planlarda şahsa ait alanların kamulaştırılarak, Anıtkabir alanı ile birleştirilmesi öngörülmüştü. Yeni planda ise bu hüküm kaldırılıyor ve Anıtkabir alanına katılması gereken bölüm, konut alanı ilan ediliyor. Anıtkabir Muhafız Bölüğü'nün bulunduğu 37 bin 960 metrekarelik alanda da 12.50 yüksekliğinde yapılaşmaya izin veriliyor.


SERT TEPKİ
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yeni plana tepki göstererek, “Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, her ne amaçla olursa olsun, yapılaşmaya açılamaz.

Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşan ve bir gecede İller Bankası’nı, Marmara Köşkü’nü, yani Cumhuriyet ideolojisinin temsil mekanlarını yıkanlar şimdi de Anıtkabir’e yöneldi'' dedi. Candan şu açıklamayı yaptı:

 


ASKIYA ÇIKTI
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11.05.2016 tarihinde Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliklerine ilişkin meclis kararının planları bir yıl sonra askıya çıktı.

Plan değişikliği yeni yapılaşma öngörüyor. Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, her ne amaçla olursa olsun, yapılaşmaya açılamaz.

 


KONUT ALANI
Daha önceki planlarda şahsa ait alanların kamulaştırılarak Anıtkabir alanı ile birleştirilmesi hükmü ortadan kaldırılarak, Anıtkabir alanına katılması gereken bu alanın konut alanı olarak kullanılması kararı getirilmiştir.

Yani planda kamulaştırıp, birleştirilmesi hükme bağlanmışken, bu hüküm plan değişikliği yapılarak çıkartılmıştır.

Yine Anıtkabir Muhafız Bölüğü'nün bulunduğu 37.960 metrekarelik alanda da, yıkılıp yeniden yapılması durumunda 0.3 emsal 12.50 yüksekliğinde yaklaşık 12 bin metrekarelik yapılaşma öngörülmüştür.

http://www.sozcu.com.tr/.../anitkabire-konut-dikiliyor.../


 

 

@ #Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP