TURİZM CENNETİ TÜRKİYEM… AMMAA…!

Merhabalar… Öncelikle Bayramınızı Kutlarım…. Bayram günü Medya GüneBakış Ailesine Katılmamdan Dolayı Da Mutluyum.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TURİZM CENNETİ TÜRKİYEM… AMMAA…!

Merhabalar… Öncelikle Bayramınızı Kutlarım….

Bayram günü Medya Güne Bakış Ailesine Katılışım Nedeniyle Mutluyum.

Çünkü okuyucularımla burada buluşup sohbetler yapacağız ve bende gezdiğim gördüğüm düşündüğüm konuları okuyucularımla paylaşacağım.

Bundan dolayı bir gazete emekçisi olarak tanıdığım Ökkeş Bölükbaşına da teşekkür ederim..

Bayram tatili için Fethiye Göcek de tatil fırsatı yakaladım ve bunu çok güzel değerlendirmeye çalışıyorum. Bu yaşıma kadar görmediğim temizlikte Göcek koylarına bayıldım. Hele Fethiye’nin huzur yeri olduğunu söyleyebilirim.

Tabi ilk kez Fethiye Göçek’e gideceğimden bazı oraları bildiğini düşündüğüm hemşerim arkadaşım olan Kaptan Okan’a oraları, Göcek'i sorduğumda valla dedi buralarda senin çok sevdiğin nargile 50 – 70 lira arasındadır galiba dedi. Buralar hep Türkiye’nin en zengin adamlarının yatlarıyla dolu marina. Çayı da 3 – 4 liraya içersin gibilerden kısa bilgiler verdi ama ben Bayram tatili için Göcek’ e gittim.

Öncelikle her bütçeye göre Göcek’te otel bulmak mümkün. Her bütçeye göre de yemek yenilecek yerler var. Hele Göcek de o marina da ki adalar turları mükemmel. Sabahtan akşama kadar Göcek civarında o 12 adayı yatlarla yiyip içerek keyifle geziyorsun ve her adada mola veriyor ve oraların denizlerinde de keyifler yapabiliyorsun. Öyle Bodrum gibi sesli müzikler duymadım ama sessiz ve keyif verici bir belde Göcek. Haaa Nargile de İstanbul dakiklerle aynı. Yani pahalı değil.

Ya Fethiye hele o sahili.. O  Kafe Restoranların oldu yerler tam turistik memleket. Ve Türkiye’nin en zenginleri de tatile oraya gelmişler orta halli tatil zevkinden anlayan deniz doğa meraklısı olan zevkli insanlar da Fethiye Göcek taraflarındaydı. En önemlisi bölge insanı naif sıcakkanlı ve yabancı turistten çok yerli turist gördüm Fethiye Göcek taraflarında. Akşamları Hisarüstü gibi canlı müzikli yerleri varken yine sessi sahil de marina civarında ki restoranlar ve sahil boyu gezi parkurları ile zevkli bir tatil beldesi.

Bunun yanı sıra Marmaris’le ilgili hiç de güzel şeyler duymadım.

Kaba saba işletmeciler gelen başta yabancı ve yerli turisti Marmaris den davranışların kabalığıyla kaçırmışlar oteller sinek avlıyormuş. Birde zaten haberlerde bu benim tezimi doğrulayan haberi tüm dünya televizyonlardan izledi.. Marmaris’e tatil rezervasyonu yaptıran halkı işletmeciler dolandırmışlar ve kaçmışlar. Aylar öncesinden paralarını yatırarak konaklama ve tatil hayalinde olan vatandaşlar az önce de söylediğim gibi bazı art niyetli işletmecilerin dolandırmasıyla tatilleri zehir olmuş!!!

Şimdi buradan önce Turizm bakanlığı başta olmak üzere Turizm Müdürlükleri ve belediye başkanları bu cennet vatanımızın bu güzel köşelerini çok iyi denetleyerek güzel yöneterek yurt dışı ve yurt içi Turizmin canlanmasına katkı vermek için sıkı çalışmaları gerekmez miydi.?

Cennet Vatanımın her köşesi ayrı güzellikleri olduğunu çok iyi biliyorum da ancak işletmecilerin ve o beldelerin belediye gibi yöneticilerinin özellikle Turizm sezonları öncesinde sıkı denetimlerin olmamasından dolayıdır ki her sezon bu turizm beldelerinde bunlar gibi şikâyetler de alınmaktadır.

Bu bayram da ilkyazımda asıl yazımın ana fikri, yıllarca bu gibi tatil beldelerini halka çok kazık çok reklamasyonlar yapılarak korkutulmuş olduğunda bu güzellikleri zamanında yaşayamadık. Oysa tüm dünya insanlarının gelip yaşadığı bu güzellikleri neden bizler yaşamak için geç kalıyoruz ki.?

Karadeniz bölgesinde de akın akın gelen Arap turistler başta olmak üzere bölgede özellikle doğa ve yayla turizmiyle ön planda ama ben özellikle Trabzon Rize dokusu itibariyle doğa harikası olmasına rağmen buraların Turizm müdürlüklerin yeterince tanıtımlarına şahit olamadım.

Yeri gelmişken bir kıyaslama yapayım. Fethiye de sahilde ki o Cafe restoranların mükemmel güzelliklerini görünce Karadeniz sahilinde neden böyle güzellikleri göremediğimizi hep düşünürüm. Örneğin Trabzon Rize sahillerindeki çarpıklık ve göze hoş gelen bir şeyin olmadığını da herkes gördüğü gibi.

Türkiye’m turizm için doğa cenneti ama ya işletme ve pazarlama konusunda ki hımbıllığımıza ne demeli.?


Zeki Gökçe,

Fethiye-Göcek, 26.Haziran.2017

 

@ Medya Günebakış

 

Zeki Gökçe, İstanbul –Haziran.2017 zekigokce6161@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP