ROTA YEMEKÇİLİĞİN SİCİLİ KARIŞIK

Askerleri, Öğrencileri, Maliye Bakanlığı Personelini Zehirleyen Rota Yemekçiliği Koruyan, Kollayan Kimler, Zehirlenme Olaylarına Rağmen Bu Şirkete Nasıl İhale Veriliyor.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ROTA YEMEKÇİLİĞİN SİCİLİ KARIŞIK

Askerleri, Öğrencileri, Maliye Bakanlığı Personelini Zehirleyen Rota Yemekçiliği Koruyan, Kollayan Kimler, Zehirlenme Olaylarına Rağmen Bu Şirkete Nasıl İhale Veriliyor.?

Manisa'da Askeri Kışladaki Zehirlenme Vakalarının Ardından Gözlerin Çevrildiği Rota Yemekçilik'in Sicilinde Dikkat Çekici Bilgiler Var.

Sadece 4 yılda sermayesini 70 kat büyüten şirket, 8 ay önce benzer bir zehirlenme vakasına adı karışmasına rağmen devletten iş almayı sürdürmüş...

Cnn Türk'te yer alan habere göre: Manisa'da kışladaki zehirlenme vakalarının ardından gözlerin çevrildiği Rota Yemekçilik'in sicilinde dikkat çekici bilgiler var. Sadece 4 yılda sermayesini 70 kat büyüten şirket, 8 ay önce benzer bir zehirlenme vakasına adı karışmasına rağmen devletten iş almayı sürdürmüş...

Manisa’da kışlada bir ay içerisinde 4 zehirlenme vakası. 1 şehit, yüzlerce yaralı… Türkiye 700’den fazla askerin zehirlendiği olayda Rota Yemekçilik’le tanıştı… O günden bugüne kadar şirket soruları, kendisiyle ilgili iddiaları havada bıraktı, tatmin edici bir açıklama yapmadı.

4 YILDA 70 KAT ARTAN SERMAYE

Ticaret Sicili Gazetesi'nin internet üzerinden ulaşılabilir verilerinde şirketin 4 yılda 70 katına çıkan sermayesi dikkat çekiyor. Şirket Diyarbakır'da 2013 yılında kuruldu. Kurulduğu tarihte sermayesi 100 bin lira olarak açıklandı. 2014 yılında bu rakam 2 milyon 10 bin lira, 2015 Aralık'ta önce 5 milyon, sonra da 6 milyon olarak açıklandı. 26 Nisan 2017 tarihinde ise 7 milyon lira olarak duyuruldu.

Şirketin kurucusu Veysi Avşar. İnternet sitesinde şirket adresi Ankara'da Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi gözüküyor. Ancak bu binada bir tabela ya da şirkete bir işaret yok.

İKİNCİ ŞİRKET: EREN A.Ş.

2016 yılının son günlerinde Batıkent'e taşındığı belirtilen şirket binasında ise Eren A.Ş tabelası bulunuyor. İki şirketin yolları kurucu isimlerde kesişiyor...

Rota yemekçiliğin sahibi Veysi Avşar, 8 Eylül 2014'te Eren Tabldot'un yönetimine girdi. Eren Tabldot'un geçmişi de Tuba Avşar ile Suna Avşar'a ait Avşaroğulları şirketine dayanıyor.

Şirketin adresiyle Rota Yemekçilik'in bulunduğu adres aynı, Kızılırmak mahallesi olarak gözüküyor.

Eren tabldot da Rota Yemekçilik gibi kısa zamanda hızlı sermaye artırımına gitmiş. Sermayesi de 2013'te 500 bin lirayken, 29 Kasım 2016'da 5 milyon liraya yükselmiş.

5 milyonluk sermayesi olan Eren Tabldot'un bir internet sitesi yok. Rota Yemekçilik'in internet sitesinde ise yaptığı işlere yönelik bilgiler var.

HASTANELERE YEMEK VERİYOR

Buna göre, zehirlenen askerlerin kışlasına yemek veren Rota Yemekçilik, aynı zamanda Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mamak Ağız ve Diş Hastanesi gibi önemli hastanelerle de çalışıyor.

MALİYE BAKANLIĞINDA ZEHİRLENME

Bu arada şirketin ilk vukuatının Manisa’daki zehirlenme olmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Maliye Bakanlığı’nda 400 çalışanın zehirlendiği olayda da Rota Yemekçilik'in adı geçiyor. Şirketin sözleşmesi, zehirlenme olaylarının ardından bakanlık tarafından feshedilmiş.


 @ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • PASTIRMALI KAŞARLI PİDE KAÇ LİRA.?
  • *GİDERLERSE GİTSİNLER.!* DEDİNİZ, GİTTİLER.!
  • MUĞLA NÜKLEER TIP MERKEZİ AÇILDI
  • IŞIK BİNYILI DERNEĞİ SU-GIDA-ENERJİ PANELİ
  • TARIM TÜRKİYE’SİNDEN AÇLIĞA.!
  • İTALYAN, *DEFNE SAHRA HASTANESİ* AÇILDI
  • HOLLANDA’DA TARIM.!
  • ÜRETİCİYİ KAZIKLADILAR, KANDIRDILAR.!
  • ONAY ALAN COVİD AŞILARI VE ÖZELLİKLERİ:
  • TÜRKİYE'NİN BUĞDAY KARNESİ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP