TÜSİAD’IN ADALET AÇIKLAMASI

TÜSİAD'dan Yapılan Açıklamada Türkiye'de Adalete Olan Güvenin Zedelendiği Vurgulandı. "Güvenlik Ve Özgürlük Birbirleriyle Çelişen Değil Birbirini Tamamlayan Önceliklerdir" Denildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜSİAD’IN ADALET AÇIKLAMASI


TÜSİAD'dan Yapılan Açıklamada Türkiye'de Adalete Olan Güvenin Zedelendiği Vurgulandı.

"Güvenlik Ve Özgürlük Birbirleriyle Çelişen Değil Birbirini Tamamlayan Önceliklerdir" İfadesi Kullanıldı.


TÜSİAD’dan yapılan açıklamada güvenlik ve adaletin birbiriyle çelişmeyen kavramlar olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Güvenlik ve özgürlük birbirleriyle çelişen değil birbirini tamamlayan önceliklerdir. Bu bilinç ile hareket edilmesi demokrasi değerlerimiz, milli menfaatlerimiz ve küresel rekabetteki gücümüz açısından kilit öneme sahiptir” ifadesi kullanıldı.


TÜSİAD' dan Yapılan Açıklama 




TÜSİAD son günlerde Türkiye gündemi meşgul eden gelişmelerle ilgili açıklama yaptı

TÜSİAD'ın açıklamasında, "Son dönemde giderek artan sayıda akademisyen, siyasetçi, medya yöneticisi ve yazarının soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanmasının yanı sıra uluslararası internet sitelerinin yasaklanması, özgürlükler toplumu olma özelliğimizden geriye gidiş algısı yaratmaktadır" ifadeleri yer aldı.

 

TÜSİAD SESSİZLİĞİNİ BOZDU

TÜSİAD açıklamasında “Teröre karşı haklı mücadelemizi sürdürürken ve halkın güvenliği konusunda tedbirler alırken düşünce, basın ve ifade özgürlüğünü, siyaset yapma özgürlüğünü korumalıyız” dedi.

TÜSİAD son dönemde yaşanan tutuklamalar ve soruşturmalar üzerine açıklama yayımladı.

“Güvenlik İle Özgürlükler Birbirini Tamamlayan Önceliklerdir” 

Başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Son dönemde giderek artan sayıda akademisyen, siyasetçi, medya yöneticisi ve yazarının soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanmasının yanı sıra uluslararası internet sitelerinin yasaklanması, özgürlükler toplumu olma özelliğimizden geriye gidiş algısı yaratmaktadır. Söz konusu uygulamaların yanı sıra adaletin herkes için eşit ve tarafsız tecelli etmediği şüphesini doğurabilecek yaklaşımların, çağdaş bir demokrasinin ayrılmaz bir ilkesi olan, ‘adalete güven’ unsurunu zedelediği aşikardır. Demokratik kazanımlarımızda, ifade ve basın özgürlüğü başta olmak üzere tüm özgürlük alanlarında ve hukuk devletinin üstünlüğünde geriye gitmememiz gerekir.”

“SİYASET YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMALIYIZ”

TÜSİAD açıklamasında “Teröre Karşı Haklı Mücadelemizi Sürdürürken Ve Halkın Güvenliği Konusunda Tedbirler Alırken Düşünce, Basın Ve İfade Özgürlüğünü, Siyaset Yapma Özgürlüğünü Korumalıyız” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Cumhuriyet değerlerimiz, uluslararası rekabette yükselen yaratıcı bir toplum olmak, girişimcilik ve yatırım ortamı gibi temel milli menfaat alanlarımızda, Demokrasi, Hukuk Devleti Ve İnsan Hakları belirleyici etkenlerdir.

Temel hak ve özgürlükleri doğrudan ya da dolaylı olarak kısıtlayan tüm güvenlik ve soruşturma tedbirleri, dünyada Türkiye karşıtı çevreleri güçlendirmekte; ve terör ile mücadelemizi zayıflatmaktadır. Tarihimizde edindiğimiz en önemli kazanımlarımız olan demokrasimiz ve insan haklarını korumak ve yüceltmek için devletimiz ve yargı erkimizin özenli yaklaşımına daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz.


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

 

TÜSİAD: İZİNDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Patronlar Kulübü TÜSİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu, Dün Anıtkabir’i Ziyaret Etti.

Patronlar Kulübü TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu, dün Anıtkabir’i ziyaret etti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıda Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben, “İzinden yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“Ulu Önder Atatürk, öncülüğünde kurulan bilime dayalı ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak bugün huzurunda bulunabilmekten büyük bir onur duyuyoruz. Küresel rekabette çok daha güçlü bir Türkiye için çabalayan iş dünyası temsilcileri olarak izinden yürümeye devam ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı yazıda, şu vurgular dikkat çekti: “Tarih bize tehditlere karşı en etkili çarenin; nefrete karşı sevgiyi, ayrıştırıcı söylemlere karşı sağduyulu yaklaşımları, çatışmaya karşı birliği ve beraberliği tercih etmek olduğunu defalarca gösterdi. Önümüzdeki dönemde de dört elle sarılacağımız çare bu olacaktır.

İş dünyasının köklü bir kurumu olarak; sizi derin bir özlem ve sevgi ile anıyoruz. Türkiye’yi çok daha güçlü bir geleceğe taşımak için cumhuriyetimizin değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatan için çalışmaya devam ederken, ruhlarınızın şad olmasını diliyoruz. En derin saygılarımızla.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü.


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP