TRABZON LİSELERİNDEN YETİŞENLERİN İFTARI-2017

TLYD - Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin Geleneksel İftarı Trabzon Öğrenci Yurdu’nun Bahçesinde Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON LİSELERİNDEN YETİŞENLERİN İFTARI-2017

TLYD - Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin Geleneksel İftarı Trabzon Öğrenci Yurdu’nun Bahçesinde Gerçekleştirildi. 

TLYD - Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkanı Soysal Algan’ın bütün konuklarını kapıda karşılayıp ve kapıda uğurladığı geleneksel iftarı 17. Haziran 2017 Cumartesi Günü Fındıkzade’de bulunan Trabzon Öğrenci Yurdu’nun bahçesinde verildi. Her yıl olduğu gibi iftara Trabzon camiasının önemli isimleri katıldı.

TLYD- Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin İftarı

Kızılay Eski Başkanı Tekin Küçükali, çok sayıda akademisyen, iş adamı, siyasetçi, bürokrat, dernek yöneticisi iftarda hazır bulunanlar arasındaydı.

Soysal Algan konuklarına hitaben; davete katılanlara teşekkür etti ve Kendine özgü coşkulu ve esprili üslubuyla “Yurdumuz sadece Trabzonlulara değil, ülkemizin her köşesinden insanlara kucak açmıştır. 80 yıldır kesintisiz devam eden bu hizmetimiz bundan sonra da aynen devam edecektir. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, gelecek yıl geleneksel iftarımızda sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’de buluşmayı temenni ediyorum. Dedi.

DERNEKLER NİTELİK DEĞİŞTİRDİ

Biz aile olarak İstanbul’a 1960’lı yıllarda geldik. O zamanlar hemşeri dernekleri, büyük şehirde hemşerileri bir araya toplamak, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak için kurdukları oluşumlardı.

Ancak sonraki yıllarda göçlerle birlikte dernekler de nitelik değiştirmeye başladı. Şimdi bu dernekler, dayanışma ve yardımlaşmanın ötesinde, insanların doğup büyüdükleri topraklara hizmet etmenin bir aracına dönüşmüşlerdir. TLYD ise sadece bir hemşeri derneği değil, bunun çok daha ötesinde, çok daha büyük bir vizyonla Trabzon, İstanbul ve Türkiye’ye hizmet etmenin gayreti içindedir.

TOPAL HAKİM OLAYI VE DAYANIŞMA

TLYD- Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkanı Soysal Algan; Hazır bu konu açılmışken bizim Trabzon'da yaşanan çok ilginç bir dayanışma örneği olan "Topal Hakim" olayını sizlerle paylaşmak isterim, diyerek bir kör, bir çolak ve bit topal insanın yaşanmış, gerçek inanılmaz dayanışmasını anlatarak, bu dayanışma yalnızca bizim insanımızın ruhunda var olan bir hayat gerçeğidir. Dedi ve anlattı.

Olay şudur; Biri acayip bir şekilde, yamuk yumuk bir çolak, biri de anadan doğma kör olan iki kafadar, canları sıkılmış kapının önüne duran kamyonla ilçeden vilayete gezmeye gitmek için çıkmışlar yola.

Ancak direksiyonda oturan kör, yanında oturan yamuk çolak ise yolu izleyerek kör arkadaşına sağa dön, sola dön, frene bas, yavaşla vs. diyerek talimatla kamyonu yalpalaya, yalpalaya, tehlikeli bir şekilde  yürüttürüyor.

Bu durumu görenler durumu trafiğe bildiriyorlar. Epeyce bir yol aldıktan sonra vilayete yaklaşınca trafik kontrol noktasında trafik polisi kamyonu çevirmeye, durdurmaya çalışıyor fakat direksiyondaki şoförle bir türlü göz göze gelip dur işareti veremiyor. Bunun üzerine zorla kamyonu kenara çektirerek durdurmayı başaran görevli gördüğü durum karşısında ne yapacağını şaşırıyor. Şoförden ruhsat  istiyor o da ruhsatnamenin yerini işaretle gösteriyor, çolak da çıkarıp veriyor. Ehliyet istiyor, verdiniz mi ki istiyorsunuz.? cevabını alıyor. Sonuçta trafik polisi, ehliyeti olmayan kör bir şoför ile çolak bir araç kaptanını rapor tutarak mahkemeye intikal ettiriyor.

Mahkeme günü çıkıyorlar hakim karşısına fakat o da ne Dosyaya bakan hakim topal.

Sorguda hakim dosyadaki rapora göre kör olana, sen bu kamyonu ilçeden köye bu durumda nasıl getirdin diyor. Kör; hakim bey ben bu durumda nasıl kamyon kullanabilirim bu raporunuzda bir yanlışlık var, ben bu kamyonu sürmedim diyor.

Hakim dönüyor çolak olana, sen mi kullandın bu kamyonu buraya kadar nasıl geldiniz diyor. Çolak da hayır hakim bey ben bu durumumla nasıl kullanabilirim, mümkün değil, biz arkadaşımla kamyonun içinde sohbet, muhabbet hasret gideriyorduk diyerek hem birbirlerini koruyarak, dayanışarak  hem de duruma itiraz ederek işten kurtulmaya çalışınca, hakim durumu anlıyor ve katibe yaz kızım; Suçluları kör ve çolak, hakimi topal olan bu dosyayı kapatıyorum beraat diyor.

TLYD- Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkanı Soysal Algan; İşte bu dayanışma bizlere örnek olsun dedikten sonra; Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlerin de Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlarım, 2018 deki iftarımızda görüşmek üzere diyerek Sözü Trabzon'un medarı iftiharı fıkra ustası Oflu Aliye bıraktı.

Tags; TLYD, Trabzon, Liselerinden Yetişenler, Derneği, Başkanı Soysal Algan, Geleneksel İftarı 17. Haziran 2017 Cumartesi, İstanbul, Fındıkzade, Trabzon Öğrenci Yurdu, Trabzon Camiası, Ökkeş Bölükbaşı, www.medyagunebakis.com,


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP