DANİMARKA & BİNALİ YILDIRIM'A LÜTFEN GELMEYİNİZ.!

Danimarka Başbakanı Lokke Rasmussen, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ülkesine Yapacağı Ziyaretin Ertelenmesi İçin Talepte Bulundu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DANİMARKA & BİNALİ YILDIRIM'A LÜTFEN GELMEYİNİZ.!

Danimarka Başbakanı Lokke Rasmussen, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ülkesine Yapacağı Ziyaretin Ertelenmesi İçin Talepte Bulundu.

Reuters'ın haberine göre Lokke Rasmussen, Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi kriz nedeniyle, Başbakan Binali Yıldırım'ın Danimarka'ya yapacağı ziyaretin ertelenmesini teklif etti.

Rasmussen yazılı açıklamada, 'Türk mevkidaşıma konuyla ilgili erteleme talebimi ilettim' ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya Hollandadaki skandalı anlattı Bakan Kaya Hollanda'daki skandalı anlattı İHA'nın haberine göre ise Danimarka Başbakanlığı tarafından yayınlanan basın bildirisinde, son günlerde Almanya ve Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan gerilim ışığında bu kararın alındığı belirtildi. Lars Lökke Rasmussen, "Normal şartlarda Binali Yıldırım ile Türkiye'deki gelişmeleri tartışmak isterdim. Türkiye'nin Hollanda'ya karşı takındığı tavırdan ayrı bir şekilde bir ziyareti değerlendirmem mümkün olamayacaktır. Bu yüzden Türkiye'den bu ziyareti iptal etmesini istedim" dedi.


BU SÖZLER NE ZAMAN SÖYLENDİ

Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'ye Sorulacak Soru; Doktor Bu Sözler Ne.?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’ye başkanlık için desteğini açıklamasının ardından sosyal medyada arşivler açıldı. Bahçeli’nin en çok paylaşılan görüntülerde, “İki Yanlıştan Bir Doğru Çıkmaz, Tekeden Süt Sağılmaz, Balda Tuz Bulunmaz, Suda Ateş Yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan Da Cumhurbaşkanı Olmaz” ifadeleri yer alıyor.  

MHP Lideri Bahçeli, 8 Nisan 2014’te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Tayyip Erdoğan’ın kazanamayacağını belirtip çok sert sözlerle yüklenmişti. Bahçeli, “Siyasi Görüşü, Fikri Aidiyeti Mezhebi Ve Yöresi Ne Olursa Olsun, İster AKP'li, İster MHP'li, İster CHP'li Olsun, Her Vatan Evladı Cumhurbaşkanı Olabilir, Ne Var Ki Erdoğan Olamaz, Milletin Terazisi Bu Sıkleti Çekmez” demişti.

 

AVRUPADA SİYASİ SEÇİM PROPAGANDASI YASAK

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan 'etkinlik-siyasi seçim propagandası' krizine Hollanda ve Danimarka'nın da eklenmesi, ekonomisi zor durumda olan Türkiye için eyvah, yandım anam dönemini başlattı.

Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizleri derinleştirici adımların sürmesi halinde ihracat ve turizm sektörü ciddi yara alma riskiyle karşı karşıya.


Almanya, Hollanda, Danimarka: Ekonomi bu krizi kaldıramaz

Hollanda ile yaşanan 'diplomatik kriz'in tüm Avrupa'ya yayılması, 2016'yı rekor kayıpla kapatan turizm sektörünün 2017 umutlarını da bitirir. İhracatta kayıp büyük olur.


'AVRUPA BİRLİĞİNE GİRİŞ GERÇEK BİR RÜYA'
Dünya ekonomisinde yaşanan durgunluk sürecinin üstüne Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı uçak krizi, ülkedeki şiddet ortamı, Ortadoğu'da yaşanan savaş ve Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinin dondurulması eklenince turizm sektörü 2016 yılının en çok zarar gören sektörü olarak öne çıkmıştı. Rusya ile 'normalleşme' sürecine girilmesiyle birlikte turizm sektörünün krizinin sona ermesi umutlarını 2017'ye taşınmasına rağmen Avrupa ile olan kriz daha da derinleşiyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin dün yaptığı, "Türkiye için AB rüyası bitmiştir" açıklaması da hükümetin krizi derinleştirme yönünde adımları atmaktan çekinmediğini gösterdi. Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerden biri olan Hollanda ile yaşanan bu süreç, Tüm Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek olan turist sayısında ciddi düşüşe neden olabilir.

TURİZMDE 'ALTIN ÇAĞ' BİTTİ

Türkiye'nin turizmde 'altın çağını' yaşadığı 2014'ten itibaren hükümetin uyguladığı yanlış iç ve dış politika turizmde adım adım erimeyi beraberinde getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'ye en çok turist gönderen bölge olan Avrupa'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 2014 yılında 19,4 milyon kişiye ulaşmıştı. 2015 yılında bu rakam 19,1 milyona gerilerken, 2016 yılında ise 13,1 milyon kişiyle adeta dibi gördü.



2017'DE DE GELMİYORLAR
Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasının etkileri de 2017 yılının ilk aylarında kendisini net bir biçimde göstermeye başladı.

Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı Ocak 2017 istatistiklerine göre 2016 yılının ocak ayında Türkiye'ye Avrupa'dan gelen turist sayısı 480 bin 806 kişiyken 2017'nin Ocak ayında bu rakam, yüzde 24,29 düşüşle 364 bin 12 kişiye geriledi.

ALMANYA, HOLLANDA?
AB ile yaşanan gerginliğe ek olarak yakın zamanda Almanya ve Hollanda ile yaşanan gerginliğin eklenmesi iki ülke ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerine bakılmasını da zorunlu kılıyor. Türkiye'ye en çok turist Almanya'dan geliyor ve Hollanda da listede dördüncü sırada.

2016 yılında Almanya'dan Türkiye'ye 3 milyon 890 bin kişi gelirken, Hollanda'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 906 bin 336 kişi oldu. Buna karşın 2016 yılında Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 30,3 düşerken, Hollanda'dan gelen turist sayısı da yüzde 26,46 oranında geriledi.

Düşüş 2017'de de sürüyor. Ocak ayı itibariyle Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,05'lik düşüşle 78 bin 750 kişiye inmiş durumda. Yine Hollanda'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı ocak ayında geçen yıla göre yüzde 21,40'lık düşüşle 24 bin 31'den 17 bin 566'ya geriledi.



İHRACATTA BİR NUMARA ALMANYA
Turizmin yanında bir diğer önemli konu Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yaptığı dış ticaret. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Avrupa Birliği’nin (AB-28) ihracattaki payı 2015 Aralık ayında yüzde 46,1 iken, 2016 Aralık ayında yüzde 44,3'e gerilemiş durumda. Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke ise Almanya. Türkiye'nin Almanya'ya yaptığı ihracat 2016 yılında 2015 yılına göre yüzde 4,4 artarak 14 milyar dolara çıktı. Almanya'dan yapılan ithalat ise yüzde 0,6'lık artışla 21,4 milyar dolar oldu.

HOLLANDA'DAN TİCARET FAZLASI VAR

Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Hollanda da oldukça önemli bir noktada. Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 11'inci sırada yer alan Hollanda'ya 2016'da 3 milyar 589 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Bu rakam 2015 yılına göre yüzde 13,8'lik bir ihracat artışına denk geliyor. Üstelik Hollanda'dan yapılan ithalat da 3 milyar dolar seviyesinde ve Türkiye'nin dış ticarette fazla verdiği ender ülkelerden biri olma özelliğine sahip. 


KAYBEDEN TÜRKİYE OLUR
Türkiye'nin ihracatının neredeyse yarısını gerçekleştirdiği, turizmde ise yarıdan fazla ziyaretçisini ağırladığı Avrupa ile olan ilişkilerin daha da gerilmesi, Türkiye ekonomisi için çok daha zor günleri beraberinde getirecek.

2016 yılında turizm sektöründe 500 binden fazla çalışan işsiz kalmıştı. Bu sene bu rakamın daha da artması gündeme gelecek. Öte yandan Türkiye'ye uygulanması muhtemel bir takım ekonomik yaptırımlar söz konusu olursa ihracatta yaşanan daralma Türkiye'nin cari açığını ve borcunu sürdürülemez noktaya taşıyıp lirada yaşanan rekor değer kayıplarını yeni rekorlara taşıyacak. Başkanlık uğruna daha da tırmandırılan gerilimin faturası ise yine yurttaşların omuzlarına yüklenecek.

 

RUSYA KRİZİ SONRASI NE OLMUŞTU.?
Türkiye’ye Avrupa’dan gelen turist sayısının 2015 yılından beri azalış göstermesi, 2016 yılında ise yüzde 30’a ulaşması ‘turizmde zaten dibin görüldüğü’ yorumuna yol açabilir, fakat tablonun çok daha ağır olabileceği Rusya ile yaşanan krizde görülmüştü.

24 Kasım 2015 tarihinde Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya’nın turizmde ve ticarette uyguladığı yaptırımlar sonucu Türkiye ekonomisi ağır hasar görmüştü. Öyle ki, Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı yüzde 90’ın üzerinde azalış sergilemişti.

Rusya’nın yaptığı ekonomik yaptırımlarla Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı ihracat ağır yara almış, kriz öncesinde en çok ihracat yapılan ülke Rusya iken krizden sonra Rusya, Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ilk 20 ülke arasına girememişti. Kriz sona ermesine rağmen Rusya’nın birçok üründe Türkiye’ye uyguladığı ihracat yasağı sürüyor.

‘EKONOMİK YAPTIRIM UYGULAMAYACAĞIZ’

Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin ardından ekonomideki yansımalarına ilişkin gözlerin çevrildiği Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den açıklama geldi.

Zeybekci, Hollanda'ya henüz ekonomik yaptırım uygulama noktasında olmadıklarını söyledi. Denizli'de konuşan Zeybekci, "Atılan adımı demokratik olarak veyahut da atılan adımı insani olarak, dış ilişkiler ve diplomatik olarak kabul etmek mümkün değil. Ama birkaç günden beri şunu söylemeye çalışıyorum bu adımları attığınız zaman iki taraf da zarar görecek. Sevinen kim olacak ona bakmak lazım. Bunun sevineni kim olacak, bunun kazananı kim olacak. Akıl ona gitmeli. Kolay olan bir anda yakıp yıkmak her şeyi yerle bir etmek çok kolay" dedi.

 


 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2017 Okkesb61@Gmail.Com,

Http://Www.Medyagunebakis.Com/ -Okkesb@Turkfreezone.Com,

Https://Twitter.Com/Okkesb E.Mail: Okkesb@Telmar.Net,

Https://Www.Facebook.Com/Okkes.Bolukbasi,- Okkesb@Gmail.Com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2017 Okkesb61@Gmail.Com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP