ONE MİNUTE.. ORGANİZE İŞLER BUNLAR.!

29 Ocak 2009 Yılında Gerçekleştirilen Davos Ekonomi Zirvesi'nde, Dünya Siyaset Tarihinde Daha Önce Yaşanmamış Bir Olay Yaşandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ONE MİNUTE.. ORGANİZE İŞLER BUNLAR.!

29 Ocak 2009 Yılında Gerçekleştirilen Davos Ekonomi Zirvesi'nde, Dünya Siyaset Tarihinde Daha Önce Yaşanmamış Bir Olay Yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moderatör David Ignatius’a tepki gösterdi "One Minute" çıkışıyla söz aldı, Bu andan sonra sadece İsrail Devlet Başkanı Simon Peres'i itham ederek Dünyada şaşkınlığa sebep olmuştu..

Birçok kişi buradaki ince ayarı göremedi. Milliyetçilik ve Muhafazakârlık amacıyla oy devşirenleri bir oyunu olarak görenler oldu.

Bu olaydan sonra 10 Şubat 2009'da gerçekleşen İsrail parlamento seçimleri vardı, Katil İsrail söylemi Peres'e muhafazakâr milliyetçi oyları kaydırmaya yarayacaktı.

Türkiye için ise 29 Mart 2009 Türkiye yerel seçimleri vardı ve Türkiye’de katil İsrail çıkışı prim yapıyordu. Oynanan oyun tuttu Erdoğan ve Peres bu tiyatrodan karlı çıktı. Zaten Davosta One Minute tartışmasından 14 dakika sonra Başbakan Erdoğan Bazı bazın mensuplarına hitaben yeni bir açıklama yapıp Pereze birşey demediğini, İsrail halkını suçlamadığını, anti semitis yasaları kabul ettiğini beyan etmişti, Halkımız bu özür gibi açıklamalara itibar etmek istememişti.

GELELİM 2017 SEÇİMLERİNE

Şimdi gündemde Hollanda tiyatrosu var, Hollandalı politikacılar 15 Mart'ta yapılacak seçimlerde Milliyetçi ve Muhafazakâr seçmeni kışkırtacak eylemlere yol açıyor.

Wilder'in partisi İslam’a karşı hoşgörüsüzlükle başarı sağlayınca, büyük partiler de aynı şeyi yapmaya başladı. Başbakan ve VVD başkanı Mark Rutte bir süre önce yayınladığı açık mektupta, 'Eşcinselleri ve kısa etekli kadınları taciz edenler ya da normal Hollandalıları ırkçılıkla suçlayanlar isterlerse gidebilirler' dedi. Şimdiye kadar böylesi normal konulara değinmek tabuydu. ... Hollandalılar sorunların üstüne gitmeli.

Hollanda cephesi böyleyken Türkiye farklımı dersiniz, Ülkemizde de 16 Nisan 2017 tarihinde ülkenin geleceğini ilgilendiren kritik bir referandum var. Ve AKP oyları ile meclisten geçirilen Anayasanın 18 maddesi oylanacak. Bütün anketler, HAYIR üzerine kilitlenmiş durumda.

Evet çiler bu 18 maddeyi savunmak yerine Tarihte yaşanmış olumsuzlukları gündeme taşıyorlar, O kadar geri gidiyorlar ki Ta gerileme devrine kadar gidip bütün olumsuzlukları demokratik kurumlara yüklüyor, Ülkenin zaman kaybettiğini Tek ağızdan çıkacak muktedir emirlerle sorunları hızlı çözme vaat ediyorlar.

Bu hızlı çözümlenmenin ne kadar kalite getireceğini düşünmek istemeyenler Evet diyor ama gerekçe sunamıyorlar.

Şimdi Avrupa’daki 4-5 milyon Türk seçmenin gönlünü kazanmanın derdine düşen iktidar gene bir oyun içinde olduğuna inanlar çok, havuz medyasının değinmediği bu konularda muhalefet basını sesi çok cılız kalıyor. Muhalefet sosyal medya paylaşımları ile halkı bilgilendirmeye çalışırken ne kadar başarı sağlayacaklar ki.?

CHP den kat kat fazla STKlar halkı bilgilendirmek için çabalıyor, MHP ve BBP muhalifleri köy kasaba geziyorlar.

Beklenen ciddiyette referandum çalışması yapmayan CHP için büyük bir çoğunluk CHP'nin sembolik bir muhalefet yaptığını iddia ediyor, Gerekçesi ise İktidarın iki partili sistemin önünü açtığını, Bu yeni sistemde Milliyetçi-Muhafazakâr oylar AKP’ye tahsis edilirken, Sosyal demokrat ve sol oylar CHP cephesinde birleşmesi için projelendirilmiş olduğu söyleniyor. Bizler adil bir seçim olmasını dilerken ileride olacakların vebalini düşünmemizi temenni ediyoruz. Yarınlar hakkımızda Hayırlı olsun, Allah gafletten  muhafaza eylesin, inşallah, âmin.!

Abdullah Gözaydın

Abdullah Gözaydın, İstanbul - Mart.2016 agozaydin@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ okkesb@turkfreezone.com, https://twitter.com/okkesb  –––– E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net,

Abdullah Gözaydın, İstanbul - Mart.2016 agozaydin@hotmail.com,

 

BAHÇELİ DE HAYIR DEDİ:

https://youtu.be/7O5h2lTMfRA

Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz.!

Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz.! " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP