GIRGIR YAPMAK YASSAH DEDİK.!

Son Sayısında Yayınladığı Bir Karikatürle Kamuoyunda Büyük Tepki Toplayan Gırgır Dergisi, Kapatıldı, Çalışanlar İşten Atıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GIRGIR YAPMAK YASSAH DEDİK.!

Son Sayısında Yayınladığı Bir Karikatürle Kamuoyunda Büyük Tepki Toplayan Gırgır Dergisi, Kapatıldı, Çalışanlar İşten Atıldı.

 

MİZAH DERGİSİ 'GIRGIR' KAPATILDI

Yayıncı şirketin avukatı, "Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Basında çıkan habere göre, son sayısında yayınladığı bir karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan Gırgır Dergisi, yayıncı şirket tarafından bugünden itibaren kapatıldı.

Türkiye’nin en çok satan mizah dergilerinden biri olan Gırgır, artık satılmayacak. Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklama şöyle: ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir.

 

Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. ‘

© CNN Türk

 

GırGır isimli mizah dergisinde Hazreti Musa ile ilgili yayımlanan karikatür sosyal medyada yoğun tepki ile karşılaştı. Tepkiler üzerine derginin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda özür…

 

Haftalık olarak yayımlanan ve Sözcü gazetesi ile birlikte dağıtılan Gırgır mizah dergisinin yeni sayısında Hazreti Musa ile ilgili bir karikatür yayımlanmış, karikatürde Hazreti Musa'ya ve İslam'a hakaret edildiğini düşünen bir çok kişi sosyal medyadan dergiye tepki göstermişti.

Tepki gösterenler arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın da vardı.

Tepkiler üzerine derginin twitter hesabından "Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilmeyen bu 'berbat' karikatür nedeniyle incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz" mesajı paylaşıldı. 

#GırgırDergisiKapatılsın etiketi ile paylaşılan mesajlarda zaman Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek dergiyi tehdit eden mesajlar da yer aldı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • CAHİT ARF ve YAPAY ZEKÂ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP