DEVLET HASTANELERİNDEN ŞEHİR HASTANELERİNE

Sağlıkçılar Yeni Hastanenin Faaliyete Girmesinin Ardından Mevcut Hastanelerin Kapatılacak Olmasına Tepki Göstererek Şehir Hastanesi’nin Kamu Yararına Olmadığını Belirttiler.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DEVLET HASTANELERİNDEN ŞEHİR HASTANELERİNE

Sağlıkçılar Yeni Hastanenin Faaliyete Girmesinin Ardından Mevcut Hastanelerin Kapatılacak Olmasına Tepki Göstererek Şehir Hastanesi’nin Kamu Yararına Olmadığını Belirttiler. 

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımı ile açılışı yapılacak Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili halka gerçekleri anlatmak için basın açıklaması yapmak isteyen sağlık emekçileri, Mersin Valiliği’nden izin bekliyor.

Türkiye’de kamu-özel sektör işbirliği ile ilk kez Mersin’de kurulmak üzere 2014’te temeli atılan Mersin Şehir Hastanesi, Cuma günü açılacak. Ancak hastanenin temel atma töreninde olduğu gibi açılışı öncesinde de sağlık emekçileri, şehir hastaneleri ile ilgili gerçekleri anlatmak için harekete geçti.

GERÇEKLERİ ANLATMAK İÇİN İZİN BEKLENİYOR

Mersin’de sağlıkçılar yapımı süren yeni hastanenin maliyet ve ulaşım açısından kamuya çok büyük zararlar vereceğini savunarak, hükümeti eleştirdi. Sağlıkçılar yeni hastanenin faaliyete girmesinin ardından mevcut hastanelerin kapatılacak olmasına da da tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz günlerde bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de yapımı süren Türkiye’nin ilk ve en büyük şehir hastanesinin Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başında açılacağını duyurdu. 
Ancak sağlıkçılar hastane ile ilgili çekinceli olduklarını söyledi. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Şehir Hastanesi’nin kamu yararına olmadığını söyledi. 

“DEVLET KENDİ ARAZİSİNE KİRA ÖDEYECEK”
Devletin 25 yıl boyunca kendi arazisi üzerine özel şirket tarafından yaptırılan şehir hastanesi için kira ödeyeceğini belirten Dr. Ful Uğurhan, hastanenin yapımı ile birlikte yüklenici şirkete sonsuz kazançlar sağlandığını iddia etti. Başkan Uğurhan, “Yapım işini gerçekleştirecek firma lehine bedelsiz, bağımsız ve sürekli üst tesis kurma hakkını tanıyan bir anlaşma yapılmış. Bu üst hak dediğimiz şey ise sabit yatırım dönemi hariç 25 yıl. Yani 25 yıl boyunca istediği tesisi yapabilecek ve oradan da gelir elde etmeye devam edecek. Firma hastanenin etrafına kuracağı otoparktan, alışveriş merkezinden ya da ticari işletmelerden de para kazanacak” dedi.

“FİRMAYA DOLULUK SÖZÜ”
Öte yandan sözleşme gereği hastaneye yüzde 70 doluluk garantisi verildiğini de belirten Dr. Ful Uğurhan, “Yani ‘sen bunu yap biz hastaneyi doldururuz’ diyorlar. Şuan bile hastanelerimiz doluluk oranı yüzde 64 iken siz yüzde 70 gibi bir doluluk oranı garanti ediyorsunuz. Bu doluluk oranını sağlamak için doğal olarak Mersin Devlet Hastanesini yine Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesini kapatıp hastaları oraya taşıyacaksınız” diye konuştu. 

“KANADA VE İNGİLTERE VAZGEÇTİ”
Kanada ve İngiltere gibi ülkelerin kamu-özel girişiminden çok büyük zararlara uğradığını belirten Uğurhan, dünyada birçok ülkenin kamu-özel girişiminin verdiği zarardan dönme yolunda olduğunu vurguladı. 
Türkiye’nin ise birçok ülkenin vazgeçtiği uygulamaları hayata geçirmeye çalıştığını dile getiren Uğurhan, “Bu uygulama hem çok pahal hem sağlık adına efektif değil. Yani siz sağlık işletmelerini şehrin bir tarafına gönderiyorsunuz.  Hâlbuki sağlık kolay ulaşılabilir olmalı. En iyi hizmet kişinin kendisine en yakınında alacağı hizmettir. Hem hastaların hizmet alacağı yeri mesafe olarak uzaklaştırıyorsunuz hem de içindeki personeli hak kaybına uğratıyorsunuz. Bunun yanında daha güvencesiz çalışma koşulları gelecek. Bir yandan da bazı firmalara büyük rantlar sağlayacak ortamlar sağlıyorsunuz. Hastanenin görüntüleme sistemini, laboratuar işletmelerini, hastanede verilecek her türlü otelcilik hizmetlerini bu kişilere veriyorsunuz ve bir yandan da kira ödüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMELER GİZLİ TUTULUYOR”
Yasalar kapsamında; yüklenici firmanın finansman kaynağının yüzde 20’sini Türkiye’den, kalan yüzde 80’ini yurt dışından sağlayabilmesine izin verdiğini de anımsatan Uğurhan, “Ancak projeye finansman sağlayan yurt dışı şirketleri, her hangi bir anlaşmazlık yaşanması halinde Türkiye’de görülecek davalarda kendileri zor durumda kalacağı için davaların Türkiye yerine yabancı bir tahkim mahkemesinde görülmesini istiyor ve buna için de Türkiye’de kanun değişikliğine gidiliyor. Yapılan sözleşmeler gizli ve kamu denetiminden uzak. Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) bilgi edindirme yasası çerçevesinde sorduğu sorulara ise bu bir ticari sırdır, özel hayatın gizliliğidir gibi yanıtlar veriliyor” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ŞEY KAZANMAYACAĞIZ”
Mersin’in ekonomik getiri açısından onuncu sırada olmasına rağmen hastane yatak sayısı bakımından 63. sırada yer alması ve nüfusunun 2 milyona dayanmasından kaynaklı yeni, modern bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirten Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ise, “Mersin’in yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğu açıktır. Ancak yeni yapılan kamu hastanesi ihtiyacı karşılayacak mı diye baktığımızda ise 100 yıldır yerinde duran Devlet Hastanesi’nin, uç polikliniklerin, Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılması ile biz sadece 400 yatak kazanacağız. Yani aslında biz hiçbir şey kazanmayacağız” diye belirtti.

“İÇİMİZ RAHAT ETMİYOR” 
Kamu-özel işbirliği ile yapılmasından dolayı özel bir şirkete devletin kaynaklarından kira bedeli ödeneceğinin de altını çizen Başkan Şimşek şunları söyledi: “Bu kira ödemesi 25 yıl boyunca devam edecek. Halbuki devletin 5-6 yıl içinde yapacağı kira ödemesi ile bu şirket yaptığı masrafı çıkartmış olacak. Kalan 20 yıl boyunca da devlet bu şirkete para aktarmaya devam edecek. Biz kamu kaynaklarının bu şekilde sarf edilmesine her vatandaş gibi karşı çıkıyoruz. İçimiz rahat etmiyor”.

“DEVLET HASTANESİ GÖZDEN ÇIKARTILMAMALI”    
Yüzyıldan uzun bir süredir sağlığın merkezi olan ve şehrin kalbi noktasına gelen Devlet Hastanesi’nin bu kadar çabuk gözden çıkartılmasına da razı olmadıklarının altını çizen Şimşek şunları söyledi: “Yeni yapılan hastane çok büyük ama ulaşım açısından çok büyük sıkıntıların olacağı, yoksul halkı rahatlıkla gidemeyeceği, toplu taşıma araçlarının kilometre uzağında kalan bir hastanedir. Sağlıkta esas olan her büyük ilçede bir hastane olması ve insanların sağlığa en hızlı şekilde ulaşması gerekir. Biz ise sağlık birimleri alıp şehrin uzak noktalarına taşıyoruz. Kamu-özel işbirliği yaparak çok büyük paralar aktarıyoruz. Şehirle barışık planlamalar yapılmalı.”

“PERSONEL ALIMINI AKP YAPIYOR”
Şehir Hastanesi’nin faaliyete girmesi ile birlikte kapatılacak olan Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan personelin yeni hastaneye taşınacağını dile getiren SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ise, ihtiyaç olan personel sayının fazla olmasından dolayı yeni alımların başladığını ancak bu alımların AKP tarafından yapıldığını öne sürdü. Şehir Hastanesi’nde kreş açılmamasını da eleştiren Bozkurt, sağlık personelleri için kreş açılması gerektiğini aktardı.

Soner Aydın

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

 


SAĞLIKÇILARA KONUŞMA İZNİ VERİLMİYOR

Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile açılışı yapılacak Mersin Şehir Hastanesi’nin sağlık hizmetlerine etkilerini anlatmak isteyen Mersinli sağlık emekçileri valilikten izin bekliyor.  


Temel atma töreninde; hastanenin ‘Sağlıkta Rantı’ besleyeceğini savunarak tepkilerini basın açıklaması ile dile getiren Mersin Tabip Odası, açılış günü de yapmak istediği basın açıklaması için Mersin Valiliği’ne başvurdu. Başvuruya henüz yanıt verilmezken, Tabip Odası’nın yarın oda binasında bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi ve bu açıklamaya kentteki diğer sağlık meslek örgütlerinin de destek vermesi bekleniyor. 

HASTANE DEĞİL KAZANÇ KAPISI.!
Hastane ile ilgili çekincelerini dile getirmek istediklerini söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, bunun aynı zamanda mesleki sorumlulukları olduğunu söyledi. 
Devletin 25 yıl boyunca kendi arazisi üzerine özel şirket tarafından yaptırılan şehir hastanesi için kira ödeyeceğini anımsatan Dr. Ful Uğurhan, hastanenin yapımı ile birlikte yüklenici şirkete sonsuz kazançlar sağlandığını iddia etti. Başkan Uğurhan, “Yapım işini gerçekleştirecek firma lehine bedelsiz, bağımsız ve sürekli üst tesis kurma hakkı tanıyan bir anlaşma yapıldı. Bu üst hak dediğimiz şey ise sabit yatırım dönemi hariç 25 yıl. Yani söz konusu yüklenici şirket; 25 yıl boyunca istediği tesisi yapabilecek ve oradan da gelir elde etmeye devam edecek. Firma hastanenin etrafına kuracağı otoparktan, alışveriş merkezinden ya da ticari işletmelerden de para kazanacak” dedi.

FİRMALARA DOLULUK SÖZÜ
Öte yandan sözleşme gereği hastaneye yüzde 70 doluluk garantisi verildiğini de anımsatan Dr. Ful Uğurhan, “Yani ‘sen bunu yap biz hastaneyi doldururuz’ diyorlar. Şuan bile hastanelerimizin doluluk oranı yüzde 64 iken, yüzde 70 gibi bir doluluk oranı nasıl garanti ediliyor? Bu doluluk oranını sağlamak için doğal olarak Mersin Devlet Hastanesini yine Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesi kapatılıyor. Ancak bu da sağlığa erişimi zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

“KANADA VE İNGİLTERE VAZGEÇTİ”
Kanada ve İngiltere gibi ülkelerin kamu-özel girişiminden çok büyük zararlara uğradığını ve vazgeçtiğini de hatırlatan Uğurhan, “Bu uygulama hem çok pahalı, hem de sağlık adına efektif değil. Yani siz sağlık işletmelerini şehrin bir tarafına gönderiyorsunuz. Hâlbuki sağlık kolay ulaşılabilir olmalı. En iyi hizmet kişinin kendisine en yakınında alacağı hizmettir. Hem hastaların hizmet alacağı yeri mesafe olarak uzaklaştırıyorsunuz hem de içindeki personeli hak kaybına uğratıyorsunuz. Bunun yanında daha güvencesiz çalışma koşulları gelecek. Bir yandan da bazı firmalara büyük rantlar sağlayacak ortamlar sağlıyorsunuz. Hastanenin görüntüleme sistemini, laboratuar işletmelerini, hastanede verilecek her türlü otelcilik hizmetlerini bu kişilere veriyorsunuz ve bir yandan da kira ödüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Hediye Eroğlu- 31 Ocak 2017

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

 

 

ŞEHİR HASTANELERİ HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile.Açılışa Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı.

Şehir Hastaneleri’nin ilki bugün Mersin’de açılıyor.

Şehir Hastaneleri’nin ilki Mersin’de açıldı.

Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile. Randevulu hastaların 6 Şubat itibari ile tedavi alabilecekleri hastanenin kadrosunu şehirdeki iki hastane karşılıyor.

Kapatılacak olan bu hastanelerin yerine 5 yıldızlı otel konforundaki Şehir Hastanesi hizmet verecek.  Hastanede radyoloji, endoskopi gibi birimlerden mağduriyeti ortadan kaldırmak için birden fazla bulunuyor. Ayrıca 50 yataklı kemoterapi merkezi bulunuyor. 

Yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve Kamu-Özel ortaklığıyla yapılan hastane 25 yıl sonra tamamen kamuya ait olacak. 

ERDOĞAN: AŞIK OLDUĞUM BİR PROJE

Açılışta konuşan Erdoğan projeyi şu sözlerle anlattı; Şehir hastaneleri Türkiye'de yeni bir dönemi işaret ediyor.Aşık olduğum bir projeden bahsediyorum. Belediye Başkanlığı döneminde planladığım bir projeydi.

Sevgili Mersinliler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Her kökenden insanı barındıran Mersin'i birliğimizin, kardeşliğimizin bir simgesi olarak görüyorum. 

Şehir hastaneleri Türkiye'de yeni bir dönemi işaret ediyor.Aşık olduğum bir projeden bahsediyorum. Belediye Başkanlığı döneminde planladığım bir projeydi.

Geçtiğimiz haftalarda Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz hizmete girmişti. Mersin'de açılışı bizzat yapıyorum. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehir başta olmak üzere 2020'de hizmete açmaktır. Bu bir reformdur. 

Bu hastaneye girdiğiniz zaman, Allah'ın izniyle, moderniteyi göreceksiniz, modern bakımı göreceksiniz, burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, 'Devletim bana sahip çıkıyor' diyeceksiniz. O 15-20 önce o günleri hatırlıyorum, ana muhalefeti başındaki zatın SGK'nın başındaki olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Af edersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli. 

2023 yılında tamamı nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye 32 yatak kapasitesine ulaşmış olacağız.  Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz iş. Hastanede 502 adet tek kişilik odalar var. Bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir. Bin 300 yatak var. 51 ameliyathane, 210 yoğun bakım ünitesi var. Şehir hastanemizin Mersin'e ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplamda 1 milyar 100 milyon liralık açılış yapıyoruz bugün. 

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek isteyenler gidip hastaneleri görsünler. İnşallah 2018'de Çukurova Havalimanı'nda açılışını yapacağız. 18 Mart'ta Çanakkale köprüsünün temeli atılacak. Hedef Türkiye'yi dünya ekonomisinin en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak. 

Parlamento 'evet' dedi milletimiz de maşallah 'evet' diyor. 

Son 200 yılımız çalkantılarla, arayışlarla geçti. Bedel ödeyen hep millet oldu. Milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zafer yaşadık, milletin hor görüldüğü dönemlerde hüsrana uğradık. Bize ayrımcılık yakışmaz. Bir olacağız, kardeş olacağız. 

Türkiye siyasetin arkasında durdu, oyunlar bozuldu. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Nisan ayında sandık geliyor. Sandıkta evet demeye hazır mıyız? İnşallah biz bunların detaylarını anlatacağız. 

Seçme ve seçilme yaşı dünyada 56 ülkede 18. Niye Türkiye'de de olmasın. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: 5 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

Binali Yıldırım'ın açıklaması:

Tam bin 300 yataklı herkesin ihtiyacını karşılayacak bir eser. Mersin'e helali hoş olsun. Biliyorsunuz değerli Mersinliler, Mersin'de hastaneler ek binalarda parça parçaydı. Şimdi bütün hizmetler burada 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Mersin, Türkiye'nin gözbebeğidir. AKP iktidarı olarak 16 katrilyon yatırım yaptık.

Karar verildi, millet cumhurbaşkanını seçecek. Hükümetin nasıl oluşacağına da karar verecek. Diyorlar ki rejim değişiyor. Ne rejimi kardeşim siz kafayı değiştirin. Rejimin falan değiştiği yok.

Türkiye hak ettiği yolda ilerleyecek. 

Sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceksiniz, 5 yıllığına cumhurbaşkanının ekibini de seçeceksiniz. Siz seçtikten sonra aradan kafayı uzatıp ben sizin seçtiğinizi istemiyorum olacak mı.?

Hayır diyorsanız Nisan'da evet diyeceksiniz. Türkiye'de rejimi değiştirmeye çalışanlar karşılarında Mersin'i bulur. 

Bu hastanede 5 bin kişiye iş verilecek. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MERSİN'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Hazreti Hızır Camisi'nde kıldı. Mersin Şehir Hastanesi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katılmak üzere Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı için Hazreti Hızır Camisi’ne geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından camiden ayrılışında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

ERDOĞAN’IN 14 YILLIK HAYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastanelerinin kendisinin 14 yıllık hayali olduğunu sık sık dile getiriyor.  Konu ile ilgili yaptığı son açıklamada Başbakan olduğu günden bu yana projeyi hayata geçirmek için çok mücadele ettiğini belirtmişti.

BUGÜN AÇILIYOR

400 milyon euro yatırımla yapılan hastanenin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla yapılacak.

TÜRKİYE DE ARTIK BU ALANDA 

Açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ önemli bilgileri de paylaştı;

“Açılışını yapacağımız hastane aslında yeni dönem hastaneciliğimiz  için herkese ipuçları veriyor. Bir yandan vatandaşın konforunu ve rahatlığını yükseltiyor. Diğer yandan tıbbı işlemler açısından teknolojinin en yüksek seviyede kullanıldığı hastanecilik dönemi. Beraberinde de klinik kalite dediğimiz hastaya verilen hizmetin tıbbi kalitesini de takip edebileceğimiz bir alan. Bu sonuncusu çok zor bir alan ve Türkiye de artık bu alan da boy gösterecek.”

AKDAĞ:  HER HASTAYA TEK ODA DÖNEMİ

Öte yandan Akdağ, toplamda 29 hastanenin yapılacağını duyurdu. Adana ve Yozgat sıradaki iller. Listeye en son eklenen il Ordu oldu. 2020’lere kadar Türkiye’de her yatağı bir kişiye mahsus olan hastaneler dışında hastanemiz kalmayacak.

SAĞLIK TURİZMİ

Bakan Akdağ’ın açıklamasına göre; hastane açılmadan 4 ülkeden yoğun talep var. Özellikle Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinden ilgi büyük. 

ÜCRETSİZ HİZMET

Kamu- Özel ortaklığıyla yapılan hastanede ücretsiz olarak hizmet verilecek. Sadece sembolik olarak bir giriş ücreti alınacak. Bunun da 6 - 7 TL civarında olması bekleniyor. 

SUİT ODA

370 bin metrekare alanda ve 3 bloktan oluşan hastanede 25 VIP-Suit oda bulunuyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ ONLARA EMANET

Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi Mersin Şehir Hastanesi ’nin destek hizmetleri, Bilkent Holding’e bağlı Tepe Servis ve Yönetim A.Ş tarafından verilecek. 

Entegre tesis çözümleri ve tesis yönetiminde sunduğu hizmetler ile fark yaratan Tepe Servis ve Yönetim A.Ş, Mersin Şehir Hastanesi’nde temizlik, güvenlik, hasta yönlendirme, resepsiyon ve yemek hizmetleri başta olmak üzere destek hizmetlerini toplam 1500 çalışanıyla sağlayacak. 

3 Şubat 2017’de resmi açılışı yapılan Mersin Şehir Hastanesi’nin güvenlik ve yemek hizmetleri de Bilkent Holding şirketlerinden Tepe Savunma ve Güvenlik A.Ş. ve  BCC Catering tarafından sunuluyor. Tepe Servis, yardım masası hizmetini de kendi bünyesindeki Tepe Çağrı Merkezi aracılığıyla gerçekleştirecek. 

Hastane güvenliğinde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çeken ve yaklaşık 400’e yakın kurumsal firmaya, 12 bine yakın çalışanıyla hizmet veren Tepe Savunma; Mersin Şehir Hastanesi’ndeki titiz çalışmalarını 250 kişilik bir güvenlik ekibiyle yürütecek. 

Bilkent Holding çatısı altında, 1993 yılından beri “tadında ve zamanında” sloganı ile hizmet sunan BCC Catering, Mersin Şehir Hastanesi’nde 240 kişilik ekibiyle yemek hizmeti verecek. Türkiye’nin en büyük yemek şirketleri arasında yer alan BCC Catering,  ülke çapında günde 100 bin kuverin üzerinde üretim yapıyor.

“ŞEHİR HASTANELERİNDE ADIMIZI LİDERLER ARASINA YAZDIRDIK”

Tepe Servis Genel Müdürü Canan Çakmakcı, Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tepe Servis olarak  sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda  Avrupa’nın da en büyük sağlık kompleksi olan Mersin Şehir Hastanesi’nde  destek hizmetleri yüklenicisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Şehir hastaneleri kamu özel işbirliği projeleri olmaları dolayısıyla çok yüksek standartta hizmet isterleri olan projeler. Hizmetlerin kapsamı da özel bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektiriyor. Türkiye’de bu seviyede hizmet verebilen tamamı yerli çok az firmadan biri olan Tepe Servis, Mersin dahil bu yıl açılışı yapılan üç şehir hastanesinde birden hizmet yüklenicisi olarak bu alanda ismini liderlerin arasına yazdırdı.”

Funda KORKMAZ, www.gazetevatan.com,  03 Şubat 2017

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2017 okkesb61@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP