DOĞU, BATIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLMİŞ.!

İMDD İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut; Yardım Kampanyası İçin Gittiği Gaziantep’ten Döndü.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DOĞU, BATIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLMİŞ.!

İMDD İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut; Yardım Kampanyası İçin Gittiği Gaziantep’ten Döndü.


“Üşüyen Ellerin Kalplerini Isıtma Gidiyoruz” adlı yardım kampanyasının 5’incisi için Gaziantep’e giden İstanbullu muhtarlar, 4 gün boyunca kendi elleriyle yardım dağıttı. Döndüklerinde izlenimlerini paylaşan Başkan Selami Aykut, “Doğu, Batıdan Göründüğü Gibi Değilmiş” dedi.

ÜŞÜYEN ELLERİN KALPLERİNİ ISITMA GİDİYORUZ

Merkezi Bahçelievler’de bulunan Muhtar Selami Aykut Başkanlığındaki İMDD -  İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, Van, Muş, Elazığ ve Adıyaman illerinin ardından bu yıl da Gaziantep’e yardım ulaştırdı.


‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında “Üşüyen Ellerin Kalplerini Isıtma Gidiyoruz” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasının 5’ncüsünü Gaziantep’de gerçekleştiren İMDD yönetimi, yardımları 4 gün boyunca kendi elleriyle dağıtıp, kültürel gezi ve protokol ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra geri döndü.


İMDD BAŞKANI SELAMİ AYKUT, İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI

Halep'ten Gaziantep ilimize gelen Mültecilerimizin ailelerine yaklaşık 5 Bin kişilik giysi ve kırtasiye malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden İMDD Başkanı Selami Aykut, izlenimlerini basın ile paylaştı. 
Doğu bölgesinin insanına övgüler yağdırdı.Önümüzdeki yıllarda da farklı iller ile kampanyayı sürdüreceklerini söyleyen Başkan Aykut, bu projenin bir kültür mozaiği olan İstanbul mahallelerinin muhtarlarına, yönetim ve vatandaşıyla iletişimi noktasında ışık tutacağının da altını çizdi.

ÇOCUKLARA TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİ

Gaziantep'deki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aykut, “Derneğimizin Teşkilat Başkanı Temel Şardan ve Başkan vekili Murat Hakverdi Gaziantepli Genel Muhasibimiz Muhlis OKKIRAN girişimleriyle gerçekleştirilen, Gaziantep Belediyesi bünyesinde yardım hizmetlerini sürdüren Muhtarlıklar şübe Müdürü Murat Aydın ve Sosyal işler sorumlusu gönül terlemez hanım ile Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cesur Kıvançın'da katıldığı dağıtım töreninde; ihtiyaç sahiplerine bir çocuğun ihtiyacı olan tüm temel malzemeler olan; Kırtasiye Malzemesi, Gıda, Kıyafet, Ayakkabı, Mont, Atkı, Bere, Çorap, Diş Fırçası Ve Macunu sıfır, ambalajında dağıtıldı” açıklamalarını yaptı.

ONLARI HİÇ TANIMAMIŞIZ
Şimdiye kadar gittiği beş il hakkında izlenimlerini aktaran Başkan Aykut, “Orada kalbi sıcak, misafirperver, insan ilişkileri iyi olan, en ufak bir şeyde mutluluklarını yüzlerinde fark edebileceğiniz insanlar var. Büyüklerimizin bize yıllardır anlattığı Anadolu insanının örneklerini orada görebilirsiniz. Halen geleneklerine, göreneklerine sahip çıkıyorlar. Oradaki millet de tek millet, tek vatan, tek bayrak diyor. Burada kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemek,oraya gidip, görmek gerekiyor. Onları hiç tanımamışız. Doğu, batıdan göründüğü gibi değilmiş” diye konuştu.

KARKAMİŞ SINIR BÖLGESİNE ZİYARET
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulumuz ile Türkiye ve Suriye sınır Bölgesi olan Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'a ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Daha sonra ilçe Emniyet Müdürü Serdar Bulunmaz ve Sınır Karakol ziyarette bulunarak polis ve Askerlerimiz  ile hasbihal etti. Belediye Başkanı,Emniyet Müdürü,Karakol Komutanı ve İMDD Yönetim Kurulu ile
Sınır Kapısına ziyarette Bulunarak orda bulunan güvenlik güçlerimize Vatanımız uğruna vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ettik.

PROJE MUHTARLARA DA IŞIK TUTUYOR
İMDD olarak 81 ilde tek millet, tek bayrak, tek vatan mantığıyla hiçbir ayrım yapmadan kardeşlik köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Aykut, “Gittiğimiz yerlerde dağıtımların dışında kültürel geziler yapıyor, ziyaretler gerçekleştiriyor ve vatandaşlarla temas kuruyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimize üzülmekle beraber, biz oradaki insanları tanıyoruz. Böylece muhtarlar olarak buraya geldiğimizde mahallemizdeki farklı memleketten insanları kolaylıkla anlayabiliyor, yardımcı olabiliyor ve onlara daha iyi hizmet verebiliyoruz. Yani bu proje, oradaki ihtiyaç sahiplerine bir nebze destek olmanın ötesinde İstanbul’daki insanımıza da olumlu bir yansıma yapıyor. Bu proje muhtarlarımıza, insanlarla iletişim ve hizmet noktasında ışık tutuyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER KONUDA MUHTARLARA İHTİYACI VAR.!

İMDD İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut;

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin her konuda, her meselede muhtarlara ihtiyacı olduğunu, ekonominin büyümesinde, uluslararası politikaların şekillenmesinde, huzurun, güvenliğin daha da artmasında, demokrasinin standartlarının daha da yükselmesinde muhtarların gayretine ihtiyacı bulunduğunu aktararak, “Milletimizin tercihiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız olarak, Türkiye’nin sorunlarının çözümünde her birinizin inisiyatif alması, öncülük yapması, milletimize rehberlik etmesi hem son derece önemlidir, hem de son derece değerlidir” diye konuştu.

Bizler de Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmesini görev kabul ederek, imkanlarımız çerçevesinde yapabildiğimiz ölçüde halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışarak, onlara kucak açarak, yardım götürerek, sevgi ve saygılarını kazanarak, bizlere olan  güvenlerini artıracak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.! Dedi.



HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Öncelikle bir ailem, dostlarım olan yönetim kurulu üyelerime, özverili çalışmalarından, birlikte böyle güzel işlere imza atmaktan dolayı teşekkür ediyorum” diyen Başkan Aykut, “Kampanyaya destek veren hayırseverlerimize, Gazete365 başta olmak üzere yerel, ulusal medyamıza,  Gaziantep Belediyesi ve tüm Gaziantep protokolüne, en ufak bir katkısı olan tüm güzel insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir sonraki kampanya için gideceğimiz ilimizi de en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 Okkesb61@Gmail.Com,

Http://www.Medyagunebakis.Com / -Okkesb@Turkfreezone.Com,

Https://Twitter.Com/Okkesb E.Mail: Okkesb@Telmar.Net,

Https://www.Facebook.Com/Okkes.Bolukbasi,- Okkesb@Gmail.Com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 Okkesb61@Gmail.Com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP