TGC'nin MEHMET TÜRKER BAŞSAĞLIĞI

TGC Mehmet Türker İçin Başsağlığı Mesajı Yayınladı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TGC'nin MEHMET TÜRKER BAŞSAĞLIĞI

TGC Mehmet Türker İçin Başsağlığı Mesajı Yayınladı..

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 28 Ocak 2017 Cumartesi günü vefat eden Mehmet Türker için yayınladığı mesajda, “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden Mehmet Türker’i hiç unutmayacağız” denildi. Türker’in cenazesi 30 Ocak Pazartesi günü, Teşvikiye Camisi’ndeki öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi usta gazeteci Mehmet Türker, 28 Ocak 2017 Cumartesi günü uzun süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Mehmet Türker için baş sağlığı açıklaması yaptı.

Açıklamada “Üyemiz usta gazeteci-yazar Mehmet Türker’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren değerli meslektaşımız Türker’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.

Mehmet Türker’i hiç unutmayacağız” denildi. Türker’in cenazesi 30 Ocak Pazartesi günü, Teşvikiye Camisi’ndeki öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

MEHMET TÜRKER.?

Mehmet Türker, gazeteciliğe 1962 yılında Gece Postası Gazetesi'nde başladı ve sırasıyla Yeni İstanbul, Yeni Gazete gazetelerinde çeşitli sahalarda muhabir olarak görev yaptı.

Hürriyet, Meydan, Gözcü gazetelerinde yönetici olarak çalıştı. Hürriyet Gazetesi'nde kısa bir muhabirlik döneminden sonra gazetenin 20 yıl boyunca İstihbarat Şefliği ve Haberler Müdürlüğünü yaptı. SÖZCÜ Gazetesi'nin kuruluşunda yer aldı.

Köşe yazarlığına başladığı Meydan Gazetesi ve Gözcü Gazetesi'nde aynı zamanda Yayın Koordinatörlüğü, Haberler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1963 yılında ABD'li Prof. Charles Hulten'in Direktörlüğünü yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Gazetecilik Semineri Sertifika programını tamamlayarak, Burhan Felek ve Prof. Hulten imzalı “Başarı Sertifikası” aldı;

 

1968 yılında işçi sendikaları başarı ödülüne, 1971 ve 1976 yıllarında haber ve seri röportaj dallarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin başarı ödülüne layık görüldü.

1985 yılında ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Gazetecisi” seçilerek Onur Belgesi ve Onur Madalyası sahibi oldu.

Mehmet Türker, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin “2015 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne” lâyık görüldü. Kasım 2016’da “Yazık ettiler güzelim ülkeye” isimli ilk kitabını yayınladı. Mehmet Türker Sözcü gazetesi yazarıydı.

Sibel Güneş

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP