GAZETECİLERİN SORUNU “ÇALIŞAMAMAK”

TGC-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ve TGS-Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler Cemiyeti Salonunda “Çalışamayan Gazeteciler Günü” Başlıklı Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GAZETECİLERİN SORUNU “ÇALIŞAMAMAK”


TGC-TGS Çalışan Gazeteciler Günü’nde Toplantı Düzenledi: 
Türkiye’nin En Yaygın Meslek Örgütü TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ve TGS - Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler Salonunda “Çalışamayan Gazeteciler Günü” Başlıklı Bir Basın Toplantısı Düzenledi.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılan basın toplantısında;

TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Genel Sekreteri Sibel Güneş,

TGS - Türkiye Gazeteciler Sendikası, Genel Başkanı Gökhan Durmuş, ÇGD - Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul  Temsilcisi Uğur Güç ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük söz aldı.


GÖKHAN DURMUŞ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GERİYE GİDİYOR
TGS - Türkiye Gazeteciler Sendikası, Genel Başkanı Gökhan Durmuş, konuşmasında gazeteciler arasındaki işsizliğe dikkat çekti: :
“Basın özgürlüğü, her gün daha geriye gidiyor. Cezaevine gazetecilere dolduruluyor. Onlarca gazeteci, hakim karşısına çıkıyor. Yargılanıyorlar.

Son 5 yılda 10 bine yakın gazeteci işsiz kaldı. 2016’nın Haziran ayından itibaren 3 bin gazeteci işsiz kaldı. Gazeteciler çalışmıyorken, özgürlükleri kısıtlanıyorken, böyle bir ortamda 10 Ocakların bayram olarak kutlanmasının bir anlamı kalmadı.

Basın özgürlüğünün tüm kurumlarda hayat bulduğu, gazetecilerin çalışabildiği, meslektaşlarımızın özgür olduğu günler gelirse bizler de 10 Ocak’ı bayram olarak kutlayacağız.

Bu havanın oluşması için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ancak dayanışmayla, arkadaşlarımız özgür kaldığında, meslektaşlarımız çalıştığında 10 Ocaklar bayrama dönüşebilir.”

SİBEL GÜNEŞ:

GAZETECİLER ‘TERÖRİST’ DİYE DAMGALANIYOR
TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazetecilerin asıl sorununun “çalışamamak” olduğuna işaret ederek şu görüşleri paylaştı:
“Gazetecilerin çalışabiliyor olması sendikalaşmayla eşdeğer. Asıl sorun bizim çalıştırılamıyor olmamız. Halkın haber alma hakkı için görevini yapanlar ‘terörist’ olarak damgalanıyor, hedef gösteriliyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Gazetecilerin başına bir şey gelmemesi için ‘ne istenirse onu yazmak’ diye de bir seçenek var. Ama onun adına biz gazetecilik demiyoruz. Türkiye’deki 30 bin gazetecinin üçte biri işsiz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak hazırladığımız rapora göre; 2016 yılında 780 gazetecinin basın kartı iptal edildi, 839 gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle açılan davalarda hakim karşısına çıktı.

189 gazeteci sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. 178 yayın organı kapatıldı. 14 toplumsal olayda ise yayın yasağı kararı verildi.

Uluslararası basın meslek örgütlerine göre dünyada hapiste 348 gazeteci bulunuyor. Türkiye ise cezaevindeki 144 gazeteci ile gazetecilerin tutuklu olduğu ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alıyor. 2016 yılında Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması'nda Türkiye, 2015’e göre iki puan daha kaybederek, 180 ülke arasında 151. sıraya geriledi.

UĞUR GÜÇ:

GAZETECİLERİN İŞ BULMASI İÇİN PROJELER ÜRETECEĞİZ
ÇGD - Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Temsilcisi Uğur Güç, şöyle dedi:
“OHAL'de toplam 178 medya kuruluşu kapatıldı. Bu kuruluşların sadece 9’u için kapatma kararı kaldırıldı. 35 bin civarında gazetecinin çalıştığını düşünürsek; 10 binlere varan gazeteci şu an da işsiz. Hapiste tutulan gazetecilerin birçoğunun halen iddianamesi hazırlanmadı. Biz gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz. İşsizliklerini sonlandırabilmek için projeler yürütmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuştuğu bir ortamda gazetecilik yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

GÖKHAN KÜÇÜK:

GAZETECİLERİN GÖREVLERİNİ YAPMALARI ENGELLENMEMELİ
TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük de konuşmasında şunları dile getirdi:
“TGC olarak yılda 100 gazeteciye hukuksal danışmanlık veriyoruz. Gazetecilerin çalışma koşulları giderek kötüleşiyor. İşsizlik artıyor. Dijital gazeteciliğin gelişmesiyle, akıllı telefonların, sosyal ağların sayesinde içerik üretenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna rağmen enformasyon kalitesi artıyor mu? Bana göre artmıyor. Çünkü enformasyon, gazeteciler tarafından üretilen; kamu yararına yönelik kamusal değeri olan bilgidir. Herhangi bir bilgiyi enformasyona dönüştüren şey gazetecilerin emeğidir. Gazetecilik bir meslektir. Gazetecilerin görevlerini yapmaları engellenmemeli.”

TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,

Genel Sekreteri Sibel Güneş,

 


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

 

 

TEK YOL DEVRİM.!

 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!.

 

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!.

 

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!.

 

Emperyalizme ve Faşizme Geçit Yok.!.

 

ÜLKÜMÜZ; TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!.

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP