ŞİŞLİ MÜLTECİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ AÇILDI

10 Bin Suriyeli’nin Yaşadığı Şişli’de, “Şişli Belediyesi Mülteci Danışma Ve Destek Merkezi” 30 Ekim Çarşamba Günü Açıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİŞLİ MÜLTECİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ AÇILDI


10 Bin Suriyeli’nin Yaşadığı Şişli’de, “Şişli Belediyesi Mülteci Danışma Ve Destek Merkezi” 30 Ekim Çarşamba Günü Açıldı.



Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirilmek, gündelik hayatta karşılaştıkları sorunların çözümünde destek olmak ve kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Mülteci Danışma ve Destek Merkezi, Göçmen Dayanışma Merkezi ve Fransız hükümetinin de desteğiyle Şişli’de açıldı.

Merkezin açılışına İstanbul Vali Yardımcısı ve Şişli Kaymakam Vekili Niyazi Can, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Japonya Başkonsolosu Norio Ehara, Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, Göçmen Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Ödemiş, France Expertise Suriye Program Koordinatörü Selma Masic, Hollanda ve Amerika başkonsolosluğu temsilcileri ile birçok konuk katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu ve göç idaresi verilerine göre bu rakamın yüzde 9’unun kamplarda geri kalanının ise kendi olanaklarıyla kentlerde yaşadığını belirten Göçmen Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Ödemiş, “Türkiye içinde Suriyelilerin nüfus dağılımına baktığımızda Şanlıurfa’dan sonra en kalabalık nüfusun İstanbul’da olduğu görülmekte. Bu açıdan Göçmen Dayanışma Derneği olarak birlikte yaşam olanaklarını geliştirmek ve sürdürmek noktasında sivil toplum ile yerel yönetim arasındaki işbirliğin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Şişli’nin Türkiye’nin ender çok kültürlü kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, şunları söyledi: “Şişli’de yaklaşık 10 bin Suriyeli ’ye ev sahipliği yapıyoruz. Bu alanda çalışan STK’lar ile yakın işbirliği içindeyiz. Bu merkezde, Şişli’ye gelen göçmenlerin eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak hayat standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ise, “Şişli Belediyesi’nin göstermiş olduğu bu cömertlik Türkiye’nin 3 milyon mülteciyi ağırlamak için gösterdiği önemli çabalarla aynı doğrultudadır. İstanbul’da yapılanlar çok önemli. Ayrıca Suriye’de ve özellikle de Halep’de sivillerin yaşadığı faciayı unutmadığımızı da belirtmek isterim” dedi.

Mültecilerin ücretsiz yararlanacağı merkezde doktor, avukat ve sosyal hizmet uzmanı bulunacak. Mültecilerin sağlık kontrolleri merkezde bulunan doktorlar tarafından yapılabilecek ancak hastalığa yönelik tedaviler için hastaneye yönlendirilecekler. Ayrıca, merkezde mültecilere Türkçe Dil Eğitimi de verilecek. Merkez Suriyeli göçmenlere danışmanlık hizmeti verecek bir referans merkezi statüsünde olacak.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İletişim: 0212 708 81 71

basinsisli@gmail.com 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP