NOOR TAGOURİ, TÜRBANLI MUHABİR.!

Playboy Dergisine Verdiği Röportajla Dikkatleri Üzerine Çeken Türbanlı Muhabir Noor Tagouri

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

NOOR TAGOURİ, TÜRBANLI MUHABİR.!

Playboy Dergisine Verdiği Röportajla Dikkatleri Üzerine Çeken Türbanlı Muhabir Noor Tagouri

Playboy dergisi’nin türban takan bir kadına dergi sayfalarında yer vermesi ilk bakışta çok acayip bir durum gibi gelebilir size.

Ancak derginin Ekim sayısında işlenen “dinden dönme” konusu için Playboy ABD’de yaşayan türbanlı bir gazeteci Noor Tagouri ile yapılan röportaja yer verildi.

Elbette türbanlı bir kadının Playboy gibi bir erkek dergisinde, sadece işiyle ve söyledikleriyle dahi olsa yer alması insanları ikiye böldü, özellikle Müslüman erkekler bu olaya ziyadesiyle sinirlendi.

 

 

Skinny jean pantolonu, deri ceketi, Converse ayakkabılarıyla 22 yaşında bir muhabir Noor Tagouri, hedefini ABD televizyonlarının ilk türbanlı yayın yönetmeni olmak şeklinde belirlemiş kendisi.

 

 

Liseden mezun olmasının ardından Maryland Üniversitesi’nde gazetecilik okuyan Noor Tagouri, ardından CBS Radyo’da ve George Topluluğu Televizyonu’nda part-time olarak çalışmış.

 

 

Şimdilerde Washington’daki ABC 7 haber kanalında haber değeri taşıyan hikayeleri video haber olarak insanlara aktarıyor Noor Tagouri.

 

 

Kanalın haber müdürü koltuğunda otururken çektirdiği ve altına “hayalim” yazdığı fotoğrafıyla sosyal medyada da çok ses getirmiş, İnstagram’da on binlerce takipçisi var kendisinin.

 

 

Müslüman bir kadın olarak yaşadığı tecrübelerin onu daha iyi bir muhabir yaptığına inanıyor, “Dürüst olmak gerekirse, türban takan Müslüman bir kadın olmak insanların güvenini kazanma konusunda bana yardımcı oluyor” diyor röportajında.

 

 

Noor Tagouri, türban takmasının kendisine güç verdiğini düşünüyor ve türbanıyla Playboy gibi bir dergide yer almasının insanların kafasındaki İslam algısının değişmesine yardımcı olacağını söylüyor.

 

 

Ancak işler hiç de Noor Tagouri’un düşündüğü gibi gitmiyor, internet üzerinden çok sayıda nefret ve tehdit içerikli mesajlar alıyor.

 

 

Bunların hiçbirini okumadığını belirten Noor Tagouri, bütün bunları negatif enerji veren ve hastalıklı düşünceler olarak görüyor.

 

 

Özellikle erkeklerin başını çektiği Müslüman toplumun bir kısmı Noor Tagouri’u düşman bölgesine girmekle suçluyor.

 

 

Seks satan bir dergide, her ne şekilde olursa olsun yer almanın, onun satışlarına katkı sağlamanın Allah’ın hoşuna gitmeyeceğini söylüyorlar.

 

 

Playboy’un yayın olarak pornografik olduğunu belirten Müslüman erkekler, bunun İslam’la herhangi bir şekilde bağdaşmasının mümkün olmadığı görüşünde ısrarcı.

 

 

Noor Tagouri ise gerek iş yerinde, gerekse de özel hayatında etrafında hiç böyle insanların bulunmadığını, kendisine destek olan insanlarla çevrili olduğunu söylüyor.

 

 

Türban takıyor olmasının işini yapmada kendisine en ufak bir zorluk çıkarmadığını, olaylara farklı bir gözle bakmasına sebep olmadığını da ekliyor.

 

 

Noor Tagouri’u savunan Müslüman kesim ise, kendisinin orada seks konuşmadığını, açık pozlar vermediğini, sütyen ölçüsünü söylemediğini Müslüman bir kadın olarak düşüncelerini ve yaptığı işi anlattığını belirterek destek oluyor.

 

 

Umuyoruz ki Noor Tagouri günün birinde çok istediği haber müdürü koltuğuna oturur ve kadının sadece kıyafetiyle değerlendirme hastalığına yakalanmış olanlara güzel bir ders verir.

 

 

Washington PostNews

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2016 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2016 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP