ŞİŞLİ’DE IRKÇILIĞA VE AYRIMCILIĞA GEÇİT YOK

Şişli Belediyesi insanların temel hak, özgürlük ve eşitliğini uluslararası arenada savunan Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı ve Gökkuşağı Şehirler Ağı’na üye oldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİŞLİ’DE IRKÇILIĞA VE AYRIMCILIĞA GEÇİT YOK

Ayrımcılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadeleyi ilke edinen Şişli Belediyesi insanların temel hak, özgürlük ve eşitliğini uluslararası arenada savunan Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı ve Gökkuşağı Şehirler Ağı’na üye oldu.

 

UNESCO tarafından hayata geçirilen Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı (ECCAR) ve Hollanda’nın öncülüğünde başlatılan Gökkuşağı Şehirleri Ağı’na dahil olan Şişli Belediyesi güvenliği, eşitliği, otonom yapıyı ve sosyal bütünleşmeyi kendi bölgesi içerisinde ve ötesinde teşvik edecek.

 

EŞİTLİĞİ SAVUNAN ŞİŞLİ BELEDİYESİ ULUSLARARASI ARENADA…

Irkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele konusundaki politikalarını geliştirmek ve deneyim paylaşımında bulunmak isteyen kentler arasında bir ağ kurmayı amaçlayan Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı (ECCAR) 2004 yılında UNESCO tarafından kuruldu. 125’in üzerinde üyeden oluşan ağın içerisinde Helsinki, Barcelona, Oslo, Stockholm, Basel, St. Petersburg gibi kentler yer alıyor.

ECCAR çerçevesinde ağ koalisyonu tarafından tüm üyelerin sorumlu olduğu 10 maddelik bir eylem planı belirlendi. Şişli Belediyesi de “Irkçılığa karşı daha ihtiyatlı olunması”, “Irkçılığın ve ayrımcılığın sorgulanması ve belediye politikalarının izlenmesi”, “Irkçılık ve ayrımcılık mağdurlarına daha fazla destek sağlanması”, “Kent sakinlerinin daha çok bilgilendirilmesi ve daha fazla katılımcılık”, “Kentin, eşit fırsat pratiklerinin aktif bir destekçisi haline gelmesi”, “Kentin, eşit fırsatlar sunan bir işveren ve hizmet sağlayıcı olması”, “Barınmaya adil erişim”, “Eğitim yoluyla ırkçılık ve ayrımcılık ile mücadele”, “Kültürel çeşitliliğin desteklenmesi” ve “Nefret suçları ve çatışma yönetimi” başlıklarından oluşan 10 maddelik eylem planını uygulamakla yükümlü olacak.


Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İletişim: 0 (212) 708 81 71

basinsisli@gmail.com 

 

  

ŞİŞLİ BELEDİYESİ, GÖKKUŞAĞI ŞEHİRLERİ AĞI’NDA

Şişli Belediyesi ECCAR’ın yanı sıra Hollanda’nın öncülüğünde başlatılan Gökkuşağı Şehirleri Ağı’na da üye oldu. Böylece Şişli İslam ülkeleri içindeki Rainbow’a üye olan ilk belediye oldu. Ortak yaşam alanlarındaki saygı, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerini temel alan Gökkuşağı Şehirleri Ağı, LGBTİ vatandaşlarının yaşadıkları şehirlerde hiçbir ayrımcılığa veya şiddete maruz kalmayacakları bir sorumluluğu benimsemekte.

Ağın üyeleri;

  1. Yürütme tarafından aktif bir LGBT politikası geliştirilmesi ve yerel politika konuları içerisinde LGBT bireylerinin yer alması

  2. Gökkuşağı şehirler ağında temsil edilmek üzere belediye tarafından bir veya iki LGBT bireyinin atanması. Bu temsilcilerin şehir ağı içerisinde yapılan yıllık toplantılara katılması ve ağ içerisindeki karşılıklı değişime katkı sağlayarak aktif olması

  3. Yıllık olarak yapılan değişimler ve LGBT bireylerine yönelik yapılan çalışmaları gösteren bir tablo oluşturulması.  Yapılacak olan bu çalışmanın kamuya duyurulması için Gökkuşağı Şehirler Ağı internet sitesinde yayınlanması maddelerini hayata geçirmekle yükümlü.

     

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

imzalog

Ökkeş Bölükbaşı, Temmuz.2016 http://www.medyagunebakis.com/

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP