DARBEDE JOHN KERRY İDDİASI

Aydınlık Gazetesi ABD’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi İle İlişkisine Dair Yeni İddialar Ortaya Attı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DARBEDE JOHN KERRY İDDİASI

Aydınlık Gazetesi ABD’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi İle İlişkisine Dair Yeni İddialar Ortaya Attı.

Aydınlık manşetinde, “Darbe girişiminin olduğu gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Moskova’daydı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşüyordu. Kerry'nin 4 saat boyunca ABD Büyükelçiliği'ne giderek Pentagon ve Beyaz Saray ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi” ifadeleri yer aldı.

15 Temmuz günü Moskova'da olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, darbe girişiminin açığa çıkmasından saatler önce mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmeyi aniden saat 18.45'te yarıda kestiği ortaya çıkmıştı. Kerry'nin 4 saat boyunca ABD Büyükelçiliği'ne giderek Pentagon ve Beyaz Saray ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

KERRY: ERDOĞAN ARTIK GİDİCİ

Aydınlık’ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, darbe girişiminin başladığı sıralarda Kerry, Lavrov ile tekrar buluştu. Kerry, ikinci buluşmada Türkiye’de başlayan darbe girişimiyle ilgili olarak Lavrov’a birebir “mechanism launched” (mekanizma harekete geçti)” sözünü söyledi. Arkasından da ‘Erdoğan’ın artık gidici olduğunu’ ifade etti.

RUS UZMAN: ABD HABERDARDI

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Kerry, ABD’nin darbe girişimiyle bağlantılı olduğunu biliyordu. Türkiye’deki olaylara saatler kala, Kerry Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmesine aniden ara verdi. Saatler 18.45'ti. Anlaşılan kendisine Türkiye’de yakın saatlerde önemli olaylar olacağı konusunda bilgi verildi. Amerikan istihbaratının Türkiye’de güçlü faaliyet gösterdiği belli, Onlar mutlaka haberdardı. ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a haber vermek yerine, darbecilere yardımcı oldu.”

BEYAZ SARAY VE PENTAGON İLE GÖRÜŞMELER

Türkiye'de Cemaat’in darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz günü Moskova'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin programında yaşanan olağandışı durum dikkat çekici bulunmuştu. Rusya resmi haber ajansı TASS, Kerry'nin 15 Temmuz günü saat 10:00'da başlayan toplantıya 18:00 sularında ara verdiğini yazarken konuyla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova “Bugün olağandışı bir görüşme yaşandı. Konu John Kerry olunca her şey yanlış gider. Bu görüşme de istisna olmadı" dedi.

ABD merkezli Washington Post gazetesi de Kerry'nin kameralar önünde beklenenden 10 saat sonra çıktığını yazdı. Kerry'nin ABD Büyükelçiliğine gittiğini duyuran gazete burada 4 saat boyunca Beyaz Saray ve Pentagon'dan yetkililerle konuştuğunu aktardı. ABD yönetimi, toplantıya ara vererek Beyaz Saray ve Pentagon yetkilileri ile konuşmak için ABD büyükleçiliğine geçen Kerry'nin temasları hakkında bilgi vermedi.

FENER PATRİĞİ DARBEDEN HABERDAR MIYDI.?

Darbe gününe dair ilginç başka bir bilgi de Fener Rum Patriği Bartholomeos’la ilgili. Edinilen bilgilere göre Fener Rum Patriği, darbeden 3 saat önce Türkiye’den ayrıldı. Bölge kaynakları, Slovakya’ya gittiğini bildirmesine rağmen kesinlikle Bartholomeos’un bu ülkeye iniş yapmadığını tespit etti. Bazı kaynaklar, Patriğin darbe konusunda önceden bilgi sahibi olduğu ve bölgedeki bir Amerikan üssüne gittiğini ifade ediyor.

Odatv.com, 09.08.2016 13.15

 

Ökkeş Bölükbaşı, Temmuz.2016 www.medyagunebakis.com/

http://www.medyagunebakis.com/haber_detay.asp?id=9032&menuid=66

imzalog

Ökkeş Bölükbaşı, Temmuz.2016 www.medyagunebakis.com/

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP