SİEMENS OPERA YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Siemens Opera Yarışması’nın 18.Si 7 Mayıs Cumartesi The Seed’te Gerçekleşen Ödül Töreni İle Açıklandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SİEMENS OPERA YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Siemens Opera Yarışması’nın 18.Si 7 Mayıs Cumartesi The Seed’te Gerçekleşen Ödül Töreni İle Açıklandı.

Türkiye’nin opera alanındaki ilk ulusal yarışması olan Siemens Opera Yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da operaya gönül veren sanatçılar tarafından büyük ilgi gördü. Yarışmada birinciliğe İlkin Alpay layık görülürken, ikinciliği Gürkan Gider, üçüncülüğü ise Uğur Yılmaz elde etti. Genç soprano Dilara Kaymak ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. Törende ödüllerini alan sanatçılar, etkinlikte davetlilere mini bir performans sergiledi.

Siemens Opera Yarışması’nda dereceye girenler, dünya sahnelerinde yer alma fırsatı yakalayarak, çeşitli ödüllerin de sahibi oldu.

Yarışmanın birincisi Almanya’daki Karlsruhe Operası’nda bir yıllık burs ve Goethe-Institut İstanbul’da 4 aylık Almanca kursu kazanırken, yarışmanın ikincisi Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 aylık burs ve Goethe-Institut İstanbul’da 2 aylık Almanca kursunu almaya hak kazandı.

Üçüncü olarak ödül alan yarışmacı ise Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 haftalık yaz kursuna katılma fırsatını elde etti.

Prof. Yekta Kara’nın başkanlığındaki 18. Siemens Opera Yarışması jüri koltuğunda; Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spuhler ile Münster Operası Genel Müdürü Ulrich Peters, Siemens AG Kültür ve Sponsorluk bölümü Direktörü Stephan Frucht yer aldı.

 Kültürlimited Yorum Yapın



18. Siemens Opera Yarışmasında Dereceye Girenler



Siemens Opera Yarışması 

1.si / İlkin Alpay

1990 yılında Ankara’da doğan İlkin Alpay müzik eğitimine 7 yaşında Kültür Bakanlığı Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu’nda Prof. Dr. Saadettin Ünal ve eşi Sevim Ünal ile başladı.

10 yaşından itibaren Ankara Devlet Opera Balesi’nde sahnelenen TurandotIl Pagliacci,Cavalleria Rusticana, La Boheme, FındıkkıranFlorinda gibi opera, bale ve çocuk müzikallerinde rol aldı. 2001’de Fazıl Say’ın  Nâzım  oratoryosunun prömiyerinde ve CD kaydında çocuk solist olarak görev aldı. 2007’de Ankara Devlet Opera ve Balesi solisti Oylun Erdayı ile şan çalışmalarına başladı.

2008’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Anasanat Dalı’nı ve aynı üniversitenin İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü kapsamlı burslu olarak kazandı.

2010 yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile birlikte Mozart Akşamı konserinde solist olarak görev aldı. Şubat 2013’te Bilkent Senfoni Orkestrası’nın, İhsan Doğramacı anısına, Ahmet Adnan Saygun’un Bir Orman Masalı eserini seslendirdiği konserde soprano solo olarak rol aldı.

Mayıs 2013’te Türk-Japon Vakfı’nın açılış yıldönümü konserine solist olarak katıldı.

Aynı tarihte Donizetti’nin Rita operasında Rita karakterini canlandıran İlkin Alpay, Nisan 2014’te Ensemble Nodus’un konserine misafir sanatçı olarak katıldı ve Arjantinli avantgarde besteci M. Kagel’in Tango Alemán eserinin Türkiye’deki ilk seslendirilişini vokal solo rolüyle gerçekleştirdi. Daha sonra Soprano Pervin Çakar’ın ustalık sınıfına aktif olarak katıldı.

2008-2014 yılları arasında Elena Hristova Puşkova şefliğindeki Bilkent Gençlik Korosu’nda korist olan İlkin Alpay, 2014 Haziran ayında lisans eğitimini onur derecesiyle tamamladı ve Bilkent Senfoni Orkestrası ve Bilkent Üniversitesi MSSF Tiyatro Bölümü’nün ortak projesi olan “We Are All Young” konseri için solist olarak seçildi.

Mayıs 2015’te, Maria karakterini canlandırarak West Side Story müzikalinin ünlü Balcony Scene düetini seslendirdi. Şubat 2016’da İzmir’de düzenlenen 9.Ulusal Genç Solist Yarışması, Üniversite kategorisinde finale kaldı. Eylül 2014’ten beri Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Dr. Mustafa Yurdakul ve Dr. Gülüm Sürmen Ötenel ile yüksek lisans eğitimini sürdüren İlkin Alpay, şan çalışmalarına Oylun Erdayı ile devam ediyor. Ayrıca üç yıldır Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Eğitimi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak koro ve solfej öğretmenliği yapıyor.

Siemens Opera Yarışması 

2.si / Gürkan Gider

Gürkan Gider 1993 yılında Ankara'da doğdu. 2008 yılında Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'nin sınavını kazandı ve bu süre içerisinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Gençlik Korolarında görev aldı. TV ve Radyo programları da gerçekleştiren Gürkan Gider, Lise son sınıfta, hocalarının yönlendirmesiyle, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Opera Anasanat bölümünü kazandı. Opera Anasanat dalının sahnelediği, J. Strauss'un Die Fledermaus adlı eserinde rol alan Gürkan Gider Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretimine devam ediyor. Çalışmalarını Öğretim Görevlisi Şenol Talınlı ile sürdürüyor.

Siemens Opera Yarışması

3.sü / Uğur Yılmaz

1987 yılında İzmir’de doğan Uğur Yılmaz, 1996 yılında TRT Çocuk Korosu’na 1.lik ile alındı. Aynı zamanda tiyatro eğitimine de başlayan Yılmaz, 2005-2008 yılları arasında TOBAV( Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanlar Vakfı ) Gençlik Korosu ve İzmir Sanat Çok Sesli Korosu ile çalışmalarına devam etti. 1999-2008 yılları arasında çok sayıda koro konserleri vermesinin yanı sıra Şef İbrahim Yazıcı, Şef İsmail Bilen, Şef Ali Hoca, Şef Nural Altar ile müzik çalışmalarına devam etti. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera bölümünü kazandı ve Prof. Güzin Gürel’in öğrencisi oldu. 2011 yılında Uluslararası İzmir Genç Solistler Şan Yarışması’nda yarı finale kaldı.

2012-2013 yılları arasında ( SHMF ) Schleswing-Holstein Müzik Festivali’ne seçilerek, Almanya turnesi ile Türkiye’yi temsil etti. 2013 yılında Yapı Kredi Bankası Çağrı Merkezi bünyesinde çok sesli koro kurup konserler vererek ödül aldı. Aynı yıl İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli kadro alarak Sinan Süleymaniye’de adlı oyunda oynadı ve aynı zamanda aynı oyunun koro şefliğini yaptı. İstanbul Devlet Operası Süreyya Sahnesi’nde Le Nozze Di Figaro ( Figaro’nun Düğünü ) adlı operada Figaro karakterini canlandırdı. 2014 yılında Doğuş Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nu kurdu ve bu koro ile birçok konser vererek ödül aldı.

2015 yılında da 17. Siemens Opera Yarışmasına katılan Uğur Yılmaz yarı finale kaldı.

Aynı yıl Sedat Gürel & Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı bünyesinde Gioacchino Rossini: Il signor Bruschino operasın da Gaudenzio karakterini canlandırdı. 2016 yılında 9. Ulusal Genç Solistler Şan Yarışması’nda birincilik aldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde Otto NicolaiDie lustigen Wiber von Winston operasın da Falstaff karakterini canlandırdı.

2009 yılından bu yana Prof. Güzin Gürel ile ses sağlığı, ses foniatrisi üzerine eğitim alan Uğur Yılmaz şan çalışmalarına devam ediyor. 

Siemens Opera Yarışması

Mansiyon Ödülü / Dilara Kaymak

Dilara Kaymak müzik hayatına 10 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda korno ile başladı. Lisans dönemine geçerken müzik hayatına opera sanatçısı olarak devam etmeye karar veren Kaymak, Opera eğitimine 2014 yılında Mersin Üniversitesi’nde Çiğdem Aladağ ile başladı. İlk sahne tecrübesini Mersin Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu W.A.Mozart 'ın Bastien und Bastienne operasındaki Bastienne rolü ile deneyimledi.

2015 yılında İzmir Ulusal Genç Solistler yarışmasının öğrenci kategorisinde 3.lük ödülünü alan Dilara Kaymak aynı yıl Ulf Bastlein'ın önderliğinde gerçekleşen Husum Lied Festivalive masterclassında yer aldı. 2016 yılında Mersin Üniversitesi’nde gerçekleşen Şebnem Ünal ve Silvano Zabeo masterclassına da katıldı. Dilara Kaymak eğitim hayatına Çiğdem Aladağ ile devam ediyor.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2016 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2016okkesb61@gmail.com,

HABER

18. SİEMENS OPERA YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI

Türkiye’nin opera alanındaki ilk ulusal yarışması olma niteliğini taşıyan ve bu yıl 18. kez gerçekleştirilen Siemens Opera Yarışması kazananları belli oldu.

Prof. Yekta Kara’nın başkanlığında, Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spuhler, Münster Operası Genel Müdürü Ulrich Peters, Siemens AG Kültür ve Sponsorluk Bölümü Direktörü Stephan Frucht’tan oluşan jüri, bu yıl birinciliğe İlkin Alpay’ı layık gördü. Yarışmada ikinciliği Gürkan Gider, üçüncülüğü ise Uğur Yılmaz elde etti. Genç soprano Dilara Kaymak da mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Siemens Opera Yarışması’nda dereceye giren isimler çeşitli ödüllerin yanı sıra uluslar arası sahnelerde  yer alma fırsatı yakalayacak. Yarışmanın birincisi Almanya’daki Karlsruhe Operası’nda bir yıllık burs ve Goethe-Institut İstanbulda 4 aylık Almanca kursu kazanırken, yarışmanın ikincisi Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisinde 6 aylık burs ve Goethe-Institut İstanbul’da 2 aylık Almanca kursunu almaya hak kazandı. Üçüncü olarak ödül alan yarışmacı ise Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 haftalık yaz kursuna katılma fırsatı elde etti.

 

Diğer Haberler

  • ANTALYA’DAN TOM JONES GEÇTİ
  • ŞEVVAL SAM'IN SİNGLE MÜJDESİ
  • MANSUR RAHBARİ, ZENOBİA MÜZİKALİ
  • BÜLENT SERTTAŞ’IN MELEKLERİ...
  • AŞKIN BEYAZ HALİ, AŞK BEYAZI'INDA
  • TAŞ PLAK SEVDİĞİ MÜZİĞİ ÇALAR.!
  • MURAT BOZ BAYRAM ÖNCESİ İSTANBUL'DA
  • GÖKSEL'DEN AÇIKHAVADA MÜZİK ZİYAFETİ
  • EMRE AYDIN BURALAR YALAN DEDİ
  • ARABESK.! KÜLTÜREL GECİKME...
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP