WATERGARDEN 29 TEMMUZ’DA

İstanbul Watergarden İstanbul, Ekonomiye Yıllık 300 Milyon Dolarlık Katkı Hedefiyle 29 Temmuz’da Kapılarını Açıyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

WATERGARDEN 29 TEMMUZ’DA

İstanbul Watergarden İstanbul, Ekonomiye Yıllık 300 Milyon Dolarlık Katkı Hedefiyle 29 Temmuz’da Kapılarını Açıyor

Dünyanın en büyük gastronomi ve eğlence merkezi Watergarden İstanbul, 29 Temmuz’da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Proje, açılış öncesi iş ve siyaset dünyasının katıldığı özel bir davete ev sahipliği yaptı.

Ziylan Grup Yönetim Başkanı Mehmet Ziylan, davet öncesi düzenlenen basın toplantısında, “Yılda 15 milyon ziyaretçi hedefindeki Watergarden İstanbul’un, Türk ekonomisine yıllık 300 milyon dolar katkıda bulunacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Ziylan Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen  Watergarden İstanbul, 29 Temmuz’da gerçekleşecek açılışı öncesinde önemli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 

Ziylan Grup Yönetim Başkanı Mehmet Ziylan’ın ev sahipliğinde önceki gün düzenlenen özel bir davette iş ve siyaset dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

Davette; su, müzik, ateş, lazer, ışık gösterileri ile Türkiye’de bir ilk olan gösteri havuzunun, ilk gece gösterisi de gerçekleştirildi. Watergarden İstanbul’a ismini de veren, 5 bin metrekare büyüklüğündeki havuzun; su, ışık, müzik, alev, multimedya özelliklerine sahip gösteri davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

İSTANBUL’UN DOKUSUNA UYACAK BİR YAŞAM ALANI

 

Davet öncesinde Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan bir basın toplantısı düzenledi. Watergarden’la; İstanbul sosyalleşme hayatına, yeni ve farklı bir soluk getirecek, içinde pek çok ilki barındıran farklı ve özel bir yaşam merkezi hayata geçirdiklerini söyleyen Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, “Watergarden; sadece Ataşehir ve Anadolu yakasının değil, tüm İstanbul’daki mevcut merkezlerden net bir şekilde farklılaşacak bir ‘gastronomi ve eğlence merkezi’ olacak” dedi. 

Ziylan, “Ataşehir’de var olan yapıların yanında, bölgeye ve İstanbul’a değer katacak bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Hedefimiz; yeşiliyle, su dokusuyla, gösteri havuzu ve şehir parkıyla birlikte, farklı, nostaljik ve özgün yiyecek-içecek mekanlarıyla, İstanbul’un dokusuna uygun bir yaşam alanını başta İstanbullular olmak üzere, yerli yabancı turistin hizmetine sunmak” diye konuştu.

TÜRK EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, “Fark yaratan bir gastronomi ve eğlence merkezi olarak yerli ve özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye algısına katkı sağlayacak. Gastronomi zenginliğimizle eğlenceyi buluşturarak yerli ve yabancı turist için de bir çekim merkezi olacağız. Yıllık ziyaretçi hedefimiz 15 milyon.

Açılıştan itibaren, Watergarden 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 5 bin metrekarelik etkinlik alanımızla İstanbul’a, önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak yepyeni bir merkez kazandırmış olacağız.

Ekonomiye rakamsal katkısından baktığımızda ise kira ve ekonomide para akışı açısından yıllık 300 milyon dolar katkı sağlayacağını öngörüyoruz” diyerek Watergarden’ın hedeflerini anlattı.

Watergarden’ın Konumlandığı Lokasyonun Önemine De Dikkati Çeken Ziylan;

“Ataşehir, İstanbul’un modern kent vizyonunu ortaya koyan simge bir ilçe durumunda. Son yıllarda bölgenin sosyo-kültürel ve demografik yapısı önemli oranda değişti. Ataşehir’in 5 kilometrelik birinci çekim alanında yaklaşık 1,5 milyon kişi, 10 kilometrelik çekim alanında ise 2,5 milyon kişi yaşıyor.

Ataşehir'de Sosyo-Kültürel Ve Demografik Yapı

Ataşehir, günün her bölümünde çalışan, oturan ve günlük işi için gelen kesimle çok yüksek sirkülasyona sahip. Bölgenin bir başka önemi ise; Finans Merkezi ile bölgenin sosyo-kültürel ve demografik yapısının ciddi ölçüde değişeceği. Sadece Finans Merkezi’nde 30 bin kişilik yeni istihdam oluşacak. Böylece Ataşehir’de değişen ve dönüşen kent dokusundan yola çıkarak Anadolu yakasında İstanbul’un kalbinin attığı özel bir alan yaratıyoruz.

Ayrıca çok yakında hizmete girecek Ümraniye, Ataşehir, Göztepe raylı sistem hattı, Marmaray ve diğer metro hatlarıyla entegre olacak bölge ulaşım kolaylığıyla da önem kazanıyor” şeklinde konuştu.

Watergarden İstanbul’a adını veren ve Türkiye’de bir ilk olan gösteri havuzunun önemine de değinen Mehmet Ziylan, “5 bin metrekarelik Watergarden gösteri havuzu; aynı anda su, müzik, ateş, lazer, ışık ve multimedya fonksiyonları ile büyüleyici gösterilere imza atacak” diye konuştu.

DOLULUK ORANI YÜZDE 70

Watergarden İstanbul’un doluluk oranının şu an yüzde 70 olduğunu vurgulayan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, kompleks bünyesindeki markalar hakkında da bilgi vererek sözlerine şöyle devam etti: “Watergarden’da Nostalji Sokağı, Taze Pazar, restoranlar, cafe ve bistrolar, food court, sinema, tiyatro, kültür ve eğlence alanlarının her birinde farklı konsept ve markalar olacak.

Kaşıbeyaz, Huqqa, Günaydın, Sütiş, Simit Sarayı gibi Türkiye’nin önde gelen yeme-içme markaları da Watergarden çatısı altında olacak.  Burada isim veremiyoruz ancak Türkiye’de ilk kez yer alacak markalar ile de görüşmelerimiz var. Watergarden’da Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların olacağı gibi, Uzakdoğu, İtalyan, Güney Afrika gibi dünya mutfağından da restoranlar yer alacak.

WATERGARDEN İSTANBUL HAKKINDA

Eşsiz Gösteri Havuzu

Watergarden İstanbul’un kalbi konumundaki, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu gösteri havuzu, Avrupa’da bir yaşam merkezi içinde yer alan “en büyük ve en gelişmiş” gösteri havuzu niteliğini taşıyor. Watergarden İstanbul’da gösteri havuzuyla; su, müzik, ateş, lazer, ışık ve eşsiz koreografi eşliğinde etkileyici şovlar ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Watergarden gösteri havuzu yapımını Almanya’dan OASE firması üstlendi. Gösteri havuzunun kreatif çalışmalarıyla ilgili de Almanya, Singapur ve İngiltere’den önemli firmalar çalışmalarını sürdürüyor.

15 Bin Metrekarelik Şehir Parkı

Watergarden İstanbul’da ayrıca içinde ip parkuru, macera parkı, skate park, çocuk parkı da bulunan, çok çeşitli bitkinin ve ağaçların yer aldığı, 15 bin metrekarelik Şehir Parkı kuruluyor. Yemyeşil bir alan olarak konumlanan ve açık alanların yarısını kaplayacak olan park; bitki çeşitliliğiyle bölgenin oksijen deposu da olmaya aday.

Gastronomi Merkezi

Gastronomi ve eğlence merkezi olarak konumlanan Watergarden İstanbul’da; Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetler, Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların İstanbul’daki ilk adresleri, Anadolu ilk defa yer alacak markalar, en sevilen markaların en özel lezzet noktaları yer alacak. Her biri muhteşem şov havuzunun etrafında konumlandırılmış restoranlar, bistrolar, cafeler ve food court’ta; suyun ferahlığı ve şovların görkemiyle her yemek eşsiz bir ziyafete dönüşecek.

Nostalji Sokağı

En az 50 yıllık geçmişi olan lezzetlerin bulunacağı Nostalji Sokağı’nda, bugün hala büyük bir keyifle tüketilen her bölgeden yiyecek ve içeceklerin yer aldığı markalar da yer alacak. Tadı hep damağımızdaki yöresel tatlar, saklı mutfakları ile Türk yemek kültürü Nostalji Sokağı’nda yaşayacak.

Organik Pazar

Dünyada sağlıklı yaşam trend’inin hızla artması, doğal ürünlere gösterilen talebin çoğalmasından yola çıkarak planlanan Organik Pazar da, haftanın yedi günü açık kalacak. Taptaze, yöresel lezzetlerin yer aldığı Organik Pazar; domatesin tadını, salatalığın gerçek kokusunu unutanlar için yepyeni bir adres olacak.

Eğlencenin Yeni Adresi

Ataşehir’de konumlanacak Watergarden İstanbul’da; ayrıca 10 salonlu sinema kompleksi, yerli ve yabancı sanatçıların, grupların, orkestraların sahne alacağı ve açık hava sineması olarak da kullanılabilecek 4000 kişilik etkinlik alanı, tiyatro salonu, eğlence kulüpleri, çocuklar ve yetişkinlere hizmet verecek mutfak sanatları okulu, spor merkezi, çocuk oyun alanı, çocuk yuvası yer alıyor.

Eşsiz bir lokasyon: Ataşehir

İstanbul’un en modern ve yüksek nüfuslu semti Ataşehir’de, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin yanında yer alan Watergarden İstanbul milyonlarca İstanbulluya, yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir deneyim sunacak.

Watergarden İstanbul; birincil kapsama alanında 1 milyon, ikincil kapsama alanında 2 milyonu aşkın İstanbullu’nun çekim alanının merkezinde yer alıyor. Genç nüfusuyla dikkat çeken, orta ve üstü gelir seviyesi olan Ataşehir bölgesinin eğitim seviyesi çoğunlukla üniversite mezunlarından oluşuyor.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP