KOCAELİ'NDE 10 BİN VATANDAŞ KİTAP İÇİN KOŞTU

Türkiye’de ilk kez bir kent, 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında kitap için koştu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KOCAELİ'NDE 10 BİN VATANDAŞ KİTAP İÇİN KOŞTU

Türkiye’de ilk kez bir kent, 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında kitap için koştu.

Kitap hediye edilen vatandaşlar bu anlamlı hediyelerini Hakkari’ye gönderdi

Türkiye’de ilk kez bir kent, kitap için koştu. Binlerce Kocaelilinin katıldığı koşu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlendiği Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Seka Park Bilgilendirme Noktası(K@BİN)önünde toplanan genç, yaşlı, çocuk binlerce insan üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtleriyle 4 km’lik bir koşu gerçekleştirdi.

Koşunun Atletizm Finali’nde yapılan finali ise etkinliğe damga vurdu. Burada koşuyu bitiren vatandaşlara kitap hediye edildi.

Kitaplarını alan vatandaşlar da bu önemli armağanı PTT kargosu aracılığıyla Hakkâri’deki bir ilköğretim okuluna gönderilmek üzere bağışladı. Atletizm Pisti’nde daha sonra profesyonel atletlerin katıldığı yarışlar düzenlendi.

KİTAP FUARI KAPSAMINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza attı. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da “Kitaba Koş” etkinliği düzenlendi. Etkinlik; Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle gerçekleştirildi.

KENT PROTOKOLÜ VATANDAŞLARLA

Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’ndan başlayan koşu iki kategoriden oluştu.

İlk etapta binlerce vatandaşlar 4 kilometrelik halk koşusu için Seka Park’ta bir araya geldi. Koşuya vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile Büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri katıldı.

Koşuya katılan herkese üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler ve Türk bayrakları dağıtıldı.

KOŞU PARKURU

Vatandaşlar koşu kapsamında Salim Dervişoğlu Caddesi’ni takip ederek,  Marinadan sahile girdi.

Sahil boyunu takip eden binler, Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pistine ulaştı. Atletizm Pisti’nde parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ‘’Sayfalara Güven’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz kitap hediye edildi. 

KİTAPLARINI HAKKÂRİ’YE BAĞIŞLADILAR

Kitaplarını alan vatandaşlar ise alanda bulunan PTT kargosuna giderek bu anlamlı hediyelerini Hakkari’deki bir ilköğretim okuluna gönderilmek üzere bağışladı. Vatandaşların bu duyarlılığı Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçti.

BAŞKAN KİTABINI HAKKARİYE BAĞIŞLADI

Koşuya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Atletizm Pisti’nde kendisine hediye edilen kitabını PTT kargosuna giderek Hakkari’ye bağışladı.

TERÖRE, KADINA ŞİDDETE KARŞI KOŞTULAR

Öte yandan koşu kapsamında Atletizm Pisti’nde Fenerbahçe ve Enka gibi takımların katıldığı kitap koşuları düzenlendi. 

Etkinliğin bu bölümünde ‘’Kadına şiddete ve çocuk istismarına son’’ denildi. 100 metre engelli bayanlar yarışında atletler, terör, savaş, ırkçılık, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların yazılı olduğu engellerin üzerinden atladı. Atletizm pistinde 100 metre Engelli Bayanlar, 4x100 mix (Bay +Bayan)  ve 1500 metre atletizm yıldız takımlarının yarışları yapıldı. Dereceye girenlere 8. Kitap Fuarı logolu madalyalar, düzenlenen törenlerle verildi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2016 - okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP