TRABZONSPOR İHANET DERECESİNDE BORÇLANDIRILDI

İbrahim Hacıosmanoğlu Kulübü İhanet Edercesine Borçlandırmıştır

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZONSPOR İHANET DERECESİNDE BORÇLANDIRILDI

İbrahim Hacıosmanoğlu Kulübü İhanet Edercesine Borçlandırmıştır
Mevcut Başkan Muharrem Usta ve yönetimi 4 aydır görevde olduğunu belirterek, "Göreve geldikleri anda ciddi anlamda hem ekonomik hem de futbolcu kadrosu olarak enkaz aldıkları bir gerçek. Başkan Usta ve yönetiminin nasıl bir tablo ile karşılaşacaklarını aşağı yukarı biliyorlardı.




Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu'ndan kalma bilinçsizce ve benceTrabzonspor'a ihanet edercesine bir borçlanması var. Gerçek borcun 400 milyon olduğu söyleniyordu ama gerçek borcun 600 - 800 milyon civarında olduğu dillenmeye başlandı.

Usta ve yönetiminin özel müfettişler vasıtasıyla Trabzonspor'un defterlerini inceliyorlar.

Gelir - gider bütçesini ve gizli borçları inceliyorlar.

Bu tabloyu yapan İbrahim Hacıosmanoğlu'dur.

Yaptığı 2,5 senelik icraatlarda Trabzonspor'a bir anlamda maddi anlamda aşırı borçlanma yaparak ihanet ettiği görülüyor. Bilerek veya bilmeyerek, Trabzonspor'a ihanet edildiği bir gerçektir. 

Trabzonspor'a UEFA'dan bir yaptırım geleceğinin duyumunu aldık. Umarım çok fazla abartılı cezalarla karşılaşmayız. Avrupa, Şampiyonlar ligine katılmama yada transfer yasağı gelmesi söz konusu. Eğer bu cezalar gelirse tek sorumlusu Hacıosmanoğlu'dur. Bunun da hesabını onların vermesi gerekiyor" dedi.

ALTYAPIDAN KEMİK KADRO OLUŞTURULMASI LAZIM
UEFA'dan bir ceza geldiğinde yönetiminde cezaların niteliğinde bence bir strateji izlemesi gerektiğini belirten Hatayoğlu, "Bu yükün altından nasıl kalkabileceklerini bilmeleri gerekiyor.

Olası bir transfer yasağı geldiğinde transfer yapamayacak. Mevcut kadro ile devam etmek zorunda ve etmesi de bence daha doğrusu. Ekonomik olarak daha fazla zarara girmemiş olur. Şu anda tribünde oturup yıllık birkaç milyon alan ve oynamayan futbolcular var.

Rizespor maçında gördük ki alt yapıda gelen sahada koşarak mücadele ederek Trabzonspor ruhunu yaşayarak seyredilebilir bir Trabzonspor oluşabileceğini bize gösterdiler. Bence bu genişleterek devam edilmesi gerekiyor. Kesinlikle çok büyük paralara içeriden ve dışarıdan transfer yapılmamalı.

Hacıosmanoğlu ve yönetimi 2,5 senede 66 futbolcu transfer etmiştir. 20 civarında futbolcu parasını aldı ama topa bile vurmadı. burada futbolcuları da suçlamıyorum, planlama yapılmadan yapılan transferlerden dolayı yönetimi ve teknik ekibi suçlu buluyorum. Bir çoğu gitti bir çoğu da tribünlerde oturuyor. Bu Trabzonspor'a ihanettir" dedi.

 


TS & GELECEK 50 YILIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

Muharrem Usta İstanbul’da bulunan Trabzonspor Taraftarlarıyla kahvaltıda buluştu.

27 Mart 2016 Pazar günü Akgün Otel’de gerçekleşen programda,

Trabzon Spor Kulübü Başkanı Muharrem Usta konuşmasında; “Geçmişten hesap sormayacak, geleceğe bakacağız.

Bu dev marka ayağa kalkacak, hiç kimse endişe etmesin.

Çünkü uyuyan bir devden bahsediyoruz.

Elbette çeşitli hatalarımız, eksikliklerimiz olmuş ki Trabzonspor’umuz bugünkü hüzünlü tünelin içinden geçiyor.

Ama biz Anadolu’ya ilk defa şampiyonluğu taşımış olan önemli şehrin insanlarıyız. Bu başarı hepimizin derinden düşünmesi gereken bir konudur.

Niçin başka bir şehir değil de Trabzon.?

Trabzon imparatorluklar şehridir, derin bir kültürü vardır. Bizi şu anda ayakta tutan en önemli etken bu birikimdir.

Trabzonspor’un geriye dönük dertlerini burada konuşmak istemiyorum.

YANLIŞLARIN HESABININ SORULMASI

Geçmişte yapılan yanlışların hesabının sorulmasını isteyen değerli büyüklerimiz de var.

Biz sıkıntıların ve yanlışların ne olduğunu, nerede ve nasıl adım atılması  gerektiğini çok iyi biliyoruz. Fakat artık bu camianın olumsuzluklarla günlerini  geçirmesini ve onunla yatıp kalkmasını, şimdilik bu işin başında olan birisi olarak çok fazla gündeme getirmek istemiyorum. Sebebine gelince; geçmişi ve yanlışları hepimiz biliyoruz ve onları çok konuştuk. Geçmişten ders çıkarmalıyız ama bize gelecek lazım.

ÇOCUKLARIMIZ KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ

Çocuklarımızın bizden beklentileri var. Ben de Trabzonspor’un ardı ardına kazandığı şampiyonlukları yaşamış bir kardeşinizim. O günlerin sevinç ve mutluluğunu çocuklarımız hak ediyorlar. Şimdi bizim onlara karşı sorumluluklarımız var. O yüzden,  sorunlarımızı bilelim ama onlarla yatıp kalkmak yerine bizim gelecekle ilgili büyük projelere imza atmamız gerekiyor.

Bunu söylerken de 2010-2011 şampiyonluğumuzu asla kast etmiyorum. Bu konudaki yolculuğumuzda en iyi şekilde faaliyette bulunduğumuzdan kimsenin kuşkusu olmasın. Orada gerçek bir hukuk mücadelesi veriliyor, ne gerekiyorsa yapılıyor. UEFA’da şansımız yüzde 50,01.

ÖNÜMÜZDE BİRKAÇ YOL VAR

Yarınlarla ilgili önümüzde birkaç tane yol var. Üç gün önce UEFA’a gittik ve gitmeden önce Trabzonspor’un Türkiye’nin dört büyük kulübünden biri ve çok güçlü bir camia olduğu izlenimini verebilmek için derin bir çalışma yaptık. Çok verimli ve olumlu bir toplantı oldu. Geçmişten kaynaklanan sevimsiz bir ekonomik tablo var. Biz de onlara dört yılda bu durumdan kurtulabilmek için yaptığımız planı verdik.

İZLEME SÜRECİ VE İKİ İHTİMAL

Bizden talebimizi sordular, biz de dört yıllık bir izleme süreci istedik. İki ihtimal var; Beşiktaş ve Galatasaray ceza aldılar, biz de alabiliriz. İkincisi, Trabzonspor’un ceza almadan iki-üç yıllık bir izleme sürecine tabi tutulmasıdır. Bu titiz ve tavizsiz bir süreçtir, belli periyotlarla gelip kontrol ediyorlar ve en ufak bir yanlışta cezayı veriyorlar. Kanaatime göre ihtimaller eşittir, ancak bana kalırsa izleme süreciyle atlatma şansımız yüzde 50,1’dir. Ceza alırsak da dünyanın sonu değildir.

TRABZONSPOR’U HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ.

Sizden aldığımız güçle Trabzonspor’u hak ettiği yere getireceğiz. Trabzonspor ekonomik olarak iyi yönetilmediği sürece başarılı olamaz. Çok parayla başarının geleceği de düşünülmemelidir. Türkiye’de çok cüz’i bütçelerle son derece başarılı olan takımlar var. Herkes gücü yettiğince kulübe sahip çıkmalı, yönetenler de sorumluluk bilinciyle yönetmelidir.

TAKIM VE TARAFTAR HEDEFTEN AYRILMAMALI

Büyük takım hedeften ayrılmamalı. Ayrılırsanız çok kötü durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Geçmiş yıllarda İstanbul’un üç büyük kulübü de son anda kümede kaldılar. Biz de buna benzer bir süreçten geçiyoruz. Bu durumdan kurtulmak için tabii ki kulüp çok bilinçli yönetilmelidir. Camiası kenetlenmeyen, taraftarı  bütünleşmeyen bir Trabzonspor’un ayağa kalkması mümkün değildir.

YENİ STADIMIZ GELECEK SEZON AÇILACAK

Yeni stadımız açılacak, gelecek sezon başına yetiştirmek için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde de yetiştireceğiz. Yeni stat, her kulüp için büyük bir dönüşüm olmuştur. Ülkemizde ve yurt dışında örnekleri vardır. Dünyanın her tarafında yeni stat yeni hayat demektir.

Biz de camiayı ayağa kaldırmak için en önemli araç olarak yeni stadı görüyoruz. Yakında loca satışlarına başlayacağız. Herkesten istirham ediyorum; Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durumdan hiç olmazsa belli bir miktar toparlayabilmesi için stattan hatırı sayılır bir gelir elde etmemiz lazım.

SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİMİZ ARTMALI

Kulübün sosyal medya hesaplarının takipçi sayılarının artırılması lazımdır.

Sponsorluk görüşmelerinde bize sorulan ilk soru bu oluyor ve ona göre meblağ belirleniyor. Komşu illerle dostluk köprüleri kuruyoruz. Stadı doldurabilmek için tabii ki en önemli aktör Trabzon.  Ancak ekonominin ve sporun merkezi İstanbul, Biz de bu bölgelerde çok güçlüyüz. Loca ve kombine satışlarında desteğinizi bekliyoruz.

Kombineyi de ikiye ayırdık. Sade kombine ve uçaklı kombine, Uçaklı kombineyi  Trabzon dışındaki iller için düşündük. Örneğin Bursa’dan 250 uçaklı kombine sahibi olursa, iki tane uçak her maçta onları Trabzon’a götürüp getirecek. İstanbul’da Anadolu Yakası’ndan Olimpiyat Stadı’na gidip gelmekten bile daha kolay. Bölgede de Samsun’dan Artvin’e kadar Trabzonspor üzerinden dostluklar kurmaya çalışıyoruz.

GERÇEK TRABZON ve TRABZONSPOR DOSTLUĞU

Bugün Samsunspor’la bir dostluk maçı oynandı. Dün de Trabzon’da Giresun’la basketbol maçı yaptık. Geçmişte yine orada maç yapmış ve stattan çıkamamıştık. Dün bizim de girişimlerimiz sonucunda tam anlamıyla barış ve kardeşlik içinde bir karşılaşma oynadık. Manchester United’ın maçlarına gelen seyircilerin kat ettiği ortalama mesafe 250 kilometredir. Biz de buna benzer bir çalışma içindeyiz.

Yeni stadımızı civar illerden gelenlerle dolduracağız, camiayı yeniden ayağa kaldıracağız. Trabzonspor’da kadın kolları ve gençlik kolları kuracağız. Sadece üniversiteli gençliğimiz değil, bütün kesimlerden taraftarlarımızı işin içine katacağız.

SPOR SADECE SPOR DEĞİLDİR.

Spor sadece spor değildir. Medeniyet inşa etmek için bir araçtır. Gençleri yetiştirmek için bir araçtır. İyi insan yetiştirmek, bugün burada olduğu gibi birbirimize kaynaştırmak için bir araçtır. Trabzonspor yönetimi olarak Trabzonspor’la Türkiye’de kötü tezahüratın olmadığı, futbola güzelliklerin olduğu yeni bir bakış açısı getirmek Şu anda Türkiye’de futbolun içinde bulunduğu durumdan mutlu olan yoktur.

İLKLERİ YAŞATAN TRABZONSPOR

Bu durumdan çıkmak da ilkleri yaşatan Trabzonspor’a düşer. Bu iklim Trabzonspor üzerinden değişmelidir. Bu sezon sekiz maçımız kaldı. Canla başla takımımıza sahip çıkmalı ve desteklemeliyiz. Protesto ederek, hatalarını yüzlerine vurarak, ayaklarını titreterek Trabzonspor’a hiçbir faydamız olmaz. Gelecek sezon için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Gelecek sezon planladığımız gibi bir takım oluşturabilirsek daha sonraki sezon amacımıza ulaşabiliriz.”


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP