GOOGLE EARTH İLE ZEKA BİRLEŞİNCE.!

15 Yaşındaki William Gadoury, Evinde Yaptığı Araştırmada Kayıp Maya Şehrine Ulaştı.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GOOGLE EARTH İLE  ZEKA BİRLEŞİNCE.!

15 Yaşındaki William Gadoury, Evinde Yaptığı Araştırmada Kayıp Maya Şehrine Ulaştı.!

 

Özetle, biz Maya’ları çok sevdik.! O kadar sevdik ki, henüz 15 yaşında olan bir Kanadalı’nın yaptığı bu keşif bizi fazla fazla heyecanlandırdı.!

William Gadoury.!.

Kendisi henüz 15 yaşında, tahminen Lise 2’ye gidiyor.

Pek çoğumuzun lise ikiye giderken yaptığımız haylazlıklardan, ders ekmelerden, Fifa oynamalardan eser yok William Gadoury’de. Çünkü o şimdiden Kanada Uzay Ajansı’ndaki koltuğunu garantilemiş bir çocuk. Neden mi.?

Çünkü bu çocuğun yıldız takımları haritası ve Google Maps kullanarak kayıp bir Maya şehri bulduğu iddiası bugünlerde bilim dünyasını alt üst etmiş durumda.!

Hikaye şöyle;

Maya’ların neden dönemin diğer uygarlıkları gibi kentlerini nehirlerin, büyük kara parçalarının ve dağların kıyılarına inşa etmediğini merak eden genç William Gadoury, bunun başka bir sebebi olduğundan şüphelenmeye başlamış. Maya’ların yıldızlara taptığını göz önünde bulundurunca da, Maya şehirlerinin yıldız dizilimleriyle bir ilgisi var mı diye üç yıl boyunca araştırmaya koyulmuş.

İşin bir ilginç  tarafı daha var:

Maya’ların yıldızlara taptıkları çok çok uzun zamandır biliniyor, ama bugüne kadar kimsenin aklına bile gelmemiş bu teori.!

Yıldız Takımları İle Şehirleri Eşleştirmek.? Dahice.!

Kanada Uzay Ajansı’nın websitesinden indirdiği uydu resimleri ile Google Earth’teki uydu görüntülerini karşılaştırmaya başlamış Kanadalı çocuk. 22 farklı yıldız takımının pozisyonlarının bilinen 117 Maya şehriyle uyuştuğunu farketmiş; 23.ye geçmiş.

Ve aman tanrım! 23. yıldız takımında yer alan 3 yıldızın 2’si bilinen Maya kentleriyle eşleşirken, biri boşta kalıyormuş! Bu boşta kalan yıldızın nereye denk geldiğine Google Earth’ten baktığında ise şu fotoğrafla karşılaşmış Gadoury:

Ormanın Ortasında Bir Dikdörtgen.!.?

Doğal yollardan oluşması neredeyse imkansız olan bu mükemmel diktörtgen şekilli yapı, Meksika’nın Yucatan bölgesinde yer alıyor ve 15 yaşında bir Kanadalı liseli tarafından keşfedildi!Bugünlerde arkeoloji dünyası bu yapının kayıp bir Maya piramidi olduğundan, çevresinde de daha küçük yapılar olduğundan şüpheleniyor…

Keşfin sahibi William Gadoury, bu kayıp kente K’aak Chi (Ateş Ağzı) adını verdi. En büyük isteği ise tabii ki bu yapının arkeolojik kazılarla ortaya çıkarıldığını kendi gözleriyle görebilmek :) Ancak şimdilik bu biraz zor görünüyor, çünkü bu kayıp yapı ormanın öyle bir noktasında ki; oraya gidip arkeolojik araştırmalara başlamak inanılmaz bir bütçe gerektiriyor.

Bu Keşfi Şüpheyle Karşılayanlar

Arkeoastronomist Anthony Aveni bu teze en sert çıkanlardan. Aveni, Maya’ların çizdiği yıldız takımları dizilimlerinin modern astronomideki takımlarla hiçbir ilgisi olmadığını, bu keşfin geçerli olmadığını söylüyor.

15 Yaşındaki Bu Çocuk Dahi Mi, Değil Mi.?
Arkeolog Richard Hansen ise bu kayıp yapının çok yakınında Uxul isimli bir Maya kentinin olduğunu, onun da 2009’dan bu yana kazı aşamasında olduğunu söylüyor. Yani Hansen’e göre, bu yapı Uxul’un bir uzantısı, yani kayıp filan değil…

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2016 - okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP