TÜRKİYE`NİN 5`NCİ GİRİŞİM EVİ MERSİN`DE

TİM-TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi ile TEB-Türk Ekonomi Bankası, TİM-TEB Girişim Evi`nin 5`incisini Mersin`de açacak.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE`NİN 5`NCİ GİRİŞİM EVİ MERSİN`DE


TİM-TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi ile TEB-Türk Ekonomi Bankası, TİM-TEB Girişim Evi`nin 5`incisini Mersin`de açacak.


Mersin`e TİM, TEB, AKİB-Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Mersin Teknopark ortaklığında yapılacak TİM-TEB Girişim Evi`nin protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, Türkiye`deki 5`nci Girişim Evi`nin Mersin`de kurulmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "2016 yılında 5 ev kurulacak. Bunun ilki kentimizde gerçekleşiyor. Girişim Evi, sektöre yeni atılan, büyüme çabasında olan ve dünyaya açılmak isteyen firmalara ev sahipliği yapacak. Firma ve girişimcilerimize sesleniyorum. Hedefi, ideali ve hayali büyük olan, büyük düşünene firmalar ile girişimcileri, hayallerini gerçekleştirmek için Girişim Evi`ne davet ediyorum. Girişim Evi`nde düzenlenen programlara katılıp fayda sağlamaları, aynı zamanda ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına güç katacaktır" diye konuştu.

İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEK
Girişim Evi`nin açılışının bir ay içerisinde gerçekleşip faaliyete gireceğini kaydeden TİM Denetim Kurulu üyesi Bülent Aymen ise şunları söyledi:
"Girişim evlerinin yapılış amacı, girişimcilere bir girişim yapmaları için olanak sağlamak. Mersin`de bunu yapmamızın bir özelliği var. Mersin`de işsizlik oranı yüksek. Sürekli göç alması ile birlikte de bu oranda hoş olmayan bir durum var. Bunu giderebilmek için müteşebbisler yetiştirip yeni iş alanları, yeni şirketler oluşturmamız lazım. Girişimci sayılarını arttırarak firmaların çoğalmasını, yeni iş olanaklarını yaratmamız lazım."
Projede yer almaktan gurur duyduklarını belirten TEB Çukurova Bölge Direktörü Halil Vurarak da yapılan araştırmalara göre her 100 kişiden 35`inin gelecek 3 yıl içerisinde kendi işini kurmayı planladığını, buna yönelik olarak da Girişim Evleri`nin sadece girişimcilerin ihtiyaç duyduğu finansman anlamında değil, danışmanlık ve mentörlük alanında da büyük katkı sunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokolü, Vali Özdemir Çakacak, TİM Denetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen ve TEB Çukurova Bölge Direktörü Vurarak imzaladı. Bir ay içerisinde Mersin Teknopark içerisinde hizmete girmesi planlanan Girişim Evi, girişimcileri uluslararası boyuta taşıyarak ülkenin rekabet gücüne katkı sağlayacağı ifade ediliyor.
DHA Şubat 16, 2016, İbrahim MAŞE MERSİN

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2016 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP